Walk and talk

Har varit en helhelg med Clara den här helgen. Igår gick vi och simmade och åt lunch och idag har vi varit i Lossiemouth. Det var från vår engelskalektion, Angela (läraren) anordnade en "walk and talk" med oss och andra elever. Var trevligt att träffa lite nytt folk! Vi träffade en italiensk och en spansk aupair bl.a. :)

Så vi gick först på en promenad och sen stannade vi för en fika. Mycket trevligt!

Imorn har jag och Clara vår sista engelskalektion. ;)

Lyckad kväll!!

Vilken trevlig kväll det blev. Jag övertalade familjen att vi alla kunde gå ut tillsammans! För jag ville fira att jag fyllt 20 år och Ellie ville fira att hon var klar med alla hennes tester ("exams", vad nu det blir på svenska).

Så vi gick allihopa ut till favoritrestaurangen Jimmy Chung's. En kinesisk buffé! Äta så mycket man vill av förrätter, huvudrätter och efterrätter :D love it! Och Beth älskar också den!

De bjöd mig så det var riktigt snällt. Jag var snäll tillbaka och sa att jag kunde köra hem barnen om de ville stanna kvar ute :)

Barnen och jag hade dock riktigt kul på vägen hem också. Beth säger så roliga saker. Jag fick ont i magen så mycket jag skrattade. Vi körde nämligen förbi Ellie och Ben (som gick vidare till nästa ställe) varpå Beth slängde ut kommentaren: "They're gonna have a rooomance!" Jag dog lite smått av skratt.

Nu har jag myst ner mig i min säng och ska kolla på film! (2:a gången min tv används sen jag kom hit) :) men riktigt mysigt faktiskt!

Älskar förresten de här lyckokakorna man får! Detta var dock förra gångens, men jag gillade den!!

20 år!!!

Jaha ja! Aldrig mer tonåring nu då. Känns väldigt vuxet att vara 20 år.. 19 år kändes så meningslöst.

Har haft en helt okej födelsedag. Har haft bättre måste jag säga men blev rätt bra iaf. Fick bli väckt av telefonsignalen istället för sång (men dock telefonsignal följt av sång av både mamma och Elin! Mycket uppskattat). Sen fick jag gå ner och fixa min egen frukost första gången någonsin på min födelsedag :p saknade verkligen den framdukade och gemensamma frukosten som man alltid har på sin födelsedag :( man är väl lite bortskämd med det.. Aja, åt lite jordgubbar på gröten iaf vilket kändes en aning lyxigare en vanligt.

Därefter lämna barnen på skola och dagis. Beth och hennes kompis kom och sjöng för mig på skolgården. Inte så gulligt som jag trott då sången gick "Happy birthday to you, happy birthday to you... You look like a monkey, you smell like one too." Men men, vad kan man förvänta sig från barn.

Därefter åkte jag hem för att öppna paketet och breven jag fått på posten hemifrån. Massa fina brev och presenter. Blev så rörd att mitt smink blev helt förstört, så det var bara att sminka om sig efter det! Men betydde mkt att få sånt!! Och tack pappa för din present också, var mer än förväntat.. men väldigt behövligt!! Så tack!

Hämtade sedan Lucy igen, fixade lunch. Hämtade Beth, tog barnen till ballet. Fick en flaska vin av gulliga gulliga Louise! Kom hem och åt fajitas med Ellie och barnen. Ellie hade köpt en tårta till mig men vi åt inte den.

Därefter kom Elin och hämtade mig och så gick vi hem till Clara där de fixat så fint i barnens lekrum med mysbelysning och hembakad tårta och allt :D så det var riktigt gulligt gjort, det blev jag glad för. Trevligt att sitta och prata i flera timmar. En lagom mysig avslutning på kvällen och nära och bra att gå hem efter det.

Så ja, helt okej dag. Men saknade alla och allt där hemma <3 Jaja, man är ju vuxen nu så man får ju inte vara så barnslig när det gäller födelsedagar och sånt.. :p kram på er alla! Tack för alla fina gratulationer :)

Tyresta by?

Något jag saknar från Sverige är härliga promenader i naturen. Typ tyresta by... Jag blev helt plötsligt jättesugen på att åka dit. Eller bara gå ut i skogen och plocka blåbär/svamp.

Idag var jag dock lite äventyrlig av mig. Kollade upp på Google Maps var det fanns stora skogar och så begav jag mig dit. Upptäckte att de låg väldigt nära! Haha. Sånt man aldrig tänkt på när man kört bil fram och tillbaka på vägarna.

Det var så underbart. Vädret var kanon och fåglarna kvittrade och aa, jag bara log. Tanken var att jag skulle springa men jag hade så fullt upp med att njuta och att försöka hitta nya vägar... Så det blev mer av en långpromenad :p (med inslag av springning)

Önskar att jag upptäckt det här tidigare. Men får passa på att njuta nu sista veckorna. :) sen får jag komma hem till de svenska skogarna igen :) det är ju verkligen inte långt kvar nu.

Chockad..

Haha, jag som alltid har tyckt att jag är smal... Men jag menar, jag vägde 64 kg förut och idag var jag nere på 58 kg. Lite chockad sådär. Och jag känner mig inte överdrivet smal nu, märker inte så stor skillnad från förut faktiskt. Men någonstans måste ju de 6 kilona suttit?!

Fast kollar man på bilder ser man kanske lite skillnad? Kollade på bilder från nyår jämfört med en bild från idag, och då märker jag skillnad.

Men var inte oroliga för mig nu som många blir. Jag äter som jag ska! Går aldrig hungrig faktiskt eftersom att en "regel" i cleaneating är att äta varje 2-3 timme. Så äter frukost, förmiddagssnack, lunch, mellanmål och middag. Mycket bra tycker jag :) älskar mat och ser alltid fram emot vad jag ska hitta på till nästa måltid/snack. Så återigen, jag behöver ingen som oroar sig för mig. För jag klarar mig bra själv tack! :p mår kanoners.

BBQ och hoppborg!!

Wiie! Vilken trevlig kväll det blev. Vi gick allihopa över till grannarna som hade en födelsedagsfest/avskedsfest (de flyttar snart).

De hade ett barbecue party med massa god mat! Försökte hålla mig till nyttiga saker och lyckades säga nej till både alkohol och chokladtårta, heja mig! Det gick ingen nöd på mig dock eftersom jag kunde stå och småäta jordgubbar och blåbär! Mums! Vilka sommarkänslor :D

Fick även bra motion av att hoppa med alla barnen i den stora hoppborgen de hade hyrt och hade på tomten! Sjukt kul ju :D haha! Beth anklagade mig och en mamma för att vara fulla när vi kom och hoppade (antar att de inte är så vana att vuxna kommer och hoppar med dem). "You are both drunk!" fick man höra... Jag hade ju bara druckit vatten hela kvällen så anledningen till mitt hoppande var väl att jag var barnslig av mig antar jag :)

Mycket trevligt iaf! Kul att göra nåt tillsammans med hela familjen :)

Härligt väder!

Vi har haft några dagar med riktigt kanonväder här nu! (Till skillnad mot vad ni verkar ha haft)
Riktiga sommarkänslor. Med dagar på stranden, middag ute i trädgården, sena kvällspromenader osv! :)

Men just nu är det regnigt och tråkigt. Jaja, hoppas det vänder snart igen. Man blir så glad av härligt väder ju!

Frittata?

Idag har jag varit med barnen till biblioteket för att lyssna på lite sagor som lästes upp av en kvinna. Valde att ta en promenad ner dit istället för att ta bilen. Så tog fram barnvagnen och sen gick vi! Lite tyngre på hemvägen eftersom vi lånade lite böcker!

När vi kom hem lagade jag omelett/frittata till mig och barnen. Vet inte vad skillnaden är faktiskt. Typ grönsaker, ägg+mjölk i båda och sen är det väl potatisen som skiljer dem åt? Och sen låter det ju lite mer skillat att laga en frittata istället för omelett. Hur som helst, tror man ska ha frittatan i ugnen med det funkade bra på spisen också.

Har äntligen fått mina omeletter att hålla ihop istället för att bli äggröra! Sänker bara värmen rejält efter att jag fräst på grönsakerna. Så låter jag omeletten vara tills den stelnat helt på ovansidan. Smidigt och bra. Bra nöd-mat man nästan alltid kan slänga ihop med saker man har hemma :)

Världens bästa pojkvän! <3

Alltså åh! Kan ni fatta hur glad jag är eller?

Började känna mig rätt deppig över att ingen skulle komma över trots att så många snackat om det. Jag förstår er också... Jag vet att det är dyrt osv. Så jag hade kanske anat att ni skulle banga i slutet iaf. Men man kunde ju alltid hoppas.

Hur som helst. Linus tyckte väl lite synd om mig då jag beklagade mig över att ingen kom över och att inte ens mina aupair vänner skulle ha tid för mig helgen vid min födelsedag. Så bäst som han är bestämde han sig för att komma över... en andra gång!

Så jag är överlycklig! Han kommer över 1-5 maj och då ska vi till Loch Ness och göra allt vi inte hann med förra gången! Så kan vi även fira 3 saker som händer inom loppet av en dryg vecka. Min födelsedag, hans födelsedag och vår 9 månaders dag :D

Ellie frågade vad Linus fick betala för resan... Och när jag sa priset kollade hon chockat på mig och sa: "wow, he must really love you!". <3

Så ja, världens finaste pojkvän! Älskar dig Linus. <3

Tufft liv!

Bra när man kan kombinera jobb med träning!

Idag har jag snart "jobbat" 12 timmar. Barnen har ju lov nu den här veckan så jag är med dem hela dagarna. Men det är lite kul att spendera tid med dem även fast jag längtar lite efter liten egentid. :p idag har Lucy varit på dagis så det har bara varit Beth och jag!

Vi tog en promenad på stranden och hade en picknick där. Men det var rätt blåsigt så vi höll på att frysa ihjäl. Skönt att komma hem och sätta sig framför fake-brasan och dricka en kopp te (varm choklad för Beths del). Sen fick vi lite städning gjort i huset och efter det har vi bara dansat!!

De har ju skaffat Wii :D sjukt kul!! Så Beth och jag har kört "Just dance" hela dagen (och lite zumba). Sjukt bra träning och jätteroligt! Beth och jag dansade båda två till Dirty Dancings "The time of my life". Hon ville inte göra lyftet med mig i slutet (hon var killen)... Fattar inte varför haha ;) Själv lyfte jag Beth idag på stranden och hoppade över en liten bäck eller vad man ska kalla det (och hennes väska och min!)... Höll på att trilla i då det var lite jobbigare än förväntat! Men klarade det :p

Body pump/combat

Mitt hälsosamma liv fortsätter!

Tog precis en timmes promenad och passade då på att boka både body pump och body combat på vägen. På lördag har de nämligen någon slags prova på grej. Man får testa klasserna för bara 1 pund styck! Så jag betalade alltså under 20 kr för att få gå på båda klasserna. Ska bli kul! Se om jag fastnar för nåt.

Däremot är det svårt att äta rätt i det här huset. Försöker äta frukt och nyttigt.. Men just nu är frukten övermogen och väldigt mosiga. Inte alls lockande. Jag menar, okej att jag vet att mogna bananer är de bästa.. men när de blir så bruna att det inte ens finns nån gulhet kvar. Då är det inte ens gott.

Jaja, jag försöker så gott jag kan att fortsätta i mina nyttiga banor. Och får hoppas att de snart köper ny frukt till mig. :)

Back on track

Vad skumt det känns att vara tillbaka i Skottland igen! Verkligen blandade känslor. Tråkigt att återigen behöva lämna allt och alla där hemma... Men himla kul att träffa familjen här och komma tillbaka i vanorna!

Barnen växer så sjukt mycket bara på några veckor! Och jag blir så glad när jag märker att de blir glada av att träffa mig igen. :D sjukt kul! Så söta är de.

Kom precis hem från en 40 minuters joggingrunda. Verkligen skönt att komma tillbaka i sina tränings- och matvanor. Nu ska jag ge järnet dessa sista två månader. Tycker att det är så kul att många av er märkte en skillnad på mig, så det blev verkligen motiverande att fortsätta träna och äta rätt.

Det blev ännu mer tydligt att hyn verkligen påverkas av onyttiga saker. Jag märkte det efter min fest och allt jag proppade i mig där. Finnarna bara vräkte fram. Det är så svårt det där.. Jag är verkligen mattypen "Allt eller inget" (som jag läste om i min bok "Äta, träna, leva", återigen en bra bok!). Jag kan avstå helt eller så vräker jag i mig. Det är ju fullkomligt OMÖJLIGT att bara ta ett chips eller en godisbit. Vet inte hur jag ska lösa det där haha, svårt! Men just nu ska jag iaf försöka att avstå helt ett tag. Var ju så glad för min hy och så blev den sämre igen bara efter en helg. Man kan ju fråga sig då om det verkligen är värt det... Speciellt inte när det finns nyttigare alternativ. Jag gjorde en äppelpaj till Linus och mig nere i Halmstad. Blev gott "trots att" den var nyttig :) smuldegen gjord på havregryn, mandelmjöl, kokosflingor, honung, smör (nästa gång kanske smöret kan bytas ut mot kvarg eller nåt vilket är lite nyttigare.. Tänkte testa). Tror aldrig jag gjort en äppelpaj (helt själv) förut, så det var kul att testa det också.

Förresten, hade världens tur med resan igår som ni många läst! Allt flöt på ovanligt bra och sen lyckades jag ta mig från flygplatsen hem till huset på bara 3.60 pund.. Ändå åkte jag taxi, tåg och bil ;) så det blev sjukt billigt. Dels för att jag hittade en trevlig tjej att dela taxi med och dels för att biljettinspektören missade oss.. Så vi slapp betala tågresan!

Sambos, Halmstad, söka jobb.

Nu är det väl dags att skriva lite här igen. Det händer så mycket nu, så det är inte mycket tid över.

Just nu sitter jag utomhus i Halmstad och njuter av solskenet. Det är så extremt varmt så man får värsta sommarkänslorna! Ingen snö någonstans. Men sen är det bara imorgon kvar och sen åker jag till Skottland. Linus och jag har lite smått panik. Det känns verkligen som att vi flyttat ihop nu och sen ska man behöva skiljas igen (känns konstigt att säga att vi ska bli sambos... det känns större än att säga att vi ska flytta ihop haha). Vi var och storhandlade i måndags för 700 kr, så nu är kylen full! Och nu var jag precis och handlade på en fruktmarknad här på torget. Sjukt mycket billigare där än i matbutikerna ju. Där kostade bananerna 9.90 kilot istället för 19.90. Galet!

Jag har även varit och sökt massa sommarjobb nu i butiker. 14 cv:n och sommarbrev lämnade jag ut idag och tänker lämna ut kanske 5 till imorn. Verkar lite kört... Många har redan alla sommarjobbare klara och de som inte har det vill gärna ha någon med butiksvana! GAH! Var ska man få butiksvana ifrån om man aldrig kan börja någonstans? Men en gubbe och jag kom väldigt bra överens. Han som jobbade på hälsobutiken "life". Där skulle jag så sjukt gärna vilja arbeta och han verkade tycka att det var bra att jag skulle läsa till hälsopedagog i höst. Så han sa "kom gärna in och tjata om jag glömmer att kontakta dig!". Så hoppas, hoppas, hoppas!

Btw, imorse testade jag min "non-stick cooking liner". Samma som jag köpte till pappa i julklapp köpte jag för att ha hos Linus. Och WOW vad bra den funkade! Jag stekte ett ägg och det blev helt perfekt utan att behöva använda varken smör eller olja! Ny favorit i köket.

Är även glad för stavmixern jag fick från mamma (används varje dag) och hälsoboken jag fick på min fest (ska gå hem och läsa i den nu, mkt intressant)!

RSS 2.0