Elin <3

Om två timmar ungefär kommer Elin hem från London!  Har faktiskt saknat henne. Förstår inte hur jag ska klara mig 4 månader utan henne, då jag knappt klarar 4 dagar.
      Men det går upp och ner. Nu är det en sån här period då vi inte bråkar så mycket, bara snackar om massa saker. Berättar om roliga saker som hänt och sånt. Älskar det.. Men det kommer bergis någon period då hon är riktigt jobbig också.  Och då blir det lättare att vara utan henne. Haha

Hjälp. Jag hungrar ihjäl!! Måste ha mat.
Ha det bra <3

Konserterna

Konserterna gick bra. Solot på tisdagen gick helt okej. Rösten sprack lite, men det får man tåla.
Onsdagen var ganska rolig. Jag grät inte fast det var vår sista konsert! Konstigt.. Men det kanske är för att det är gospel. Och vem gråter till låten Oh happy day ?

Nu har vi sovmorgon imorn. Som kompensation (ingen aning om hur det stavas) för konserten vi skulle haft idag. Skönt. Börjar 9.50. Så jag kan sova till 8.00 ungefär.

Kyrkan <3

Har varit i kyrkan ikväll, mysigt som vanligt. Timmy kom dit och det är alltid lika kul när han kommer eftersom man ser honom så sällan.. Ja, nu kommer jag ju se honom en del.
Aja, det var mysigt i kyrkan. Vi fick testa på lite "tankeläsning" och andra kluriga saker. Usch vad jag hatar att jag inte kommer på svaret. Sen blir jag glad när någon berättar för mig.

Sen ville jag ha en andakt (för att det typ är det bästa som finns). Fast jag har typ ingen röst!  Men Henrik sa att jag kunde hålla i den. Så då tänkte jag att jag inte skulle vara feg. Jag känner ju alla så det är inget farligt. Jag valde ut en berättelse att läsa ur boken Det är aldrig kört? (som jag tror den heter). Den är jättebra! Sen sjöng vi lite och bad. Alla fick be, tyst eller högt. Jag bad högt. Lite läskigt, men jag hade ju bestämt mig för att inte vara feg så..

Det var typ det. Fick skjuts av Henrik hem, skönt!

Konserter

Konsert imorn med kören. Jag är inte så värst taggad. Jag känner mig sjuk (på något sätt lyckas jag alltid bli sjuk till alla konserter.. Det är någon inbillning eller nåt)...
     Ska sjunga en sololåt och spela piano och sjunga även där. Och så har jag massa stämmor. Så man hör ganska mycket av mig, därför får jag inte vara sjuk!

På onsdag är det gospelkonsert. Är inte taggad inför den heller.  Har inget solo.. Har inte ens några kläder! Och det här är vår sista konsert!!! Så jag måste vara taggad...

Vi fick ställa in konserten på torsdag för att det var för lite folk, så det blir bara den på onsdagen. Men det är lite skönt.

Skolan

Nu är det inte mycket kvar att göra i skolan. Lämnade in mitt bildarbete idag. Blev ganska nöjd med den, men inte överdrivet. (på skylten han håller står det I´m starving. Det syns inte då jag redigerade bilden)



Är nästan klar med min tröja på slöjden också. Jag tror verkligen jag hinner klart nu. Om jag går på någon extra lektion till. Kan lägga upp någon bild på den sen.

Annars är det inte så mycket i skolan (bara ett so-arbete och ett svenska-arbete, inte så stort), så det är slappt på kvällarna.

Stolt

Jag lyckades köra hela vägen till skolan!!  Fick bara stå och vänta lite i en jobbig korsning (den mellan djurgårdsvägen och klenavägen för er som vet) ganska länge, det kom ju sjukt många bilar. Men annars gick det väl helt okej (förutom att jag råkade köra upp lite på trottoaren ).

Jag har faktiskt blivit ganska duktig på att köra, efter 6 gånger. Tycker jag i alla fall. Fick inget motorstopp idag och blev inte panikslagen då det kom massa bilar.

Köra

Idag körde jag runt lite i området. Det var kul, det börjar gå bättre. Dock fick jag lite panik då jag skulle vända på en vändplats och det var fullt med bilar och folk. Men jag fixade det. Pappa hjälpte mig lite med ratten bara.

Pappa sa tidigare idag att jag kunde åka med honom imorn till skolan. Sen sa han: "om inte du vill köra förstås". Jag sa ja, men jag trodde han skojade!!
     Men det gjorde han tydligen inte. Så imorn ska jag köra till skolan, får se hur långt jag kommer.  Jag har ju aldrig kört i en rondell, eller ute bland jättemycket bilar. Jag har bara kört runt på lite onödiga ställen. Men det är kul om jag klarar det.  Annars får han ta över.
     Det är lite roligt, för jag läser boken Innan jag dör (sorglig) och hon är lika gammal som jag är och har tagit exakt lika många lektioner med hennes pappa (5 st). Sen åker hon ut själv och kör.

Klassresa <3

Kom hem igår från vår underbara klassresa.
Allt var jätteroligt. Tyvärr orkar jag inte skriva om allt och orkar inte lägga upp alla bilder (kolla min facebook eller bdb så får ni se några).

Lite som hände var att vi var till Liseberg, där var det jätteroligt. Vi åkte bl.a. balder, kanonen, kållerado, flumeride, höjdskräcken. Och så gick jag och Sarah 3 gånger (!!!) i spökhuset.. Så det blev lite dyrt (175 kr. för mig). Men det var kul.
     Vi var även och shoppade, vi gjorde om David till hardcore, han blev snygg.

Sen har vi sjungit, flummat och mycket mer.

Göteborg

Snart sticker jag och underbara klass 9e till Göteborg på klassresa.
Om 35 timmar kommer vi att vara påväg.. Jag borde börja packa. Typ nu, på en gång.

Hej svejs.

Friidrottsdag på torvalla

Idag har jag varit hela dagen på Torvalla och haft friidrott. Det gick inte så bra för mig, kunde gjort bättre. Men det gick väl ändå helt okej.

Längd= 3.20
Kula= 5.50
100 m= 16.70
Höjd= 1.15
Spjut= 11.30

Nicole, Sabina, Calle och David sprang stafetten. Vi ledde hela vägen, men sen kom 9f om oss i slutet. Eller ja, det var otroligt lika. David och Alex satte ner foten exakt samtidigt. Men Alex lutade framöverkroppen, så då vann dem.

När de skulle ropa ut vilka klasser som hade kommit 1:a, 2:a och 3:a av alla 7:or, 8:or och 9:or hade jag och alla från klassen inga höga förväntningar. Vi tänkte att vi kanske kunde komma 3:a, men det gjorde vi inte... För vi kom 1:a!!!!  Helt otroligt. Jag skrek så jag fortfarande har ont i halsen.
Bra kämpat klassen!!

500 kr.

Idag har varit en slapp dag. Hade sovmorgon till 10. Sen är jag klar med alla prov och läxor, så jag kunde gå hem till Freja och bara ta det lugnt idag efter skolan.
När jag kom hem pekar Elin på bordet och säger, titta vad du har. Jag letar med blicken, ser en körkortsbok och massa andra papper. Konstigt, vad menar hon? Sen ser jag en 500 lapp som ligger på bordet. Jag fattar fortfarande inte. Är den min? Hon säger att pappa gett henne 500 kr. till London och eftersom det ska vara lika får jag också då.  Så då blev jag glad!!  

Puss och kram! Puss på dig! Imorn är det idrottdag.

4e övningskörningen

Jag har kört en tredje gång också  men den har jag bara glömt att skriva om.

Idag gick det jättebra att köra, jag har lärt mig att växla bra nu. Och jag kan nästan tänka på alla saker man ska tänka på samtidigt.
Det enda som är jobbigt är då det kommer en bil bakom, då får jag panik. Speciellt idag då jag fick motorstopp... 

Men det är jättekul att köra tycker jag i alla fall. 

Övernattning i Jordbro

Direkt efter skolan igår åkte jag till jordbro kyrka, med världen största packning. Jag förstår inte hur jag fick in allt i skåpet i skolan. Jag hade: 1 väska (stor) somm rymde luftmadrass, sovsäck och kläder m.m., 1 gympasäck, 1 skolväska, 1 kudde. Jaja, hur som helst var jag glad att jag hittade till kyrkan (jag med mitt dåliga lokalsinne).
     Som vanligt var det jättemysigt (som det brukar vara när man är med "kyrkpersoner"). Vi åt mat, flummade, hade andakt, sjöng ännu mer, lekte, spelade teater. 

Det var skönt att vi faddrar och ledare inte alltid behövdes (t.ex. då konfirmanderna, kottarna, hade lektioner) då kunde vi ta det lite lugnt. Om vi inte skulle hjälpa till med något annat, som att fixa fikat eller maten.

När vi skulle sova sjung vi för kottarna. Ledarna gjorde förut om texten till "Good night sweetheart". Och de sjöng den för oss också, när jag var konfirmand.

Godnatt små kottar det är dax att sova
Godnatt små kottar ni måste lova
Inga bus nu och inget partaj
För godnatt små kottar godnatt 

Ja, det var väl det som hände på övernattningen. 
Jag börjar tycka bättre om mina kottar nu, de är snälla.

Teknik

Just ja, fick mvg i teknik. Förstår inte hur jag kunde få det, eftersom jag fick mvg- på första provet vg+ på andra och vg+ på sista. Men jag är i alla fall glad för att jag fick det.

Skansen

Idag var jag som sagt på skansen med friends. Det var väl ganska roligt. Vi väntade på att föreställningen skulle börja och passade platser ända sen 11. Då fick vi stå nästan precis längst fram i mitten. Bästa platserna.
Det var inte lika bra artister i år som förra året. Men några bra var det.


David Helenius, programledare


Darin

Melodifestivalen

Sverige gick i alla fall vidare, det var ju tur. Börjar tycka mer låten nu.
En låt jag verkligen tyckte om var islands låt, sjukt fin!

God natt.

Dagen..

.. började med ett hemskt nationellt prov. Fysik! Det gick verkligen inte något bra. Dessutom varade det i 2 och ½ timme!

Sen hade vi musik. Då övade vi på vår avslutningslåt, Hard to say goodbye.

Sista timmen fick vi tillbaka våra matteprov som vi gjorde igår. Jag blev sur, för jag ville ha mvg i matte, men nu kan jag inte få det. Bara för att jag gjorde fel på nån uppgift på det här provet och bara fick vg som resultat. That sucks. Men aja.

Sen blev jag på lite bättre humör. Bara för att vår matte- och no-lärare är så himla rolig. Vi ska snacka lite sexualkunskap bara för att alla vill det och vi ändå inte har något annat att göra på no:n.
     Så hon tar fram en kondom och först sätter hon i båda händerna i den och snackar om att den är töjbar och allt. Sen utan förvarning drar hon den över huvudet och blåser upp den m.h.a. näsan. Hjälp vad vi dog av skratt.

Imorgon slipper jag skolan, då drar jag och alla sveriges kamratstödjare till skansen!!

Bye bye

Äckelpäckel djur

Hittade nyss en fästing på Ludde.. Först försökte pappa få bort den, men det gick inget bra för han och han var tydligen tvungen att kolla klart på "hästarna" först (på tv, v75 och det där)
     Så jag bestämde mig för att försöka ta bort den själv för första gången.. Det gick ganska bra. Blev bara en liten del kvar.

Jag tänkte lägga upp en bild på en fästing, men ångrade mig när jag sökte på fästingar på google. Jag ska låta er slippa se det.

God natt, nu går jag och lägger mig tidigt för en gångs skull.

Bättre spexbild

Såhär såg jag ut på närmare håll. (Bild snodd från Elise.)


Jag (tingeling) och Oskar (Peter Pan). Jag ser lite halvmobbad ut och mina vingar syns inte för att bilden är lite redigerad. + att min klänning (tröja) är lite konstig. haha.





Ca 200 timmar kvar med klassen! <33

Hard to say goodbye
We didn't make forever.
We each got to go our seperate way,
And now we're standing here, helpless,
Looking for something to say.
We've been together a long time.
We never thought it would end.
We were always so close to each other;
You were always my friend.

And it's hard to say good-bye, my love.
Hard to see you cry, my love.
Hard to open up that door.
You're not sure what you're going for...

Usch! Det är verkligen hemskt. Det kommer vara jättesvårt att säga hej då till alla... Började gråta idag i skolan då Lotta sjöng den här. Vi hade tänkt sjunga den som avslutningslåt på skolavslutningen.

Klassen är verkligen bäst. Det kommer vara svårt för den nya klassen att slå det..


(Elises bild) Såhär blev spexfotot, jag fixade att klä ut mig till tingeling ganska bra. Då jag gick i skolan klädd i kläderna hörde man typ 4:or som sa: "tingeling!"  och pekade på mig.
Just på den här bilden ser jag lite naken ut, men det är jag inte.. Bättre bilder (utan någon data ivägen) kommer sen.

Spexfoto

Imorn är det spexfoto. Vår klass har disney-tema, haha jag kom på det.


Jag ska vara tingeling. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna se ut så här. Jag har ett grönt lakan, korta vingar, lite för tunt hår för en sån där knut och inga såna skor. Hm, låter bra?

Plugg

Så här ser det ut på plugg-fronten just nu:

V. 19
* Nationellt prov matte, del c
* Teknik prov
* Engelska arbete
* No prov

V. 20
* Matteprov (resultat= vg.. inte bra...)
* Nationellt prov fysik (hemskt!!!)
* Hemkunskaparbete
* So prov

Sen är det inte så mycket.. bara nåt bildarbete och en so inlämningsuppgift.
Så det blir två tuffa veckor och sen slappt. Varför sprider man inte ut allt?!

De senaste dagarna...

Har haft fullt upp senaste dagarna. Så jag har inte hunnit skriva. Men nu tar vi ett genomdrag om vad som hänt:

Onsdag:
Vi hade vår musikal, det gick jättebra. Första och andra föreställningen gick lite sämre än den sista. Det var lite krångel med ljudet och ljuset och allt sånt. Jag fick hoppa in och ta Elises solo eftersom hon inte hade någon röst (det var inte så jättemycket, en rad att sjunga 3 gånger). Det var kul för mig, men tråkigt för Elise.

Torsdag:
Vanlig skoldag, blä. Sen firade jag valborg med Elise, Jenni, Jonna och Amy. Det var jättemysigt (första gången jag inte var med familjen på valborg). Vi var och grillade på dalarö.
     Jag sov sen över hos Elise.


Elise och Jonna vid elden. 

Fredag:
Vaknade hos Elise. Vi var jättetrötta. Och det var jobbigt att behöva gå upp tidigt. Jag behövde nämligen åka hem tidigt, för jag skulle övningsköra med pappa. Övningskörningen gick helt okej, jag övade att köra runt koner och körde ut lite på vägarna också. Mötte flera bilar, cyklar, mopeder.
     På kvällen var jag på bio med Miranda och Emmie. Vi såg 17 again och den var jättebra! Vi hade jättemysigt. Sov sen över hos Miranda.

Lördag:
Jag var tvungen att gå upp tidigt även idag och jag var om möjligt ännu tröttare. Idag skulle jag titta på Elins dansuppvisning.
     Första föreställningen var kl. 9.30. Då var det "mini-showen". Elins och Emmas grupper uppträdde. De var jätteduktiga! Fast vi satt långt bort så det blev inga bra bilder...


Innan nästa föreställning var jag med mamma hem till mormor och morfar och tejpade inne på deras toalett (där vi sedan, efter andra föreställningen målade).
Andra föreställningen började 11.30. Vi kom dit ca 11.10 och stod nästan längst bak. Ändå fick vi bäst platser allra längst fram!

Elin dansar

Söndag:
Pluggdag.

RSS 2.0