Hundträff inne i stan

Idag åkte jag in till stan med mamma för att vi skulle träffa Luddes brorsa för första gången på ca 3 år. Han var jättesöt, den hette Frasse och var väldigt lik Ludde. Tyckte jag i alla fall...

Vi var ute och gick lite med hundarna på gärdet (och träffade jättemånga andra hundar), sen gick vi in på ett hundcafe och åt.

Musik

Nu har jag varit hos Linnea och laddat ner massa bra låtar från hennes mp3 till min. Så nu har jag 117 låtar, då blir det inte så tjatigt att lyssna på samma låtar hela tiden, man kan variera lite grann.

Ja, nu ska jag lyssna lite på alla låtar. Ni får ha det så bra så länge.
// Julia

Svung, fredag

Idag var det sista dagen på svung. Tråkigt! Idag gick jag på två workshops, "vett och etikett" och "beroende". De var båda två intressanta.

Vi kollade även på fotbolls turneringar, vi fick sitta på gräset väldigt länge och det var ganska obekvämt. Taggigt och torrt... och varmt.

Jag passade på att ta någras msn innan vi begav oss hem.

Här hemma har jag bombarderat familjen med allt jag har gjort under dagarna. De börjar bli lite trötta nu om jag kommer på nåt nytt och suckar då jag börjar berätta om nåt som jag tycker var väldigt roligt. Tur att jag kan skriva nästan allt här på bloggen, även om det inte är någon som läser...

Puss och kram!

Svung, torsdag

Den här dagen har vi mestadels befunnit oss på stranden. Där har vi spelat lite "skoj volleyboll", vi var alltså inte med på volleyboll turneringen utan spelade lite avsides vid ett nät som var en aning trasigt. Vi hade jätteroligt, det gick inte så bra men trots det var det roligt.

Jag tog även ett dopp i havet, det var skönt. Lite kallt till en början men sen blev det skönt. Dock kändes det lite skumt att bada med en tröja på (man fick inte visa magen), den låg som slickad längs kroppen.
 
Folk måste verkligen tro att Miranda och jag är skumma, för t.ex. när vi badade så gick vi först ner till vattnet och badade, sen gick vi upp... Sen brände sig Miranda på en humla och då sprang vi ner till vattnet igen, sen gick vi upp igen och då frågade jag Victoria om inte hon också vill bada. Då sa hon att hon ville det, men inte hade någon att bada med. Så då gick vi ner dit igen tillsammans med henne...

Emmie var även här denna dag och spelade bl.a. volleyboll med oss. Tyvärr kunde hon inte bada eftersom hon glömt både rena underkläder (hon hade badkläderna på sig) och en handuk. Emmie då, vad tänker du med?

Denna kväll var det bal. Eller fin dans som man tydligen kallade den... Det fanns en tjur där som man kunde testa och rida på. Det var mest killar som testade på den, men några tjejer var det också. Jag tyckte att det var väldigt roligt att kolla på, jag skrattade jättemycket... 
     På bussen hem var jag väldigt trött och mina fötter värkte. Jag, Mirri och Ellen satt och flummade. Jag höll på att trilla av sätet flera gånger, eftersom dem platser vi satt på var konstiga och det fanns inte armstöd och de var riktade snett om ni fattar vad jag menar...

Sen gick jag och la mig när vi kom tillbaka.

Svung, onsdag

Eftersom att vi somnade ganska sent igår natt så var vi ganska trötta när vi steg upp kvart i åttan denna morgon. Vi gick upp och fixade i ordning oss och sen gick vi ner och åt frukost och gick på morgonsamlingen (den är varje morgon, man sjunger typ lite och har nån bön och pratar lite om andra viktiga saker). Sen var det fria aktiviteter, man fick välja vad man ville göra. Miranda och jag ville ju förstås gå och lära oss lite om smink, hår och manekyr. Så vi gick dit, jag blev fixad i mitt hår (av en som är en frisör, hon heter Sara... tror jag och är Lovisas syster, det kanske inte säger er så mycket. Ni vet väl inte vem Lovisa är heller då kanske, men aja. Jag blev fixad av en frisör) och blev sminkad.

Sen fick jag testa på att vara modell. Det var jätteroligt! Men det kändes lite konstigt, alla kollade på mig och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra... Först var vi inne och jag satt på en stol och så var det en vit bakgrund och massa lampor som de riktade olika. Sen gick vi ut och då tvingade de mig att stå och typ posera vid en motorcykel. Det var lite skumt, för jag visste ju inte vems det var och hur jag skulle stå. Men det var ändå jätteroligt, nåt man måste testa på någon gång i livet. Hoppas han som höll i fotokursen (det var en fotokurs och alla fick testa att fota mig) skickar bilderna till mig sen, så kanske jag kan lägga ut någon här sen.


Det här är en bild som Anna tog på mig. Jag gjorde bara om den lite.

På kvällen var det "Svung got talent" men innan det började var det genrep så att man kunde öva. Vi övade på vår låt (I´m yours)... Trots att det gick bra att öva så var vi ganska nervösa. Och när vi satt där och det var ungefär en halvtimme kvar tills det skulle börja. Så kommer Daniel, som skulle sjunga senare under kvällen (han är från USA och är jätteduktig på att sjunga, jag vet inte riktigt hur gammal han är, men vuxen i alla fall) fram till mig. Jag hade en aning svårt att höra vad han sa till mig eftersom att det var hög ljudvolym och han pratade på engelska. Så vi gick ut utanför aulan och han berättade att han behövde en tjej som skulle sjunga i slutet på hans låt. Han sa att det inte var svårt och sjöng för mig det jag skulle sjunga.
     Så sen när det började var jag med och sjöng i slutet på hans låt (det var en väldigt fin låt tycker jag, den handlade om en tjej. Jag hörde nu i efterhand att folk hade trott att jag var den tjejen han sjöng om när jag kom upp på scenen. Men det var inte tanken). Det var i alla fall lite roligt att han valde just mig som skulle sjunga...
     Miranda och jag sjöng även vårt bidrag i tävlingen, det gick ganska bra. Kunde ha gått lite bättre på vissa ställen... Den som vann var en tjej som hette Sandra (tror jag), hon var grymt bra! Hon var värd att vinna tycker jag.

                                 
Celina, Jag och Miranda... Bilden skickade en kille som hette Anton till mig (jag kan ju omöjligt ha tagit den själv). 
Varför fick vi aporna som bakgrund? Vi ville ha solnedgången ju...

Det var även en dans denna kväll och temat var hawai (woho!). Vi slutade kvällen med att äta mina älskade nattmackor.   

Svung, tisdag

Jag åkte tillsammans med Miranda dit vid ungefär 11 tiden. När vi kom fram (det tog inte så lång tid att åka dit, ca en halvtimme) lastade vi in alla saker in till det rummet där vi skulle sova. Det var minsann inte lätt! Att bära upp typ en 25 kilos väska upp för fyra trappor. Fattar inte hur den kunde väga så mycket... Men jag fick i alla fall hjälp av Ellen (en tjej jag lärde känna på bolliaden förra året, jättegullig).

Efter det åt vi lunch, det var mycket godare mat nu på svung än på bolliaden, det tyckte jag var bra. Förövrigt tyckte jag att hela svung var bättre än bolliaden. Det var t.ex. många roliga aktiviteter. Denna dagen (tisdag), hade vi lära känna varandra aktiviteter. De var väldigt roliga, alla i min grupp var jättetrevliga. En speciellt rolig aktivitet var att vi skulle gå in i typ en grotta (det var ett rum i bergen... eller nåt sånt), där det var kolsvart och fullt av spindlar. Det var inte bara att man skulle vara där inne, nej man skulle gå runt och leta efter golfbollar. Så de satte fast oss i våra armar (5 st. på rad) och så fick vi gå in där. Jag tror inte ni kan fatta hur mörkt det var om ni inte var inne där själva eller har gjort något liknande. Men det var ungefär som att gå in i ett mörkt rum utan fönster och blunda... Väldigt läskigt, men även lite roligt.

På den här dagen sökte Miranda och jag in till "svung got talent", jag kan säga redan nu att vi kom med, men jag berättar mer om själva tävlingen sen... Vi var en aning nervösa och gjorde lite fel, men annars gick det bra.

På kvällen var det dans, safari och resetema. Det var roligt att dansa (det är det som är det roligaste tycker jag), dock orkade jag inte bjuda upp så många i år. Utan nu lät jag killarna bjuda upp mig istället om de ville dansa. Alla hade fått "tvångsdejta" någon under kvällen som man skulle dansa med på de två första danserna. Jag fick en kille som hette Enoch, han var jättetrevlig. Sen måste jag bara berätta mammas lilla roliga skämt om det namnet. "Vad heter lapplands längsta man? Enoch nittio (1 och 90)... Vad heter lapplands kortaste kvinna? Sirka nittio (ca 90)". Den tyckte jag var rolig.
     Efter dansen gick vi tillbaka till där vi bodde och åt nattmackor och sen gick vi och la oss.

Jaa, detta var bara första dagen. Ni får gärna läsa om de andra dagarna också om ni vill! Puss... Puss på dig! 

Svung

Hej, nu har det hänt väldigt mycket. Så jag tänkte att jag delar upp dagarna och skriver ett inlägg för varje dag på svung. På så vis ser det inte lika mycket ut och ni kanske orkar läsa lite av det i alla fall.

Ha så kul när ni läser nu... 

Resfeber

Woho, nu slapp jag dammsuga mitt rum på ett tag, för nu slank pappa in här en snabbis med dammsugaren. Jag hinner ändå inte dammsuga innan jag åker till Svung imorgon.
     Just nu har jag lite resfeber, jag har inte packat klart ännu, men min resväska är redan överfull. Jag ska liksom få plats med ett het täcke också! Och sen vet jag inte vad jag ska ha för kläder heller... Man får ju inte visa axlarna eller benen, eller nåt. Så jag måste ha typ T-shirts och tights (och såklart typ någon kjol eller några shorts, dock ej för korta). Men jag har typ inga snygga såna kläder.

Idag var jag ju i Farsta med Miranda (jag kan ju inte säga allt jag ska göra dagen före, för då har jag ju inget att berätta nästa dag). Det var roligt, som alltid med Miranda.
     Vi flummade väldigt mycket.

Men ni får ha det så bra, nu lär jag inte skriva på ett tag. Så ni får klara er utan mig (inte för att det är så många som bryr sig om min blogg, men i alla fall ). Puss och kram.
// Julia ♥

Krångel med pengar

Idag har jag varit i centrum, köpte en bolero (det är som en kofta, fast den slutar vid midjan ungefär) och lite andra småsaker. Hittade fortfarande inte allt som jag behöver. Så imorgon ska jag till Farsta (igen) men Miranda och se om jag kan hitta något dagen innan jag åker.

Jag blir lite nervös för det är krångligt med inbetalningen, mamma är inte hemma och hon är den enda som kan betala pengarna till Svung (för pappa har inget konto som han kan sätta in pengarna på). Jag hoppas att det löser sig på nåt sätt...  Pappa kunde typ ta ut pengar så att vi kan ge dem till Mirandas föräldrar så att de kan sätta in åt oss...

Fy, jag vill inte bli vuxen och behöva tänka på allt sånt. Vill stanna i den här åldern för alltid.

Förövrigt idag har jag varit duktig och gått ut sammanlagt en timme med Ludde. Och så plockade jag ut diskmaskinen också.

Men nu ska jag sova, ha det bra.

Jobbig natt...

Hej alla, nu är jag uppe väldigt tidigt för att vara jag en ledig dag. Men jag måste gå ut med Ludde och sen ska jag åka till haninge centrum med Linnea och se om jag kan hitta några mer bra kläder till svung.

Jag hade jättesvårt att somna inatt... Fast jag gick och la mig extra tidigt (innan tio) somnade jag inte förrän jättesent (ungefär vid fyra). Så vad gör man då i alla de timmarna som man inte kan sova på? Jo, man vandrar upp och ner ur sängen i desperata försök att kunna sova bättre. Jag drack lite mjölk och lyssnade på min Mp3, öppnade fönstret för att få frisk luft och gick på toa. Men ändå gjorde inget av detta saker så att jag kunde sova något.

Jag är virrig på natten också... Precis när jag gått och lagt mig kunde jag sova ungefär en timme. Sen vaknade jag och då blev jag förstås pigg och trodde att det var morgon. Så jag reser mig upp i sängen och stänger av klockan, för att sedan komma på att klockan bara är elva på kvällen.

Nu ska jag göra lite saker, puss! Puss på dig!

Midsommarafton

Idag var pappa och jag och firade midsommar vid solsätra (eller vad det nu hette?) det var ganska roligt, vi kastade lite pil och köpte lotter och åt korv. Vädret var helt okej, lite blåsigt bara. Sen åt vi kött här hemma (jag kan inte stava till det köttet så därför säger jag bara kött), det var gott.

Resten av kvällen har jag spelat ett väldigt beroende framkallande spel på datan. Till en början är det svårt att fatta hur man gör (tyckte i alla fall jag), men sen när man fattar är det jätteroligt. Ni kan ju testa att spela det och se vad ni tycker... Klicka här!

Lycka till om ni ska testa på det. Nu ska jag kanske gå och ta lite jordgubbar och mjölk. Ha det bra!

Ännu en meningslös dag

Det känns som om att den här dagen har varit totalt meningslös. Jag har inte gjort någonting! Jag har läst lite i min bok, sjungit lite grann på I´m yours, spelat yatzy med syrran och sen har jag mestadels bara dragit omkring här hemma.

Imorgon är det midsommarafton, då ska jag tillbringa dagen med min pappa. Eftersom både Elin och mamma är borta.

Vi hörs! ♥

Min slutsats om nattmacka

Nu har jag varit och käkat nattmacka alldeles för mig själv. Och min slutsats är att det som gör nattmackor roliga är att sitta och prata med någon samtidigt! Det var jättetråkigt att sitta där helt själv, det var lite läskigt faktiskt. Linnea (min kompis, för er som inte vet det) hade även precis sagt att det varit inbrott i sågen förut och tjuvarna hade haft pistol och allt. Då är det inte så kul att sitta ensam och kolla ut i mörkret.

Sen tänkte jag på en sak. Om man t.ex. säger "Den 19 Juni kl. 00:00" tänker ni då att det var för ca 40 minuter sen, eller om 24 timmar?

// Julia

Ännu ett långt inlägg

Hej igen!

Nu har jag varit hos Miranda och haft det jätteroligt. Om ni orkar får ni läsa igenom allt vi har gjort, men annars kan ni skippa detta inlägg...

Jag kom dit igår och då cyklade vi till en man för att han skulle intervjua mig inför svung (han säger typ vad man inte får göra och lite så). Sen cyklade vi hem, då började det helt plötsligt att vräka ner regn. Så Miranda och jag blev jätteblöta, jag fick låna byxor från Mirandas mamma sen, för de jag hade på mig var de enda jag hade och nu var ju de blöta...
      Även om det inte låter så roligt att det började regna precis när vi cyklade så tyckte jag att det var ganska roligt. Jag skrattade jättemycket, för jag såg knappt vägen när jag cyklade. Så tänk er att ni inte ser vägen, men ändå ska försöka att cykla snabbt.  

Efter det lärde Mirandas mamma oss hur man sätter på läppstift på ett proffsigt sätt (Mirandas mamma är sminkös, hon sminkade mig när jag skulle sjunga solo på konserten). Det var roligt... Vi fick även ett ryck och provade lite olika frisyrer till Svung. Vi lockade varandras hår, det blev jättefint.

Vi somnade ungefär vid två och nästa dag (alltså idag ) åkte vi till Farsta centrum, då följde även Freja med. Där var det också roligt, vi kollade i massa affärer och åt på McDonalds (nu har jag ätit där tre gånger på jättekort tid, och tagit samma meny också). Jag hittade inte precis det jag ville, så jag lär väl få åka ut och handla ännu en gång sen innan jag åker till Svung... Efter att vi kollat klart följde jag med Miranda hem igen, då övade vi med (Mirandas brorsas flickvänn) Celina på "I´m yours". Hon spelade på en ukulele och det lät jättecoolt. Vi ska ju sjunga den på "Svung got talent", hoppas att vi kommer med (man måste söka in och så kommer en jury välja ut de 10 bästa som sen får tävla).

Och efter det (...ni behöver verkligen inte läsa det här...) gick vi och hoppade på deras studsmatta, det var också jätteroligt. Sen åkte jag hem och här har det varit dött som vanligt, pappa och Elin har kollat på fotboll (varför tycker alla att det är så roligt att kolla på en boll som flyger fram och tillbaka?) och jag har varit inne på datan.

Nu ska jag sova, ha det gött!

Åskväder

Idag vaknade jag av att åskan mullrade ute. Det är inte direkt så lätt att sova när det spöregnar och dundrar ute, så jag gick upp och åt frukost. Sen gick jag och satte mig i sängen igen och kröp ner under duntäcket och läste lite grann. Det var jätteskönt, jag har ändå bestämt att jag måste läsa minst en kvart om dagen nu när det är sommarlov.

puss ♥

Nattmacka

Nu har jag druckit lite te med syrran, vi åt även några mackor. Det var gott!  Jag tycker att det är så mysigt att sitta och äta mackor och dricka nåt varmt på kvällen. På bolliaden (och även på svung som jag ska till snart) finns det nattmackor. Det är så mysigt, när man kommer hem från t.ex. balen så finns det mackor att äta innan man går och lägger sig.

Imorgon ska jag till Miranda vid halv fyra, sen kommer jag att vara där ganska länge. Jag ska sova där och på Onsdag kommer vi att åka till typ Farsta för att kolla på kläder till svung.  Önskar att jag hade ännu mer pengar, det är så mycket jag vill köpa! Fast jag har ändå ganska mycket.

Nu ska jag sova, god natt ♥

En dag i stan

Nu har jag varit i stan hela dagen. Jag har varit på Tv-inspelningen som jag sa att jag skulle till. Det var en inspelning till ett program som ska sändas sen på kanal 5, det heter "Musik maskinen". Det verkar ganska roligt, jag är med i det programmet där Håkan (från Nordman) och Frida (hon upp och hoppa tjejen) möter Nic (hej hej Monica) och Dilba (hon som var med i let´s dance).

Efter att vi spelat in allt passade jag på att ta Håkans och Nics autografer. Det kan vara roligt att ha. Man får passa på. 

Det var ganska roligt att vara med på det, vi fick ju även gratis glass och bulle innan. Man kunde även ta varm choklad, som jag brände tungan på och som Elise och Amy spillde över hela sig. Vi ska kanske inte nämna vad de torkade de sig med, men jag säger bara det "nöden har ingen lag"...

Jag tror att Amy och jag kommer att komma med på bild eftersom de filmade väldigt nära oss, sen kanske alla andra sötisar som jag var med också kommer med. De andra var Elise, Freja, Jenni och Jonna. Det var inte så stor publik så det finns en möjlighet.

Jag, Freja, Elise och Jenni fortsatte att gå i stan ett tag till och då såg vi han med det blåa håret, han som var med i Brolles lag på körslaget. Det var lite roligt. Vi träffade även vår engelska lärare, det var roligt. Hon är snäll...

Jag känner mig ganska virrig när jag är i stan, jag hittar typ ingenstans. Fast jag känner igen på de få ställen där jag varit. När vi kommer dit så blir jag jätteglad och varje gång säger jag "Här känner jag igen mig!". Sen tyckte jag att jag var så smart och sa att jag nog hittade från ett ställe så då sa jag "Jo, men där är ju T-centralen..." och då sa alla andra att "Nej, det där är inte T-centralen, det är bara tunnelbanan."  Men det visste jag faktiskt, jag kom bara inte på vad det hette när jag såg det där blå vita T:et (T:et?? skriver man så?)...

Oj, vad långt inlägget blev. Tack ni som orkade läsa allt.

Ha det bra, puss Puss på dig!

Tv inspelning

Oj, nu har jag haft 19 besökare. Bara för att jag har kommenterat alla andras bloggar...  Roligt!

Imorgon ska jag följa med Elise och några andra till någon TV inspelning inne i stan. Det verkar roligt. Då får ni hålla utkik efter mig om jag syns i TV:n sen...

Tycker lite synd om syrran eftersom att hennes dator krånglar och så råkade hon ta bort sin design. Men jag tycker även att det är jobbigt att hon ska sno min dator. Så jag blev lite sur...

Kram!

Insekter

Nu ska jag snart iväg... Jag ska fixa mig först bara.

Jag stör mig på alla insekter på sommaren, så fort man sätter sig ner för att sola kommer de och attakerar en. Inte snällt!

Ha det bra, puss 

Söndag

Hej alla!

Det är väl Söndag idag va? Jag blir alltid så dagvild på loven...

Nu ska jag snart iväg till min halvbror. Min brorson skulle ha någon födelsedagsfest. Så då får man åka dit ett tag... Jag kommer nog vara den som leker med mina brorsöner, det är alltid jag som får göra det. Men de kan vara gulliga.

Ha det så bra! Puss på dig!
// Julia

Roliga dialoger

Nu har jag segat ännu ett tag framför datan. Jag har varit inne och kollat på tjuvlyssnat och tjuvtittat. Jätte roliga sidor, här är tre exempel från tjuvlyssnat:



Personalkök, Arboga

Två tjejer kommer in i köket när en fiskgratäng står på värmning i micron.
IT-tjej ~40: Men gud va det luktar fisk här!
IT-tjej ~30 (på största allvar): Jaaa, men idag är det i alla fall inte jag!


Bussen, Nässjö
Två överblonderade tjejer ~14 kliver på bussen, sätter sig ner och börjar prata högt.

Tjej 1: Asså Sara, jag har målat om mitt rum! Jag har typ målat blått!
Tjej 2: Men lilla gumman.. Blått är ju såååå 2008.
Det blir tyst en liten stund.
Tjej 1: Men det är ju 2008 nu.
Tjej 2: Men åååh! Vem håller koll på det... Allvarligt?!



Busshållplats, Lund

Två tjejer ~16 sitter och väntar på bussen.
Tjej 1: Jag har tänkt berätta en grej för dej ganska länge nu...
Tjej 2: Öh, okej. Vadå?
Tjej 1: Jag är gravid!
Tjej 2 (hysterisk): VA? Seriöst? Du kan inte mena allvar, när ska du föda barnet?!
Tjej 1: April april...
Tjej 2 (förvånat): VA? Den här månaden?? Din mage har ju typ inte växt nåånting, du måste kolla upp det där...



 

Oturlig promenad

Nu har jag varit ute och gått en liten promenad med vår lilla hund Ludde. Något jag tyckte var väldigt konstigt var att en av våra grannar stod och vattnade gräsmattan. Jag menar det hade ju precis slutat regna. Är det inte konstigt? Eller är det bara jag som har missuppfattat nåt (som vanligt)?

Sen ska man ju förstås ha lite otur också, först tänkte jag nämligen undvika lite vatten på marken (eller det var ganska mycket). Då tryckte jag mig så långt in mot en buske som möjligt när jag gick förbi. Men det fanns bara ett problem, jag tänkte inte på att den också var blöt. Så då blev jag förstås våt på hela min vänstra sida.
     Sen fortsätter jag att gå och då går jag förbi en vattenspridare och blir våt på hela högra sidan.

Aja, så kan det gå...  
Ha det bra
// Julia 

Ännu en slapp dag

Vet ni, jag har kommit på nåt som jag stör mig en aning på. Alla psalmer heter det som det står på första raden i låten (jag kollade igenom psalmboken idag). T.ex. "Gläns över sjö och strand", det är ju så man börjar också...

Förövrigt ikväll har jag ätit mat och spelat piano. Jag gick och la mig som jag sa att jag skulle tidigare idag. Då råkade jag slumra till ett litet för långt tag. Så jag sov ända till tre! Inte blev jag mycket piggare av det. Jag har varit slö hela dagen.

Sen blir man ju så sur på vädret... Det har ju typ spöregnat hela kvällen.

Puss

Tjejkväll

Nu kom jag precis hem från Miranda, jag har sovit över hos henne inatt med Freja, Emmie och Lotta. Älskar våra tjejkvällar, jag blir alltid så flummig. Klockan halv tre inatt låg Miranda och jag och sa ett ord var i massa låtar, så att det bli t.ex. : "Imse-Vimse-Spindel". Fast man är så trött så ibland blir det: "Imse-Vimse-Spin-Del", vilket är jätteroligt.

Nu funderar jag på om jag ska lägga mig igen i min säng... Oj där är en mygga. Vänta ett tag...

Haha, den dog ju aldrig. Jag typ slog på den fem gånger och nu är jag blodig på handen. Stackars små jobbiga myggor, de har inget liv. Hela deras liv går ut på att skaffa mat för att överleva.
     Fast det gör väl vårt liv också, vi lever för att skaffa mat. Vi jobbar för att skaffa pengar så att vi kan köpa mat. Som vi äter för att överleva. Vad meningslöst!

Puss ♥
// Julia

En flummig dag i Haninge C

Idag var jag till HC med Elise, Jenni, Sarah och Maria (Jonna kom också förbi en snabbis). Det var roligt, fast vi gjorde inte så mycket... Vi åt typ på McDonald´s och sen flummade vi.

När vi stannat och stod och pratade (om hur vi skulle ta oss hem, gå eller ta bussen... Sarah och Maria hade inga busskort), så gick det förbi en kvinna med en barnvagn. Ifrån den vagnen stack det ut ett paraply... Tror ni inte att Jenni böjer sig ner då precis när den rullar förbi. Och så blir hon stucken mitt i rumpan och skriker "Aj!" eftersom hon trodde att det var Elise som gjorde nåt.
     När vi skrattandes bestämmer oss för att gå mot bussen stöter vi på en gubbe som på nåt sätt försöker härma oss. "Hehahohahee!" säger han medan han tittar på oss. Först blir vi alla fundersamma och blir tysta (Elise trodde att han försökte säga nåt), men sen börjar vi garva ännu mer. Det var verkligen roligt, jag fick ont i magen.

Här hemma har jag lagat mat och färgat min systers hår... Sen har jag lyssnat jättemycket på I´m yours. Love that song! Miranda och jag tänkte sjunga den på "Svung got talent".

Puss Puss på dig!
// Julia

Första dagen på sommarlovet

Idag har jag mestadels tagit det lugnt. Jag sov jättelänge, det var skönt. Sen har jag läst lite och nu på kvällen har jag haft städtävling med Elin (vi städar våra rum så mycket som vi kan och sen får pappa se om han kan hitta något damm). Det blev oavgjort för första gången, annars brukar jag nästan alltid förlora. Pappa hade lovat att ge vinnaren 30 kr. men eftersom det nu blev oavgjort fick vi 15 kr. var.

Nu är det i alla fall superrent i mitt rum, jag får försöka hålla det så... Nu ska syrran sno min dator för att skriva ett inlägg hon också, ni kan ju kika in på hennes sida och kolla vad hon skrivit. 

Ha det bra ♥
// Julia

Sortering av bilder...

Jag har nu tagit undan lite kläder i alla fall på mitt rum, så nu är det lite mindre stökigt. Jag har även sorterat alla bilder på datan till olika mappar. Det var lite jobbigt faktiskt.
     Till middag åt jag creppes (stavning?) som min syster lagat. Riktigt gott faktiskt.

Nu kanske jag ska kolla lite på TV. Kram ♥
// Julia

Sommarlov <3

Åh vad skönt! Nu är det äntligen sommarlov, jätteskönt men även lite sorgligt. Nästa år är vi 9:or, äldst i hela skolan! Alla andra nior kommer ha slutat, det är lite tragiskt... Det kommer ju inte att finnas några snygga killar kvar, bara några. Ojoj, vad ska jag då göra...  

Jag blev nöjd med mina betyg, jag höjde mig i precis de ämnena som jag ville höja mig i. Nu har jag bara G i ett enda ämne (slöjd), det ska jag försöka höja till nian.

Jag måste nog städa mitt rum snart nu när jag är ledig, det ser hemskt ut!!! Puss på er
// Julia

Dans och servering

Nu har jag varit och serverat. Vi fick även vara med och dansa ett tag, det var extra roligt. Men jag kände mig lite ensam på dansgolvet, det kändes som om alla tjejer jag kände försvann hela tiden och jag ville inte följa efter dem som en svans. Så jag var och dansade med David. Blev även indragen i mitten av massa killar, det kändes lite konstigt, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra...

Vi 8:or var tyvärr tvugna att gå vid 10 (jag tror att jag och David var de enda som höll det löftet). Hade gärna velat stanna ett tag till annars.

Efter det tog jag bussen hem, nu ska jag gå och sova. Imorgon är det skolavslutning!!!
// Julia

Servering

Idag har vi städat och kollat på niornas brännbollsmatch mot lärarna. Tro det eller ej, men i år vann faktiskt lärarna!

Jag har även dekorerat inför niornas bal. Nu fick jag nämligen servera, för Lotta ville inte. Så nu blev jag glad. Jag vet bara inte vad jag ska ha på mig, man skulle ha svart nertill och vitt upptill. Men jag har typ bara svarta jeans att ha som nåt nertill och det kanske blir jättevarmt. Men jag får nog ta det i alla fall, det ska vara några fler som ska ha det.

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag beger mig till skolan igen för att servera maten åt niorna.

Puss ♥
// Julia

Söndag

Idag har jag varit i centrum med mamma, jag köpte bl.a. en kjol som jag kan ha på skolavslutningen. Jag har även läst mer i mina böcker, de lär ta slut i början på sommarlovet...

Imorgon är det en slapp dag, vi ska bara städa och kolla på niornas brännbollsmatch mot lärarna (tradition, niorna vinner nästan alltid, GO 9:or!!! Nästa år ska vi slå lärarna stort).

Ha det så bra ♥♥
// Julia 

Lite om den här helgen

Idag har jag varit och hälsat på min farmor (hon är på ett sjukhus). Jag tyckte jättesynd om henne. Hon kom typ inte ihåg någonting, hon visste inte säkert var hon bodde och hon visste knappt vem jag och Elin var... Vad jobbigt det måste vara att bli gammal.

Igår var jag och badade igen med (min kompis) Linnea. Det var jätteskönt, det hade blivit mycket varmare i vattnet sen sist. Det är väl för att det har varit så många varma dagar nu. Typiskt att det ska bli dåligt väder just på skolavslutningen, det skulle regna stod det i tidningen.

Förövrigt den här helgen så har jag läst massa i mina engelska böcker. Jag känner mig lite duktig, jag har redan läst en och en halv bok.
     Jag har även haft korsordstävlingar med min syster. Vi hade ett korsord var (snarlika varandra) och så skulle vi se vem som löste dem snabbast. Det var kul men det blev väldigt stressigt...

Puss ♥
// Julia

Kvällsfika

Har haft det väldigt trevligt nu med mamma och Elin, vi drack te och åt lite mackor. Samtidigt som vi flummade väldigt mycket, vi körde bl.a. arga leken, jag förlorade förstås. Jag tycker allt är hysteriskt roligt.

Jag sa även grattis till min pappa nu, några minuter över tolv. Han fyller ju år idag (nationaldagen), så GRATTIS igen pappa! 

 Nu ska jag sova med min syster i hennes säng. Ni får sova så gott. ♥
// Julia

Sista lektionerna

Jaha, nu var det inga mer lektioner för den här terminen. Lite tråkigt, lite skönt. Jag fick MVG i omdöme i musikdata, det kändes bra. Förövrigt idag har jag jobbat med ett mattepapper, med massa krångliga frågor. Men jag lyckas faktiskt lösa dem och jag känner mig ganska smart.
     Jag tycker att det är så tråkigt, jag får inte vara med och servera på niornas bal. Jag ville jättegärna det! Så det är lite deprimerande...

Efter att vi slutat lånade jag ytterligare några böcker att läsa under sommaren. Så nu har jag massa. 

Måste säga att jag kan vara lite klantig, jag har nämligen en tendens att bara släppa saker helt plötsligt. Det är inte så att dem råkar glida ur min hand, det är inte så att jag släpper dem frivilligt heller. Nej, jag bara släpper dem helt enkelt, jättekonstigt. Det har hänt flera gånger med min väska och i skolan händer det med mina nycklar. Skumt...

Nu ska jag lägga mig och läsa, puss ♥
// Julia

Dumma lärare

Vad sur jag blir! Nästan alla lärare som jag tycker om ska sluta till nian, jag som var så glad att vi hade jättemånga bra lärare och så slutar alla! Så kan man inte bara göra... Jag har nämligen fått höra att inte heller Jenny (min mentor och HKK lärare) och Leyda (min spanska lärare) inte heller ska vara kvar. Sen är det ju fortfarande Sofia (musiklärare) och Victoria (No och Matte lärare) som ska sluta. Jag blir lite sur på dem, jag kommer att sakna dem så!

Nu ska jag duscha, sen ska jag sova. För en gångs skull ska jag verkligen lägga mig tidigt. Imorgon har jag bara 4 lektioner, så jag slutar 12.40. Skönt!!! Sen är det extra lång helg, det ska också bli skönt. Efter det är det bara en (städ)dag i skolan och sen är det skolavslutning. Vilket kommer att bli superskönt!!!

Puss på er ♥♥
// Julia

Haninge centrum

Har gått lite i haninge centrum idag med Elise, Jenni och Freja. Jag klippte mig även, blev inte så nöjd. Jag tyckte att det blev på tok för kort. Men det växer väl ut snart igen.

När jag kom hem från centrum åt jag middag med familjen och nu är jag inne lite på datan. Har lånat några engelska böcker som jag kan läsa under sommarlovet, kanske kan börja lite på dem nu.

Puss ♥
// Julia

Måndagskväll

Oj då, nu har jag glömt att skriva på någon dag. Idag har jag i alla fall varit i skolan som vanligt. Sen var jag med Freja hem, det var roligt. Vi flummade jättemycket. Eller i alla fall jag...

När jag kom hem hade alla andra redan ätit mat och jag orkade inte laga nåt. Så min middag fick bli filmjölk och hårdmackor. Jag borde inte äta så mycket filmjölk egentligen, det är inte bra att äta så mycket. Sen hörde jag ju att det var alkohol i det också, inte konstigt att jag blir flummig!

Måste säga att alla E:are som går på spanska i vår grupp var väldigt duktiga! Alla fick nämligen MVG på provet och i slutbetyg, BRA! <33

Nu ska jag sova, ha det bäst (<----- lite variation)♥
// Julle

RSS 2.0