Trerätters för två <3

Nu har Linus och jag precis käkat värsta lyxmiddagen. Tur att det inte var på restaurang då hade det varit dyrt!

Förrätt: Rostat bröd, soja, skagenröra, dill

Huvudrätt: Baconröra och pasta

Efterrätt: Fruktsallad

 

 

 

Örebro och Halmstad!

Nu har det hänt mycket på bara några dagar.

Jag åkte hemifrån den 27e för att bege mig till Örebro. Där spelade jag in 3 nya låtar tillsammans med Micke. Blir nog sjukt bra tror jag!! Jag gillar låtarna starkt.

De var så sjukt trevliga och gästvänliga också. Micke hämtade mig från tågstationen, sen bjöd de mig på tacos och sen dagen efter fick jag frukost och sen kycklingpaj som lunch. :) Micke tog sedan bussen med mig till tågstationen och väntade med mig tills tåget gick.

Det var jättekul att sjunga så mycket! Jag tror aldrig att jag sjungit så mycket på så kort tid. Men som sagt blir det nog sjukt bra låtar i slutändan.

Därefter tog jag alltså tåget ner till Halmstad. Inget kan beskriva lyckan att äntligen få träffa Linus efter nästan 10 veckor ifrån varandra! Vi var båda sjukt glada och jag tror inte vi somnade förrän 5 eller något på morgonen. Vi bytte bl.a. julklappar och tog ett bad med mina "glowsticks" från Skottland :D

Kommer bli jobbigt att behöva lämna honom igen... Blir en nästan lika lång period igen som vi måste vara ifrån varandra. Men det klarar vi väl... Det måste vi ju göra.

Nu ska jag njuta av tiden här.. Ta vara på varje ögonblick! :)

Julmys och förberedelser!

Imorgon smäller det! Julafton är äntligen här. Vi har bakat lussebullar, gjort pepparkakor, klätt granen, sjungit julsånger, handlat julklappar och slagit in alla julklappar. Så nu känner vi oss rätt redo för att julen ska komma!

Och jag är så glad att ha syrran hemma också! Allt känns som vanligt igen. :)

 

 

 

Maaaat!!!

Efter att inte ha ätit nåt riktigt på nästan 30 timmar åt jag en riktig middag följt av en fruktsallad!! Mums! Får se hur jag känner mig snart, men än så länge mår jag bra.

Hade Erika och Linda över på lite kvällsfika! Mycket trevligt. Tycker att jag lyckats träffa många av de jag vill träffa trots att jag inte mått så bra. :) men det är fortfarande några fler jag vill hinna träffa innan jag åker tillbaka igen. Dock är det jobbigt att träffa alla igen, för det är tråkigt att ytterligare en gång behöva säga hejdå :(

Såhär tjock blev jag efter att äntligen ha fått äta igen.

Cashflow

Gick idag till Nordea för att sätta in alla mina pund på mitt konto. Men där möts jag av en chock. De säger att de inte kan ta emot vissa av sedlarna som jag har med mig. De tog därför bara emot 170 pund från mig... Så jaha resten då?

Han sa att jag kunde gå till centrum och växla in där. Han tyckte jag var seg när jag inte förstod vad han menade med "mitt emot kappaaahl" (svårt att skriva men uttalet var lite roligt). Tillslut förstod jag iaf och gick dit. Där tog de emot mina pengar och tyckte att Nordea var konstiga som inte gjorde det. De tog dock en liten avgift på 35 kr för att göra det, så lite surt.

Känns skönt med pengarna på kontot. Är glad att jag lyckades frakta hem dem säkert och allt.

Dessa accepterade de...

Vad kan jag äta?!

Undvek att äta på 9 timmar. Vilket funkade rätt bra, känner mig mycket bättre. Men kände ändå att jag var tvungen att äta något, så det blev rivet äpple som jag hört ska vara bra!

Något som inte är bra och som jag åt mkt igår är mjölkprodukter. Jag drack mjölk, åt filmjölk och glass igår så det är väl inte konstigt att jag mådde så dåligt sen.

Någon annan som har koll på vad man får/ inte får äta? :)

Negativ...

Nu är det dags att vara en liten surpuppa igen. Men det här är inte kul. Ni minns att jag sa att jag mådde så dåligt när jag skulle hem? Kände mig illamående, hade nog feber och samtidigt frös jag så att jag skakade.

När jag kom hem blev det värre. Med magont och (ursäkta ärligheten och öppenheten) diarré.

Nu tror jag jag vet vad allt detta är. Minns nämligen att vi åt kyckling på vår engelska julmiddag. Och precis när jag ätit upp säger Beth: "Den här kycklingen är lite rosa..". Great! Så nu har jag förmodligen fått salmonella. Vet inte om det verkligen är det, men alla symtom tyder på det. Ska ju till vårdcentralen och ta spruta imorn så ska kolla upp det då.

Det är inte kul!! Finns ingen medicin eller nåt man kan ta utan det läker av sig självt. Kan dock ta en till två veckor... Så wiie vilken rolig julafton!

Och inte nog med det... Måste tvinga i mig detta: 1 liter vatten som kokat och svalnat, blandat med 6 tsk strösocker och 0,5 tsk salt. BLÄÄÄÄ!! Och ingen mat kan jag äta. Vilken bra diet: Vatten och.... ja vatten.

Filmjölk!! <3

Jag tror verkligen att det var bra för mig att åka bort ett tag! Nu uppskattar man verkligen alla småsaker igen. Sitter och njuter för fullt av en tallrik filmjölk och flingor just nu.

Allt känns dock konstigt här hemma. Man har vant sig så mycket med hemmet i Skottland så att man tror att det ska vara likadant här. T.ex. golvet känns skumt att gå på, kranarna kändes konstiga att vrida på, diskmaskinen känns konstig... Allt känns skumt. Konstigt hur man vänjer sig!

Hälsosamt!

Så skönt det har varit att ta en "lugn" helg. Har spenderat mycket tid med mamma! Vi har ätit nyttigt, sjungit och spelat piano... Men framförallt dansat!! Så extremt kul :D var glad hela kvällen :) blev en helt perfekt kväll!

 

Värsta dagen i mitt liv?!

Idag har nog varit en av de värsta dagarna i hela mitt liv, och ändå är jag så sjukt glad nu.

Det började med att jag inte kunde sova något alls natten som var. Vilket resulterade i att jag kände mig väldigt väldigt illamående imorse. Kunde inte äta nåt så jag drack bara vatten. Körde i alla fall Beth till skolan. Tog hem Lucy igen och sen kom Ellies kompis Ali för att hämta upp henne.

Jag hade ringt och beställt en taxi till tågstationen. Var väldigt mycket ute i tid... Men vad hjälpte det? Tåget var en halvtimme försenad vilket innebar att jag missade den anslutande bussen. Desperat försökte jag se om någon annan skulle till flygplatsen. En gammal dam kom fram till mig och sa: "Du ser rätt vilsen ut, kan jag hjälpa dig med nåt?" Tyvärr kunde hon inte det. Hittade dock en man som var påväg in i en taxi mot flygplatsen. Jag frågade honom om vi kunde dela taxi (eftersom jag hört att Emilia gjorde det när hon missade bussen och för att det blir billigare för alla). Men då fick jag svaret: "Lilla vännen, det går inte för sig. Jag åker på bekostnad av mitt företag!" Så iväg for han och lämnade mig i regnet, kylan och blåsten. Ingen buss och jag visste inte ens numret till någon taxi. Tillslut kom dock en taxi som jag kunde ta, 90 kr fick det bli för den korta resan. Bara några minuter senare på flygplatsen ser jag mannen som nekat mig att hänga med... Onödigt tycker jag.

Hur som helst, klockan 14.00 var jag på flygplatsen. Ute i god tid. Allt gick fint med incheckning osv MEN då läser jag på tavlan att flyget är rätt mycket försenat. Jag kände paniken komma krypandes! Det började med bara en halvtimmes försening... men slutade med att jag kom fram till Heathrow 10 minuter EFTER att mitt plan till Stockholm skulle gå. Som tur var var även det försenat och jag hann skynda mig genom hela den stora flygplatsen.

Vid gaten mot Stockholmsflyget kände jag mig rätt glad. Hörde svenska runt omkring mig och kände mig riktigt hemma! Så på planet tänkte jag att allt nu var ordnat, snart skulle jag vara hemma och jag hade fixat att ta mig hela vägen hem. Den glädjen varade dock inte så länge. Då den sista väskan kom utrullandes på bandet och den inte var min, fick jag lite ångest igen.

Det slutade med att jag var sist ut från baggageuthämtningen... Hoppades verkligen på att min väska magiskt skulle komma utrullandes. Mamma fick sig en riktig gråtkram när jag kom ut. Kände blickar runt omkring mig men brydde mig inte alls. Allt hade verkligen gått emot mig idag och jag hade hållit stressen, paniken och tårarna för mig själv hela dagen. Tillslut blev det bara för mkt!

Men men, nu ligger jag här i min egen säng och allt känns som en dröm. Är jättemycket snö här och så fint advents-/julpyntat i huset. Har tagit kvällsfika med mamma :) så det känns jättehärligt :D som vanligt igen. Dock saknar jag alla mina krämer, min tandborste, min plattång och framförallt: mitt smink!!!

 

 

Pappa-gener?

Ja men det märks väl att man är pappa upp i dagen. Ute i god tid, jajamän! Kommer sitta och vänta 4 timmar på flygplatsen imorn. Och jag har redan fixat så att jag har mitt boardingpass i mobilen. Så... ja vad ska man göra för att fördriva tiden?

Men hellre det än att stressa ifall nåt krånglar, det är ju det värsta som finns.

Imorn blir en lång dag med nästan alla färdmedel som går. Det blir taxi, tåg, buss, flyg, flyg igen, bil :) gissa om jag kommer vara trött! Kanske hinner med en båttur eller varför inte cykeltur i Sverige (jag menar, när man ändå är i farten)? ;)

Exhaust... Exhausted!

Alltså stress, panik och mer stress!

Jag är helt DÖD! Jag skojar inte då jag säger att jag promenerat i nästan 4 timmar idag! Varav 3 timmar var med en barnvagn! Allt för att "the exhaust" (typ avgasröret) hängde ner och släpade och att bilen var på lagning.

Till Lucys simning, hem igen. Till Beths skola, hem igen. Till piano, hem igen. Till klippning och färgning (400 kr, asvärt), hem igen. Jag är helt död!!! Och nu ska man alltså ha ork till att packa och tänka på allt inför imorn! Jo tjena?

Jag känner mig så stressad och trött just nu. Dock blev jag jätteglad av tre saker när jag kom hem efter klippningen.
1. Familjen hade fixat en supergod kycklingsallad till mig.
2. Familjen gav mig min veckolön och semesterersättning! Mer än väntat.
3. Det kom en hel kör och orkester och sjöng en julsång precis utanför vårt hus!!!

Dock känner jag mig rätt övergiven i all stress. Ben lämnade huset precis och sa att vi ses imorn! Ellie har stängt in sig på sitt rum för att plugga till hennes stora tenta imorn. Så ja... Här sitter jag och vet inte var jag ska börja.

 

 

 

Adorable!

Blir mycket att promenera nu! Är helt slut. Och det hjälper inte att det är minusgrader heller, brrr...

Precis hemkomna efter att ha promenerat till Lucys simning och tillbaka. Alla vi mötte började le och utbrast: "Adorable!", "How cute!". Det var såklart inte till mig utan till lilla Lucy som somnade i barnvagnen.

Nu vilar vi upp oss innan vi ska gå och hämta Beth. Uhhh... Så trött!!

Brittisk julmiddag

Igår hade vi en brittisk julmiddag. Blev kyckling istället för kalkon, men det var gott iaf. Vi hade crackers (som man drar i och inuti fanns en hatt, ett skämt och lite annat kul) och sen pudding (som Ellie tände eld på med hjälp av alkohol).

Allt var mycket gott men jag gillar fortfarande vår julmat mycket bättre. Ser fram emot att fira jul i Sverige, men det var kul att få pröva på att fira jul här också.

Gav presenter till barnen (4 filmer, 2 böcker och en "glowpad") och de blev mycket glada. Jag fick även presenter från familjen, en pyjamas bl.a. :)

 

 

 

Nu kör vi!

Hög tid att börja packa nu!! Jag är ju på väg hem om 2 dagar!

Känns konstigt detta med vad man ska packa. Har aldrig packat för att åka hem. Blir helt bakvänt! :p

Flyger fram!

Oj oj oj... Vilken dag det varit. Allt pga att bilen inte funkar. Har verkligen blivit mycket motion för mig! Körde en panikartad powerwalk med Lucy ner till hennes nursery (nr. 2, nr. 1 fick vi strunta i för att det inte går att gå dit).

Därefter in till stan och panikartat handla de sista julklapparna. Är dock inte helt klar ännu. Så kanske får handla lite i Sverige också...

Sen gå och hämta Beth, gå och hämta Lucy, möta upp Ellie, gå hem. Därifrån fort in till Bens jobb. Vi missade att se honom som jultomte, vilket hade varit sååå kul. MEN jag fick sitta i ett flygplan!!! Ben visade mig allt. Alla spakar, knappar och you name it. Till skillnad från de svenska piloterna sa han att jag fick ta massa bilder om jag ville!!! :D

Nu väntar snart en brittisk traditionell julmiddag!!! :D

 

 

Förföljd av en motorcykel!?

Ja men det här var ju typiskt att det skulle hända just nu! Precis då jag är ensam med barnen kvällen och morgonen för första gången. Då brakar typ bilen ihop!!!

Körde hela vägen till Beths simlektion och tänkte: "vad är det för högljudd motorcykel som kör efter mig?!" bara för att upptäcka att det inte var någon alls... Det var min egen bil som lät så mkt!

Brummande, skramlande, konstig på låga växlar. Så nu kan jag inte använda bilen på hela dagen imorn. Blir till att gå då... Förhoppningsvis tar Louise (världens snällaste människa) Beth till skolan på morgonen så att jag slipper gå hela vägen dit (med Lucy i barnvagn och allt). Lär bli tillräckligt mycket motion imorn...

Jag tror att nåt hänger ner mer än det borde under bilen. Dock är jag verkligen ingen specialist på bilar, har sällan kollat under. Men jag tror ändå att det är problemet...

Nöjd!

Nu kryper jag ned i min rena säng! :)

Jag kollar mig själv i spegeln och ser början på min "extreme makeover!". Nu är mustaschen (även kallad fjunen) borta med vinden (även kallad vaxet). Nu är även ögonfransarna mörka som natten (utan att jag behöver tvätta bort nån mascara!). Lätt värt 100 kr ;) och så smidigt att bara kila 10 meter över gatan för det :D dit lär jag gå igen.

Imorn är jag ledig på morgonen men måste däremot jobba hela kvällen då föräldrarna inte kommer sova hemma. Det är första gången jag är helt själv en natt med barnen. Då måste man ju verkligen gå upp om de vaknar mitt i natten. Därför ska jag ta min skönhetssömn inatt istället! Sov gott ni där hemma.

Städa...

Jag har varit duktig och städat mitt rum. Eller aa okej då, jag har bytt lakan och städat min säng. Och min säng tar typ upp hela rummet, så därför ser nu hela rummet städat ut.

Kommer sakna min underbara säng under dessa 3 veckor jag är borta härifrån. Skönt att komma tillbaka till en fräsch säng också! :)

Problem..

Min blogg app krånglar lite på min telefon. Så om jag ska skriva inlägg nu tar det mkt längre tid. Som tur var är det ju inte länge tills jag kommer hem nu! Kan inte fatta hur fort tiden gått. 
 
Saknar alla så extremt mycket! Ni kan inte fatta hur galet glad jag är över att få komma hem på fredag! :D nervös för resan hem dock, men det ska nog gå bra.
 
Vi ses snart! Jag har snart planerat hela min tid i Sthlm, så skynda att "boka" en tid med mig om ni vill ses! XD puss

Puppet show!

Alltså, idag är jag verkligen på bra humör! Trots att jag verkligen har jobbat hela dagen.

Tog Lucy till hennes simning och hon var på helt okej humör den här gången! Hayley berättade då om en puppet show (dockteater) som skulle vara på kvällen.

Jag kom sen hem, gjorde lunch till Lucy och mig. Tog en tupplur tillsammans med Lucy. Åkte för att hämta Beth. Hem för att äta. Glömde nästan bort Beths piano, kom på det 10 minuter innan då Ellie skickade ett sms om det. Skyndade oss dit. Kom hem, lagade mat...

Och eftersom jag sen var på så bra humör... tog jag frivilligt barnen till dockteatern i Lossiemouth! Jag tänkte att det kunde vara kul. Mamma tog alltid mig och Elin på teater och jag minns att jag tyckte att det var jätteroligt!

Kan vara så att jag skrattade mer än barnen! Teatern var en julteater, om Jesu födelse. Och de gjorde det så otroligt bra! Jag bara skrattade genom hela showen. Massa omgjorda låtar så att det blev lite musikalkänsla och många roliga skämt. Jag ångrar verkligen inte att vi åkte dit. Och barnen var så gulliga där, uppförde sig verkligen. De turades om att sitta i mitt knä.

Hayley presenterade mig även för massa andra mammor. Hon är verkligen snäll, bryr sig så mkt om mig. Och oj, nu vill flera använda mig som barnvakt. Om jag vill kan jag nog få jobba extra varje vecka! Bra med pengar för ett enkelt jobb :)

Här följer några bilder på Maria och ängeln, de tre vise männen och typ alla i slutet! (lite suddigt dock, satt långt bak så det är inzoomat med iPhonekameran)

 

 

 

 

Snökaos?!

Haha vad roligt det är att höra om hur ni har det där hemma!! Jag minns så väl förra året att det var en dag som denna. Gick inte att ta sig fram på något vis!

Här snöar det också... Men det lägger sig på marken och sen har det smält bort efter en timme eller så. Tur det, inte kul att köra med sommardäck i snöväder. Jag kör väldigt långsamt för att jag vet att det kan vara halt!

Tog en promenad med Elin imorse. En härlig slinga på ett ställe som påminner om tyresta by :) det komiska är att vi nu upptäckte att Camerons skola ligger på samma väg som ett av Lucys dagis! Bara det att vi tar olika vägar för att komma dit!

Här är några bilder på hur det ser ut här i Skottland! Och en bild inifrån, ser så mysigt ut! Det är i julstrumporna som tomten lägger sina presenter ;)

 

 

Forever alone..

Min bil kändes lite halvt ensam efter att jag varit inne på gymmet i ett antal timmar! Skönt att vara inne där riktigt länge :) ta det lugnt och hinna stretcha och allt!

Pedikyr

Jaha, det här var nåt nytt att pröva på: måla tånaglarna på en 2-åring :p så smååå naglar, kan ju knappt göra mina egna! Men hon var väldigt duktig och satt väldigt still.

Jag målade även Beths, en aning enklare. :) nu har båda blåa tånaglar (själv försöker man dölja sin blåa nagel med rött...).

 

 

Tidigt ute?

Här skippar man tydligen adventspyntet och går direkt på julpyntet! När jag kom hem stod julgranen i hörnet, färdigklädd och allt. Myskänsla på detta dock! <3

Nu är det inte alls långt kvar innan jag kommer hem! Jag blir nästan stressad då jag tänker på att jag bara har en enda helg kvar här. (Och den är fullbokad med jobb... :p)

Invited for dinner!

Oh, vad trött jag är. Tänkte vara lite snäll och erbjuda mig att gå upp med barnen imorse (så att föräldrarna kunde sova ut efter den stora festen)... Men det resulterade ju i att jag blev väldigt trött idag. Men men ;)

Efter att Ellie kommit upp gick jag till gymmet. Känns så skönt att träna! Tycker verkligen om det :) bara 4 ggr kvar på mitt klippkort nu..

På kvällen blev jag inbjuden att äta middag hos Elins familj. Mamman (Sam) var så chockad över att jag inte ätit den måltiden än (de äter den nämligen nästan varje söndag), så hon sa att jag fick komma över och äta med dem. Och mmmm så gott det var!! Det bara smälte i munnen!! Roasted chicken, roasted potatoes och massa grönsaker :) helt underbart!

Efteråt stannade jag och spelade Wii med Cameron. Så roligt och bra motion! Vi spelade boxning, svärdduell, tennis, basket, baseball och Mario kart! :D

Multitasking!

Ikväll är det den stora julbalen och därför har jag tagit hand om 3 barn. Läste precis "Nalle Puh" för alla barnen, de har alla druckit sin mjölk och nu sitter jag och försöker få Mikey att somna. Lite svårt är det att få 3 barn att somna samtidigt... Men nu verkar de alla ha tystnat.

Fick 300 kr extra för att ha honom här, så det är ju värt. Och jag lär få extra från min familj också. Kan behövas till alla julklappar! :)

Julhandling

Nu har jag börjat handla massa julklappar! Några personer är klara redan... Andra har jag ingen aning om vad jag ska köpa till!

Här är vad jag önskar mig. (Beth tyckte att vi skulle skriva önskelistor till jultomten. När hon läste min önskan sa hon dock: "What?! That's not an exciting thing!" Själv önskar hon sig en iPad och iPhone....)

RSS 2.0