Gården och lejonkungen

Var hem till Natascha igår. Hennes kompis Conrad kom dit också, han var trevlig. Väldigt social och rolig att snacka med.
Vi gick till gården där på dalarö och tittade på en live-konsert. Värsta stora händelsen där på dalarö tydligen. Men det var faktiskt fett kul. Skulle blåsa i en sån där grej för att se om man druckit. Hade värsta problemet med det, för alla stod och kollade på mig när jag skulle blåsa. Så jag började fnissa varje gång jag försökte.
Träffade alla Nataschas vänner och Elise och Jenni var där också.

Sen drog jag, Conrad och Natascha hem till Natascha och kollade på Lejonkungen och åt Ben & Jerrys och åt godis till lejonkungen. Kovu är snygg!

Vår SJUKA värld!!

Jag skulle sitta och plugga på lite vad som har hänt här i världen eftersom vi har nutidsfrågor på onsdag. Det här är sådana saker jag får upp:

"Åt upp 11-åringens hjärna för att bota sin epilepsi. Kinesisk kannibal mördade elvaåringen och åt upp hans hjärna."

"I Brasilien begravs barn levande. Barn som är sjuka, albiner eller födda med skador begravs levande."

Jag vill inte bo i den här världen längre. Det är SJUKT!!

Nationalsång på torvalla

Igår (lördags) var Freja och jag på torvalla och sjöng nationalsången. Det gick väl ganska bra, vi fick i alla fall 100 kr för det (var) så det var det värt.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, solat i bara underkläder. smiley-tongue-out.gif tongue image by nightingalesings Fick lite sommarkänslor då. Det var väldigt varmt i uterummet då solen sken.

Kollade även på Arn med pappa och Elin. Både första och andra filmen. De var skitbra!

Stockholm freeze day 2010

Jag åkte in tillsammans med Freja, Natascha och Erika till centralen. Där vi tillsammans med några 100 till personer frös under 10 minuter. Det var jättehäftigt måste jag säga!
Har inte kommit upp någon bra video från i år. Men här är ett klipp på förra årets:
http://www.youtube.com/watch?v=xWXphPdyMwU&feature=related 

Jag fastnade i en sån tråkig pose där jag kollade på klockan, men Erika stod brevid och pekade på tidtabellerna så det fyllde en funktion. Natascha gjorde något med skorna och Freja vet jag inte riktigt, svårt att se då man själv står och inte rör sig!

Titta här hittade jag en video från i år!
http://www.vimeo.com/10298628

Coolt var det i alla fall! Direkt på 18.00 slaget tystnade det och alla blev helt stilla. Jag vill vara med nästa gång också.

Mammas fail


Instructions: Do rub gently, do rub in a circular direction. Do not rub up and down.

Jag hittar mamma sittandes på mitt rum, hårt skrubbande upp och ner med mina silkymit.
Mamma: Vad är det här för roligt som du har?

Slapp dag

Idag har det varit otroligt slappt, började 9.00 och slutade ca 11.30. Åkte hem och åt mat och solade i uterummet. Spelade lite gitarr.
Varför vi får sluta så tidigt är för att det är utvecklingssamtal idag och imorn och har man inget den ena dagen så har man den andra. Jag hade inte idag så jag måste dit imorgon, kl. 9.20. Sen måste jag vänta i 2 timmar, får väl plugga eller nåt då.


Laddade upp bilder från min mobil. Bild från i somras då Elin och jag gick i stan

Sommarjobb

Nu har jag sökt sommarjobb i alla fall i haninge kommun. Sökte på ett dagis i första hand (även fast jag sa efter jag praoat på ett dagis att jag aldrig ville göra det igen. Men det blir säkert kul, nu får jag i alla fall lön). Det lät roligt. Man skulle få leka, läsa sagor, sjunga m.m. Så det lät bra, men det är inte säkert att jag får det. Många som vill ha jobb.

Annars får jag kanske jobba några dagar på almåsa i alla fall. Jag måste jobba! Jag får ju inga pengar under sommaren, hemskt! Och måste ha råd med massa saker!


Att mamma aldrig fattar vår ironi...

Nu var det nästan lite sjukt. Man kan lura i mamma nästan allting. Elin och jag fick henne att tro att vi skulle gå påskkärringar i år. Med påskkort pyntat fjädrar... Utklädda till Lordi (jag) och Carola (Elin)
Haha.
Jag: Nej, mamma vi skojade bara
Elin: Det behövde du inte säga, det fattade hon..
Mamma: Nej...

 
Jag: GLAD PÅSK!!!
*Hjärtattack, de som öppnar*

Teater + tjejkväll hos Elise

Äntligen helg tänkte jag. Skönt att sova ut, men idag fick jag inte riktigt sova ut enligt mig. Gick upp vid halv 10 för att åka in till stan och kolla på "bröderna lejonhjärta" med Miranda och Lotta. Det var värt det! Skitkul, förstår inte varför man inte går på teater istället för bio!! 
Vi fick chansen att snacka med skådespelarna i pausen, det var jätteroligt.Det är så skumt att se dem spela och sen snacka med dem. T.ex. kom "den elaka vakten" ut iklädd sin dräkt och drack en smakis, inte direkt så skräckinjagande. De var jätteroliga verkligen. Han kom ut och sa till skorpan: "vad gör du här ute, ska inte du vara hemma".. Haha, kul!

Vi åkte sedan hem till Mirandas och Lottas kompis Julia, hon var snäll! Jätteduktig på att sjunga och spela gitarr!

Sedan bar det av till Elise, där vi åt, lekte och snackade.   Kul att träffa alla!



Så kan det gå!

Godnatt!

Bandkväll 2010

Idag har verkligen varit en lång dag. Gick upp 7 för att kunna plugga det sista till historiaprovet, skrev provet (gick helt okej.. hoppas jag får mvg). Hade en till lektion, gick till centrum, åkte hem solade och drack en smothie på altanen! Härligt. Sov ett tag, åt middag, spelade gitarr, gick till kyrkan.

Jag hjälpte till lite i kyrkan, ställde fram stolar så att folk kunde sitta. Tänkte gå till kyrkan tidigare än jag gjorde, men var så sjukt trött idag. Jag borde verkligen gå och sova lite tidigare!! Fick kommentarer och omdömen till alla ämnen i skolan idag, på spanskan fick jag höra det här "Lite trött har du verkat senaste veckorna, men det har inte påverkat dina studier i spanskan. Kanske lite vitaminer Julia? Eller bara lite vår..." Haha, inte bra inte bra.

Hur som helst, det var massa band och personer som spelade. Kul att höra! Jag tycker att det är skönast då folk sjunger lite akustiskt, lugna låtar. Så kan man snacka lite medan och vila huvudet. Jobbigt då folk skriker och kör på högsta volym.

Dagens roliga (går till Micke igen)
I kyrkan
Jag: Micke, har du tejp?
Micke: Ser jag så häftig ut?

Du är så rolig så.

Imorgon blir det teater med Lotta och Miranda. Brukar aldrig gå på teater så det ska bli kul. Vi ska se "bröderna lejonhjärta", det var typ gratis.

"Sex-dag" i skolan

Ja, idag har varit en liten annorlunda dag. Då man kom till skolan möttes man av bunkar med kondomer och "kramrutor" på golvet.

Vi fick börja med att se en teater som några 3:or spelade. Martin, Oskar, Philip, Annica, Aleese och några till.. Det var väldigt kul tyckte jag! Kul att börja dagen med nåt roligt.

Resten av dagen bestod av mest av föreläsningar och besök från olika personer. Bl.a. berättade en kille om hur det var att ha HIV. Mycket intressant tyckte jag. Och några andra som var där berättade om massa olika saker. Vissa saker visste man redan, men men. Alltid bra.
     En kille, eller tjej eller hur man nu ska säga det, hade gjort en könskorrigering. Föddes som tjej, men kände sig som kille. Så hon/han gjorde om sig och upptäckte sen att hon/han hade känslor för killar. Så nu är hon/han bög... Lite skumt!

Nu ska jag till friaröster. Sen plugga historia hela kvällen.

"En typisk Julia-dag"

Har varit en typisk "Julia-dag" idag. Var till skolan, hade svenska dramaseminarie, gick helt okej. Sedan hade vi även gympa då fick jag gymma. Kändes ganska skönt. Däremot känner man sig inte lite utklassad om man kör med vikt 60 på en benövning och sen kommer Eddie och tar det mesta som går, 150 tror jag det var.. och inte nog med det!! + Viktors vikt, eftersom Viktor ställde sig ovanpå vikterna! Helt sjukt. Det blir typ nästan 240 kg.

Efter skolan gick jag lite i centrum med syrran. Kul att hon har börjat komma upp samtidigt som mig och även slutar nästan då jag slutar. Så får man lite sällskap!
Vi roade oss med att blåsa bubblor med några tuggummin som jag köpte, väldigt kul. Men jag sög på det. Väl hemma satte jag mig för att vila framför tv:n. Upptäckte att "förhäxad" gick! Shit, vilken nostalgi! Kollade på det hela tiden när jag var yngre.

Gick till kyrkan för en ledarträff och efter det har jag spelat gitarr här hemma. Nu är det dags för lite plugg!

Dagens roliga:
I kyrkan
Micke: I vilket rum har vi lianerna?... I reprummet.
           Där kan vi även ha knutpunkten!
  

Bild från kroatien. Jag vill utomlands! Pallar inte med allt slask här...        

Hej då.

"Det löser sig"

Jag kom på en rolig sak som min samhällslärare (även rektor på skolan och klassens mentor) sa idag. Han snackade om att två av våra lärare var sjuka.

I klassrummet
Per: Camilla och Hasse har lite problem med deras magar efter att de var i Bangladesh...
Elev: Är de magsjuka?
Per: ... Ja, så kan man väl uttrycka sig..
Efter ett tag
Per: Men vi får hoppas att det löser sig

Okay... well that wasn't creepy

Kul att när man sitter helt själv på sitt rum mitt i natten så hör man nåt som låter. "Ludde" tänkte jag att det var först. Så jag brydde mig inte speciellt mycket om det. Strax efter det låter det igen, som ett skrapande ljud. Som att nåt släpas på marken.. okej, lite konstigt? Jag tänker att det kan vara min datastol (som är rullbar). Att hjulen kanske låtit en aning.

Efter att jag forfarande hör det skrapande ljudet vänder jag mig om för att titta. Då ser jag att min kameraladdare som ligger på min byrå, och som jag slarvigt bara dragit ut från väggkontakten (så att sladden fortfarande ligger på marken) röra på sig. Sladden tillhörande laddaren släpas över golvet medan själva laddaren ligger kvar på byrån och rör på sig lite.

Sånt kan ju göra en lite rädd vill jag säga. Var tvungen att sätta mig i sängen för att jag blev lite rädd nu.. Någon annan som tycker att det känns tryggare i sängen även fast om det var något skulle det vara lika farligt där!


Nej, det var väl en pik från andarna att jag skulle sova. Skola imorn, så det är bäst att jag får lite sömn.

Elins "tjuvlyssnat"

Idag är det den internationella kvinnodagen..

På bussen
Kvinna bakom Elin, snackar i telefon: ... Ja, och förresten. Jag måste ju ta och gratulera på den internationella kvinnodagen!! Du är ju en kvinna, fast en mycket ung sådan...

Haha, okej. Det är nog töntigt med den här dagen, men att gratulera känns ju bara ännu töntigare.
Men ja, grattis alla kvinnor där ute då!

Frejas fail under lovet

Nu när jag var inne på roligheter kom jag på en annan rolig sak jag glömde att säga förut.

Då vi skulle fira Emmie
Lotta: Ja, då brukar man ju sjunga något också. Vad ska vi sjunga?
Jag: Happy birthday? Nej, den sjöng vi ju vid dörren när Emmie kom... Hmm, någon annan?
Det blir tyst ett tag
*Freja ställer sig bestämt upp och börjar sjunga*: "We wish you a merry..."
Hon kommer på sig själv med att det kanske var ett litet dåligt val av sång att sjunga då någon fyller år.
Alla börjar skratta!

På bussen samma dag, när vi skulle hem från Lotta
Freja: Åh nej! Jag vet vad jag glömde!! Min mobil..
Jag (tänker tyst för mig själv): Som vanligt...
Freja: Nej, jag måste gå av bussen och gå tillbaka och hämta den!
Jag: Ska du inte kolla efter i väskan först? Den brukar ju ligga där...
Freja: Nej! Jag går av nu.
*Plingar och kliver av* *Nån minut senare ringer min telefon*
Freja: Den var i väskan...

Så typiskt Freja, då var hon tvungen att vänta i en halvtimme på nästa buss (i ett inte så trevligt väder). Hon bestämmer sig för att gå några stationer... Suck.

Gårdagens lilla roliga

Tänkte skriva det här igår men då hade jag så himla mycket att göra (har ganska mycket nu också men aja... lära väl ändå sitta uppe tills minst 12 i alla fall).



Elin har några hantlar som jag gav henne för några år sedan, men nu används de inte speciellt ofta till det syftet de är till för. Men hantlarna står i en box som är väldigt praktisk både för att trycka ihop bastudörren när man bastar och för att hålla Elins dörr öppen (eftersom hantlarna väger lite så blir det ett bra motstånd).

Vid matbordet
Elin: Ni får ta och ställa tillbaka mina hantlar efter ni har haft dem som stöd till bastun, det är väldigt jobbigt att behöva bära dem tillbaka till mitt rum hela tiden (avståndet mellan bastun och Elins rum är i och för sig 1 eller 2 meter).
Jag (som känner mig träffad): ... Men de är ju faktiskt till för träning.



Hehe. Nu återgår jag till plugget.

Sportlov, sammanfattning

Ja, nu är sportlovet snart slut. Kan inte fatta att det går så fort! Helt sjukt.
Jag ska berätta lite vad som har hänt:


BASTU:
Jag och Freja har bastat.

Tips: Ha inte gamla ljus tända då.. De smälter


KOMPISAR:
Jag har varit med massa kompisar.

Tjejkväll med dem på bilden
+

Elise (till vänster)

Var med Freja, Miranda (bakom, syns inte eftersom jag är så bra på att fota) och Lotta. Vi fixade ett litet födelsedagsfirande för Emmie.

Emmie kom senare. Hon fick halsbandet (som syns på bilden och tröjan hon har på sig).

Bättre bild på tröjan. Den är inspirerad av vårt armband som vi gjort. Men vi har bytt ut färgerna på pärlorna till första bokstäverna i våra namn. Runt omkring står det: "Du kommer alltid ha en plats i våra hjärtan ♥".
Freja målade på en tröja som vi köpte.


ROMME:

Jag var till romme och åkte skidor. Åkte med Freja och Jennie.

Och även med Inez, Lucas och Johan.


SYRRAN:

Har ingen bild på just det. Men har suttit och snackat väldigt mycket med syrran under lovet. Ganska mycket på spanska också.. Elin och jag vill åka till spanien i sommar. Skulle vara väldigt kul. Kan man lära sig mycket. Men får se, har knappt tid eller pengar.

PLUGG:
Jag har faktiskt pluggat mycket också. Läst ut hela Hamlet. Ska svara på några frågor om den idag. Har gjort geografi-uppgiften tillsammans med Freja. Ska göra klart historian och religionen idag. Och även se om jag hinner läsa lite ur engelska boken.

GITARR:
Jag tycker jag har lärt mig i alla fall lite mer!

Hihi<3

Awwiiie! Julias header är klar! Made by me! (Natascha) Hoppas inte du dödar mig nu Julia för att jag skrev på din blogg. Men jaja:D

Puss på dig Julia! snackade med Freja innan och vi tänkte att vi kunde ses nästa helg istället. Kramen<3

Min blogg hehe:) <3
RSS 2.0