Bra i skolan än så länge...

När jag tittar på de saker vi fått tillbaka hittills ser det ganska bra ut:

96/100 = MVG (spanska prov)
17/19 "Excellent!" (engelska läxa)
46,5/49 = MVG (historia prov)

Jag ska inte klaga MEN det hade varit kul att få alla rätt nån gång...

Dag med mycket skratt!

Jag blir alltid helt hyper då jag får för lite sömn. Sov förstås för lite den här natten också, så idag har jag varit helt flummig.

Jag har pluggat 8 timmar samhälle idag och mer blir det. Känner på mig att jag ändå inte får MVG, det är så himla svårt. Men! Jag har haft sjukt kul idag medan jag pluggade.
Pluggade tillsammans med Kristy och Vendela. Vi gick igenom allt och ritade förenklade bilder som beskrev allt. Det blev så himla kul alltihop. Jag skrattade så jag grät.

Vendela sa till mig att hon är så dålig på särskrivningar. Då sa jag att hon skulle tänka att hon skulle köpa en gardinstång. Det skulle ju bli helt sjukt om hon sa till sin mamma: "Mamma jag vill ha en gardin... (mamman går iväg) stång". Svårt för er att fatta, men det var så himla kul!!

Ha det bäst!

Första dagen på jobbet

Är nu hemma efter ha varit hos Esther, Cecilia och Peter.

Det var jätteroligt. Är så glad för det här jobbet. Jag träffade pappa Peter i trollbäckens centrum och därifrån åkte vi gemensamt till skolan och hämtade Esther, hon visade mig runt lite. Pappan körde bil hem medan Esther och jag gick hem till huset, det är bara några 100 meter.

När vi kom hem till dem lekte jag med Esther medan pappan gjorde middag. Esther lekte frisör, så hon kammade mitt hår och fixade lite (skönt!!). Sedan lekte vi med alla hennes barbiedockor och hon visade mig andra leksaker hon hade.

Jag åt sedan mat med dem, maten var jättegod. Både mamman och pappan var hemma den här gången. De är jättetrevliga att snacka med så vi satt och snackade under middagen. Esther gick för att titta på TV så jag kunde snacka lite själv med dem.
Jag är också 200 kr. rikare nu vilket känns helt underbart!

Det enda jobbiga är att det är lite långt att gå till bussen. Är så långa jobbiga raksträckor som aldrig tar slut! MEN då blir jag vältränad på samma gång.

Nästa gång jag kommer är nästa måndag, då ska jag hämta Esther själv och sedan laga lite lätt mat till henne också.


200 kr, nycklar till deras hus, och en bild på Esther.


Lite dålig bildkvalité. Men kul för er att se kanske? Hon är typ världens sötaste, påminner verkligen om mig när jag var liten! Det första hon sa när hon vaknade imorse var tydligen "Idag kommer Julia!".

Tidig morgon

Satt uppe sent igår och pluggade samhälle hela kvällen. Så nu har jag bara sovit 5 timmar. Är Trött!

Dagens roliga!

Pappa berättade vid maten att han hade skrämt några ungdomar som var ute och orienterade idag. Han satt i rudan och plockade svamp och hörde att de närmade sig. Dum som han är kunde han inte låta bli att skrämmas. Så när de kommer till träsket hör de ett grymtande ljud. De vänder om och springer som galningar åt andra hållet. En av killarna skriker "vänta på mig!!".

Hahah, shit vad jag dog när jag hörde det. De går förmodligen i min skola?! Undrar vilka de är, tänk om jag känner dem. Då kanske de kommer hem till mig och ser att "träskmonstret" är min pappa!! Hahaha!

Ni läsare

Hej mina trogna läsare! Har fått upp läsarantalet till minst 7 st. per dag. Känns härligt att ha i alla fall så många som bryr sig om mig. Ni får gärna kommentera så jag vet vilka ni är.

Övertalad till massage

Min syster övertalade mig just att byta massage. Jag masserade henne i 5 minuter och hon mig i 5. Det var värt det! Hade riktigt ont i ryggen. Alla borde avsluta varje dag med lite massage.


Vi masserade konfirmanderna i somras på vår kill- och tjejkväll. Skönt för dem!

Allt blir lättare om det framförs på ett barnsligt sätt

http://www.matematikvideo.se/

Är ett bra exempel. Man måste lägga in lite roliga gubbar och prata lååångsamt så att man förstår. Just nu känns det bra inför matten imorn. Får se hur det går!!

Värdefull

Jag tycker det är så kul att hjälpa folk. Speciellt med matte eller något som jag själv förstår. Man känner sig så värdefull då! Som att någon verkligen behöver en.
Kanske ska ta och bli lärare trots allt?



Jätteroligt jobb

Jag fick jobbet! Börjar på onsdag!! Sjukt kul. Familjen var hur gullig som helst!

Lilla Esther på 6 år var blyg till en början och sa inte så mycket. Sen började hon snacka med mig. Hon påminde mig om mig själv i den åldern!!
    Föräldrarna sa att det syntes på henne att hon gillade mig på en gång. Hon bad mig (inte föräldrarna) att hjälpa henne med skon när hon skulle ut (pappan körde mig till bussen, snällt, och Esther hängde med i bilen). "Julia, kan du hjälpa mig att sätta på mig skon jag får inte på den.." Sjukt söt tjej.

Jag ska jobba varje måndag och onsdag, 2 timmar ungefär båda dagarna. Får 80 i timmen så det är ju bra, tycker bara att det är kul att leka själv så att få betalt för det är underbart.

Detta blir perfekt. Är glad för att jag fick det här jobbet och inte det andra, för jag hade fått lika mycket betalt där fast det var såå mycket jobbigare. Jag sa ju att det finns en mening med allt som händer.

Svampplockningen!




Det kändes tomt till en början!


Men här är resultatet! Elins och min korg till vänster, sen mammas och sen pappas!


Lite överfullt!

Jobb!

Klockan 17.30 idag ska jag till Tyresö och hälsa på Esther. Det är en 6-årig tjej som jag förhoppningsvis ska få jobba hos nu framöver. Lite nervöst tycker jag! Får se hur det går.
Håll tummarna för mig då!!

Svamp!

Nu ska jag och familjen snart ut och plocka svamp. Det finns en hel del i år har jag hört. Men synd att det är dåligt väder just idag!


Såhär såg det ut efter att Elin och Pappa varit ute och plockat förra gången.

Bugg ikväll i Södertälje

Kul kväll igår med tjejerna <3 (gamla bilder). Emmie kunde inte vara med igår, så det var bara vi 4.







Dans ikväll (bugg och foxtrot) i Södertälje, får se hur det blir!! Hoppas det kommer många som jag tycker om att dansa med!


Bugg på Öland

Busiga Folke och mamma. Han tar många av fotona.
Mamma ska såklart med ikväll, det är alltid henne jag åker med.

Helg!!

Spanska provet gick sådär, hon hade med massa ord förutom de 125 glosor vi var tvungna att lära oss. Så det sög.
Hade däremot en rolig lunch. Åt på grekens med Malin, Linda och Erika. Vi har roliga samtalsämnen. Snackade om killar, de försöker ta reda på vem jag gillar... men det kan de få fundera på ett tag till.

Nu är det så skönt att det är helg och att man får sova. Jag är helt död, har sovit sjukt lite de här två nätterna. Ska vila i en timme nu tror jag. Klockan 8 ska jag vara hos Freja. Miranda, Emmie och Lotta kommer dit. Vi ska basta och se på film och kanske gå ner till sjön och dricka varm choklad. Ska bli sjukt kul!

Attackerad på bussen

På vägen till kören då jag satt på bussen sköt några skitungar längst bak typ nåt litet och vitt på mig och alla andra. De hade ett sugrör och så satt de och siktade på alla. Skitjobbigt. Jag fick flytta framåt.

Ikväll blir samma som igår! Sitta och plugga tills jag somnar så att det går bra på spanskaprovet imorn. Måste även göra en asjobbig engelskaläxa!!

Jag älskar känslan...

...efter ett prov som man vet gick bra.

Jag blev klar 45 minuter innan historiaprovet var slut och jag kände att jag kunde svaren på alla frågor. Det var massa saker hon inte tog med som jag pluggat på men det var skönt ändå.

Nu är jag glad och ångrar inte att jag satt uppe så sent igår. Eller jo, jag är väldigt trött och var väldigt grinig imorse. Men jag gick och la mig i sängen vid 2 och somnade av utmattning medan jag läste texten och med lampan på.

Nu är jag dock på bättre humör!

Den hemska orättvisan

Att behöva plugga hela kvällen och sitta och lyssna på när mamma och Elin kollar på roliga TV-program (Idol och Berg flyttar in). Sedan se när de går och lägger sig medan jag själv är så trött så jag skulle göra vad som helst för att få sova ju nu. Men jag lär behöva sitta uppe och plugga lite till. Kan inte sova förrän jag vet att jag kan allt, måste få MVG på det här.

Umgås

Hade en riktigt rolig pratstund idag vid middagen med min mamma och syrra. Mycket skratt och gråt. Önskar vi kunde prata längre men jag måste plugga.  Jag bara älskar att umgås med min familj. De är bäst <3


Tända ljus och en riktigt mysig stund med mamma och Elin!

Kottendagen 2010



Har varit en jättehärlig dag. Soligt ute och så fick vi springa runt till massa stationer och leka. Bland annat "kropp mot kropp", gåtor + hinderbana, försöka stå så många som möjligt på en liten fyrkantig platta, "hoppa på ett ben och plocka upp en ärta med en klädnypa"-stafett. 
Tänk om varje dag kunde vara så!? Underbart. Har lärt känna några nya personer lite grann också.

Nej, såklart måste man tillbaka till verkligheten. Nu är det dags att plugga inför historiaprovet imorn.
Kul dag. Tråkig kväll.


(källa)

Spela in "Samson" i studio

Ojojoj, idag har det varit en riktigt lång dag. Har bara ätit en tallrik fil och två dubbelmackor sen jag steg upp imorse halv 8.

Efter skolan väntade jag en timme i skolan och typ halvpluggade lite. Åkte sen till Jordbro. Fick vänta ett tag (40 minuter) på Modou eftersom han var tvungen att åka hem och ladda ner musikfilen, dvs. bakgrundsmusiken. Blev lite utstirrad av alla som åkte förbi i bilarna och flera kom fram och hälsade på mig. En försökte bli min "kompis". Ville ha mitt nr. och sa att vi kunde ta en fika nån gång. Han tyckte jag var så söt. Haha, har de aldrig sett en blond tjej i Jordbro som står och väntar eller?!

Sen kom i alla fall Modou tillslut och räddade mig. Modou är typ världens snällaste och roligaste, jag har skrattat mycket idag!

Vi åkte till deras studio där i Jordbro. Jag fick stå i ett rum med hörlurar och mick och han i ett annat där han kunde mixa allt. Det var riktigt riktigt kul. Jag fick hitta på stämmor också medan jag stod där. Han sa att jag skulle hitta på nåt bara. Inte så lätt och när jag analyserar så här efteråt så vet jag att det inte låter helt rätt att ta kvinter om det är tvåstämmigt.. Men aja, det är inte lätt när man står där och ska hitta på nåt.

Nu har jag i alla fall låten på min mobil. Konstig känsla!!!

Jag lyssnar sönder låten, så jag hör ALLA fel nu.. Alla falska ställen, alla sluddranden på orden. Och stör mig på att bakgrundsmusiken är högre än sången. Men Modou ska fixa det (sistnämnda) sa han, så det är ju bra!

Aja, sjukt kul var det här! Tack Modou för det!!

Ändrade planer

Nähe, när man fixat inför idag så blir dagen förstås inställd pga. regn. Lite surt. Men förhoppningsvis blir dagen av imorgon. Det vi skulle ha gjort var alltså en lekdag med hela skolan s.k. "kottendagen".  Men men...

Idag ska jag i alla fall få spela in i en studio. Så det känns lite coolt. Första gången jag spelar in något själv. Ska sjunga låten "Samson" med Regina spektor är det tänkt.

Jag har världens sötaste pappa

Jag hade glömt att vi skulle ha matsäck med oss imorn (som jag brukar glömma för det mesta...). Men tänker att mackor går bra. Pappa ställer sig och gör värsta mackorna till mig! Steker ägg och allt. Kvällen räddad och jag är glad!

Går även in på toaletten och hittar världens stapel eller typ torn av toarullar. Frågar pappa om det är hans som gjort det. Det var det tydligen. "Ja, och ibland rasar dem allihopa så att man får ställa upp dem igen!" svarar han.

Busschaufförer

Vissa är riktigt jobbiga och kan förstöra en hel dag och vissa är bara så supersöta så man inte kan sluta le. Har varit med om båda. Idag var jag med om den sämre sorten. 4 killar sprang som galningar för att hinna med bussen, han släpper på den första som ber honom vänta en sekund på de andra. Men busschaufförer stänger dörrer och säger: "de som hinner hinner". Tillslut släpper han på de andra i alla fall.

Exakt likadant var jag också med om. Jag och Ida skulle ta bussen, Ida var seg så jag sprang i förväg. Han släpper på mig och jag ber honom vänta på min kompis (som bara är nån meter ifrån dörren). Han säger nej och stänger dörren. I lite smått panik utbrister jag "Men då måste jag av!".. Han säger nej och kör iväg. Haha, Ida ser mig åka iväg. Hon får gå en hållplats där jag klivit av. Suck.

Såklart finns det dem som släpper på en utan att ta något klipp på remsan eller låta en åka med fast man inte hittar sitt busskort. En stor kram till dem!


Källa

Skoldag

Idag var jag riktigt trött när jag skulle upp men jag orkade mig upp i alla fall. I skolan händer inget speciellt, vi har haft Nk och Historia och sen ska vi ha historia igen och matte.. Så inget speciellt.
Ikväll blir det väl mer plugg så det är ingen speciell dag idag. Men imorn blir roligare, det berättar jag om då (spännande fortsättning följer)...

Valet

Sämst!! Hoppas de löser det på nåt bra sätt nu när SD kommit in i riksdagen... Man får ju skämmas över Sverige. Och känns ganska tråkigt att jag inte kunnat påverka nåt.

Nu är jag trött. Fastnade bara framför TV:n. Tyckte det var lite intressant. Kul att Lars Ohly inte ens ville gå in i samma sminkrum som Jimmie Åkeson. Det är rätt, mobba dem bara. För de mobbar andra.

Godnatt.

Seg dag

Har inte gjort så mycket idag. Pluggat lite, berättat för mamma om första världskriget som vi ska ha prov på. Det var inte lätt, trodde jag kunde det men tydligen inte. En eloge till henne för att hon orkade lyssna.
Tog även en promenad tillsammans med mamma, ganska härligt väder och skönt att röra på sig. Jag tog med kameran och fotade lite.


Svårt val... vilken ska man välja att gå över?


Vad snackar alla om? Jag hårar inte...



Photoshop

Hahaha, jag är FÖR trött just nu! Orkar inte lägga mig, så jag försöker lära mig photoshop!! Det är skitkul, sitter och skrattar för mig själv för att det blir så konstiga bilder...


Det här är alltså 3 bilder på mig själv från gålö förra året... Ganska bra för att vara min första testbild? 


Testade med några bilder på syrran också.. Shit det är svårt att få det bra!!

Yes Man

Fett bra film! Fick lite ångest nu, man kanske borde säga ja till lite fler saker i livet. Jag kände igen mig i det där... Jag säger nej fast jag egentligen inte har något annat för mig... Gör ofta så. Livet skulle nog vara roligare om man gjorde fler saker.


Jag sa "JA" till fallskärm i alla fall och det var ju verkligen värt det!!

Dagens foton







Haha, jag försöker vara lite kreativ. Vatten i diskhon, "glas-vattendroppe" (elins idé att fota den från början), pappershjärta på lampan 

Plugg, Yatzy och filmkväll

Har nu läst 14 sidor i boken "Litteraturhistoria" om svenskt 1700-tal och gjort anteckningar.  Igår läste jag 25 sidor i vår engelska bok "Animal farm" en ganska intressant bok tycker jag.
Kvar att plugga är nu "bara" spanska (prov nästa vecka, så bl.a. lära sig 125 glosor), historia (prov nästa vecka om första världskriget m.m.), engelska (massa glosor), samhälle (några sidor) osv. Suck....

Syrran kom hem från kryssningen och gjorde mig glad. Hon hade maaassa roliga saker med sig. Jättemycket godis och ett stort yatzy-spel!! Mamma, Elin och jag körde en omgång Yatzy. Elin vann, mamma kom tvåa och jag förlorade men det var kul i alla fall.

Nu laddar vi inför filmkväll. Vi ska kolla på "Yes man" i alla fall, får se om det bara blir den eller om vi tar någon till. Elin har sett den redan men inte jag, så det ska bli kul att se den.  




Tärningarna är alltså jättestora och lite svåra att slå med! En sida är typ som en femkrona


Jag fick i alla fall Yatzy i 6:or och sedan fick jag det en gång till så jag kunde skriva det på 6:orna också!!


Mamma bakom allt som Elin köpt.. Bubbliz (för min skull... mitt favoritgodis!!! fett sött), läkerol, dumle, snickers, jenki, turkisk peppar, extra m.m.

Regn

Helt plötsligt öppnade himlen sig. Stackars alla som var ute just då. Själv sitter jag inne i värmen och njuter av att vara ensam hemma.

Fredaaag!

Man får alltid så många besökare när man skriver sin blogg på facebook. Så det är roligt. Tack ni som läser!
    Har förresten kommit på att jag är helt beroende av facebook. Facebook är mitt liv, hela mitt liv finns ju typ samlat där.. i bilder, i statusar, mina vänner. Helt sjukt!

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Det var lite halvroligt på engelskan då vi tittade på cnn och så säger dem något om en orkan eller nåt vid namn Julia som förstörde massa. Bengt (vår lärare) som skrivit små noteringar på tavlan under hela programmet skrev då: "Julia has been downgraded!!!". Det tyckte jag var lite halvroligt.

Helgen blir väl inte så överdrivet rolig.. Ska plugga massa... Så inte så mycket fredagsmys för mig ikväll. Men imorn ska jag umgås med syrran, tror jag. Hon drog precis på kryssning nu men hon kommer väl hem imorn hoppas jag! Vi ska titta lite på film och sånt, kul! 

Dagen roliga

Var på kör ikväll. Vi sjunger bl.a. "Hide and seek", "Our last summer", "Sverige" och "Have yourself a merry little christmas" (hemskt med jullåt nu!!)

I bilen på väg hem ringer syrran mig och undrar var jag är..
Elin: "Var är du?"
Jag: "I bilen"
Elin: "Var i bilen?"
Jag: "... I baksätet"

Och ja, jag drev. Men det var en sån dum fråga. "Var i bilen?"... Hon borde ha frågat "var med bilen?"


Bild från avslutningsmiddagen med kören innan sommaren.
Klintan, Saara, Martin och Janike sjunger för full hals.

Fotokurs :)

Jag började idag med en fotokurs i skolan. Det verkar hur kul som helst!! Jag blev verkligen taggad. Vi ska få göra massa roliga saker:
* Fota i en studio (inte så fancy som det låter... det är typ en vägg och en kamera och lite såna där blixtar som man använder... allt finns i skolan.. men ändå, det blir ändå bra bilder!)
* Stadsvandring (gå runt i stan och fota)
* Ta:
   - rörelsebilder
   - ögonblicksbilder
   - grodperspektiv
   - fågelperspektiv
   - skärpan på nåt i förgrunden
   - relationsbilder
   - Miljöbilder

Och mycket mer. Jag har redan tagit massa såna bilder.. Undrar om man får använda de man tagit förut? :P


SKÄRPAN PÅ NÅT I FÖRGRUNDEN:







RELATIONSBILD/ÖGONBLICKSBILD:



ÖGONBLICKSBILDER:









FÅGELPERSPEKTIV (?):


RÖRELSEBILD:
(Min lärare sa att man skulle ha en suddig bild typ på nåt som rör sig... men de här tycker jag bara blev fail.. så det måste jag öva på!! Btw... Läraren som alla klagar på tycker jag var bra! Jätterolig ju!)




MILJÖ:





TAGGAD, TAGGAD, TAGGAD!

Ensam hemma...

... är bland det skönaste som finns. Synd att det inte inträffar så ofta. Tänk, man kan sjunga hur högt man vill, dansa som en galning, göra massa tokiga saker helt enkelt.

Hade hoppats på att jag skulle vara ensam hemma idag (har aldrig koll på min familj var de är någonstans), men icke. Underlåset var låst vilket betyder att minst en är hemma. Kommer in, hittar Elin sovandes på soffan. Har själv tänkt att det skulle vara skönt att sova så jag går in på mitt rum och hittar mamma i min säng. Får även höra att pappa sover där uppe. Lat familj? Yes.

Mamma fick gå upp så jag kunde vila en timme (eller jag "vilar" inte jag sover). Nu är det nya tag som gäller, pluggplugg all night long.


Trötta syskonen i Spanien förra hösten <3

Det finns en mening med allt som händer...

... även fast man inte förstår det just då.

Fick äntligen svar från mamman och familjen som jag hade tänkt jobba hos, även fast det inte var vad jag hade hoppats på. Hon hade tänkt och beslutat att hon behövde någon som kunde komma flera dagar i veckan.. Så ja, nu har jag sökt 2 nya barnvaktsjobb. Behöver verkligen jobb nu så jag kan inte sitta och vänta.
     Det var kanske ändå ganska skönt, det här verkade vara så mycket att göra (3 barn, 2 hundar.. laga mat, byta blöjor, hämta på dagis, gå ut med valpen, underhålla barnen). Kanske får jag ett bättre jobb nu, även fast jag måste säga att jag gillade mamman och 2-åringen väldigt mycket.

Får se om någon av de nya svarar.



Irriterande..

Att få sitta och vänta en hel dag på att nån ska höra av sig och sen inte gör det.. Så att man slösat bort en hel dag då man kunnat göra något annat. Det är irriterande. Det hände igår och det håller på att hända idag. Jag orkar inte vänta på folk..


Tiden går.. visserligen är det här en klocka som ska se glad ut. Det fick jag lära mig förut.. Man ställer klockan på 10 över 10 i affärerna.

Sena kvällar ...

Sitter upp sent nu igen, borde inte göra det eftersom jag ska upp 6.20 imorn. Blir tokig på mig själv att jag aldrig går och lägger mig.

Idag har jag gjort en hel del. Var i skolan, hade 3 lektioner (skönt!), stannade kvar i skolan föra att plugga (jag har kommit på att jag gör läxorna bäst om jag är i skolan). Åkte sedan hem och tog det lugnt. Efter att Freja slutat (3 timmar senare än mig) kom hon hem till mig och jag fotade henne (har inte orkat lägga upp bilderna än men de blev bra). Sen åt vi middag och drog sen iväg till kören.


Solnedgång på Gotland i somras. Saknar de sena kvällarna på sommaren då det var helt okej att sitta uppe hela natten!

Deal! Fota mot header!

Nu har jag bestämt med Natascha att om jag fotar henne så ska hon fixa min header till mig. Låter som en bra deal tycker jag!
Många som vill bli fotade av mig. Förstår inte varför, jag kan knappt fota haha. Men ska ju gå en fotokurs nu i skolan, så då ska jag bli expert!!

På tur är Natascha och Freja.

Jag har fotat Ida nu på hösten..




... men även på vintern:


Puss ♥

Ursäkt till varför jag inte skrivit på länge!!

Okej, nu var det sjukt länge sen jag skrev, jag vet! Trots det är det alltid några tappra läsare som läser min blogg, shit några som verkligen gillar mig? Vill gärna veta vilka ni är.

Varför jag inte skrivit på länge är för att jag inte har någon passande header, den är lite vintrig av sig. Därför blev jag inte så taggad på att skriva.... Så jag hoppas nån teknisk (typ Natascha eller syrran) kan fixa så den blir fin snart, skulle vara schysst! Syrran har skaffat en ny blogg förresten, skitsnygg. Kan ju tillägga att jag tagit bilderna i hennes header. Checka in den här!

Anyway, nu sitter jag i skolan på en lång lunchrast. Vi tog nyligen skolfoto, jag kände verkligen verkligen på mig att inte heller detta år blev bra.. Men vi får se.

Ha det bäst, tack för att ni läser!! ♥

RSS 2.0