Spindlar!!!

I fredags kom Freja hit. Det var jätteroligt. Vi hade bland annat en tävling tillsammans med syrran om vem som kunde hålla uppe armarna längst (man sträcker ut dem rakt ut så man blir som ett kors), det var jättejobbigt! Sen spelade vi kort med mormor och morfar och åt våfflor och äppelpaj.

Igår åt vi middag med Katti, Tom och Joakim. Tom fyllde (50) år, så vi gick ut och åt på restaurang med dem (jättedyrt!). Sen kom de hem hit och här spelade vi lite spel bl.a.
     Sen när vi skulle följa med dem upp till parkeringen för att kolla på deras nya bil ser jag en jättestor spindel precis utanför vår tomt. En verkligen jätteäcklig spindel! Jag tycker att någon ska döda den, för jag får panik. Men ingen vill döda den, pappa bara sparkar bort den lite grann. Efter att vi har sagt hej då till dem ska vi gå tillbaka till huset och då har det kommit fler stora spindlar. Elin sa att de var överallt, jag vågade inte stanna kvar där utan sprang in i huset. Och nu känns det som om det kryper i hela kroppen...

Ha det bra!
// Julia

Skogen

Idag var jag ute och plockade svamp med mamma och pappa i skogen. Jag plockade inte så  mycket, jag fotade mest.
Jag blir så sur på alla myggor också! Jättejobbiga... Vi drack även varm choklad och åt mackor! Mmm...



Nu måste jag plugga lite. Vi har fått matte-läxor och så har vi prov i SO nästa vecka. Ikväll ska jag kolla på musikmaskinen. Där jag kommer att vara med sen. Inte i första avsnittet med nån gång senare.

Oj då!

Jag är helt otrolig! Nu har jag råkat spräcka två byxor på mindre än en vecka. Detta är inget bra tecken...

Imorrn ska jag till kyrkan och gå på ungdomskväll! <3 Jag har längtat efter det jättelänge. För er som inte varit med i somras på lägret kanske inte fattar varför jag tycker att det är så roligt, men det är verkligen jättemysigt!

Nu har jag skrivit på min novell. Jag skrev om det jag nyss berättade, att mannen följer efter en tjej. Inte mig då, för det blir så tjatigt att skriva i jag form. Det blir bara massa jag hela tiden, man kan inte variera sig. Hur som helst blir jag ganska rädd för min egen novell. Eftersom jag sitter själv hemma här och jag skriver om att hon är ensam hemma. Så tänkte jag skriva att telefonen ringde också och tror ni inte att den gör det här med?
     Men det jobbigaste var ju att jag behövde gå ut med Ludde och då gick jag ungefär samma väg som i berättelsen. Så är det ganska mörkt ute också.

Oj, jag har glömt att äta middag, inte konstigt att jag är hungrig. Jag kanske borde ta nåt att äta nu.

Ha det bra!
// Julia

Jordens undergång?

Jorden gick inte under idag. Det kan man ju vara glad för. Tänk vad hemskt det hade varit att dö idag, aldrig fått uppleva alla saker man vill uppleva (som att gifta sig med nån, eller bara ha en pojkvän!! hjälp, det är massa saker jag vill hinna med innan jag dör!).

Nu sitter jag och läser om lite läskiga saker, ganska roligt. Jag gör det för att jag ska få lite inspiration till min novell, men det är förstås roligt att läsa om också. Jag kommer och tänka på lite läskiga saker som jag varit med om. Jag är säker på att ni vill höra lite läskiga saker (men ni har väl redan hört allt skulle jag tro).

En dag när jag gick hem från bussen en vinterdag hörde jag någon som gick precis bakom mig. Jag vågade inte vända mig om och kolla. (För det första tycker jag själv att det är väldigt irriterande när någon vänder sig om och kollar på mig när jag går bakom någon. Som en man gjorde förut. Han gick och pratade i telefon några meter framför mig när jag var på väg hem från Linnea. Han vänder sig om flera gånger och kollar på mig. Jag märker även hur han ökar farten och pratar nervöst med den personen han snackade med i telefonen. Vad skulle jag kunna göra liksom??... Och för det andra vågade jag inte).
     Det var inte en kort bit den här personen/mannen följde efter mig heller. Ända från bussen (han hade till och med suttit på samma buss som mig. Jag kommer ihåg att det var några män som satt längst bak i bussen och pratade på ett främmande språk. Men trots att de inte pratade svenska märkte jag att de sa nåt om mig) till några meter från mitt hus. Jag hade gått snabbare och snabbare på slutet av min färd från bussen. Eftersom jag tyckte att det var lite konstigt att någon skulle råka gå exakt samma väg som mig. Och när jag var några hus ifrån mitt eget såg jag till min lättnad en granne. Jag började pratade med grannen, men nu när jag inte längre var ensam ville jag vända mig om och se vem det var som hade följt efter mig. Eller om jag till och med bara hade inbillat mig, att det kanske var en annan granne på väg hem.
     Jag vände mig snabbt om, han var borta. Jag kunde inte se honom någonstans, även fast jag hört honom sekunden innan jag såg grannen. Efter att jag snackat med grannen gick jag snabbt hem till mig och låste dörren. (Jag tror jag ska börja min novell med det här... )

En annan läskig händelse som jag varit med om var tillsammans med Freja. Vi tänkte gena genom skogen (jätteliten bit, jag skulle egentligen inte ens kalla det skog) trots att det var ganska mörkt ute. Så vi går där och snackar och plötsligt rycker jag till, jag tyckte jag såg en man stå lite längre bort. Inbillning intalar jag mig själv och Freja verkade inte ha märkt nåt så vi fortsätter mot det stället. När vi kommer närmare rycker både Freja och jag till och skriker högt. Där står ju en man. Vi började skratta som vi brukar när vi skrikit åt någon stackare (vi skrek åt en gubbe förut också, mitt på ljusa dan). Men den här mannen skrattar inte tillbaka (som gubben gjorde), han vänder sig om mot oss med sin cigg. och bara stirrar på oss. Freja och jag beger oss fort därifrån.

                       
         Bara en bild som Elin tog med min kamera, som såg lite läskig ut ;P

Snälla berätta gärna läskiga saker som du varit med om. Jag älskar att höra sånt!
// Julia 

Kamera!

Nu har jag fått min kamera! Jätteroligt, men batteriet tog slut precis när vi kom hem med den och jag skulle testa (det hade varit en test kamera i ett år, så vi fick den lite billigare). Nu sitter jag och väntar på att batteriet ska ladda klart. Det skulle ta 90 min.  Jag irriterar mig lite grann på batteri laddaren... Den tjuter. Mamma säger att hon inte hör nåt, men jag hör och det är jättejobbigt.

Jag orkar inte läsa igenom instruktionsboken heller. Jag läste bara lite grann. Måste man verkligen ta ut batteriet så fort man inte använder kameran? Jättejobbigt ju!

 

Ha det bra!
// Julia

Myggor

Usch! Myggor överallt. De är hemska...
 
Efter skolan idag var jag med hem till Freja. Vi var jätteduktiga och pluggade no. Vår klass ligger ju lite efter för att vi inte har haft någon lärare. Så läraren som vi har nu säger att vi måste läsa två kapitel. Jättejobbigt!

Ha det bra!
// Julia

Utelåst

Idag hade vi typ inga lektioner! Kunde haft sovmorgon till 12.00. Istället fick vi sitta och dega i skolan. Jag och Agnes satt och pluggade lite.

När jag kom hem upptäckte jag att dörren var låst (vilket den sällan brukar vara). Och mina nycklar hade jag förstås i en annan väska inne i huset... Så jag satte mig i uterummet, tur att det finns (det är lite kyligt ute), och ringde Linnea. Vi pratade i ca 1 ½ timme. Jag kommer väl få cancer i örat eller nåt nu bara för det.
     Hur som helst var det roligt att ha någon att prata med (fast jag märkte ändå inte att samtalet bröts, utan fortsatte att snacka med mig själv... Tills det blev ovanligt tyst i luren). Linnea försökte hjälpa mig med min novell. Sen var hon även så snäll och sa att jag kunde komma till henne och äta middag (jag började bli lite hungrig). Fast precis när jag var påväg kom pappa hem.

Jag bestämde mig för att gå till Linnea i alla fall och vi hade det roligt som vanligt. Tyvärr kunde jag inte stanna så överdrivet länge eftersom Linnea skulle på gympa (jag ska ju inte gå varje gång, så jag går på onsdag och torsdag. Hoppas att jag är hel frisk i foten då).

Nu har jag snackat lite med teaterapan Ella. Hon kom med jättebra novell förslag (sorry Linnea  dina var också bra). Så jag ska testa att skriva lite på den nu... Jag måste väl öva lite på spanskaglosorna också (fick höra idag att vi hade läxförhör imorgon... Så går det om man missar en dag i skolan. Då får man helt  plötsligt bara en dag på sig att öva istället för fyra).


Ha det bra!
// Julia
RSS 2.0