Gran Canaria!!

Om 4 timmar åker vi mot värmen!! Har bara börjat packa, så det blir lite sömn för mig inatt!!!

Ha det bäst här hemma!!! :D

Misslyckad julafton???

Trots att man ansträngt sig så för att få till de mest perfekta julklapparna blir det såklart något som blir misslyckat: 
* Elin och jag köpt samma sak till varandra (ögonbindel). Hade väl varit ganska bra om inte båda också köpt till sig själva. Nu har vi 4 st!!
* Boken vi köpte till mamma hade hon redan
* Eltandborstarna mamma köpte till pappa hade han redan köpt
* Ett av mammas paket till mig försvann spårlöst

Men det är ju inte paketen som räknas, så förutom allt detta var det jättemysigt!

Klicka på småbilderna för att få dem stora!

    



   



   



Paketen jag fick:

* Pengar (pappa ska alltid överdriva... inte nog med att vi fått en hel resa och att all mat och så är betalad... utan då får vi ytterligare drygt 200 euro... + 3000 kr in på kontot... Säger inte att jag inte är tacksam men man känner sig himla bortskämd!!)
* Skidglasögon (ska dock byta dem men det var en jättesnäll tanke... eftersom de är ganska dyra)
* Maaaassa strumpor haha
* Sidentights
* Forrest Gump (som jag inte sett!!!)
* Singstar
* Väska
* "Kropps-kit" (skrev kroppskit först men det lät inte bra... kropp-skit kan man ju läsa det som)
* Superöronproppar
* Foundation
* Smått och gott (massa bra saker som jag inte vet vad man ska kalla dem)...



Mest fail utav allt... Jag gav en till Elin (hade köpt en till mig också)... Upptäckte att hon gjort detsamma :(

Tack alla för allt :) Tack för alla God Jul sms, de blir man glad för :)
Hoppas ni hade en trevlig jul också!!

GOD JUL!!

Nu är dagen man väntat på äntligen här. Den började med att familjen åt gröt och skinkmacka. Vi trodde först att mandeln försvinnit i år men det var pappa som skojade om att han inte fått den. Typiskt att man inte fick mandeln i år heller, ska man behöva vara singel ännu ett år???

Snart blir det bastu! :D

Efter det ska Elin och jag hämta mormor och morfar och så kommer de hit och kollar på Kalle Anka! Sen blir det mat och sen presenter. Längtar tills mormor och morfar öppnar sin present! Elin och jag är så nöjda med den :D

Får se om någon tomte kommer i år.... Förra årets hade ju missförstått det där med skägget, att det ska vara UNDER näsan :P

Städat, check!

Nu har jag varit duktig. Städat mitt rum, noga! Dammtorkat och allt. Pappa dammsög och det blev jag så glad över (älskar att bo på nedervåningen eftersom pappa ofta glider in på mitt rum och dammsuger när han ändå håller på!).

Har även börjat packa (syns på sängen) och handlat julklappar och slagit in dem (paketpapper på golvet)... eller ja, mamma och Elin har hjälpt mig att slå in. Jag är själv ganska dålig. Är dock expert på att tejpa ;)

Var....

... gömmer man 48 colaburkar (eller aa nu är de väl nere i 42 eller nåt)???

Ställde först ut dem i uterummet men mamma påpekade att det inte var en bra idé... det är minusgrader där och då fryser de till is. Därför försökte jag få in så många som möjligt i vårt redan fulla kylskåp. Undrar vad mamma och pappa säger imorn när de ser detta :p

Julstress!

Oj oj oj, så mycket som ska göras nu innan jul. Handla julklappar, baka, packa inför Gran Canaria, städa...

Denna kväll klarade vi av en lite roligare del: bakningen! Kunde använda Elins söta lilla rivjärn hon gav till mig, var dock ganska jobbigt efter ett tag. :p
Mamma var också med och bakade. Hon brukar göra de fina gifflarna som alla vill ha. I år var hon dock även med och gjorde lite roliga figurer (kolla hennes roliga gran som hon gjorde... Ser mest ut som en spindel).

Esthers pappa kom idag och lämnade dricka! Trodde jag skulle få lite blandat, men det blev bara cola. Aja, det är ju gott... Vem klagar över 48 gratis colaburkar? Snacka om sockerkick... Elin och jag drack 3 var bara ikväll ;)



                         

Grattis Freja!!

Världens sötaste Freja fyllde 17 år igår!! Dagen gick mestadels åt till att fira henne! Hon förtjänade det :)

Jag gick upp kl. 6.00 och gick hem till henne (att gå i en halvtimme i -20 grader var hemskt!!!). Gav henne presenter och kort. Vid kl. 14.15 kidnappade jag henne och förde henne in till Gullmarsplan. Satte på ögonbindel på henne så att hon inte märkte att Miranda och Lotta också kom dit. Vi åkte in till rådmansgatan och där skulle vi spela laserdome med henne! Vi spelade i en halvtimme mot massa små killar!! Hade ingen chans :p

Hoppas hon tyckte att dagen blev lyckad.
Grattis världens bästa :)  

Trötta??

Jag antar att alla är ganska trötta så här dagarna innan jul? Elin och jag var in till stan för att julhandla och nu är vi helt slut!

Hittade min familj helt döda på lite olika ställen (Elin orkade inte ens ta av sig kläderna, mamma tog av henne stövlarna):



Stressigt liv

Jag är ledsen att jag inte haft tid att skriva något! Men har haft det väldigt stressigt den senaste tiden. Jag VET att det är mestadels mitt fel!! Jag vill göra allt som är kul (förutom skolarbetet som man måste göra!!) och tar på mig alldeles för mycket.

Fredag: gick upp 5, åkte till jordbro och grattade Miranda, jobbiga saker i skolan, överraskningsfest för Mirri.
Lördag: gick upp halv 8, hade repetitioner hela dagen, 2 konserter och nu ska jag till kyrkan och mysa lite!
Söndag: blir det också 2 konserter och ev. en avslutning med kören.
Dessutom kan man inte hålla sig ifrån omegle!! Det är så kul... men tiden försvinner så snabbt!!

Kyrkan

Kunde gå till kyrkan för andra gången den här terminen! Det är så himla underbart att komma dit. Man känner sig så omtyckt. "Hej, är du här!!!"

Vi hade pepparkakshus-tävling, vilket jag suger på. Det första jag gjorde var att ta upp väggen på huset. Den gick sönder direkt. Mamma har aldrig tålamod att baka pepparkakshus. Därför åkte vi när vi var mindre till mormor och gjorde det. Slutade ofta med att man brände sig på det smälta sockret eller att det inte höll. Ett år var vi så glada att det höll!! Vi hade det på en bricka i bilen hem och sista rondellen innan vi skulle svänga in till oss, där rasade allt samman. Elin och jag började skratta, men mamma utbrast "Fasen också!" som hon gör när något är illa.


Kärlek. Från konfirmation på Gotland!

Va larvigt!!!

Kan ju inte säga att jag blev speciellt glad utav Elins present till mig... Mer äcklad. Vad sägs om lite torkade larver med ostsmak??

Jag åt faktiskt 3 st.! Första gången var det äckligaste. Känslan av att ha en mask i munnen. Sen blev man van.

Esther

Hämtade Esther. Hon var söt idag, jättegullig. Hon var så glad för att hon fick rida på min rygg en liten bit på vägen hem så hon hjälpte glatt till att duka fram och plocka undan och allt vid middagen.

Vi lekte kurragömma, berättade hemlisar under en koja vi byggde, tittade lite på hennes lilla tv och flög flygplan. Helt plötsligt (då vi flög flygplan) kände jag nåt kletigt på min hals. Jag upptäckte när jag kollade upp att hon dreglade på mig!!! EUWW, vad ofräscht hahaha :P Fick springa iväg och tvätta av mig medan vi båda dog av skratt.

Läs det här, så gulligt som Esther sa idag:
Jag:
Esther, har du varit utomlands?
Esther: Ja, i Spanien, i USA.... och i skåne!
hahahaha, så sött :) hon trodde även att skånska var ett annat språk förut. Inte lätt inte...

3e luciatåget...

... gick också bra (denna gång i skolan). Vi var alla lite nervösa inför hur vi skulle kunna komma ihåg texterna. Men det gick med lite stödord. Vi fick även lussebullar, pepparkakor och julmust efteråt :)

2a luciatåget...

... gick mycket bättre än det första. Vi var i en annan lokal, mycket större och bättre. Så det lät även mycket bättre. Söta pensionärer som skrattade åt alla våra skämt!

1a luciatåget...

... gick väl helt okej. Kändes som att jag sjöng lite småfalskt ibland. Men jag är glad att det är över! :) Har ett till uppträdande imorgon. Sen ska jag till skolan klockan 07.00 på måndag och ha ytterligare ett uppträdande. Åh vad jag älskar luciatider. Fast ganska mysigt måste jag säga att det är i alla fall.


Luciatåg på skansen för ett antal år sen


Det var inget roligt uppträdande.. Ni kanske inte ser, men jag har stearin i hela mitt ansikte!


Årets uppträdande! (vi kör även lite vanliga låtar och jullåtar)


Rolig historiaavdelning..
"Ser du mannen där borta? Han var en gång alla tiders domptör. Hans stora nummer var att stoppa ena armen i gapet på ett lejon!!! Han brukade kallas för orädde Tom."
"Vad kallas han nu då?"
"....Enarmade Tom..." 

Åh nej!

Första gången jag fick en total blackout på scenen. Glömde totalt bort texten :p Hemskt!!

"Samson went back to bed not much hair left on his head,
he ate a slice of wonderbread and he went right back to bed
*murmel* hmjhd *murmel*..."

Sen kom jag på att jag kunde ta texten från sista refrängen... Dock var den annorlunda än första och musiken slutade mitt i en mening. PANIK! Hemskt, magen vred sig på mig.

Annars sa alla att det gick bra :)

Fotokurs i skolan

Vad tycker ni?? :) Det är massa fler teman men här är bl.a.: Lodrät, cirkel, grodperspektiv, motiv i centrum och diagonalt :)


               

    

        


Snällare och snällare

Elin och jag blir bara snällare och snällare mot varandra varje dag. Elin ger mig ju presenter varje dag och då känner jag att jag måste vara snäll och komma upp med frukost på sängen till henne varje dag.

Igår satt jag och pluggade och testade lyckan. Bad Elin att hämta mig något att äta. Det här var vad jag fick:


Världens sötaste syrra huh? Sååå gott och välbehövligt :)

Julbrev!

Tog nyss fram julsakerna och hittade mina årliga brev. Jag skriver dem när julsakerna packas ner i lådan och läser dem när julsakerna ska upp. Alltid lika patetiskt. Skriver varje år att jag hoppas att jag hittat en kille nästa år. Men det blir aldrig av. Haha, tragiskt tragiskt. Men ändå kul att läsa. Ett tips att göra till er själva! :)


Här i lägger jag breven.


Brevsamlingen

Vintertema

Jag ska så fort jag får tid (kommer dröja ett tag), byta ut min header mot nåt mer vinteraktigt tema!

Uppträdanden!

Uppträdande på lördag i vendelsö om någon vill se... Jag sjunger solo på "White christmas", dock på svenska. Sjunger även stämmor till de flesta låtarna. Vi är en liten skitkör, men det kan vara roligt att se trots att vi inte är proffs. Vi har två avdelningar med skämt då vi klär ut oss lite och drar roliga historier. Sen är det vanliga låtar + jullåtar och ett luciatåg!

Ska även sjunga på fredag: "samson" och "heaven" på lakeside. Tror att det blir så i alla fall!! :D Karim och Modou frågade mig om jag ville sjunga.

Fråga mer om du vill veta nåt! :)

Studiedag

Åh så kul att många läser trots att jag är lat och knappt skriver något! Jag har så extremt fullt upp just nu.

Därför var det extra skönt med en studiedag mitt i veckan!! Jag satt uppe riktigt sent igår. Fastnade på omegle (till 05.00), lär mig engelska i alla fall. Gick upp 2 timmar senare och gjorde två banan drinkar (bara mosad banan + mjölk) till Elin och mig. Vi kollade sen på julkalendern. Jag somnade om i Elins säng och sov till 14.00.

Duschade, städade mitt rum, åt lunch och sen åkte jag till jobbet. Åkte pulka med Esther som vanligt. Efter jobbet åkte jag direkt till kören.

Lions julmarknad

I sista minut åkte jag, mamma och Elin upp till hagaskolan för att gå på Lions julmarknad. Vi kom kl. 15.01 och de stängde 15.00... Men vi hann göra några riktigt bra köp i alla fall. Filmer för 10 kr. st. och 20 seritidningar för 50 kr. Värsta bra! ;)

Harry Potter

Var och såg den nya Harry Potter filmen igår med Freja och Erika. Det var riktigt roligt! Filmen var awesome!! Man skrattade, blev rädd och grät. Som en bra film ska vara :)


Källa

Omegle

Var hos Linnea igår. Jättekul! :D Aslänge sen vi gjorde något. Vi tittade på "Allt för min syster", andra gången jag ser den. Börjar alltid gråta till den!! Sen tittade vi på lite andra klipp från youtube, man fastnar så lätt!

Linnea visade mig sidan: omegle. En jätterolig sida tycker jag! Man kan snacka med random personer i världen. Snackade just med en asgullig kines! Varnar er dock om ni kör med video. Vissa är lite halvkonstiga. Kör med text för att vara på den säkra sidan eller håll för bilden och "disconnecta" om det kommer någon konstig typ! :) Riktigt kul om man får någon riktigt snygg kille. Vi snackade med en snygg 21-åring från Brasilien igår :D Asrolig!

Vanlig dag

Idag har det inte hänt så jättemycket. 

Gick upp på morgonen och fick min andra adventspresent :D tic-tac var det idag!! Nice, jag älskar dem. Gjorde gröt till Elin och mig och så kollade vi på julkalendern i Elins säng. Mysigt :)

Nu ska jag snart ut i kylan och iväg till kören.


Kan ju köra en "Dagens outfit" som så många andra. Idag hade jag faktiskt pappas tröja, kan man tänka sig? :p

Stämplingsexperten Julia

Nu har jag och flera andra i min klass varit snälla! (och några andra) Vi har hjälpt till med alla kataloger som ska ut till de i årskurs 9. Jag har suttit och stämplat på katalogerna "Porto betalt". Man fick ont i ryggen och axlarna efter 2 timmar måste jag säga men vi slapp en samhällslektion för att sitta och göra det där, nice! :)


Källa

Världens sötaste syrra!!!

På riktigt så har jag världens sötaste syster! Hon måste ta priset i det.

Hur mycket har inte jag saknat vår presentkalender som vi hade när vi var små?! Har snackat om den asmycket och sen har hon fixat en till mig! Jag började gråta när jag kom upp imorse och såg vad hon lagt fram, så himla gulligt.

Kärlek till dig Elin <3





RSS 2.0