Julrim och presenter

Nu sitter jag här själv på mitt rum, alla andra har gått och lagt sig. Det var otroligt fort den här julaftonen passerade, ovanligt fort. Jag och Elin vaknade runt halv tolv, då gick vi upp och åt risgrynsgröt med mamma och pappa. Elin fick den årliga mandeln i gröten. Så vi andra får väl vänta med att hitta kärleken (i år körde vi med att den som fick mandeln kommer att hitta någon nästa år. Vi brukar köra med att den som får mandeln får en lycklig jul, men i år är tragiskt nog HELA familjen singlar. Så ja.. Vi får väl se Elin om du hittar någon nästa år).

Efter vi ätit gröt städade jag lite på mitt rum och sedan gick jag upp och bastade (också nåt vi gör VARJE jul). Det var skönt. Jag hann även fixa mig klart lagom till när Kalle Anka började vid tre. Det kollade vi på medan vi åt gott och drack julmust.



Mamma åkte för att hämta mormor och morfar efter Kalle och när de kom hit åt vi middag, var inte alls hungrig efter alla pepparkakor, lussebullar, kolor, knäck m.m.

Elin och jag fixade sedan de sista julrimmen. Nu kan ni få höra några julrim:

När du ligger i djupa drömmar,
kan denna sak göra så att öronen ömmar.
Men det är bara att ta nya tag,
för framför dig väntar en helt ny dag
(väckarklocka, pappa)

Nu kan du utan trassel och besvär
ta med dig denna nästan var du än är
(trådlös telefon, mamma)

Att du oss alltid frågar är ej vad vi vill
därför ger vi dig något som hör klänningen till
(halsband, mamma)


Ja, det var några av de presenter Elin och jag gav. Jag själv fick sjukt bra presenter (som vanligt). Jag känner mig sååå bortskämd!! Men jag är ändå glad. Jag fick bl.a. :
* Filmer (mamma mia, walk the line, P.S. I love you)
* Jättemysiga strumpor från Elin (jag kollade på dem när jag var i spanien och sa att jag ville ha dem!)
* 300 låtar (med ackord) att spela på pianot, massa bra låtar!! Nu har jag nåt att göra!
* Pengar!!! MASSA pengar (behövs):
-250 kr från mormor och morfar
-300 kr (presentkort i haninge centrum) från mamma
-rikskuponger (värda 700 kr) från mamma
-5000 från pappa

HELT SJUKT!! Ja, tack alla. Blev fett glad (men ni behöver inte skämma bort mig så!!)


Årets tomte (= mamma.. som var tomte för första gången och inte vet hur man har ett skägg) 

God Jul

Nu har jag och syrran äntligen blivit klara med alla paket och julrim (nästan). Det är dax att sova och jag ska sova tillsammans med Elin i hennes dubbelsäng. Ni får kanske höra mer om julen imorn.

Godnatt ♥ ♥

Ändrade planer

Ja, den här dagen vaknade jag och fick genast panik. För jag upptäckte att klockan var 10 och jag skulle vara inne i stan vid den här tiden. Jag HATAR att komma försent och försova mig, så jag bestämde mig för att skippa brandbergens konsert helt och istället gå på båda konserterna med fria röster. Jag behövdes mer där också.
    Konserterna idag var jätteroliga!! Skönt att det inte är så stelt (som det är på brandbergen). Här får man busa till låtarna och göra massa roliga rörelser. På låten "I vår vackra vita vintervärld" kastade vi fejksnöbollar. Och på låten "God rest ye merry gentlemen" satt vi kring en fejkeld. Ja, allt var väldigt roligt. Bra låtar, bra stämmor, mycket fint!!
    Så dagen slutade bra i alla fall trots att jag var helt förstörd i morse.

Snart snart kommer syrran hem!!! Har gått ut och skrivit "Elin, bienvenido" (Elin, välkommen) i snön utanför dörren. Sen har jag städat på hennes rum och i huset. Vi ska äta varma svampmackor när hon kommer hem. Shit, jag kan inte fatta att det redan gått 4 månader! Ska bli så kul att träffa henne!!

Julen är nära ☺♥

Jag snodde en bakgrund som jag hittade på google, får hoppas att den jag tog den ifrån tycker det är okej (om den någonsin skulle hitta min lilla blogg). Men tyckte bilderna var så fina och ska bara ha dem över julen.

Nu ska jag snart sova! <3

Jullov! ♥

Åhh vad skönt att man får vara ledig i 3 hela veckor! Ska slappa, vara med folk, åka pulka, träffa syrran när hon kommer hem imorn(!!!!), fira jul, åka på bolliaden och fira nyår och massa mer.

Imorn får jag ingen sovmorgon  för jag måste in till Gustav Vasa kyrkan vid Odenplan och repa hela dagen. Konserten börjar 16.00. Sen direkt efter den ska jag till fria rösters konsert här i handen, i kulturhuset. Den börjar 19.00. ♪♪ Mycket sång ♪♪
Och sen som sagt kommer syrran hem på kvällen! Tänk vad tiden gått snabbt ändå.

Kram

Tid och pengar

Varken tiden eller pengarna räcker till känner jag för tillfället!!

Jag MÅSTE börja gå och lägga mig tidigare. Det här är sjukt!! Visserligen är det sista dagen i skolan imorn och det är jätteslappt. Men jag behöver ändå sömn.. Uhh, varför går jag inte och lägger mig!? Blir sur på mig själv.

Mina pengar räcker inte till, min mobilräkning var den högsta hittills för att jag sms:ar med en viss person som inte har comviq... Det suger.
Och jag har massa saker att köpa, bl.a. julklappar!! Har inte köpt en enda ännu. Ajaj. Men det är ju något som är roligt att ge bort (även fast vissa påstår att jag inte behöver köpa något till dem.. Hmpf, dummaste jag hört. Klart jag vill göra det!!) Önskar jag hade jättemycket pengar så jag kunde köpa till massa personer, men nu får det bli till familjen + mormor och morfar.
Nej, jag får väl försöka tjäna ihop lite pengar.. (typ genom mamma och pappa kanske om de vill ha massage )

NU ska jag sova!! efter jag har borstat tänderna och fixat allt...

Skola, men snart lov!

Ja, nu sitter jag i skolan i ett av de många grupprummen. Natascha och Freja sover i soffan här, ser väldigt skönt ut men jag får inte plats så jag sitter framför datan och sätter på massa bra, lugna låtar. Är dessutom rädd för att någon ska komma in. Det är öppet in hit och folk skulle nog tycka att det såg väldigt roligt med tre sovande personer i soffan. Och snart börjar vi vår repetition med skolkören. Vi ska vara i det här rummet (kallat akustian, eftersom det finns massa akustiska intrument här) så det är skönt.

Tycker det är väldigt skönt att man har tillgång till datorer och så på skolan. Kommer ihåg när jag gick på brandbergsskolan, värsta problemet för att få tag på en dator. Var förresten i brandbergen igår på repetition inför julkonserten på lördag. Måste säga att jag tyckte skolan ser lite halvskabbig ut nu när jag jämför med fria!

Aja, see ya later. 

Pepparkaksbakning

Nu är jag så gaaalet trött. Somnade väl runt 3.00 inatt och gick upp vid 7.00. Igår var nämligen Freja, Linnea och Natascha här och sov över. Det var jättemysigt!
    Vi bakade pepparkakor och satte i nejlikor i apelsiner (som vi nu satt upp i vårt klassrum) och så sjöng vi sing star och bara allmänt flummade. Det var verkligen jättemysigt, men alla blev sjukligt trötta idag.. Inte så bra, vi hade ett engelska prov idag. Fast jag tyckte ändå att det gick förvånandsvärt bra.







Bandkväll och meterlånga prov

Dålig jag är på att uppdatera. Idag (eller aa igår då) var jag i alla fall på bandkväll i kyrkan. Det var fett kul. Alla var duktiga och det var jättekul att få träffa alla igen!

Den här veckan har vi haft 2 prov och en muntlig redovisning. Första provet var i matte, det gick helt okej. Hoppas verkligen jag får mvg. Och det andra provet var i samhällskunskap, jag fick panik när han delade ut provet.. Där låg ett tjockt häfte på 11 sidor. Jahaja... Det var bara att tömma hjärnan på allt, som tur var var de flesta frågorna sådana som man bara behövde ringa in. Men det fanns även frågor där man skulle skriva långa svar.
    Förresten fick vi tillbaka våra prov i geografi. Jag upptäckte att han glömt sätta ut 2 poäng till mig och med de två poängen skulle jag komma upp till vg-nivå. Så jag hoppas han kan höja resultatet. Skulle vara fett bra.

Jag borde nog sova snart. Imorn ska jag orka med en julfest i kyrkan, ska bli kul. Temat är hawai. Svårt att klä sig efter det men, det funkar nog.
Godnatt <3
RSS 2.0