Dansuppvisning

Det gick inte så jättebra. Lite kaotiskt tyckte jag, ingen ordning på gruppen. Ska nog byta till en lite högre nivå nästa termin tror jag. Borde jag klara av.  
Men det var ganska kul i alla fall! Var bara sjukt nervös innan, som vanligt innan jag ska upp på scen.

När jag INTE är rolig att umgås med

Åh, vad det inte är kul just nu... Först så åker jag iväg till "Fria röster" (kören i skolan) för att sjunga, vi var jättefå där. Och det är verkligen jättenågra som ska vara med på juluppvisningen i kören. Så Anders (körledaren) försöker verkligen få mig att vara med. Det vill jag jättegärna. Problemet är bara att det krockar (som det ALLTID gör runt julen) med brandbergens konsert som jag bestämt mig för att gå på. Ska köpa skivan från förra året där jag sjöng solo och träffa alla gamla klasskompisar igen och åhh.. Jag får panik, vad ska jag välja?

Sen när jag kommer hem och loggar in på schoolsoft (program som man har genom skolan för att hålla koll på betyg och schemat osv.) märker jag att geografiresultatet (från provet) kommit in. Mitt målbetyg för geografin är mvg och jag trodde verkligen att jag kunde få det, eftersom allt gick så bra först. Lärde mig alla världens länder och trodde verkligen jag fattade allt av det vi skulle ha prov på. Tills... resultatet kom in. Då upptäckte jag att min syn på det hela var lite fel. G+ fick jag, hur lyckat är inte det? Usch och fy vad sur jag blev!!!

Alltså, umgås INTE med mig när jag precis fått ett dåligt betyg eller när jag kommit försent eller liknande. Jag är inte den roligaste då, klagar ganska mycket och tänker bara på mig själv...

Men annars är jag väl helt okej att vara med?
En kul sak var att när jag kom hem var det adventspyntat i huset. Det blir man alltid glad av! Så nu ska jag tänka positiva tankar, kämpa på med de sista 5 proven vi har (+ en redovisning). Och sen är det lov. Wohoo!!

Puss och kram från en sur Julia

Dansen

Idag har varit en tuff dag. Började dagen med andra delen av spanska provet (första delen var igår. Idag var det hörprov, som inte gick så jättebra). Sedan flöt dagen på och sista lektionen var gympa, vi hade beeptest. USCH!! Jag blev helt chockade när jag märkte att man inte fick vila emellanåt som vi brukade få i brandbergen. Jag bestämde mig för att klara upp till nivå 7 men gick av längden innan (blev sur när jag upptäckte att det var så lite kvar). Bättre nästa gång!!

Sedan åkte Freja med mig hem ett tag, vi åt lite mellanmål. Kunde inte vara hemma så länge för vi skulle iväg på ledarsamling.. Men när vi kom till S:t Eskil var det ingen som var där. Jo, efter ett tag kom Mattias, men efter en halvtimme började vi tycka att det var skumt. Då kommer Cribba och säger att det är i vendelsö (själv kom han dit för att han trodde det var ledarutbildning, men han hade också fel). Fail på det!! Aja, jag drack lite glögg innan jag begav mig till dansen (hade ändå bara tänkt vara med en timme och det var kul att träffa Mattias som jag inte sett på ett tag ^^).

På dansen gick det ganska bra. Jag och Linnea fick värsta speciella platsen!  Ska vara strålkastarljus och allt på oss i slutet. Fett coolt. Det var nämligen så att vi lottade om det och jag valde rätt lott. Hade jättemycket tur idag. På bussen hem träffade jag på en trevlig busschaufför som släppte på mig utan att ta stämpel, fast jag la fram biljetten den här gången. När jag sa att jag skulle till brandbergen och räckte fram biljetten, tittade han på den (och kollade på gamla stämpeln som jag tog för nån vecka sen) och sa att det såg bra ut. Han var jättesöt, en liten gubbe som verkligen verkade känna sig nöjd med sin insats med att släppa på mig. Och jag blev glad av det (trots att jag ändå var tvungen att betala i brandbergen).


Jag och Linnea (ungefär hur vi tänker se ut på uppvisningen)

Trött!

Idag har jag knappt gjort någonting! Jag vaknade klockan 12, gick upp för att äta frukost. Sedan åkte jag och pappa till jordbro för att övningsköra. Det gick inte så jättebra tyckte jag, det var väl ett antal månader sen sist.

Sen när jag kom hem la jag mig på sängen bara för ett tag. Men såklart somnar jag och ligger där tills klockan blir 19.00. Då klagar pappa på mig att jag måste gå upp. Och så äter vi middag. Det var jättegott, kött med paprika, ost och massa mer fyllning och ris med ägg m.m.. Pappa hade ansträngt sig jättemycket.

Efter middagen har jag bara segat, suttit och kollat på skidhoppning på tv, hjälp vad läskigt!! Och suttit inne här på datan, snackat med syrran.  Snart kommer hon hem!!

Spruta!!

Aj min arm. Dags att klaga lite nu då.

Idag tog jag mod till mig och tog svininfluensansprutan tillsammans med Natascha som också var rädd. Usch, hatar sprutor! Kan inte ens kolla på dem. Vi fick vänta på att få ta sprutan i ca 2 och ½ timme.. Jobbigt. Dessutom hade jag bestämt mig för att jag inte fick gå på toan innan jag tog sprutan (för att då skulle jag ta sprutan lättare och bara vilja gå och kissa, det funkade förra gången) men det ledde till att jag och Natascha var sjukt (!!) kissnödiga sen.
     Skolsystern tog sprutan så fort att jag inte ens hann slappna av.  vilket gjorde att det gjorde en aning ont att ta den. Efteråt hade jag världens humörsvängningar. Först började jag nästan gråta, sen blev jag jätteflummig, trött, jätteflummig och sen trött igen.. Nu har jag ont i armen.




Hoppas jag inte blir sjuk imorn, för jag ska skriva prov då!

Godnatt

Hatar att gå och lägga mig och hatar att gå upp

Ännu en sen natt.. Jag måste upp tidigt imorn så jag ska inte skriva så mycket. Igår sov jag över med Freja, Elise, Jenni och Jonna i mammas lägenhet. Det var kul att träffa dem igen!

Idag har jag bara tagit det lugnt.. Egentligen hade jag tänkt plugga geografi, men det får bli någon annan dag. Vi har inte provet förrän på fredag. Det går jättebra för mig nu i skolan, jag blir glad. Fick bäst resultat (för mig) hittills 7/10. Tyckte jag var asbra. Sen fick jag mvg- på historia provet (eller ja, det är något konstigt system, så jag fick mvg- på min essä fråga och så fick jag 19,5 av 22,0 på de andra frågorna), lite besviken på minus, men det är mvg i alla fall!!


Ludde, toffeltjuven. Vi har ju lärt Ludde att hämta våra tofflor, men nu har det gått lite överstyr, han tar dem hela tiden...


Jag har äntligen haft tid att fixa naglarna.. höhö, med syrrans nagellack (tog bara från den beigefärgade Elin!!)..När katten är borta dansar råttorna på bordet. Det finns inget du kan göra för att stoppa mig

Myskväll hos Natascha

Igår var jag hem till Natascha direkt efter skolan. Även Freja och Linnea (en från klassen) var med. Det var sjukt kul!! Mycket skratt och jättemysigt <3 och vi klarade oss ganska bra fast det var fredagen den 13:e.
Vi badade bl.a. i Nataschas jacuzzi.

Egentligen fick vi inte sova där, men det blev så i alla fall. För det blev lite sent. Så vi trängde ihop oss 3 personer i en 80 säng, eller 90 eller nåt. Liten var den  Jag sov som vanligt jättebra, hela natten. Freja sov inget vidare och Natascha vet jag inget om. Vi gick utan att väcka henne idag.





Övernattning i skolan med Fria röster

På lördagen åkte jag till skolan klockan 1 för att repa med Fria röster. Vi sjöng jättelänge, sedan åt vi mat (tacos) och vi lekte och flummade. Det var jättekul! Mitt i natten körde vi "stolsrace" i korridoren. Sjukt kul! Det var mest Freja, jag, Oskar och Martin (två 3:or) som körde. Vi blev helt slut (man tog en datastol, "rullbar", sen satt en på den och den andra puttade. Så skulle man tävla om vem som kunde köra 2 varv fortast).

Aja, kul var det i alla fall. Vi lekte massa. Jag somnade halv 6, helt död dagen efter!!





Våfflor och vandalisering

Helg, äntligen. Fast veckan har faktiskt gått otroligt snabbt!

Efter skolan idag gick Freja och jag omkring i centrum lite, vi träffade på Elise. Jag skrek när jag såg henne, haha. Blev jätteglad. Det var aslänge sen. Jag har inte träffat alls många från förra 9e på jättelång tid!!
I alla fall, efter att ha varit hemma en snabbis åkte vi till Lotta på "våffel-fest". Temat var alltså våfflor (jag var själva våfflan, Freja grädde och Miranda sylt. Emmie och Lotta var jättefint våfflade i håret).

På väg till Lotta, då vi klev av bussen stannade jag och Freja upp. Några killar stod nämligen och höll på att klättra och sparka på en bil. Och så har man snackat så mycket om civilkurage och att man ska agera men vad gör man när det verkligen händer? De var ca 8 utländska killar och vi 2 tjejer. 
    Freja bestämde sig för att säga emot. Så hon skrek på dem (de var på andra sidan gatan) och sa att de var töntiga och sa åt dem att sluta. De började såklart tjafsa emot. Och det blev en liten diskusion... 
    Efter ett tag gick Freja och jag därifrån, de börjar då följa efter oss. Hjälp, det var en av de stunder i mitt liv då jag verkligen var jätterädd! De gick efter oss och sa: "Jag tar den högra". Freja och jag fick då panik, eftersom vi inte ville bli varken misshandlade eller våldtagna. Och vad skulle vi göra, vi kunde inte gå till Lotta. Skulle de följa med in?!
    Som tur var svängde de av när vi kom till bostadsområdet. Och vi kutade hem till Lotta. Där ringde vi till polisen och berättade lite.

Aja, sen resten av kvällen var det lugnt. Kul att träffa tjejerna igen.

Kör och ingen kyrka

Snart ska jag iväg på kör i skolan, med "fria röster". Ska bli jättekul!! Men problemet är bara att jag kommer att missa kyrkan varje torsdag och DET är inte kul!!
Aja, hej då.

Otursdag!

Idag har jag seriöst haft en hel del otur.

* Jag ramlade när jag skulle gå av från rullbandet på gymmet (det var dels för att jag var helt slut efter att ha sprungit i 20 minuter (jag har jättedålig kondition!!!) men även för att jag är allmänt klantig).

* Jag gick in i saker och vinglade omkring (efter passet på gymmet)

* Jag märkte att jag ligger lite efter i vår dans och vi har uppvisning om några veckor. Men jag måste gå tidigare från träningen för att jag tänkte vara smart. Jag har ju inget plus-kort, för jag hade inte råd den här terminen och tänkte spara in.
     Träningen slutar 7 och busskortet gäller till 7, men de brukar vara snälla och låta mig åka mig 10 över 7. Det är inte så mycket. Men eftersom vi måste byta buss blir det att bussen som jag tar från brandbergen går halv. Och då är det lite tveksamt.. Men i alla fall, det var därför jag tänkte att jag går (eller ja, nu fick jag kuta för att hinna med bussen) till söderbymalmsskolan och tar bussen därifrån. Den gick 19.08 (tidigare än den som gick 19.11 så det borde de väl godkänna). Såklart (!) har jag otur och får ett fett grinig busschaufför som säger att den gått ut. Då blev jag sur!!


Men det var typ detta som var otur.

På dansuppvisningen ska vi ha temat "Glam punk". haha, kommer bli kul. Sök på google efter bilder så får ni se hur jag typ ska se ut. Kanske lite nitar och skuggade ögon och trasiga jeans?

Puss. Nu blir det mer historia plugg

Taizé

Ja, då var man hemma igen då. Skönt! Den här veckan har varit lärorik. Jag har verkligen lärt mig att uppskatta saker mer än jag gjorde förut.
När vi kom till Taizé var alla negativa. Och det höll i sig ett bra tag...
    
Den första duschen vi tog vi så sjukt kall, det var den värsta duschen jag någonsin tagit. Jag och de andra tjejerna skrek när vi duschade och man försökte verkligen att skynda sig så mycket som möjligt. Men sen, alla duschar efter det, uppskattade man verkligen. För det kunde helt enkelt inte bli värre än vad det varit.
    
Den första maträtten vi fick var också hemsk.. Eller ja, så hemsk var den inte. Men alla tyckte väl det då. Det var potatismos och typ två salamibitar. Dessutom var getingarna helt tokiga den dagen. Men även maten lärde jag mig att tycka om.

Det finns knappt någon anställd i Taizé. Det är de som är och hälsar på som jobbar. Därför delas det ut olika sysslor till folk. Tror ni inte vi får det värsta även där, toalett städning. De föröskte peppa oss med en liten verision på ABBA låten "Dancing queen". Tror den var ungefär såhär:

You're in bed and your mood is low, looking out for a place to go
where they do something funny, where everything is clean

you're in the mood to scrub
and when you see that dirt

we are the cleaning team
look how sweet, just like in a dream
cleaning team
feel the dirt from the sponge so green
we can clean, we can scrub
having the time of our life
ooh, see that dirt, make it clean
diggin' the cleaning team

Men i alla fall.. sista dagarna hade vi riktigt roligt. På fredagen hade vi fredagsmys på vårt rum. Kyrkan bjöd på chips, choklad, cola m.m. och så spelade vi gitarr och sjöng. Och den sista dagen gick jag och Johan till Oyak (både en kiosk där man kan köpa chips, vatten, yoghurt m.m. och ett ställe där ungdomarna hänger på kvällarna). Där snackade vi med massa främlingar. Gick fram och kramade folk med "free hugs" skyltar och hade jättekul. Vad som var synd var bara att vi var tvugna att vara hemma senast halv 11.

Aja, slutet gott. Allting gott.. Borta bra, hemma bäst.




Bilderna är redigerade, det var inte riktigt såhär fint


Matkön


Ljusmässa. Jag fick ingen bra bild (det var egentligen inte tillåtet att fota). Men det var verkligen häftigt. Tänk er 3000 personer (drygt) och alla håller ett varsitt ljus och sjunger.

Puss och kram, nu ska jag sova. I min egen säng.

RSS 2.0