Kamera

Hejhej... Idag har jag varit igång typ hela dagen, jag har packat inför Gotland (imorgon bär det av!) och städat på mitt rum. Jag har även hjälpt till inför Elins 18-släktfest. Så nu behöver jag ta det lite lugnt.

Förresten, jag har upptäckt att min kamera faktiskt funkar! och den har bara legat och skräpat i evigheter. Så det blev man ju lite glad över... Men jag ville ha en kamera i konfirmationspresent... Vad vill jag nu ha då? En bättre kamera kanske?

Aja, jag slipper väl inte undan längre. Så ha det bra!
// Julia

Sen när började M. Jackson förväxlas med fåglar?

Hej på er!

Anledningen till att jag inte har skrivit på länge är att det knappt har hänt något roligt. Jag har i princip läst hela dagarna (så nu har jag läst ut både "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst". De var jättebra! Snart ska jag börja på trean "Eclipse", den är på engelska). Idag var jag även duktig och dammsög hela undervåningen, det var inte lite jobbigt i den här värmen. Trots att jag dammsugit på mitt rum ser det fortfarande ut som ett bombnedslag (i alla fall på skrivbordet). Så det får jag väl ta hand om imorgon.
    
När pappa och jag åt mat idag märkte vi att Ludde stirrade på något på vår grannes tomt. Min första tanke var faktiskt att det var ett djur, men istället för att säga något tittade jag efter lite grann och upptäckte att det bara var M. Jackson själv. Pappa däremot upptäckte också att Ludde stirrade på nåt och säger (lagomt högt så att jag tror att vår Jackson granne hörde honom) "Är det fåglar??". Jag svarar en aning tystare "Nej, det är Marianne" (skit också, nu avslöjade jag vår grannes sanna identitet). Men eftersom pappa inte ser från samma vinkel som jag gör fortsätter han att tro att det är fåglar. Detta tyckte jag var ganska komiskt.
     Till middag åt pappa och jag "landgång", det var otroligt mättande och jag kämpade för att få i mig hela den (den var jättelång). Pappa blev också jättemätt av den, men eftersom jag ändå är större än jag blev han klar mycket tidigare och såg på medan jag kämpade med att få i mig den... När jag äntligen var klar skrattar han och säger att han kunde ha tagit en bit av min macka om jag inte orkade. Det är ju typiskt att han säger det efteråt. Jag hade faktiskt inte en tanke på det medan jag åt, jag bara åt tills den var slut (och kände att jag höll på att spricka).

// Julia

Danmark

Ja, nu är jag hemma från Danmark. Det har varit jätteroligt. Just nu mår jag bara lite illa, eftersom jag har suttit och åkt tåg sen typ 10 idag.
     Jag tänkte bara berätta om alla roliga saker som vi har gjort. Men det kommer nog ändå bli ett ganska långt inlägg. För det var många roliga saker.

Först måste jag säga att Danmark har mycket roliga övergångsställen, de räknar nämligen ner. Lite stressigt, mycket kul. Sen var det mycket roligt att gå på "Ströget" (jag kan inte stava det) i Köpenhamn, för det var många uppträdanden m.m. Vilket gjorde det lite roligare att gå.
     Det fanns en superäcklig utställning där också (som vi INTE gick på). Vi såg reklam om den utställningen och det visade en människa som man tagit bort skinnet på. Allt annat var kvar. Så det var alltså en utställning med döda människor utan skin!

Vi var på tivoli också, det var kul. Jag åkte många saker. Fast det fanns inte så många saker, så det blev mest att jag åkte samma sak flera gånger. Idag fick jag höra att berg-och-dalbanan, som jag åkte tre gånger, hade fastnat dagen efter att vi var där. Mitt i högsta backen fick personerna sitta i en timme! Tur att det inte var jag.

Det fanns olika utställningar också, eller vad man ska kalla dem... Den ena var en utställning med olika Guinners rekord (stavning...). Det var intressant. Man fick bl.a. jämföra sig med världens längsta man (en docka) och världens kortaste kvinna (en docka). Den andra utställningen var lite roligare tycker jag, där fanns det massa "läskiga" saker som man kunde testa på. Bl.a. en häftig spegel som... det är svårt att förklara. Man sitter två stycken på vardera sida om spegeln och så kan man vrida så att man först ser sig själv och sen den andra.


Syrran och jag tillsammans, haha vi har dubbelhaka!

Men nu ska jag vila lite, jag känner mer jättesnurrig... Ha det bra!
// Julia

Packning

Imorron åker jag, roligt. Jag har inte börjat packa än men jag ska (jag drar verkligen på det in till det sista). Jo, jag har faktiskt packat lite... Och skrivit (av syrrans) packlista. Så jag är påväg i alla fall.

Nu ska jag läsa lite innan jag börjar packa. Jag har snart läst halva "Om jag kunde drömma". Skulle gärna vilja ta med mig den till Danmark och läsa den där. Men eftersom att det är Mirandas bok och den är helt ny tar jag med mig Harry Potter istället.

Kram!
// Julia

Dalarö

Idag har jag och Jonna varit hemma hos Elise (alltså i dalarö). Vi åkte dit ganska tidigt och var där till ganska sent. Jag kom hem nyligen.

Vi gjorde lite olika roliga saker. Först solade vi och då kom Jonna på en helsjuk idé. Hon tänkte att om man målade ett hjärta runt naveln med solkräm så måste ju det hjärtat bli vitare sen än resten av huden när man tar bort det. Så jag ritade ett hjärta på hennes mage. Och mycket riktigt, eftersom att hon blir brun så snabbt, så blev det ett vitt hjärta där. Det såg roligt ut.
     Vi badade även. Då fick jag testa på att bada i våtdräkt. Jätteroligt! Först hade jag en våtdräkt och Elise den andra (Jonna badade inte). Sen tog Elise av sig sin och då tog jag hennes också. Gissa hur lätt jag kände mig när jag sedan tog av mig båda!

Vi gjorde lite andra saker också, sjöng singstar och var ute och gick och tittade på gamla videor. Bl.a. från talangjakten. Fy, vad hemskt det lät när jag sjöng! Inget bra...

Nu ska jag sticka och göra nåt annat... Borde packa, men jag kanske läser istället. Puss!
// Julia

Om jag kunde drömma

Nu har jag läst ca 100 sidor ur "Om jag kunde drömma" och den är verkligen bra! Önskar att jag hann läsa mer nu men jag kan tyvärr inte det. Jag måste sova...



Imorgon (eller idag... det beror på hur man ser det) ska jag ut till dalarö. Jag ska nämligen hem till Elise! Jonna ska med. Det kommer nog att bli roligt. Jag ser fram emot det.

Sen måste jag ju packa också (jag har inte packat upp ännu!!). Fy, vad jobbigt... Det är så tråkigt att packa och packa upp, någon som håller med?


Nu ska jag sova! Puss och kram.
// Julia

Bad två gånger

Nu har jag varit med Miranda både igår och idag. Igår var vi till haninge centrum där vi träffade Sabina och min gamla mentor och hemkunskapslärare (hon har ju slutat nu). Vi var även till rudan och badade.

Sen sov vi över hemma hos mig och idag har vi varit till almåsa och badat. Jag har fått låna "Om jag kunde drömma" av Miranda. Alla säger ju att den är så bra, så jag ska läsa den. Får vänta ett tag med min Harry Potter läsning. Men jag har inte gett upp att jag ska läsa ut alla sju böcker under sommarlovet.

// Julia

Sovmorgon

Idag kunde man sova hur länge som helst. Så jag sov som vanligt till tolv (på gympalägret hade jag dåhunnit med att: springa, äta frukost och träna i tre timmar).

Jag ska snart duscha och sen ska jag till ett släktkalas.

Ha det bra! ♥
// Julia

Hemma igen

Nu är jag ledig i 6 dagar till innan jag ska till Köpenhamn. Så om någon har lust att göra nåt med mig så är det bara att ringa.

Nu lär jag nog inte träna nåt mer på hela sommarlovet, så den konditionen som jag jobbade upp nu kommer att vara som bortblåst när skolan börjar. Det är typiskt, varför var inte det här lägret i slutet av sommaren?

Aja, nu ska jag fortsätta vara inne på datan... Puss på er! ♥
// Julia

Sista dagen på gympalägret

Nu är det sista kvällen här på gymnastiklägret, lite sorgligt. Det har varit jättemysigt, men jag är helt slut så det ska bli skönt att komma hem. Vi har sprungit varje morgon, jättejobbigt! Och tränat jättemycket (sammanlagt kommer vi att ha tränat 22 timmar gympa, då räknar jag med timmarna imorgon). Jag har testat på många nya grejer och lärt mig en hel del.

Idag var vi och badade, det var jätteskönt. För Uffe hade kört jättemycket med oss på träningen, vi fick köra mycket styrka. Det var soligt och varmt på land och svalt i vattnet, perfekt.

Såklart ska man vara lite klantig också... Linnea och jag gick nämligen tillbaka till stugan för att duscha. Vi tyckte vi var så smarta och att vi kunde ta det lugnt att duscha. Men när vi kommer fram upptäcker vi att vi inte har några nycklar. Så vi fick gå tillbaka och äta middag först (var det bara jag eller kändes det som om alla kollade jättekonstigt på oss när vi kom tillbaka till badet med alla våra saker kvar). Sen gick vi tillbaka och duschade. Då hade vi fått nycklarna från en ledare.

Ha det bra! Vi hörs när jag kommer hem.

Sex timmar gympa

Nu är vi tillbaka i stugan igen efter sex timmar gymnastik. Jag känner mig jättesnurrig efter alla volter som jag gjorde. Jag har även tagit världens snabbaste dusch här i stugan. Eftersom en tjej i vår stuga hade paxat att få duscha först. Men så gick Linnea och jag lite före från gympan och tänkte att vi skulle hinna duscha innan de kom. Så jag hoppade in i duschen och när jag precis börjat duscha hör jag att de kommer. Så det blev en snabbis. 

Vi ska snart gå och äta middag. Imorgon ska vi på kvällen spela minigolf och på torsdag ska vi bada, det ska bli kul.

Puss och kram!

Morgon springtur

Nu har jag sovit här en natt... Igår åt vi kvällsmackor, som jag älskar.

Imorse gick vi upp vid sju, klädde på oss och gick ut och sprang. Puh, det är man inte direkt van vid såhär på morgonen. Men det gick bra. Efter det gick vi och åt frukost och nu ska vi gå bort till gympasalen för att ha gympa i tre timmar. Sen ska vi äta lunch och ha ytterligare tre timmars gympa.

Ha det bra latmaskar...♥

Gympaläger

Okej... Nu är jag tillbaka här igen vid datan efter en trevlig stund med några tjejer. Vi spelade ett kortspel som hette "Svarte Petter". Det var jätteroligt tycker jag! Hade aldrig kört det förut...

Jag ska berätta lite om idag då. Jo, vi åkte ifrån Tyresö vid 8 tiden och kom fram hit till Falun vid tolv. Vi åt vår matsäck och sen gick vi direkt och började gympa i en gympasal. Det hade jag inte direkt räknat med, jag hade tänkt att vi skulle ta det lite lugnt i våra stugor ett tag.
     Hur som helst var det lite ovant att börja gympa igen efter ett tags uppehåll. Jag kände mig som vanligt sämst när vi skulle göra olika saker. Men sen hittade jag nåt som jag tyckte var väldigt roligt. Det fanns två hoppgropar i gympasalen (en lite större och en lite mindre). För er som inte fattar vad det är så är det en stor grop med massa skummbollar (stavning?) i. Det är svårt att förklara, men det var jättemjukt i den gropen i alla fall.
     Så i den gropen kunde man göra massa vågade saker utan att vara rädd att göra illa sig. Jag gjorde lite frivolter och prövade även på salto (volt baklänges) men hamnade typ bara i massa konstiga ställningar när jag landade. Det gjorde lite ont så jag gav upp...

Våra stugor är bra, det finns dusch, TV, micro (och vi har fått massa popcorn som vi kan micra) och så den här datorn som vi får låna. Jag tycker att stugan är väldigt bra, tillräckligt stor.
     Som jag sa var vi ju över till en annan stuga och spelade lite kort med dem. Det roliga var att när vi skulle gå in till dem så trodde Linnea att de bodde i stuga 6. Så vi knackade på och öppnade dörren (utan att vänta på att någon öppnade). Steg in och ropade "Hallå, kan vi komma in?". De som bodde där sa att det gick bra att vi kom in. Men sedan upptäckte vi att de som var där inte alls var de som vi skulle spela kort med. Så vi ursäktade oss "Förlåt, det här var fel stuga..." och gick fnissandes ut.

Maten som vi åt här var god, det var spagetti och köttfärssås... Nu ska jag vara lite trevlig mot Linnea (som sitter och läser i soffan här).

Puss och kram! ♥

Snabbis inlägg

Haha, nej nu skriver jag här i alla fall. För vi har fått låna en dator här i stugan. Men jag kan inte skriva nu ändå som jag hade tänkt. För nu ska vi över och spela kort med några. Jag kanske skriver sen.

Ha det bra!

Sista inlägget på ett tag

Det blev ett sista inlägg trots allt... Nu har jag läst ut Harry Potter 2 och packat klart. Så nu ska jag gå och lägga mig, måste nämligen upp tidigt imorgon, vid sex. Det blir hårt för mig, som är van att sova till ett.

Ja, god natt då! ♥ 
// Julia

Harry Potter läsning och resfeber... igen

Hej alla!

Efter det här inlägget lär jag inte skriva på ett bra tag (men när jag sen väl skriver lär jag skriva en hel del), för imorgon ska jag till falun på gympaläger!
     Som vanligt har jag lite resfeber. Är alltid rädd för att jag ska ha glömt något, men som Linnea säger: "Så tänker man bara innan. När man väl är där brukar det vara lugnt." Och det stämmer väl oftast...

Förresten, det går bra för mig med min "Läsa-om-alla-Harry Potter-böckerna-under-sommarlovet" grej. Jag har alldeles snart läst ut tvåan. Så då är det ju bara 5 böcker kvar...

Men nu ska jag läsa ut de sista sidorna (om det hade varit första gången jag läste boken skulle jag absolut inte kunnat stanna i läsningen precis här). Ha det bra!

// Julia

Slappodag

Idag har jag läst jättemycket. Jag har bestämt mig för att jag ska läsa om alla Harry Potter böckerna. Ska försöka läsa ut alla 7 under sommarlovet, önska mig lycka till...
     Jag har läst ut ettan och idag har jag börjat läsa tvån (ca 100 sidor). De är faktiskt ganska bra!

Jag stör mig på att vissa saker som står i boken inte är likadant i filmen. Och så hoppar de ju över ställen från boken i filmen... Men boken är i alla fall bra.

Förövrigt idag har jag solat lite på vår tomt, det var skönt. Jag ska väl även börja packa lite snart (ska ju till ett gympaläger i falun), har skrivit en packlista. Men det är att packa som är det jobbigaste.

Puss och kram på er!

Bad

Idag var jag och badade med Emmie och Miranda. Vi var vid Rudan... Det var väldigt varmt idag, så det var skönt att få doppa sig i vattnet. Dock tycker jag inte om att simma långt ut på djupt vatten. Men jag gjorde det i alla fall, för det var tråkigt att bara vara vid klippan.
     Vi åt sedan på subway och sen kom mamma och hämtade mig (eftersom bussarna inte gick).

Här hemma har jag inte gjort så mycket. Tänkte läsa lite snart...

Ha det bra! ♥

Här sitter jag och gör ett test halv två på natten...

2008 har Jag än så länge:
( ) druckit alkohol - Cider räknas inte, det är en sån liten mängd.
( ) rökt
( ) snusat
( ) varit full
( )rökt Vattenpipa
( ) däckat
(x) vart på fest
(x) fått minneslucka
(x) varit kär - Oh ja!
( ) älskat/älskar någon av samma kön
(x) älskat/älskar någon av motsatta kön
(x) saknar/saknat någon
( ) fått ett sugmärke
( ) gjort ett sugmärke
( ) haft oskyddat sex
( ) haft ett förhållande i över en månad
( ) Strulat med olika personer på 24 timmar
( ) kysst en främling
( ) Strulat med någon av samma kön
( ) strulat med någon av motsatt kön
(x) sovit i samma säng Med samma kön - Det här menas väl inget snuskigt? Eller... I så fall, nej.
( ) sovit i samma säng Med motsatt kön
( ) lekt med någons känslor
( ) gråtit dig till sömns
( ) haft sex ute i skogen
( ) vaknat av att du gråter
( ) skrikit ord som hora slampa till någon
( ) slått till någon - Ev. råkat göra det...
( ) blivit slagen
(x) lärt känna över 10 stycken nya människor - Tror det, lärde känna många på svung.
(x) åkt skidor - Joo, jag tror det, eller var det förra året? 
( ) varit på solsemester
(x) badat i havet
( ) haft snöbollskrig
(x) sett en hel fotbollsmatch - Räknas det på svung, matchen där sista dagen?
( ) inte sovit på en hel natt
( ) varit på sjukhuset - Bara för att hälsa på...
(x) sovit över 12 timmar
( ) sett en film mer än 10 ggr
( ) velat dö - Absolut inte!
( ) fått ett IG på ett prov
( ) åkt buss i över 10 timmar
( ) varit ute en hel natt
( ) blivit tagen av polisen
( ) fuskat på ett prov
( ) svikit en vän - Jag hoppas inte det...
(x) varit sjuk - Orkar inte tänka efter, men jag är nästan säker...

Mitt minne är inte det bästa som ni kanske märker...

Snällhetstävling och smörgåstårta

Hej alla läsare! ♥

Nu har jag varit hos min mormor och morfar och sovit över där med min syrra och min kusin. Det var roligt tycker jag...
     Elin och jag hade en snällhetstävling (som jag tycker att jag vann). Det var inte nåt vi hade planerat, det råkade bara bli så. För båda ville vara snälla igår när det var mormors (82-års) födelsedag. Jag tycker själv att jag vann eftersom att jag masserade mormor, torkade disken, gick till centrum (tillsammans med mamma) och bytte deras gamla dammsugare mot en likadan ny och dammsög flera rum hos dem... (+ några mer småsaker) Men Elin tycker att hon vann.

Förövrigt spelade vi kort där (som vi alltid brukar göra när vi sover över hos mormor). Vi spelade Canasta (Kan Asta spela Canasta? Haha, min humor) och Rummy. Jag lyckades vinna några gånger.
     Vi ungdomar gick även ut och gick en sväng kl. halv tolv, eftersom att alla kände att de ville röra på sig och bli av med lite onyttigheter. Jag själv var inte så nyttig igår. Det enda jag åt var fil, (banan och jordgubbar) mackor, smörgåstårta och ännu mer mackor. Så min mage var lite full med deg... Idag har jag faktiskt ätit nästan samma sak, bara det att jag åt gröt istället för fil... Så nu är jag lite trött på smörgåstårta och mackor.

Igår var jag även och badade ute på almåsa (där syrran jobbar som servitris). Jag simmade i nästan 1 timme (jag simmade inte riktigt hela timmen som mamma gjorde, utan vilade lite ibland också). 

Ha det så bra, puss och kram. 

Städning och kompisar...

Hello allihopa!

Idag har jag städat, varit i centrum och varit med Freja och Emmie. Det var roligt (alltså att vara med dem, inte att städa). Vi pratade mest, men vi spelade även lite spel. Vi spelade faktiskt "Den försvunna diamanten", det var lite roligt. Speciellt eftersom att jag vann båda de gånger vi körde. Men det var mest tur. Jag gick två steg, betalade för att öppna och där låg diamanten. Sen vände jag om och gick i mål.  Hoppas att ni också har spelat det spelet förut, för annars är det kanske lite svårt att fatta...
     Förresten, vi kom på en jätterolig sak när vi gick ut (vi gick upp till parkeringen eftersom Emmie skulle hem). Min granne är "M. Jackson". Kul va?? Jag behöver ju inte säga förnamnet för då blir det inte lika roligt. Men ni kanske fattar att jag inte menar den ni tror.

Nu ska jag gå och lägga mig snart. Ha det bra, puss! ♥
// Julia
RSS 2.0