Lååångpromenad

Anna och jag bestämde oss för att gå in till "Lossiemouth". Det tar ca 10 minuter att köra dit, så vi tänkte väl att det inte skulle ta allt för lång tid... Det tog drygt 2 timmar.

Ja vi är två tokiga tjejer. Det första vi gjorde när vi börjat promenera var att plocka upp en sork (tror vi att det var) från vägen. Anna tyckte att vi skulle ta med oss den. Den var så pytteliten och skulle säkert ha blivit påkörd av en bil om vi lämnat den. Så... vi bar med oss den.

Vi döpte sorken till "Tiny" och så fick den följa med på vårt äventyr :) vi matade den och gav den vatten. Vi planerade att ta hem den och ha den som vårt husdjur, haha... Men efter drygt två timmars promenad, en stund på stranden och en timmes (förgäves) väntan på bussen... så dog den i Annas händer :(

Så vi fick återvända utan en sork och utan en buss. Vi påbörjade vår 2 timmars promenad tillbaka och jag sms:ade Ellie att jag inte skulle hinna till middagen. Men då ringde hon och frågade om Ben skulle hämta oss!

Sann lycka är att få sätta sig i en varm och skön bil efter en lång och kall promenad!

Ja vilken heltokig dag det har varit. Tur att tiden går så fort när man är med Anna :)

 

 

 

 

 

 

 

Porridge

Jag lagade precis havregrynsgröt till mig :D wow, upptäckte att de faktiskt hade havregryn här. Blev riktigt gott, smakar precis som i Sverige (eller till och med lite godare, krämigt och gott).

Barnen tyckte dock att jag var konstig som hade vatten i istället för mjölk (fast det var bara för att mjölken nästan var slut.. annars har jag ju faktiskt mjölk i). De tyckte även att jag var konstig som hade salt i istället för socker. Här har de socker i det mesta haha ;p i alla fall barnen, föräldrarna äter med salt istället.


Face-painting and swimming

Har varit med Beth och Lucy på någon slags marknad eller vad man kan kalla det. Ellie sålde massa massa bakelser och så fanns det andra små stånd med smycken osv.

Tjejerna blev målade, Lucy i ansiktet (som en fjäril) och Beth fick några blommor på armen.

Var även med Beth i simhallen (den låg precis bredvid) för att kolla hur bra hon kunde simma. Hon hamnade i den röda gruppen (säger mig ingenting men aja).

Pizza, popcorn och movienight

Kan man annat än älska fredagar? Myspys :)

Jag testar deras sötade popcorn (faktiskt väldigt gott) medan vi tittar på lejonkungen (igen... men vad gör det när den är så bra) ;)

Lek utomhus

Haha de är så otroligt söta barnen!

Beth visade mig nåt riktigt coolt i trädgården! Svampar som växte i en ring!!! Så vi la äpplen som ett hjärta i mitten :) så blev det ännu coolare!

Sen kom Lucy ut med en vit smörja i ansiktet, haha! :D

 

 

 

 

Rainbow

Vi såg en riktigt fin regnbåge idag på skolgården! (för som vanligt så började det regna trots att det sett så lovande ut med strålande solsken).


Messy morning

Idag har jag varit riktig snurrig. Jag gjorde allt möjligt tokigt den här morgonen! (märkte jag senare på dagen)

Jag upptäckte att jag satt upp Beths hår med ett jul-hårspänne (det stod "christmas" på det). Och jag satte på Lucy Beths hängsleklänning :o haha Ellie och jag skrattade när vi upptäckte det!

Känsla av Sverige!

Härligt när man får tvätta med svenskt tvättmedel ;)

Hittar små saker överallt som är från Sverige. Kopparbergs cider på puben och så hade de vasa knäckebröd i skafferiet här hemma (från Emilia tror jag de sa? ;p).

Morgon-powerwalk!

Sådär ja.. Nu är jag äntligen hemma igen efter en lite stressig morgon.

Jag gick upp med barnen som vanligt 07.30 och sen parkerade vi vid badhuset. Detta gjorde vi för att Lucy och jag skulle på baby gym (leklandet och massa sånger) kl. 10.00. Så det var ingen ide att åka hem efter att vi lämnat av Beth.

Enligt Google maps skulle promenaden från badhuset till skolan ta 13 min. Men med två barn så tog det.. allt för lång tid :p Beth fick småspringa för att vi skulle hinna till skolan i tid och Lucy satt och guppade med i barnvagnen! Men vi hann vara på skolan 5 min innan det ringde in ;) pheuw!

Springa!!

Okej, min kondition är faktiskt inte så dålig som jag trodde att den var! :) skönt.

Anna och jag bestämde oss för att gå ut och springa lite. Så vi sprang en runda på 40 minuter (20 x 20 min med en 5 min paus i mitten för att spana in ett gym).

Jag kände mig knappt andfådd (förmodligen för att jag hade så hög musik att jag inte hörde mig själv flåsa). Dock kände jag mig spyfärdig i en sjuuuukt lång och jobbig uppförsbacke precis i slutet av rundan.

Använde "den smarta grejen för armen" (ehm vad heter dem?) där man kan stoppa iPhonen... så man slipper hålla i telefonen om man vill springa och lyssna på musik :) tack Linus för den :D


Fajitas

Dags att göra som syrran och lägga upp lite inlägg om maten jag äter :p

Idag blev det fajitas, riktigt gott faktiskt. Dock fick Beth för sig att hon inte gillade "the purple things" (= red kidney beans). Så jag sa till henne att hon skulle blunda och se om hon kände smaken av dem när jag mixade dem med resten av maten... Det gjorde hon inte och så åt hon upp alla :p yey, victory!

 
 
 
 

Bada bada bada

Första morgonen helt själv med tjejerna! Gick rätt bra :)

Efter att ha lämnat Beth åkte jag och Lucy för att bada. Härligt och varmt i barnpoolen :D Ellies härliga vän Hayley var där med sin dotter Mabel. Så vi satt och pratade lite medan barnen plaskade runt.

Haha jag fick även frågan "is she yours?" från en annan kvinna.. Hehe, could be.. Men nej, tror jag väntar några år :p fast just nu känner att jag har rätt bra koll på hur man tar hand om ungar. Efter bara knappt 3 veckor! :p så jag kommer vara expert efter 9 månader!


Hjälp!!

Okej... Nu börjar snart perioden med grodor i sängen och liknande för att skrämma iväg "nannyn". Haha..

Barnen vet att jag inte tycker om spindlar (varför sa jag det?). Och som ni alla vet så är det halloween snart. Alltså den perfekta kombinationen. Massa stora, slimiga låtsasspindlar finns nu i huset.

Så när jag sitter i min säng (med benen på marken) ser jag något stort och svart under sängen! Ojj vad jag flög upp i sängen!  Jag misstänker starkt att Beth har varit här och busat lite. :p

 

Upptäcktsfärd

Efter att ha sovit ut idag (skönt!!) bestämde jag mig för att promenera runt i staden. Dels för att jag vill lära mig att hitta bättre och dels för att det var så fint väder. (Dock varade inte det fina vädret så länge, som vanligt började det att regna senare!)

Nu är jag tillbaka 3 timmar senare. Med en kofta, trosor, lypsyler och en foundation rikare och med några pund fattigare. Med huvudet fullt av nya vägar och magen tom på mat!


 

  

2 månader!! <3

Oj vad tiden går fort! Idag (för nu är klockan efter tolv hehe) har Linus och jag varit ihop i 2 månader!! :) <3

Och igår (eftersom klockan nu är efter tolv) bokade Linus flygbiljetter för att komma till mig hit i Skottland!!! :D jag är så glad!! Det innebär att vi träffas om lite drygt 3 veckor. Sen blir det dock en period efter det då vi inte ses igen på ett bra tag.. Men men, det problemet tar vi itu med senare :p

Bara för att han är världens bästa (och för att det är vår 2 månaders-dag idag) har jag nu målat det han bad mig om... Trots att jag hatar detaljer. Så denna målning tog mig många timmar att göra! Hoppas att det var någorlunda vad du menade Linus!

 

 

Ledig!

Jahapp, då kan jag vara uppe hur sent som helst idag! För jag är ledig imorn :D känns konstigt såhär mitt i veckan.. Men det är för att jag måste jobba på lördag.

Förra helgen jobbade jag ju hela veckan OCH lördagen och då fick jag ca 200 kr extra den veckan. ;)

Gosedjur!

Jag som tycker att det är jobbigt att byta lakan i min säng där hemma... Men det här var liiite jobbigare. Fullt med gosedjur i båda tjejernas sängar. Jag ska inte säga nåt, för jag hade likadant när jag var mindre.

Dessutom har de inga hål i påslakanet (ni vet de man stoppar in händerna i). Så då blev det ännu lite svårare.

Haha och detta måste jag göra varje vecka XD

 

Lucys säng klar! 

 

Beths säng klar!

Blött, kallt...

Woah, värsta blåsten ute och massa massa regn!! Usch! Idag stannar jag nog inne hela dagen trots att båda tjejerna är i skolan respektive dagis..

Regn på rutan, och där ute står "min" lilla bil i ovädret.

Sötisar

Lillasyster sitter i storasysters knä och tittar på barnprogram :) 

 

 

Kaos!! Panik!!

Ibland är jag för snäll!

När jag skulle hämta upp Beth från skolan hade jag verkligen problem med att hitta en parkering!! Först såg jag en parkering, men då var man tvungen att fickparkera och jag ville inte att bilen bakom mig skulle behöva vänta. Det är inte för att jag inte kan fickparkera, för det gjorde jag imorse när jag skulle lämna Beth.

Sen åker jag vidare till museet, helt fullt med bilar!! Det är det aldrig... Men just då lämnade en bil sin plats. Jag tänkte ta den men sen såg jag att ett gammalt par också ville ha den platsen, så jag lät dem ta den. Sen fick jag lite panik själv :p var skulle jag stå? Jag kunde inte åka tillbaka dit jag kom från för där var det enkelriktat. Och om jag åkte åt andra hållet skulle jag aldrig hinna till skolan.

Sen kom jag på att en jättesnäll mamma, Louise, hade gett mig sitt nummer imorse. Så jag ringde henne och frågade henne om hon kunde hämta upp Beth också och ta henne till museet. Hon sa att hon kunde göra det! :) vilken lättnad!

Sen körde en annan bil iväg och jag kunde ta den platsen. Jag hann komma upp till skolan sekunden efter att de sprungit ut :D

Aldrig mer vara snäll! Nu ska jag vara egoistisk! :p

Simma

Idag lämnade jag båda barnen helt själv! Jag tog Beth till skolan medan jag hade Lucy i barnvagnen, sen tog jag Lucy till hennes dagis :) de var väldigt snälla, antar att det var för att det var första gången jag gjorde det helt själv.

Efter det kom Anna hem till mig. Jag tog min lilla bil och körde oss ner till badhuset :) vi simmade i en och en halv timme, sen var vi helt slut. Dags att börja träna lite mer nu tror jag så man får tillbaka konditionen ;) vi planerar att gå till gymmet, gå på olika klasser (t.ex. zumba) och sen gå och simma. Allt är på samma ställe! :)

How rude!

Jag var över till Annas hus idag. Vi tittade på "pojken i randig pyjamas". Väldigt sorglig film!

Sedan kom hennes familj hem... Och de var verkligen speciella! De små pojkarna vägrade låta henne vara själv på rummet och mamman skrek på allt och alla. Den enda normala var pappan, han var rolig och snäll.

Jag fick äta middag där med dem, vilket var snällt... men vet ni vad mamman sa till mig? "How do you get on with Ellie's obnoxious children?". Alltså så undrade hon hur jag stod ut med Ellies "vidriga"/"outhärdliga"/"motbjudande" barn!! Jag berättade det för Ben (pappan i min familj) och han blev inte glad kan jag ju säga!! Det förstår jag. För Beth och Lucy är väldigt fina barn, absolut inget av synonymerna till "obnoxious"...

Usch. Jag var också trött efter att ha hört henne skrika hela middagen. Så Anna och jag tog en promenad på nästan två timmar efter det. Vilka oförskämda människor det finns! :(

Blöjverkstad

Jahapp, en söndag som denna och här sitter jag i min lilla blöjverkstad!

De har såna här blöjor som är "reusable"... Som måste tvättas, torkas och fixas ihop :p woho. Jag har fixat ihop 12 blöjor nu, det får räcka (räcker typ i 3 dagar).

 

1. Ta fram blöjan

2. Vik och stoppa in i blöjan

3. Riv av, vik och lägg innuti blöjan

 

Klar!! 

Inspire

För er som tycker om att måla kan jag verkligen rekommendera appen "inspire". Riktigt härlig, känns så verkligt då färgerna flyter samman. :)

Här är en bild jag målade av ett norrsken :p

Utekväll

Efter att ha haft hand om Lucy hela dagen igår lämnade jag över henne till en granne. Jag skulle nämligen gå med Anna för att möta en annan au pair, Hanna.

Hanna var lite äldre, 30, och kunde inte så jättemycket engelska trots att hon varit här i 8 månader! Det är för att hon hade en sjukt skum familj som knappt pratade med henne... Ju mer jag hörde om hennes familj, desto gladare blev jag över att jag hamnat i denna! Bl.a. var mamman i familjen handikappad och satt bara och tittade på tv hela dagen. Pappan bodde inte i samma hus trots att de var tillsammans. Hon hade två barn att ta hand om, en bortskämd 15-åring och en 6-åring. Och hon behövde jobba mycket mer än vad Anna och jag gör (för samma lön!!). Och så massa såna saker! Awful!

Vi gick till en bar och satt och snackade. Dit kom Annas vän Jason som var mycket rolig (han var från Skottland). Sen gick vi vidare till en nattklubb. Det blev lite sent och jag var väldigt trött, så jag höll nästan på att somna i en soffa på nattklubben :p

Idag måste jag passa Lucy i några timmar och även imorn, vilket innebär att jag får 100 pund i lön den här veckan :)

Bajsblöja

"Oh oh!" var min tanke när Lucy reser sig upp och säger "My poo poo!". Speciellt när jag vet att jag är ensam hemma hela dagen...

Så det var bara att ta tag i saken och ohhh vilken stank! Jaja, nu är det gjort i alla fall.

Good to know

Fick ett litet häfte med vad som ska göras under veckan. Jag har lite snabbt läst igenom den. Verkar inte vara alltför svårt... Tvätta lite grann, stryka lite, laga mat osv.

Den är väldigt strukturerad, Ellie har suttit och jobbat med att få den klar så att allt ska stämma. Känns skönt att man kan kolla i den om man glömmer nåt :)

Birthdayparty!

Nu har jag varit med Lucy på ett födelsedagskalas! Det var mycket roligt. Jag fick träffa massa trevliga mammor och många barn. Lucy har varit så glad och snäll hela dagen, jag är förvånad. Hon har gjort exakt allt jag bett henne att göra, inget skrik eller gråt. :)

Jag är ensam med Lucy hela dagen. Mamman och Beth är i London över helgen och pappan jobbar.

 

 

 

Anna

Känns som en sjukt lång dag idag! Jag är helt slut.
 
Jag promenerade med Beth hem från skolan och vi gick och köpte lite potatis osv. på hemvägen. Det var väldigt tungt. Mamman vägde det när vi kom hem och då hade jag släpat på nästan 5 kg i typ en halvtimme. Beth var dock väldigt snäll och duktig. Hon visade en helt annan sida som jag inte sett förut. Hon är faktiskt riktigt gullig när hon väljer att vända den sidan till :p
 
På kvällen tog jag en rätt lång promenad med Anna. Vi pratade om hur dagen varit osv. Skönt att få prata av sig! :) Vi gick ner till gymmet osv och fick lite information om öppettider och så. Så vi kommer förhoppningsvis gå dit och gymma eller simma eller nåt :) 

Ett till barn!

Idag har vi haft en liten babypojke att ta hand om också. Eller aa, Ellie har tagit hand om honom medan jag tog hand om Lucy. Jag tog Lucy till "rainbow castle" igen (det roliga leklandet jag pratade om).

Nu försöker jag få Lucy att sova en liten nap... Kan inte fatta att de inte vill sova! Jag skulle mer än gärna vilja ta en liten nap, jag är hur trött som helst (gick upp 7 så jag skulle hinna duscha och har varit igång sedan dess).

Nu verkar Lucy ha somnat, så jag ska smyga iväg... Måste tvätta lite av barnens kläder innan det är dags att lämna pojken och hämta Beth.


 

Dagen är räddad!

Fruktproblemet löst, mamma du kan känna dig säker!

Ellie kom hem och jag frågade om jag fick ta en frukt. Så nu har hon visat mig alla frukter i huset: meloner, päron, äpplen, vindruvor, olika bär osv. Hon sa även att jag fick ta vitamintillskott, otroligt goda, smakade som godis!! Så otroligt snäll! :) Så nu känns allt bra!

Jag nöjer mig med ett äpple för ikväll!


En kort stund i Spanien

Sänder en tanke till syrran i Spanien då dagens middag blev tortilla :) mums! Dock var det Ellie som lagade den, men det verkade inte vara alltför svårt!

Annars har det inte hänt så mycket idag utöver det vanliga. Beth hade balletlektion och då satt vi bara och väntade utanför. Vi var även till en annan superbillig affär "home bargains" (nästan bättre än "poundland" faktiskt). Dit ska jag nog återvända med Anna och shoppa loss :p

Med order från mamma (min egen) ska jag försöka äta mer frukt och grönt. Så nu känner jag mig lite som en tjuv som smyger runt och försöker hitta lite frukt att stoppa i mig :p vågar inte riktigt känna mig som hemma än, så jag tar det som inte märks... Typ vindruvor. Ska fråga om jag får ta lite större frukter imorn.

 

Dropped off!

Nu har jag lämnat Beth och även mamman vid skolan. Mamman hängde med för de skulle till biblioteket idag och då skulle hon hjälpa till.

Sen fick jag åka och lämna Lucy på dagiset helt själv. Det är så svårt att komma ihåg alla vägar och Lucy var ju knappast hjälpsam... Hon satt och skrek "Mummy, Mummy, Mummy" och grät. Men jag ignorerade henne (som jag fått tips om), koncentrerade mig på körningen och tillslut blev hon helt tyst :p

"Silly fashionshow!"

Beth frågade om jag ville se på en modevisning, sen la hon även till att det skulle vara en "tokig modevisning". Hon försökte sen välja kläder för att se så tokig ut som möjligt. Lucy hängde också på lite grann.

 

 

 

 

 

Ensam i vänstertrafiken!

Yey, nu har jag varit ute och kört helt själv! Gick inte alltför dåligt :p

Först hämtade jag Beth vid skolan och åkte tillbaka med henne till huset. Jag åkte lite fel på hemvägen men det var bara att vända i nästa rondell och åka tillbaka :p

Sen åkte jag för att hämta Lucy, Beth hängde med. Där hade jag lite problem med hur man skulle göra Lucys säkerhetsbälte lite lösare... Men tillslut gick det.

Nu är båda hemma i alla fall och det är strax dags för middag! Flickorna springer just nu runt och plockar äpplen i trädgården.

 

Nice!

Det blir bara bättre och bättre ;) nu har jag kört både Beth och Lucy till skola respektive dagis (visserligen lite kaos i och med att det var stressigt, men mamman var med). Och nu är jag helt ledig tills vi ska hämta Beth vid 15.00 (typ 5 timmar ledigt) :)

Tror jag ska vila lite först och sen får vi se vad jag hittar på. De lämnade clion ("min" bil) men jag vet inte om jag vågar ut och köra själv..

Ordning och reda...

... pengar på fredag. Ja det stämmer ganska bra faktiskt :) jag ska få min lön nu varje fredag.

Problemet är bara att hålla koll på alla små mynt! Så svårt när man ska betala och man inte vet vad allt betyder, så nu försöker jag lära mig. Jag vill bli av med några av dem, har nog över 100 kr i mynt :p för jag har typ bara använt sedlar som betalning och då fått massa mynt tillbaka!

Jag försöker även lära mig alla vägar som jag måste köra här. Ellie har hjälpt mig att "bokmärka" adresserna på Google maps. Så nu kan jag bara klicka på olika alternativ, typ "from Beth's school to Lucy's nursery". Sen visar den på kartan olika alternativa vägar dit :)

Euw

Jag skulle bara sticka ner handen bakom min säng för att reglera värmen på mitt element... Då känner jag att handen fastnade i något. Det visade sig vara ett jättestort spindelnät med en spindel däri (harvester eller "långben" som de kallas på svenska).

Jag gick ner till mamman och frågade henne: "Ellie, are you afraid of spiders?" :p luckily, she wasn't! Fram med damvippan och ett glas och så vips var både nät och spindel borta innan jag han blinka. Nu kan jag sova säkert ;)

1 vecka!

Wow, jag har varit här i en vecka redan. Kan inte förstå att det gått så fort! Tur det, jag som var orolig för att det skulle kännas som en evighet :p

Idag har varit en bra dag. Barnen har varit riktigt glada och söta :) jag fick lära mig att laga risotto till middag! Det är rena matlagningskursen det här. Riktigt skönt att ha någon som är så duktig på att laga mat (Ellie, mamman) bredvid som säger vad man ska göra. Det blev riktigt gott faktiskt ;)

First nappy!

I've changed my first nappy (well not mine, I helped Lucy). Luckily, for me, there was no "poo poo" :)

Ja, jag har alltså bytt blöja på Lucy idag (inget bajs denna gång, pheuw). Jag lyckades även få henne att somna tillslut! Så nu sover hon en stund.

Haha det var så kul, för jag slängde till ett litet "py" på ordet "nap" (tupplur). Så sa jag till Lucy: "why don't you and your doll have a nappy?"... Då gick hon bort och hämtade två blöjor till mig (blöja kallas ju för nappy), sötungen! :)

Inverness

Idag har jag "övningskört" med pappan. Vi körde till skolan och sen till dagiset. Svårt att memorera alla vägar (några av er vet ju hur dåligt lokalsinne jag har, hehe).

Pappan skulle sen in till Inverness för att vara domare på en fotbollsmatch. Så jag och Anna hängde med och blev avdroppade där. Där gick vi runt i shoppingcentret och på olika gator och tittade in i affärer tills pappan hämtade upp oss igen. Vi träffade även världens sötaste krambjörn :) Jag älskar dem, de är så mysiga (fast lite creepy eftersom man inte har en aning om vem som gömmer sig där inne... kan ju vara en peddobjörn).



Pizza! Mums :)






Jag och peddobjörnen (hehe), så söt! <3



Dagens fynd! Kan ni fatta att jag fick den högra för 2 pund (typ 20 kr)!?

Chickens!

Familjen har hönor precis utanför huset, tre stycken tror jag.

 

Bilder

De flesta av er har väl mig på facebook... men jag lägger ändå upp några av bilderna från idag här på bloggen :)
 

Det är sååå fint här :)
 

Yey! Människor med kiltar :) hehe och människor som kliar sig i rumpan också...


Detta är Anna, min nyfunna vän! En sak som jag har lärt mig redan om henne... hon gillar färgglada saker :D

Shoppingrunda med Anna

Wow, idag har varit en sjukt härlig dag! Jag är riktigt glad.

Träffade au pair tjejen Anna från Ungern och hon var sjukt trevlig. Vi hade det jättebra tillsammans, tiden bara flög förbi. Tror vi umgicks i 5 timmar. Det bästa är: hon bor två hus bort från mig på samma gata!

Tror att vi kommer att umgås ganska mycket! Vi har redan massa planer för vad vi ska göra (gå och simma tillsammans, gå på bio, kanske åka till London osv.). Imorn ska vi åka till Inverness tillsammans!

Idag visade hon mig runt i staden. Visade alla de bästa affärerna och så var vi runt och kollade på gatufestivalen. Massa stånd överallt som sålde mat, kakor och allt annat mellan himmel och jord. Vi var också in i affären där allt kostar 1 pund! (typ 10 kr) Jag köpte allt jag behövde där (schampo, balsam, tvål, tandkräm osv) för bara 6 pund, helt otroligt. Och det bästa är att man inte behöver bry sig om några prislappar. :)

Sjukt glad är jag :) glad över att ha hittat en så trevlig vän och glad över att det var en så fin dag med solsken och allting! Nu ska jag duscha och kanske se om jag kan få upp några fler bilder från idag.

Dagens inköp:

Thumbkiss

Linus och jag fortsätter att använda vår lilla "pair"-app. Ridiculous actually, but I like it!

Imorn ska jag förmodligen träffa Anna. En au pair från Ungern som bor bara en kort bit ifrån mig. Vi tänkte kanske gå in till staden och äta lunch tillsammans :) Hon har varit här i en vecka längre än mig bara och lämnar Skottland nästan samtidigt som jag gör. Så förhoppningsvis blir vi bra vänner :)

Svar på kommentarer

Kul att så många läser och kommenterar. Glöm inte att kolla tillbaka på era kommentarer och se mitt svar. Jag försöker att svara på allt :)

Movietime

Efter en riktigt jobbig dag med gråt och skrik har vi nu haft lite "movietime". Kollat på "Lejonkungen" och "Alice i underlandet". :)

Tjejerna när de är söta och inte tjafsar emot :p

 

 

Leka, leka, leka

Efter att vi lämnat av Beth vid skolan så åkte vi till "baby-gym". 
 
Först satt alla föräldrar (eller andra som passar barnen, typ jag) i en ring med barnen. Så sjöng vi massa sånger och gjorde massa rörelser. Verkade som att alla visste vad man skulle göra förutom jag. Men man lär väl sig antar jag. 
 
Sedan gick vi in i själva leklandet. Det var riktigt häftigt faktiskt! Jag blev riktigt leksugen. Det var sjukt stort och mjukt och med massa olika vägar att ta! Där lär vi vara och leka minst en gång i veckan. 
 
Efter vi lekt gick jag och fikade med Lucy och en mamma (kompis till Ellie) med två barn. Där väntade vi tills Ellie kom och hämtade upp oss igen.
 
 

Körning och bad

Jahapp, det var inte så fruktansvärt svårt att köra här. Körläraren sa att jag var mycket duktigare än hon hade förväntat sig. Hon var mycket trevlig, vi kunde sitta och skoja lite i bilen :)

Det mesta var ju detsamma. Den "enda" skillnaden var ju bara att ratten var på fel sida och att man körde på fel sida. Men det gällde bara att tänka lite spegelvänt så gick allt bra!

Jag har även varit till badhuset med mamman och Lucy. Mamman badade inte så jag fick leka själv med Lucy i barnpoolen. Varmt och skönt! Väldigt härligt badhus faktiskt, de spelade bra musik :)

Ni får den här fina bilden på "sportbilen" även om detta är ifrån Halmstad :p (tycker att det är så tråkigt utan bilder)

Ehm, hjälp?

Haha, det här känns ju betryggande... Donation av organ efter min död. Detta stod på pappret jag skulle fylla i och lämna tillbaka till doktorn.

Ja, vad sägs? Ska jag ge bort mitt hjärta, lever eller varför inte mina ögon? Nä usch.. Tror vi ignorerar just den delen va? :p

Körlektion!

Om exakt en timme ska jag bege mig ut i vänstertrafiken och köra lite! En dam kommer hit för att ha lektion med mig (en utbildad körlärare). Sen så ska vi köra i en timme. Nervöst!!!

Promenad, matlagning och skype

Okej. Så vad har jag haft för mig idag?

Well, jag gick ut på en promenad för att fota. Men det var kallt och efter bara ett kort tag började det regna igen. Så jag vände och gick hemåt igen.

Jag har lagat mat till pappan, mamman och mig. Är rätt stolt trots att det blev lite kaos. Vad jag skulle laga var: lax, potatis och "beans" (typ gröna rör, grönsaker). Hade en kastrull med potatis och sen en annan kastrull över den (med hål i botten) där jag la grönsakerna och sen stekte jag laxen bredvid.

Det jobbigaste var att de hade sagt att jag skulle laga mat tills 17.00 men de kom inte hem förrän 17.45 :p sen när mamman kom hem sa hon att det luktade gas i hela huset. Hehe, då hade jag använt deras gasspis på lite fel sätt. Som tur var exploderade ingenting i alla fall...

Jag har även hunnit med att prata med Linus, syrran och pappa :) kul!

Dagens lilla roliga från barnen: pappan kommer ner och säger att Lucy (minstingen) hade bajs i blöjan och att hon luktade hemskt mycket parfym. Beth hade sagt att hon inte hade någon aning om vad som hänt... Men jag tror vi alla vet :p

Sorry för att det har blivit lite ont om bilder. Detta fick bli ett långt och tråkigt inlägg!

Typiskt...

Precis när jag gjort mig klar för att gå en runda började det spöregna :( hoppas det upphör snart så jag kan gå ut!

Familjen kommer inte hem förrän 17.00 så jag har ett tag på mig (klockan är snart 13.00 här).

De bad mig att plocka upp diskmaskinen och att laga mat tills ikväll också. Diskmaskinen har jag fixat... Sjukt svårt att veta vart allt ska va :p maten ska jag börja fixa senare. Får se hur det går, ska bli lax och potatis :p

Ensam hemma

Jag är ensam hemma hela dagen idag. Så det passar utmärkt ifall någon vill ringa och prata med mig. Eventuellt kanske jag går ut och fotar lite här runt omkring :)

<3

Så nära men ändå så långt borta...

Idag använde Linus och jag vår app "pair". En app speciellt utvecklad för långdistansförhållanden (woah, that's a long word).

Haha, en ganska rolig app faktiskt. En sak man kan göra är den s.k. "Thumb kiss" vilket går ut på att båda sätter sitt finger mot skärmen och då ser man ett fingeravtryck från den andra. "Nuddar" man varandra vibrerar det och skärmen blinkar rött. Hehe lite halvtöntigt men kul... En annan sak är att man kan rita tillsammans. Blev många roliga teckningar och jag skrattade riktigt mycket. Vi körde även luffarschack mot varandra :p

Helt otroligt att man kan skratta tillsammans fast man är så långt ifrån varandra. Världens bästa pojkvän! Helt underbar <3

Gulligt!

Jag upptäckte att jag fått ett litet spakitt och choklad från familjen (låg på mitt rum när jag kom igår). Gulligt och välkomnande! :)

Jag är själv hemma nu och barnen sover. Föräldrarna är nämligen ute och firar att de varit gifta i 8 år!

Nu ska jag hoppa in i duschen och använda mitt spakitt :)

Rundvisning

Idag har jag fått se mycket. Vi har varit och hämtat upp både Beth och Lucy på skolan och dagiset. Vi har varit runt till doktorn (hämtat några papper jag ska fylla i), fikat på ett av alla "bed and breakfast" och sen åkt runt lite och kollat i resten av staden. Väldigt mysig liten stad ;)

Pappan pratade om att jag dels kunde sitta barnvakt till andra familjers barn och få lite extra betalt. Och han pratade även om att det var en familj som ville att jag skulle lära dem svenska! Och om jag förstod rätt skulle jag få 20 pund i timmen för det (drygt 200 kr). Det skulle vara sjukt kul!

Nu har vi ätit pizza och typ äppelpaj :) och jag har lekt med barnen. Så söta! Jag har även läst "children of the forrest" för Beth. Bra att öva min engelska. Jag känner att det börjar att flyta på rätt bra nu :)

Ordning och reda

Sådär ja! Nu har jag packat upp hela min väska och lagt in allt in i garderoben :) känns skönt. Nu ska jag gå ner och se om någon är hemma.

Skottland!!!!

Okej!! Nu är jag här, helt otroligt. Kan inte förstå att jag är helt själv i ett främmande land och hos en främmande familj. Men det känns bra faktiskt :)

Resan hit gick bra. Linus var så snäll och hängde med så långt som det gick! Enda ner till Köpenhamn för att sen åka tillbaka till Halmstad igen (han åkte alltså tåg fram och tillbaka för min skull). Världens finaste pojkvän. Blev tårögd när jag skulle säga hejdå till honom.
På planet valde jag en dålig plats (igen). Typ den enda platsen där det inte fanns något fönster :p

Mamman mötte upp mig på flygplatsen. Allt gick sjukt smidigt, mycket bättre än förväntat :) barnen är söta! Hela familjen skrattade mycket vid middagen då minstingen la av värsta brakaren! Så söt!

Sååå mycket engelska. Man lär sig nog mycket! Jag är lite snurrig nu... Trött och många nya intryck. Tänkte nog sova snart. Hör av mig imorn igen.

 

 

 

 

Idag smäller det!!

Woah.. Kan inte fatta att jag kommer att vara i Skottland om 9 timmar. Många blandade känslor just nu. Är både ledsen, glad och nervös. Känns fortfarande helt overkligt!

Nu ska jag packa, fixa mig och sen käka frukost med Linus. Tåget går kl. 10.04 härifrån. Vi hörs sen. Kanske är jag då i Skottland? :)

Mysig middag och nu filmmaraton

Har varit och ätit middag hos Linus familj. Jättegod mat och efterrätt och familjen är ju bara för underbara! Sjukt härliga människor verkligen. Tråkigt att behöva säga hejdå till dem också! :(

Nu ska Linus och jag kolla på maaassa filmer. Eller aa, vi får väl se hur många vi orkar, men vi börjar med Indiana Jones (som jag inte har sett men som sägs vara jättebra).

Brunch

Hehe, oj va länge vi sov idag... Nu sitter vi och käkar världens godaste brunch :) ägg, bacon, melon och gröt mums :)

 

 

 

Vackra Halmstad

Nu har jag varit ute och handlat. Det är så fint här i Halmstad! Dock höll jag på att blåsa bort. Konstigt väder, ena stunden fryser jag ihjäl och den andra stunden håller jag på att rinna bort för att det är så varmt!

Alldeles strax kommer min snygging hem från jobbet <3

Ensam

Linus åkte till jobbet runt 07.00 imorse. Själv kunde jag ligga kvar i sängen tills nu. Tyckte riktigt synd om honom som behövde gå upp så tidigt!

Nu sitter jag och äter frukost i lägenheten. Snart ska jag ut och handla lite saker inför ikväll. Då kommer nämligen två av hans vänner över och ska äta middag med oss :)



Äntligen tillbaka i Halmstad <3

Nu är jag hos Linus. Lite gladare än jag var på flygplatsen (såklart, man kan väl inte vara annat med en sån underbar pojkvän). Förutom strulet med biljetterna gick min första ensamma flygning rätt bra :P Det var dock ett litet flygplan (ungefär lika stor som en buss) och det skakade mycket... Dessutom störde jag mig på att jag satte mig på en dålig plats. Jag satt nämligen precis över vingen och den blinkade varenda sekund i något vitt, extremt jobbigt sken.
 
Vill inte åka härifrån känner jag redan nu. Det kommer bli jobbigt på måndag. Så jag tänkte att jag inte skulle blogga så extremt mycket när jag är här... måste passa på att spendera tiden med Linus innan jag lämnar honom. Usch :(
 

Ledsen

Nu sitter jag på flygplatsen helt själv och kämpar med att hålla tillbaka tårarna. Jag vet inte, det blev för mycket bara...

Inte nog med all stress om man glömt nåt, ångesten att lämna allt och alla... När vi kom till flygplatsen säger de att jag inte står med på listan. Min biljett som jag har köpt är alltså på något sätt inte giltig. Jag måste ha bokat fel datum, hon påstod att den gällde för den 30:e Augusti.

Det gick inte att fixa om det så att man kunde åka på samma biljett idag, för "den här biljetten har redan gått ut". Det slutar med att vi fick köpa en helt ny biljett. Pappa var jättesnäll och betalade den åt mig men det känns ju så himla onödigt! Så mycket annat de pengarna kunde ha använts till.

Jahapp... Det var ju inte riktigt såhär man hade tänkt sig sin första ensamma flygning. Gråtandes på en flygplats.

(Det funkade inte med wifi på flygplatsen... Därför publicerar jag det hemma hos Linus)

Hejdå Ludde, huset och Stockholm!

Jaha, då var det dags.. Snart lämnar vi (mamma, pappa och jag) huset för att bege oss till Arlanda. Jag har lite ångest inför att ha glömt något... men allt är avkryssat på min packlista så det borde inte vara nåt glömt (inte nåt som inte går att köpa i alla fall). Jag har också ångest för att jag kommer gå vilse på flygplatsen. Men det ska nog gå bra. :)

Nu sitter pappa och stressar upp sig som vanligt. Så det är väl bäst att vi åker nu antar jag!

Vi hörs när jag får internet igen (på flygplatsen? Eller i Halmstad). Kram på er alla underbara människor.

Spooky...?

Okej alltså det här var sjukt skumt! Jag hade gått runt och packat lite och precis sagt till pappa: "Jag är snart klar, nu är det bara småsaker kvar... typ linslocket". Jag kommer in på mitt rum och där ser jag linslocket hur tydligt som helst.

Om inte pappa har lagt dit det för att skoja med mig så är det faktiskt lite creepy... Jag är helt säker på att det inte låg där förut!

Anyway, hur det nu än kom dit så är jag glad för att det nu är återfunnet.

 

Hejdå armbandsgänget!

Åh, vilka underbara vänner man har! Det här var verkligen helt oväntat. Vaknade kl. 07.00 av skönsång ("hard to say goodbye - dreamgirls") med stämmor och allt. Trodde att det bara var en gång om året man fick vakna så härligt (födelsedagen), men detta år blev det tydligen två gånger! När jag vaknade undrade jag helt seriöst om det var idag jag fyllde år... det tog ett långt tag innan jag förstod vad som hände.
 
Efter en gemensam frukost och lite mys i syrrans säng har jag nu sagt hejdå till dessa underbara människor. Usch, vad jag hatar att säga hejdå till alla, tur att jag kommer tillbaka!
 
Jahapp, nu när man ändå är vaken kan man väl fortsätta att packa det sista.
 
 
 

Vilka tappra kämpar är kvar till slutet?

Jag ser en viss koppling mellan besökare och "facebook-länkning" (en gjord 28 aug, en 2 sep och den sista idag 5 sep).

Facebook-länkning = massa random foooolk går in och läser :D
Ju mer dagar som går utan länkning = Bara de som riktigt orkar bry sig (och kommer ihåg mitt bloggnamn) läser.

Tillslut sitter bara några tappra kämpar kvar och läser... och blir det riktigt illa så sitter jag här och babblar för mig själv = En klassisk gammal dagbok helt enkelt.
 
 
 
 

I hate it when...

Ja, testa att söka på google och se vad du får upp. Så otroligt många random meningar att man ibland undrar vart världen är på väg! (T.ex. "I hate it when voldemort hides in my turban", "I hate it when wikipedia copies my entire homework", "I hate it when I can't find my black friend in the dark" osv.)
 
Men just nu hatar jag mest av allt när man inte kan hitta viktiga saker... och dessutom viktiga saker som inte går att ringa till (dvs. inte mobilen). Sen hatar jag att jag har ett minne likt en senil guldfisk. Kan verkligen inte minnas var jag har lagt saken och har letat på varenda ställe som jag kan tänka på.
 
Den borttappade saken är... mitt linslock till min kamera. Inte världens viktigaste sak egentligen, meeen den är så sjukt svår att hitta. Till skillnad från när jag letade väska vill jag nu (mer än gärna) hitta något litet, hårt och svart! :P Wish me luck!

Skype

Har hjälpt både mamma och pappa att fixa skypekonton! Man måste ju kunna hålla kontakten med dem (på ett billigt sätt). Vi har haft lite kul nu med att testa att ringa varandra här hemma från lite olika datorer. Mamma hade ganska många funktioner på sin kamera (avundsjuk), man kan bli färgad eller uppochner-vänd! :)
 

Hejdå mormor och morfar!

Mormor blev så besviken att hon inte hann säga hejdå till Elin innan hon stack. Därför bjöd jag över dem hit ikväll så att de i alla fall fick säga hejdå till mig (och jag till dem). De kom över och åt middag och spelade kort med oss, något som vi ofta brukar göra tillsammans. De är så söta och roliga! Blir alltid massa skratt när de är här, de är såna "störtsköna" människor!
 


 
 

Väska

Denna var stor, den var i tyg.... Men den är svart. Jaja, jag får pynta den med massa snören så jag hittar den sen! Jag orkade inte mer... Efter att ha varit runt i totalt 9 affärer är man rätt trött på väskor.

 

Jag är svag för...

... brev, små lappar och foton! Om det är nåt som kan få mig att bli rörd till tårar så är det dessa saker (eller aa, jag är rätt överkänslig för det mesta, men speciellt dessa saker :p)!

Linnea kom precis över och lämnade ett litet brev till mig (och ett paket med ett jättefint armband). Jag kunde inte hjälpa att det trängde ut några tårar. Vi har känt varandra i 13 år konstaterade vi, så det är kanske inte så konstigt att man blir lite ledsen över att behöva lämna någon som står en så nära! Men som tur är kommer jag tillbaka sen för att skapa fler minnen med mina underbara vänner!

Hejdå Elin!

Jaha, då var man ensam kvar med föräldrarna ett tag (bara två dagar, sen sticker jag också). Hängde med ut till Arlanda för att säga hejdå till Elin, fick då även se Peter Jöback som passerade precis bredvid oss, lite häftigt.
 
Nu blir det först till jul som jag får träffa syrran igen! Känns som en lång tid, men det kommer nog att gå fort eftersom att jag kommer att ha fullt upp med annat att tänka på.
 
Jag är lite smått irriterad nu. För Elin skulle stänga sin resväska (helt överpackad med saker) och råkade spräcka väskan. Det slutar med att jag måste ge henne min resväska (min studentpresent) som jag så fint hade packat i... och nu måste jag leta efter en ny resväska. Har varit runt till fem olika affärer, ingen säljer någon som är lika bra. De är antingen för små, hårda eller svarta. Vill inte ha en för liten, då får jag inte plats. Vill inte ha en hård, då går den sönder precis som Elins. Vill inte heller ha en svart, för då kommer jag aldrig hitta just min väska på rullbandet! Argh, detta var inte vad jag behövde två dagar innan jag ska åka... men men, det löser sig nog! Ska leta mer imorn.
 

Vi ses till jul Elin! <3 ha det bäst nu i Spanien! (enjoy my bag....)
 
 

Tack Emilia!

Ett stort tack till Emilia, tjejen som tidigare jobbade som au pair för just den här familjen. Så skönt att ha någon att ställa alla tusentals frågor till och framförallt någon som pratar svenska! Tack för att du ställer upp och svarar på allt, du anar inte hur mycket det underlättar :)
 
Var väldigt kul att läsa Emilias blogg under tiden hon var där och se alla bilder på familjen och stället där jag ska bo! Jag lånar hennes bild så att ni får se en bild på familjen jag ska till:
 
Från vänster: Ben (pappan), Emilia, Lucy, Ellie (mamman) och Beth.
Källa: Emilias facebook

Söta mamma!

Har precis kvällsfikat med mamma :) något jag kommer sakna lite grann i Skottland. Te, mackor och att prata av sig lite med syrran och mamma. Efter att mamma åkt hem till sig publicerade hon detta på facebook. Gulligt tycker jag!

Det är ju inte bara jag som åker, syrran åker redan imorn till Spanien för att plugga där i ett halvår. Så det blir rätt tomt här hemma för pappa och mamma.

Och förresten, tänka sig, om exakt en vecka är jag i Skottland och har börjat vänja mig vid mitt nya, tillfälliga liv.
 

Nu kör vi!!

Let the packing begin... Här ska jag få plats med saker för 9 månader. Hmm, verkar inte så lovande.

 

Nytt tema

Sådär! Nytt tema fixat ;) Lite rosa och kärleksfullt.
 
 

Avskedsfesten! <3

Tack till alla som kom och sa hejdå! Jag kommer sakna er, ni är underbara <3

 
 
 

Inlägg från mobilen

Tänkte att jag kunde testa att skriva ett inlägg från mobilen. Datorn som jag kommer ha med mig till Skottland är inte världens snabbaste, så jag lär nog skriva en hel del inlägg härifrån.

Nu har jag haft Linus här sen i onsdags. Vi har hittat på massa roliga och knasiga saker: bl.a. varit på skattjakt, badat nakenbad i sjön mitt i natten, åkt frittfall tilt och inzane m.m. :) Tråkigt att säga hejdå, men vi ses ju en gång till (om tre dagar) innan jag far på riktigt! Däremot var det rätt jobbigt att säga hejdå till alla underbara kompisar som jag förmodligen inte kommer att se på ett bra tag.. Jättesmart att ha en avskedsfest så att man behövde säga hejdå till alla på en gång (eller inte) :p tänkte lägga upp lite bilder från festen här sen, men det får bli från datorn. Kul att så många var här, jag hade i alla fall riktigt kul och tyckte att det blev lyckat. Hoppas på att alla andra tyckte det också :)

 

Linus på restaurang, blev en väldigt liten bild från mobilen.. men men :)

RSS 2.0