Skolkatalogen

Fick bara lust att kolla lite grann i skolkataloger. Alla har förändrats sjukt mycket. Speciellt sedan 6:an, inte bara vår klass utan även om man kollar på andra klasser. Det är jätteroligt att se! Alla ser så små ut om man kollar på vår klass i 6:an, jättegulliga. ♥

Nu ska jag fortsätta att kika lite grann, puss! ♥
// Julia

Konfirmationsträff

Har varit på konfirmationsträff idag. Det var faktiskt roligt, vi körde massa flummiga lekar. Man kan säga att man skämde ut sig en aning om man gjorde som de sa. Men många var tråkiga och gjorde ingenting, vilket gjorde att man själv kände sig ännu töntigare. Hur som helst var det roligt. Jag skrattade jättemycket. Och "ett gott skratt förlänger livet". Tänk på det tråkmånsar.

När jag kom hem åt jag lite mat och även årets första jordgubbar för min del. Jättegott!!!

Ha det bra! ♥
// Julle

Första doppet

Jag började skoldagen med att göra ett spanska prov. Det gick helt okej. På rasten mellan engelskan och NO:n begav sig hela klassen ut för att ta ett kort på klassen. Det kortet ska vi sedan trycka på en tröja och att ge till Sofia.

Senare fick vi tillbaka vårt NO prov, jag fick VG. Sen hade vi gympa, vi hade handboll. Det var roligt!

Efter skolan åkte Sarah och jag buss till Sågen för att sedan gå till krokodilbadet och bada. Det var jättekallt!!! Men det var ändå skönt. Vi solade och pratade. Vi blev kvar ganska länge. När vi skulle gå hem kom det en jätteläskig gubbe till oss som ingen av oss kände. Han frågade om vi ville komma och dricka öl med han och hans kompisar. Vi blev jätteäcklade...

När jag kom hem hade Elin med sig en klasskompis hem hit. Han är fortfarande kvar. Det är en kille som heter Alex, han har jag dansat med (på danserna med mormonkyrkan). Han är jättetrevlig. Han tycker nog att vår familj är lite skum, vi flummade jättemycket vid middagen.

Nu ska jag gå. Puss ♥
// JULIA

Kyrkan

Nu har jag varit i kyrkan. Det var typ inget folk alls där! Helt dött, så när man skulle äta brödet (som man doppar i vin) vågade jag knappt äta det, för det var alldeles tyst och varenda knapring skulle höras.

När jag gick hem åker en moppe förbi med två killar (tror jag), jag märker att de vänder och när de åker tillbaka åt andra hållet åker de jättelångt in till kanten där jag går. Jag får gå ut i gräset... Har ni någongång kännt på er att någon kommer att göra något eller säga något konstigt eller dumt?? (Det brukar hända mig ofta med dagisbarn. Som två stycken gjorde en gång, de kollade på varandra och sen sa de "DU ÄR FUL!"... Jobbiga ungar).
     Det var precis så jag kände nu, och visst hade jag rätt. De slår till mig på axeln när de åker förbi. Och inte nog med det, sedan vänder de ännu en gång. Då slår de till mig på rumpan! Gah, vad jag blir irriterad, det är så omoget.

Nu ska jag i alla fall plugga lite spanska innan jag går och lägger mig. Ha det bra ♥
// Julia

Sorgligt...

Hjälp, det var verkligen varmt idag! Höll på dö på bussen hem. Det var rena bastun därinne. Men jag ska inte klaga, jag har längtat efter sommaren i evigheter. Jag och några andra tänkte åka till rudan imorgon och bada, mitt första dopp.

Det kommer att bli jättetragiskt på skolavslutningen, alla som jag gillar ska sluta. Bl.a. Sofia, hon berättade att hon inte skulle vara kvar nästa år på musiken idag och jag och min känsliga klass började förstås att gråta. Så jag var helt rödögd och såg jättehemsk ut efter musiken, alla undrade varför vi var ledsna. Men det är ändå ingen ide att säga nåt, för ingen fattar ändå hur sorgligt det är för oss att Sofia ska sluta. Det konstiga är att hon är så bra men det är typ bara vår klass som gillar henne, alla andra är jättetaskiga. Jag fattar inte vad de har emot henne.
     Sen ska ju Victoria sluta och hon är ju också jättebra! Så skolavslutningen detta år kommer bli hemsk.

Ikväll ska jag till kyrkan, men nu ska jag vila♥
// JULIA

Sommarväder

Hej. Idag tänkte jag ha en klänning på mig, för det är typ värsta sommarvädret. Det skulle bli jättevarmt. Redan nu är det 13 grader i skuggan. Härligt... Jag har inte tagit mitt första dopp i en sjö ännu! Det är skamligt, någon som vill bada med mig? ♥
     Måste säga att jag hade reckord många besökare igår, hela 7 stycken! Hehe, andra har typ över 1000 och så kommer jag här med 7. Men aja, det är ju roligt. Tack för att ni vill läsa min blogg.

Nu ska jag snart gå till skolan. Ha det bra ♥
// Julia

Kvällsinlägg

Nu tänker jag gå och lägga mig tidigt... Fast så har jag i och för sig sagt alla andra kvällar också. Om jag börjar göra i ordning mig nu skulle jag hinna lägga mig till kvart över 8. Det vore skönt.

Jag har i alla fall gjort klart självbiografin om Napoleon och jag kan alla glosor till spanska provet (plus att jag ligger vid diagnosen på matten). Så det känns skönt, jag behöver inte plugga någonting. Imorgon ska jag nog gå till kyrkan, så att jag kommer upp till 15 gudstjänster någon gång innan jag konfirmerar mig...

Puss, sov sött ♥
// Scholia

Självförsvar... mot en insekt

Idag har jag mest tagit det lugnt, vi hade bara 4 lektioner idag (det har varit värsta slappoveckan ju!). Efter skolan var Miranda med mig hem, vi kollade på bandet som min familj spelat in från konserten. Miranda gillade inte att kolla på sig själv, men jag tycker att hon sjunger jättefint!

Mamma bad mig att ta in tvätten från torkställningen, så jag gjorde det nu. När jag burit in baljan med tvätt in till tvättrummet hör jag ett ljud från någon insekt precis vid mitt öra. I reflex slår jag till mig själv, jag träffade strax ovanför ögat. Det gjorde lite ont faktiskt. Hoppas inte att det blir någon bula. Så går det om man är klantig...
     Sen gick jag in till mitt rum istället, och då upptäcker jag en liten blomfluga (som var grön) på mitt finger. Min första tanke var att "aha, där är insekten". Men sen kom jag på att dem inte låter någonting och absolut inte så högt som jag hade hört den andra insekten. Well, that´s me "klantig och osmart".

Ha det bra ♥
// Julia

Ledig äntligen

Idag var verkligen en kort dag i skolan, vi började 9.00 och slutade 11.00. Jätteskönt. Men jag hade så gott om tid så jag satt kvar med Agnes och pluggade. Det är roligt att plugga tillsammans med någon. Fast vi pratade förstås lite också. Det blir alltid så, man kan bara inte låta bli.

Det känns jättebra, för jag ligger jättelångt fram i alla ämnena, så jag har tid kvar att göra lite andra saker. När jag kom hem kunde jag ta det lugnt och sitta och kolla på en film (Gustaf på engelska, så jag övade ju lite på engelskan) och äta mellanmål.
     Har även suttit och spelat piano ett tag. Skönt att bara spela vilka låtar som helst, utan att känna tvång på sig att behöva göra pianoläxan.

Puss ♥
// Julia

Snabbinlägg

Hej, ska bara skriva ett inlägg innan jag går till skolan.

Jag tänkte på en rolig fråga som Calle frågade, hur länge lägger vi tjejer ner tid på att fixa oss på morgonen? Själv lägger jag ner ungefär 20 min. Men det fanns dem som la ner 1 ½ h. !!!

Jag har anmält mig att jag ska vara med och fixa (städa och servera) på niornas avslutningsbal. Det kanske är roligt, vem vet? Många snygga killar i alla fall!

Puss ♥
// JULIA

Snabbstädning

Nu känns det skönt. Jag har visserligen förlorat lite sovtid, men nu har jag plockat undan alla kläder från mitt rum. Så nu kan jag äntligen sitta på min stol. Aj! Nu rev jag mig på ett kuvert, det gör jätteont. Jag hatar det...

Nu ska jag sova.
Puss♥
// Julia

Slapp dag

Idag har jag varit i skolan, det var ganska lugnt... Jag har typ jobbat matte hela dagen, eftersom att det mestadels är upphämtnings dagar nu. Och jag har typ inget annat att göra.

Vi fick sluta tidigare för vi hade ingen gympa. Sarah följde då med mig hem, vi gick hem till mig (eftersom att hon inte har något busskort) och det tog ett tag. Sen åt vi lite när vi kom hem. Annars har vi mest pratat massa och spelat några flummiga spel på datan. Vi spelade även "Vem där".
     Måste säga att Sarah är väldigt rolig att umgås med. Det var första gången på länge som jag varit med någon. Annars har jag haft så fullt upp. Men nu har alla aktiviteter slutat så nu har man plötsligt tid med allting. Jag har till och med tid att gå och lägga mig tidigare på kvällarna, så att jag kan vara utvilad på dagarna.

Imorron kommer det att vara ganska slappt i skolan, det är också en sån här upphämtningsdag. Sen ska vi kanske på konsert, om Sofia är frisk dvs. Hoppas det.

God natt ♥♥
// Julis

Trevlig solstund hos mormor och morfar <3

Idag har jag haft gympauppvisning, det gick helt okej. Jag dök in i frivolten och jag har gjort bättre hjulningar... men det gick ändå okej.

Efter gympan åkte vi direkt till mormor och morfar, där var det jättemysigt. Vi satt på deras balkong att drack te och solade. Jag låg där i bara underkläder (jag ska bli brun till sommaren!) och de andra drog också upp kläderna så att de kunde bli bruna. Vi skrattade väldigt mycket, jag tror att vi alla var jättetrötta efter den här veckan (i alla fall jag, mamma och elin), så vi var nog tröttflummiga. Hur som helst så var det jätteroligt, jag kände att magmusklerna fick jobba riktigt hårt där. En sak som var roligt var att mamma sa att vi skulle bege oss hemåt snart. Och då frågar mormor varför vi har så bråttom iväg, varför vi inte kan stanna lite längre. Hon frågar vad vi ska göra hemma. Då svarar mamma "Vi vill komma hem så att vi kan ta det lite lugnt". Det var ju väldigt komiskt, för där låg vi och gassade i solen. Jag måste medge att det inte var speciellt jobbigt i alla fall...

Nu ska jag sova, skönt. Och det är typ nya lakan upptäckte jag, min snälla mamma har bytt åt mig. Hon ställde upp i morse också och gick upp extra tidigt och bakade så att jag skulle slippa. Det var till gympan, man var tvungen att baka.
     Och vad har jag gjort för snällt för henne idag på mors dag... Ingenting... Fy skäms på mig! Grattis mamma, du vet att du är världens bästa mamma även fast du inte får några osmakliga chokladbollar... ♥

Puss!
// Julia

Sista gympa lektionen

Har varit på gympa idag. Det gick inte så bra, för jag var jättetrött och sjuk. Så jag orkade inte spänna mig eller någonting och allt gick bara allmänt dåligt... Det värsta är att det är uppvisning imorgon och jag känner på mig att det inte kommer att gå bra. Önska mig lycka till, för det lär jag behöva.

Nu ska jag hur som helst till ungkult, om det inte är roligt blir jag sur på min syster (för det är hon som vill att jag ska komma och egentligen är jag jättetrött). Miranda ska också komma, så det är skönt att inte behöva gå omkring där helt ensam. Hoppas att det blir roligt!

Måste nog städa undan på mitt rum nu innan jag åker, det ser ut som ett bombnedslag. Jag har en hel stol fullproppad med kläder. Oh just ja! Jag måste ju packa upp alla väskor i hallen också, annars blir mamma sur. Fy jag orkar inte, jag är verkligen jättetrött.

Puss, adios ♥
// Julia

Ledigt... nästan

Nu är det jätteskönt. Alla konserter är över och så är nästan även alla prov (bara spanska provet kvar och det är lätt, bara att lära in sig glosorna så får man MVG). Det gick jättebra på konserten, jag klarade mitt solo ganska bra... fast jag var sjuk. Och det var jätteroligt att få bli sminkad, fast jag såg ut som en docka på nära håll.

Det var många som var sjuka under konserten, det blir väl så när allt är så stressigt. Måste påpeka att klassen är väldigt gullig, t.ex. bakom scenen under föreställningen. Där alla snällt gav halstabletter om någon ville ha. Plus att alla lånade allt från alla. 
     Det var lite jobbigt att sitta tyst hela tiden (det var bara vår klass som behövde vara på höger sida om scenen, alla andra kunde vara i "ladan" där det fanns speglar och där man kunde prata. Men måste även säga att det var lite mysigt att sitta där inne i det lilla lilla rummet... eller om man ens kan kalla det rum, utrymme stämmer bättre). Jag blev även sjukt peppad av alla kommentarer som folk klottrat på en whiteboard tavla. Vi hade den som gräns mellan killarna och tjejerna.

Imorgon vill min syrra att jag ska följa med till ungkult, men jag vill inte gå själv. Så jag frågade Emmie och Miranda om de ville följa med. De tyckte att det verkade lite kul att brottas i sumodräkter så de kanske ville följa med. Jag hoppas på det. Elin sa även att man kunde cykla på en cykel som styrde åt fel håll. Dvs. styr man åt höger åker den till vänster, konstigt va?

Puss, nu ska jag gå ♥
// Julia 

Konsert med stor glädje och halsont

Jag har inte skrivit på länge nu eftersom att jag har haft fullt upp med massa konserter och plugg. Men nu känner jag att jag måste skriva om ikväll.

Jag är sjuk nu och har ont i halsen (kan knappt sjunga), ikväll hade jag konsert. Det gick helt okej ändå tycker jag. Det var första året som jag inte spelat något fel på pianot (alla pianoelever spelar upp något stycke)! Och sången gick helt okej, fast jag blev hes på ett ställe precis när jag skulle sjunga solo.
     Hur som helst så brukar Siv (min körledare, och pianolärare) dela ut saker till personer vid denna konsert. Till mig och Madde gav hon en tidig konfirmations present (eftersom att vi snackat om att vi skulle konfirmeras). Det var ett jättefint halsband. Sen delade hon ut massa böcker till andra elever. Jag tänkte att jag inte skulle få något mer och satt halvdöd och lyssnade på vad hon sa.

Sen började hon snacka något om ett stipendium på 2500 kr. Jag lyssnade fortfarande bara halvt, sen säger hon att jag skulle få det! Jag blev jätteglad, jag har redan fått massa gratis solosångslektioner från henne och så ger hon mig pengar nu. Och inte lite heller!

Imorgon har jag prov och ytterligare en konsert. Jag ska sjunga solo där med, så jag hoppas att det går bra med min hals. Nu måste jag plugga.

Ha det så bra ♥
// Julia

Natt inlägg

Oj, vad trött jag är nu. Har provat kläder och pluggat nästan hela kvällen. Hann även med att äta en extremt sen middag med mamma och pappa. Eller om man ens kan kalla det för middag, vi åt räkor och rostade mackor. Så det var mer som ett kvällsmål. Det var trevligt i alla fall.

Nu känner jag att jag har gjort lite nytta idag i alla fall. Pluggat mycket spanska... Imorgon kanske jag hinner plugga lite NO efter att jag kommer hem från vår rep.

Nu måste jag sova, klockan är faktiskt mycket. Det är ju "skoldag" imorgon.
Puss! <33
// Julia

Deprimerande

Blä, jag ger snart upp! Det är så tråkigt att sitta och plugga på en lördagskväll och jag fattar typ ändå inget.
     Har i alla fall gjort lite på spanskan, där fattar jag mycket. Men det är No jag inte fattar. Jag har kommit på värsta bra frågan (vi ska göra egna frågor till provet som man även sen då ska svara på), men jag fattar inte vad svaret ska vara. Smart va?

Och jag blir tröttare då jag tänker på att jag måste till skolan imorgon. Visst kan det vara roligt att ha rep. och sjunga lite grann. Men jag hade nog behövt den dagen för att vila och plugga. Och så är det det här med alla kläder också, det måste jag fixa nu också. Vissa kläder kanske till och med ligger i smutsen! Vad jobbigt...

Aja, bäst att jag fixar allt då. Först ska jag plugga klart, sen fixar jag kläderna. Puss ♥
// Julia

Shopping och plugg

Har varit och kollat på min syrras dansuppvisning, hon var duktig tyckte jag. Jättesöt i sina kläder. Mamma och jag var även och kollade i centrum och åt på en restaurang. Det var inget bra där, de var jättesega på att ge oss maten. Vi fick vänta jättelänge. I centrum köpte jag ett par skor och ett par shorts. Jag letade efter konsert kläder också, men hittade inget. Så jag får ta något hemma. Jag har lite panik, det är så många kläder som man ska ha! Och den här veckan kommer att bli ännu mer stressig än vad jag trodde.

Jag kommer inte hinna plugga nåt inför proven vi ska ha, eftersom att det är så mycket med alla konserter. Jag ska plugga mycket idag och så kan jag plugga när vi har sovmorgon. Saken är den att det alltid är så tråkigt när man inte fattar något och då orkar man aldrig börja.
     Min mamma vill även att jag ska massera henne, får väl göra det eftersom att hon alltid är så snäll mot mig.

Ha det bra! Puss♥
// Julia

Plugg

Har pluggat nu typ hela kvällen. Jag har pratat med Jonna jättelänge, det var roligt. Jag förstod faktiskt mycket mer när jag pratade med henne. Även om hon krånglade till det ibland. Tyvärr ringde min mormor och störde, så vi hann inte riktigt plugga klart. Vilket vi kanske i alla fall inte hade hunnit gjort. Vi var väldigt sega.

Nu ska jag äta klart min filmjölks tallrik, sen ska jag sova.
Puss! ♥
// Julia

Gympan

Har varit på gympan nu, det var roligt. Det gick väldigt bra för mig, det är kul när man får beröm. Uffe och Marie ville ha med mig på tävlingen på söndag. Vilket jag tyckte var väldigt kul, eftersom jag är ny och inte kan så jättemycket. Men tyvärr kan jag ändå inte vara med eftersom att jag har rep. med skolan då.

Det komiska är att Uffe verkar vara lite senil. Han glömmer hela tiden bort att jag inte kan vara med på tävlingen. Så han frågade mig om jag inte kunde vara med på kullerbytta över plint på tävlingen (jag fattar inte varför han vill ha med mig på just det. Jag är ju jätterädd för plinten sen jag gjorde illa mig där och vågar knappt hoppa). Jag svarar "Nej, jag kan ju inte..." Men han fortsätter bara "Jo, du måste bara våga lite mer!". Jag försöker febrilt säga att jag verkligen inte kan vara med. Och då verkar alla andra också tro att jag menar att jag inte kan hoppa. Så alla säger också att jag kan. Jättekomiskt! Men tillslut fattar Uffe att jag inte kan vara med för att jag har annat att göra den dagen... Han ville också ha med mig på frivolt i tävlingen. Han frågade om det inte gick att kidnappa mig från skolan så att jag kunde vara med. Det tyckte jag var roligt!

Nu ska jag vila inför Matte-provet imorgon. Lycka till alla som också ska göra provet! ♥
// Julia

Operation dagsverke

Idag kunde jag sova ganska länge, det var jätteskönt. Jag fick nog sova ungefär 12 timmar, eftersom jag gick och la mig ganska tidigt också.

Jag hann med att städa ganska mycket tycker jag. Jag städade mest i köket där jag bl.a. gjorde rent skåpet där vi har stekpannor och kastruller. Det var jättejobbigt! Helt flottigt och svart, men nu är det jätterent där i alla fall. Jag hann även med att dammsuga och dammtorka lite överallt i huset.

Det tråkiga är att jag börjar känna mig lite sjuk nu... Och det får jag absolut inte bli nu, när alla konserter och uppvisningar ska vara. Hoppas att det går över.

Nu ska jag göra i ordning mig inför gympan (ja, jag måste gympa fast jag känner mig sjuk). Vad har hänt med mina läsare förresten, senaste dagarna har det bara varit 1 enda läsare! Skriver jag så tråkigt?

Puss♥
// Julia

Torvalla

Hej hej. ♥

Jag är egentligen trött och borde sova, men jag kände att jag behövde skriva ett blogginlägg först.

Först måste jag bara säga att min familj är världens bästa. Elin (syrran, för er som inte vet det) hjälpte mig igår kväll när jag typ deppade ihop och inte orkade med någonting. Hon fixade alla mina kläder som jag skulle ha dagen efter (alltså idag) och var bara väldigt snäll helt enkelt. 
     Pappa hjälpte mig imorse, han skjutsade mig till Torvalla (berättar mer om det sen) och åkte till maxi med mig och köpte min matsäck. Det var också väldigt snällt och något jag verkligen uppskattade. Det var roligt när vi kom in på maxi, för pappa är typ stamkund där så alla i personalen verkade känna honom... När jag varit på Torvalla hela dagen hade jag jätteont i ryggen, det kändes som knivar varje gång jag gick. Så när jag kom hem var jag helt slut. Då var mamma jättesnäll och masserade mig, jag behövde inte ens fråga henne om hon kunde massera mig (jag trodde ändå inte att hon skulle orka det). Jag klagade bara på att jag hade ont i ryggen och då frågade hon direkt om hon skulle massera mig. Jag älskar verkligen min familj ibland! ♥ 

Jo, vi var ju på Torvalla idag och jag tycker att det gick ganska bra för mig faktiskt. Jag förbättrade nästan alla mina reckord i alla fall. Det tycker jag är viktigast.
     Jag tycker även att vårt staffettlag (stavning?) var väldigt duktiga, bra sprunget! Det såg jobbigt ut, jag slår vad om att jag skulle tappa pinnen om jag skulle springa. Det verkar jätteläskigt när man lämnar över den så snabbt.

Imorgon är det operation dagsverke, då ska jag stanna hemma och städa. Tror att det är många som gör det.
Nu ska jag sova, puss♥
// Julia

Sommarkänsla

Hej alla!♥

Idag har jag haft genrepition med gympan som jag sa. Det var ganska roligt men det blev mycket att man fick vänta och så ville jag ut till det fina vädret. Inte vara inne hela tiden!
     När jag kom hem upptäckte jag att mormor och morfar var här med sin nya bil, det var väldigt trevligt tycker jag. Det var länge sen de var här (eftersom de inte har haft någon bil har de inte kunnat så sig hit så enkelt). Så det var roligt att de kom, annars kommer de bara på födelsedagar och julafton.

Elin (syrran) var på snällhumör idag och gjorde ordning mannagrynsgröt åt mig och henne när jag kom hem. Mamma var också på snäll humör och sprang och servade oss, hon gjorde bl.a. i ordning saft (som luktade urin men smakade gott). Jag var faktiskt också lite snäll och masserade mormor. Så man kan säga att alla var på bra humör, trevligt. Det kändes riktigt somrigt och skönt att sitta ute och dricka saft på altanen. Det var jättevarmt.

Nu ska jag plugga lite SO och kanske lite Matte också. Vad tycker ni förresten om mitt orange/svart tema?
Puss och kram! <3
// Julia

Om flummighet

Ikväll har jag och min familj faktiskt haft det ganska roligt, även fast vi inte gjorde något speciellt. Vi var helt enkelt bara flummiga. Det är så roligt när någon som inte brukar vara flummig plötsligt blir jätteflummig. Som min mamma, eller ännu mer min morfar. Då skrattar man nästan bara för att det är så roligt att flumma med dem. Såklart är alla flummig personer roliga, även dem som är det nästan hela tiden (Miranda♥).
     När vi satt nu t.ex. och tittade på teve (det var reklam, men annars kollade vi på körslaget), så knäppte mamma om till ettan för att kolla på något där. Då byttes det sedan kanal till tvåan och mamma fattade ingenting. "Titta nu trycker jag på ettan" och så byttes det till tvåan igen "SE! Jag gör ju ingenting!!". Jag själv låg och asgarvade (ja, jag låg ner på en madrass nämligen... eftersom mamma tvingar pappa att ligga nere för att han snarkar. Så nu ligger han bara någon meter ifrån mitt rum så att jag hör honom på nätterna). Jag och Elin hade precis snackat om att man kunde använda gamla fjärrkontrollen till att byta kanal fast mamma hade den nya kontrollen. Så det var väldigt roligt att se på när det byttes mellan kanalerna och mamma inte fattade nåt.

Imorgon ska jag ha genrep. med gympan (inför vår våruppvisning). Så jag måste gå upp vid nio, jobbigt. Jag brukar sova ganska länge annars, idag sov jag till 11.40. Vilket inte är så farligt. Men syrran, hon sov ända till halv tre!! Så när mamma och pappa började tänka på middagen då åt hon frukost.

Puss ♥♥
// Julia

Plugg och städning

Idag har jag hunnit med i stort sett allt jag ville hinna med. Jag har städat mitt rum, pluggat och gjort min pianoläxa. Jag känner mig riktigt duktig. Så nu förtjänar jag att ta det lugnt ett tag tycker jag. Man ska ju inte stressa, det är inte bra. Stress kommer jag att få nog av de här två närmaste veckorna, med massa repitioner inför konserter.

Jag kom på en jättesmart sak när jag städade, fast jag har nog kommit på det förut men sen glömt bort det. Men nu kom jag i alla fall på det igen. Mitt tangentbord brukar nämligen bli jättedammigt mellan tangenterna och där är det jättesvårt att damtorka och få rent. Så jag tog damsugaren och sög upp allt damm. Då blev det jätterent. Men det har väl ni andra redan kommit på förstås, som jag brukar få höra när jag kommit på något smart.

Puss, vi hörs sen ♥
// Julia

Fredag, starten på helgen

Hej, äntligen fredag, härligt. ♥

Idag lärde jag mig faktiskt hur ögat är uppbyggt och jag blev ganska faccinerad. Det är coolt, det är ju ett hål i irisen så att vi ser linsen (den svarta pricken). Så idag har jag roat mig med att titta i allas ögon, jätteskojigt. Förövrigt hade vi brandalarm IGEN! Så vi fick skynda oss till gympan sen eftersom detta skedde på vår ombytestid. På gympan var vi ute, det var jättevarmt. Inte nog med att det var varmt, vi sprang mycket också. Jag kände mig verkligen het då, hah. Min tråkiga humor.

Efter att vi slutat var jag tvungen att stanna kvar i skolan 1 timme, för jag skulle öva på min sång som jag ska sjunga solo på konserten. Det var roligt att sjunga, jag fick använda mick så det lät ganska bra. Men jag tycker ändå att Miranda sjöng lite finare än mig, det lät så lent och mjukt på något sätt. Jag stannade nämligen kvar och lyssnade på henne efter att jag sjungit. För er som inte vet, ska båda vi sjunga solo på There you´ll be. Vi sjunger en dag var, det ska bli jätteroligt.

Klockan 6 började min gympa, vi får inte vara i gympahallen på helger under maj, så vi har flyttat träningstiden till fredagskvällar. En aning jobbigt.
     Jag gjorde lite frivolter, det är jätteroligt. Fast ibland går det inte så bra. Marie (min tränare) sa åt mig att jag skulle tänka uppåt innan jag grupperade mig i frivolten. Hon sa att jag skulle koncentrera mig på hennes hand (som hon höll högt upp). Det gjorde jag också, jag tänkte hela tiden på handen. "Handen, handen, handen. Jag ska högt upp. Oj just ja, jag måste snurra också". Det höll på att sluta med pladask men det gick helt okej faktiskt.

Nu på kvällen hade jag tänkt att kolla på Gustav (Gustaf?? varför har jag alltid problem med att stava det, jag hade ju problem med Gustavsson också... Eller om der nu var Gustafsson?). Men det gick inget bra, för vår DVD funkade inte. Det hördes inget ljud. Så jag gick in hit istället och nu ska jag plugga hade jag tänkt... Eller nej, jag går nog och lägger mig och pluggar hela dagen imorgon.
PUSS! Tack ni få som läser min blogg (för speciellt många är ni inte, men ni är dem bästa♥)
// Julia

Revolutioner

Nu har jag varit i kyrkan, så nu har jag bara 6 gudstjänster kvar att gå på. Vad jobbigt, när ska jag hinna det? Jag vägrar gå på gudstjänster på sommarlovet, fy vad tråkigt. Så jag får försöka gå på många gudstjänster de här sista veckorna innan sommarlovet. För det är ju faktiskt inte långt kvar till sommarlovet.

Nu ska jag plugga SO, revolutioner. Jag fattar ingenting, hjälp någon? Det är så tråkigt, jag orkar inte ens slå upp boken och läsa igenom. Men jag måste plugga mycket inför det här provet, det här ska gå bättre än NO-provet.


Puss hej, nu ska jag bli världsbäst på revolutioner! ♥
// Julle

Brandalarm i skolan

Hej! ♥♥

Idag hade vi NO-prov. Det gick typ jättedåligt, jag blev jättestressad och fick hjärnsläpp hela tiden. Jag kommer nog bara få G, men man sänker väl inte sitt betyg bara på ett prov.
Vi hade även musik och kör. På kören blev det brandalarm, typ 1000:de gången den här terminen. Jag hörde att skolan lagt ner 25 000 kr på brandalarm den här terminen. Det är inte klokt ju!

Nu har några lagt ut klipp med Björn på skansen om ni vill kolla. Det är hela hans uppträdande så nu ser ni när han ber oss att vara tysta och så. Han är jättebra, jätterolig.

Nu måste jag gå på en gudstjänst, för jag har ett antal kvar som jag måste gå på innan jag konfirmerar mig.
Ha det bra, puss ♥
// Julia

BJÖRN! <333

Det här är nog bästa dagen i mitt liv, jag fick se Björn Gustavsson (eller stavas han Gustafsson) live. Jag var liksom 1 meter ifrån honom. Fy vilken bra dag det här har varit. Igår tyckte jag att det var synd att jag skulle missa skolan idag, för vi skulle laga kebab på Hemkunskapen och jag behövde plugga inför NO-provet imorgon. Men nu, ojojoj vad glad jag är! Han är tusen gånger sötare live. Vad gör det om jag får G på provet, haha nu undrar ni vad som hänt med mig va. Men asså gud!! Först när de presenterade Kristian Luuk som programledare så tyckte jag att det var bra. Sen kom Agnes och sen Sibel. Då blev jag också glad. Sen sa Kristian att "Det här liknar ju melodifestivalen, det enda som saknas är ju Björn..." och då skrek alla som galningar. Men då sa han "fast han kunde inte komma för han är i Göteborg" sen blev alla jättebesvikna. Men sen börjar alla skrika och då ser jag Björn komma ut på scenen. Jag skrek och blev jätteglad, jag började till och med att gråta. Jag kunde inte lyssna ett dugg på vad han sa typ, jag stod bara och dreglade. Jag blev så sur för att vi inte stod och väntade vid scenen ännu längre innan än vad vi gjorde, så att vi kunde få bättre platser. Längre fram nära honom. Då hade jag kunnat röra honom eller få hans autograf, nu väntade jag bara en halvtimme.

Han tittade faktiskt rakt på mig, det var jätteroligt. Och i slutet kastade han ut en ros som han fått och jag hade den i min hand men en rykte bort den från mig. Men ändå, han hade hållt i den och jag rörde vid den. Jag ångrar att jag inte hade med en kamera så att jag kunde fota honom, jag kunde bara fota med min mobil och den suger. Men jag ju fick det här gratis, så jag blev jätteglad över att det blev så här roligt. Jag hade aldrig föreställt mig så här bra artister när jag fick reda på att det skulle vara uppträdanden. Jag trodde att det skulle vara jättetråkiga artister, men Björn är den bästa!<3

Oj, jag skriver jättedåligt nu, jag som försöker vara så ordentlig och inte skriva "och" eller "men" i början av meningar. Eller säga "asså" och "liksom". Men vad gör det! Jag är helt kär i Björn <333 Han är såååå söööt!!! Eventuellt kommer det ut ett klipp på youtube med honom från där jag var, det kommer att bli jätteroligt tror jag, vi gjorde till oss för att han sa det. Det måste ni kolla på! Ni kommer tror att vi är helt sjuka i huvudet, haha.

Nu måste jag plugga NO, håll utkik på youtube efter Björn på skansen.
Puss♥ (till Björn, inte er. Haha, nej då)
// Julia

Jag sjunger hela tiden

Idag fick vi tillbaka vårt engelska prov och vår engelska uppsats, det gick bra, VG på båda. En kunde man faktiskt bara få VG på, så jag är nöjd. Vi har även haft syslöjd, jag hann inte göra så mycket. Jag skulle göra ett knapphål och det tog väldigt långt tid att göra. Det var jättekrångligt, men nu är det gjort i alla fall. Sen har vi haft musik och sjungit. Det är nog mitt favoritämne tror jag, det har blivit så roligt på senaste tiden. Det är nog för att Sofia är så snäll och rolig. Jag blir jätteledsen om hon inte får vara kvar i nian! Varför ska vi alltid ha det så jobbigt med lärare, byta varje år. När man har vant sig vid en, så kommer det en ny.
     Efter skolan var jag och hade solosång hos min piano- och körledare. Jag hade en jättekonstig känsla i mitt huvud när jag sjöng höga toner, det vibrerade jättekonstigt. Är det det som kallas huvudklang? För i så fall tänker jag bara sjunga bröstklang. Det var verkligen en jätteäcklig känsla.

Nu ska jag plugga NO och sen ska jag äta, för att sedan gå i väg till min kör ikväll. Jag sjunger verkligen hela tiden.
Puss ♥
// Julia

Från morgon till eftermiddag

Jobbigt att börja skolan igen efter en lång helg, när väckarklockan ringde idag visste jag inte ens vad det var som lät. Och ännu jobbigare var det att kliva ur min varma säng in till duschen.
     När jag väl var i skolan var jag lite piggare. Vi började slappt med lästimme, då jag läste ur min engelska bok som jag inte fattar någonting ur... Dagen fortsatte med engelska och matte. Sen var det lunch, de har börjat att lägga upp mat på tallrikarna nu, vilket jag tycker är lite störande. Och inte nog med det, när man ska hämta mer mat ska de kommentera det också. Idag fick man höra "Oj, här kommer det några hungriga tjejer!" när jag och Miranda hämtade mer.

Nu är jag hur som helst hemma och kan ta det lite lugnt, eller inte. Nej nu måste jag plugga som en galning till No-provet på torsdag. Sen ska jag iväg och dansa på min gymnastik, det är liksom två aktiviteter i ett, dans och gympa. På måndagar dansar vi och på onsdagar och lördagar har vi gympa.

Nu undrar ni väl varför jag sitter här om jag har så mycket att göra... Och svaret är... att jag faktiskt måste gå.
Hej då ♥
// Julia

By the way, jag fick MVG på Hemkunskapen, i internationell matlagning. Ser ni det lönar sig att jag lagar mat hela tiden hemma, eller vänta det började jag med efteråt. Aja, nu ska jag kanske hjälpa pappa att laga mat. Puss hej, thanks for reading my blog (jag måste ju avsluta med engelska om jag börjar med engelska, det är på PS och DS, det hänger ihop). ♥♥

Söndag

Idag hade jag tänkt plugga jättemycket men det blev att jag gjorde lite andra saker istället. Som att sola, det var jätteskönt. Jag låg på en dyna på golvet i vårt uterum och det var jättevarmt och skönt (i alla fall de få minuter som solen var framme). Sen har jag ätit nässelsoppa. Det smakade helt okej faktiskt, fastän nässlorna luktade som häst stall (jag tycker inte att häst stall luktar något gott, men det kanske finns någon som gör det). Jag har även spelat piano och varit duktig och övat lite på min läxa för en gång skull. Det är bara för att det var en rolig låt den här gången (som jag valde). Men resten av tiden har jag pluggat lite grann, läste lite om revolutionen. Fast jag fattade inte så mycket. Är det någon annan som har samma problem som mig, att man läser nåt tråkigt och börjar tänka på andra saker medan. Men man fortsätter ändå i texten. Sen kommer man på att man inte fattat någonting och måste läsa om en sida...

Nu kom min syster hem från Malmö (tror jag det var), så jag ska gå och hälsa på henne.
Puss ♥ //Julia

Lördag

Hej ♥

Idag har jag i stort sett bara gjort massa tråkiga saker, som att städa och att plugga. Jag var även och kollade på min halvbrors nya hus. Det var väl ganska roligt att träffa honom och hans familj, men jag var jättetrött. Höll på att somna.
     Det känns i alla fall bra nu med ett rent rum och med ett huvud fullproppat med information om optik. Nu ska jag sova så att hjärnan kan bearbeta informationen under natten (som jag har hört att den gör). Sen kommer jag att vara proffs till provet så att alla kan fråga mig. ^^

Sov så gott ♥♥
// Julle

Talang

Jag kollade på talang ikväll, jag tycker att det är väldigt roligt att se. Otroligt många som är jätteduktiga! Jag tyckte speciellt mycket om Seth, han var jätteduktig. Tycker dessvärre att han pratar lite konstigt, det stör jag mig på. Plus att han verkar lite kaxig. Men han var väldigt duktig på att trolla. Jag tycker även att Karina var extremt duktig på att spela piano, det är som mannen i hushållet där sa, man vågar knappt gå till pianot längre efter att man hört henne. Jag skulle öva på min pianoläxa nu efter programmet. Men det kändes så fjuttigt så att jag gick in på datorn istället.
     Jag tycker även att programledaren Kodjo är väldigt rolig, skrattar mycket åt honom. 

Nu ska jag sova. Puss ♥
// Julia

Shopping i stan

Hej alla ♥

Nu är jag extremt trött, jag vaknade vid 8 idag. Dock inte självmant utan för att jag ställt klockan då för att jag skulle iväg in till stan med mina kompisar. Så jag har varit i stan i 5 timmar eller nåt. Vilket är jättemycket för mig, jag är typ aldrig i stan annars. Fast det var jätteroligt, vi gick runt och kollade i massa affärer och åt på taco bar. Det var bara lite besvärligt eftersom jag och Freja har en helt annan stil än Emmie och Patricia har. Så de gick typ in på massa rockaffärer, där Freja och jag kände oss en aning udda. Sen ville Freja och jag in till typ Cubus och Gina tricot och då satt Emmie och Patricia bara där och såg helt uttråkade ut. Hur som helst lyckades alla köpa något. Jag köpte tre tröjor och en ansiktsrengöring, och om det är intressant att veta fick jag en flaska vatten på köpet...

Nu ska jag se om mamma behöver hjälp med maten, jag känner att jag bara sitter här och inte gör någon nytta. Och så behöver jag som sagt öva på att laga mat så jag får lite bättre betyg i Hemkunskap.

Puss på er. Lämna gärna en kommentar! ♥
// Julia
RSS 2.0