Laga mat

Vad utvecklande det är att vara här. Minns att jag förut följde recepten punkt för punkt när jag skulle laga nåt och noga kollade så jag inte glömde nåt. Minns även att jag frågade om allt, hur mycket smör eller olja man skulle ha för att steka bl.a. Töntiga saker nu när man tänker på det.

Nu känns det sjukt kul att experimentera med att ta bort vissa saker och lägga till andra saker istället. Har gjort morotssoppa nu två dagar i rad. Mycket nyttigt och gott. Första gången hade jag morötter, lök, gräslök, celeri, mjölk, vatten och nån slags grönsaksbuljong. Nu, andra gången jag gjorde den la jag även till lite andra saker, svamp bl.a. Man kan ju göra soppa på nästan vad som helst ju :p

Jag antar att jag vågade testa lite nya saker för att jag tänkte att det ändå inte spelade någon roll vad jag hade i, för det var ju ändå bara jag som skulle äta den... trodde jag ja. Ellie kom hem lite oväntat under tiden jag lagade soppan och frågade vad jag lagade. Så jag frågade om hon också ville ha lite, vilket hon gärna ville. Så det som egentligen bara var tänkt för mig blev till 3 personer (Lucy också).

Som tur var blev resultatet mycket lyckat, vilket var jättekul. :) Ellie tyckte om den!

Imorse testade jag även att göra nyttiga pannkakor. Gjorda med enkla saker som nästan alltid finns hemma: (mosad) banan, havregryn och 2 ägg (och sen la jag även till mina vetegroddar). Och så stekte jag dem och det blev hur gott som helst :) åt tillsammans med banan och blåbär.

Sex timmars promenad

Gissa om jag är trött? Elin och jag bestämde oss för att gå till lossiemouth, gå på stranden och sen gå tillbaka. En total promenad på ca sex timmar.

När vi började gå var det mulet men inte obehagligt kallt. Sedan började det snöa och blåsa, vilket var obehagligt kallt. Vi satte oss i en busskur där vi kunde käka vår lunch. Handvärmaren jag fick i julklapp kom till användning efter det kan jag ju säga! Den fick värma mina blåa/röda/lila händer. När vi sen kom till stranden sprack det dock upp och det blev blå himmel och sol (tänk om man vetat det så hade man kunnat vänta lite med lunchen).

Vi tog en härlig promenad hela vägen till fyren. Där klättrade vi i bergen och hade våra små äventyr ;) haha!

Nu sitter jag barnvakt. Orkar inte göra någonting. Sitter helt död i soffan. Inatt (efter att jag jobbat klart här) sover jag HELT själv i huset. Lite läskigt, känns faktiskt bättre med barnen i huset :p

Picknick!

Barnen är fortfarande lediga från skolan. Så idag tog jag dem till leklandet "Lunarland", där de även hade en "Teddybear's picnic". Lucy var inte jätteförtjust i den stora utklädda teddybjörnen dock. Men jag älskade den haha :)

När vi kom hem hade vi vår egna picknick i trädgården. Beth och jag hoppade hopprep :)

Vädret fortsätter att vara sjukt fint här. Hur ser det ut där hemma? Fortfarande snö och kallt?

Lovely day!

Alltså det är sjukt hur mycket humöret kan påverkas bara utav vädret.

Idag var vädret helt underbart! Sol och 13 grader. Rena vårkänslan! Folk gick omkring i t-shirt :) själv tog jag en springrunda i tights och tjocktröja. Var ute väldigt länge, 3 timmar. Hann med mycket. Promenad, intervallträning, 20 min på vibrationsplattan, en tur upp till ladyhill där jag satt och pratade med en lodis i typ 1 timme. Hahaha lodisarna/uteliggarna/alkolisterna är dock mycket trevligare här i Skottland! Han var mycket rolig och vi skrattade mycket ihop och hade djupa diskussioner om livet :) fast sen ville han ha en kram när jag skulle gå... Och det ville jag inte riktigt haha! Men kul snubbe ändå. :)

Sen var Ellie för trött för att laga mat ikväll så hon tog mig och tjejerna till "Jimmy Chung's", en kinesisk buffé :D äta så mycket man vill!! Och Ellie bjöd på det ;) jag hade soppa, massa grönsaker, kyckling, svamp, krispigt sjögräs (överaskande gott), massa frukt osv! Försökte att hålla mig till de nyttigare alternativen och inte ta så mycket friterat. Var riktigt gott allt det jag valde :D så jag vill definitivt tillbaka. Tur att jag hade tränat mycket innan och haft en väldigt liten lunch, så att det var mycket plats för all mat!

Ogillad mästerkock...

Jahapp.. Det här kändes ju inte så bra. Här har man stått hur länge som helst (eller aa inte hur länge, för det går ju inte) och förberett kvällens middag.. Sen kommer Beth in i köket och säger "Mummy said we could have boiled eggs for dinner." varpå jag svarar: "Well, I guess she changed her mind, because we are having omelette now." Sen slinker nåt ut från hennes mun som hon ångrade i samma sekund som hon sa det... "I hate you..."

Hon blev utslängd ur rummet och verkligen grät och skrek att hon var ledsen för det hon sagt. Men verkligen inte kul att höra. :( jag gick sedan ut och pratade med henne och hon kramade mig länge. Hon sa att hon inte menade det... Vilket vi verkligen får hoppas.

Nähepp, nu ska jag nog "gråta mig till sömns" :p ingen som kommit ihåg min namnsdag heller (inte ens jag förrän Ulla påminde mig). Haha, nä men aja.. Tråkigt att höra en sån sak men man får väl ta det med en nypa salt när det kommer från barn.

Haggis och bowling

Har varit mycket med familjen idag fast det egentligen är min lediga dag.

Jag hängde med dem och bowlade! Var mycket kul :) och där åt jag även "haggis, neeps and tatties" för första gången. Dvs haggis (riktig denna gång och inte vegetarisk), turnips (rovor) och potatis. :) var mycket gott och ett måste innan man åker ifrån Skottland!

Haha barnen testade även någon slags blås-grej. Man stängde in sig i ett väldigt litet bås och så kom det stark vind. Lucy bara skrek och grät och ville ut därifrån! Kan förstå henne.

En dag med me, myself and I :)

Eftersom barnen var lediga idag körde jag dem till Inverness. Där mötte vi deras mormor och morfar. Och sen kilade jag iväg för en shoppingrunda medan de hade hand om barnen.

Satte mig även ner för att käka! Första gången jag åt själv på en restaurang. Kändes lite konstigt, men gick bra. Var sjukt gott: bakad potatis med crème cheese och lax och massa sallad!

På min shoppingrunda gick jag framförallt till Primark! Är så glad för mina fynd där!! Klänning, två linnen, tre trosor och tofsar för bara 18,70 pund :) gick även till poundland och shoppade lite smått!

Haha, sen kunde jag inte hitta min bil i parkeringshuset! Jag sprang runt som en galning med två trötta barn att släpa på och två tunga kassar (köpte havregryn, 3 paket för 2 pund... Vilket jag då ångrade när jag fick släpa runt på dem). Haha, tänk Malung mamma... Det var verkligen helt sjukt, som att bilen hade försvunnit. Jag gick runt i cirklar och kände inte igen parkeringen alls. Inte konstigt, för när jag frågade en snäll man sa han att det finns två parkeringshus i samma byggnad. Så jag hade tagit fel hiss ner. Suck :p

Personlig väckarklocka

Ingen skola för Beth nu varken torsdag, fredag eller måndag. Så en riktig lång helg.

Därför ställde jag ingen klocka idag utan sa att de skulle väcka mig när de var uppe. Fick en liten sovmorgon till 07.40 och så stod de snällt vid min dörr och sa "Julia, time to wake up, time to wake up!". Tyvärr fanns det ingen snooze-funktion på denna klocka, så det var bara att kliva upp på en gång.

Jag och barnen gick ner och åt frukost och sen bestämde vi (jag) att vi skulle gå på en promenad i det fina vädret. De var först lite negativa och ville hellre stanna inne och kolla på tv. Men när vi väl var ute sa Beth hela tiden "det här är jättekul!" :)

Jag är imponerad över hur långt Lucy orkade gå med hennes små ben (jag hittade inte barnvagnen). Tror vi gick i en timme totalt, med en paus i en lekpark. De var så fina och snälla idag så det gjorde mig mycket glad. Kanske de var snälla för att det är alla hjärtans dag idag? ;) hur som helst, fint väder och snälla barn, bra början på dagen.

Snart kommer Ellies föräldrar upp och ska ta hand om barnen. Ska bli kul att träffa dem och deras hundvalp :) Just nu i 5 veckor till är det ju bara Ellie och jag här. Ben är i USA med jobbet. Jag tycker att det är kul, för jag får väldigt bra kontakt med Ellie då :) hon känns som en bra vän nu. Men samtidigt är det jobbigt, för så fort hon är borta måste jag vara med barnen. Men då är det ju bra att hennes föräldrar kan komma upp ett tag!

London <3

Tänkte passa på att skriva lite om Londonresan medan jag fortfarande har den färskt i minnet. Det var en sjukt rolig helg och allt gick hur bra som helst, vi hade sånt flyt med allt vi gjorde. Detta är mer som en dagbok för mig själv, så kommer att skriva om ALLT. Läs om ni orkar och vill. ;)
 
Fredag:
Jag fick en ledig dag här i Skottland och kunde därför fokusera bara på att packa och göra mig klar. Ungefär vid två-tiden tog jag bilen och körde mot Inverness. Parkerade på långtidsparkeringen och kände mig mycket vuxen. Begav mig in till flygplatsen som var väldigt liten. Gick genom säkerhetskontrollen och allt gick kanon. Klev på planet och det kom iväg lite tidigare än beräknat, vilket innebar att vi landade en halvtimme tidigare. Jag köpte en kycklingmacka och vatten för att ha nåt att äta när jag väntade på Linus, men hans plan var också tidigt och han kom till samma terminal som mig (vilket inte var tänkt från början). Så jag blev chockad av att få ett samtal från honom där han sa att han stod på exakt samma ställe som mig. Jag hann inte ens äta min macka!
 
Hur som helst så var det väldigt kul att se honom igen även fast det "bara" gått en månad den här gången. Vi begav oss ut till vår busstransfer som vi bokat. Vi hoppades på att komma på en tidigare buss än den vi bokat, men det var många som väntade och vi fick inte plats. Vi gick därför in till flygplatsen igen och satte oss på "Costa" för att käka ännu en kycklingmacka. Därefter gick vi ut igen till bussen och hoppade på bussen som avgick den tiden som vi bokat.
 
Då vi kom till Earl's Court tog vi oss till "underground". Därifrån tog vi tunnelbanan till hotellet vid Vauxhall. Vi fick mycket hjälp från snälla personer. Några random kom fram till oss och sa "You look lost? Do you need help?" och visade oss vilken tunnelbana vi skulle byta till.
 
När vi sen äntligen hittade vårt hotell var det över förväntan! Det såg flådigt ut redan från utsidan och insidan var ännu bättre. När vi skulle checka in frågade vi om vi kunde få ett rum lite högre upp så att vi kunde se ut lite över London. Mannen i receptionen höll på länge och tillslut sa han med glimten i ögat att han fixat ett bra rum till oss. "You'll have your own suite" sa han. Och när vi kom upp till vårt rum på 8:e våningen blev vi mer än glada. Det var sjukt fint! Ett eget vardagsrum med TV, sovrum med TV och badrum med dusch och badkar. Helt otroligt! Och ett varmt och skönt oranget sken. För samma pris som det andra rummet vi skulle haft! :) Så första kvällen stannade vi inne på hotellet. Båda helt slut efter resan dit.
 
Lördag:
Vi vaknade runt 10-11 och gick upp och gjorde i ordning oss. Vi kom ner 5 minuter försent för hotellfrukost, men vi hade ändå behövt betala 10 pund extra för det. Så vi begav oss ut på stan och letade ställe att äta. Efter att ha gått länge fick det tillslut bli Subway. Där käkade vi.... en varsin kycklingmacka! Sedan gick vi vidare och promenerade längs Themsen. På vår promenad såg vi: Big Ben, London Eye, London Bridge och Tower Bridge (och andra småsaker). Det blev en lång promenad. Så efter det satte vi oss på Starbucks. Vi började prata med de som satt runt omkring oss. Eller rättare sagt, de började prata med oss.. Ett par som frågade vilket land vi var ifrån. Och de hade gissat helt rätt på Sverige. De sa att de skulle få en au pair från Sverige i mars, så jag berättade att jag också var au pair :) Mannen i paret hade gjort alla animationer (eller effekter eller nåt :P) i "the avengers", lite coolt :) så han var där för att han var nominerad till nåt.. (bra koll man har.. men hur som helst var det lite coolt!) Pratade även med en tjej från Australien som var ute och reste på deras sommarlov.
 
Därefter tog vi tunnelbanan till King's Cross (efter att jag tjatat hela dagen om Harry Potter). Och där hittade vi perrong 9 3/4 med en halv vagn in i väggen. Man kunde ta kort på sig själv men det var världens kö. Det fanns även en Harry Potter butik där. Riktigt cool! Trollstavar, kvastar, tröjor osv. Ett riktigt fan kom in där och började storgråta av glädjetårar.
 
Vi åkte sen till Piccadilly circus och kollade på de stora reklamannonserna. Och efter det åkte vi en stor röd buss (de som är typiska för London) mot London Eye. Och hoppade sedan på London Eye och fick se världens utsikt över hela London.
 
Vi promenerade sedan hem till hotellet och gjorde oss i ordning för att gå ut och käka på restaurang. Linus bjöd mig på det som en alla hjärtans dag present, han är för fin! <3 Restaurangen var dock lite "konstig". Det var som en tapas restaurang där man bara fick smårätter (fick vi reda på efter vi beställt). Men lika bra det, jag var inte alls hungrig eftersom klockan blev närmare 10-11 när vi väl kom ut. Och den lilla maten som vi fick var suuuupergod. Gissa vad jag åt? Kyckling! :D Och vi tog även efterrätt. Jag tog glass, sorbet och färska frukter. Den godaste glassen jag ätit måste jag säga.
 
När vi var klara var det så sent att vi promenerade direkt hem till hotellet. Helt utmattade över att ha gått i säkert 5 timmar totalt den dagen.
 
Söndag:
Vi hade tänkt att gå upp i tid för hotellfrukosten men vi var så extremt trötta så vi sov lite längre. Så det fick bli frukost ute på ett café... Jag tror ni kan gissa vad vi åt... kycklingmacka!!! Så efter den helgen vill jag aldrig mer se en kycklingmacka igen haha :P
 
Väl på flygplatsen åt vi dock helgens nyttigaste mål. Sallad, makrill, bacon, ägg, soltorkade tomater osv. Så sjukt gott! Jag hade sällskap med Linus hela vägen tills jag gick in i min gate. Så vi hade verkligen timeat in våra resor bra även fast vi åkte från olika håll.
 
Tråkigt att säga hejdå, nu blir det 7 veckor tills nästa gång vi ses. Men ja, vilken perfekt helg det blev. Linus och jag har väldigt tur när vi är ute och reser tillsammans... Till skillnad från när jag är ute och reser själv. Jag ser fram emot att göra flera resor med honom. :) Och det här blir en resa att minnas!
 
 
 
 
 
 

Bästa dagen :)

Oj oj oj vilken händelserik dag.

Vaknar upp och hittar mig själv på massa olika musiksidor (även om spotify dröjde ett tag). Köpte min egen låt på iTunes!! Allt kändes bara konstigt och overkligt! Helt sjukt kul :D verkligen en dröm för mig.

Nu sitter jag på Inverness flygplats och väntar på att få kliva på planet som avgår om en timme knappt. Allt har flutit på så bra. Körde ju bilen hit och ställde den på långtidsparkeringen. Hittade vägen hur bra som helst och allt gick bara jättebra.

Just nu är jag jättetaggad på att få träffa Linus igen! Ska bli så galet kul att få uppleva London tillsammans! :D

iFit

Haha det här var intressant! Ellie kom hem igår och berättade om någon slags bräda som vibrerade. Hon påstod att det skulle vara som att träna. 10 minuter på den skulle motsvara 60 minuter på gymmet!

Så hon var och testade den igår och tyckte att det kändes i kroppen. Jag bestämde mig därför för att gå dit jag också och prova. Och hon hade rätt! Det kändes i hela kroppen! Kändes som att den skakade bort fettet.

Och det bästa var att första gången var gratis! Annars kostar en gång 4 pund. Men jag kommer nog köpa månadskort för 25 pund (då får man gå 28 ggr) vilket innebär att en gång inte ens kommer att kosta 1 pund.

Det är så bra för jag har ju inte så mkt tid ledigt måndag, onsdag, fredag. Jag hinner liksom inte gå till gymmet! Så nu tänker jag ta en promenad in till stan, vibrera bort lite fett och sen promenera tillbaka varje måndag, onsdag, fredag. Och sen Zumba/gym/cirkelträning de andra dagarna då jag har mer tid!

Härlig sommarkropp man kommer få! :D

Framtidsplaner!

Vad skönt de känns. Nu ser min framtid lite ljusare ut faktiskt.

Trodde inte att det skulle hjälpa att "ta ett år ledigt" och åka till Skottland. Trodde faktiskt inte att tiden skulle hjälpa mig att komma på vad jag vill arbeta med. Men det har det faktiskt gjort!

Eftersom jag har blivit så sjukt intresserad av hälsa/träning så har jag bestämt mig för att söka till det hälsopedagogiska programmet i Halmstad. :)

Så här skriver dem:
"Är du intresserad av att arbeta med människors hälsa? Skulle du vilja bli hälsopedagog och arbeta med att främja människors välbefinnande?"
Och ja, det låter kul!

Med kurser som:
"Hälsa, livsstil och levnadsvanor"
"Hälsopedagogiska strategier"
"Hälsopedagogik i praktiken"
Och många fler!

Jag tycker ju om att hjälpa människor (funderade ju först på psykolog eller lärare men det här är nog bättre). Och det är även sånt här jag vill lära mig själv för att själv få ett bättre liv.

Så ja, det här känns jättebra. Det är en treårig utbildning. Så tanken är väl att bo hos Linus som bor 15 minuters promenad ifrån skolan! Ska även söka extrajobb där. Förmodligen till "upgrades education" (samma princip som Studybuddy) men försöker även fixa jobb på MQ vilket skulle vara ett bra sommarjobb/helgjobb!

Ja ni, jag är glad idag! :) nu har jag nåt att göra när jag kommer hem.

Här får ni en bild från igår :)

Ny favoritmat

Alltså åhh så gott! Ellie är så duktig på att laga mat. Jag måste verkligen försöka lära mig att laga detta!

Typ nån slags lasange med bacon, spenat, palsternacka och sen detta goda orangea "butternut squash". Det sistnämnda vet jag inte vad det heter på svenska. Har vi det ens i Sverige? Typ släkt med aubergine. Jag lägger upp en bild på maträtten och en bild på den när den är hel.

Det kanske inte ser jättegott ut såhär, men mmmm... :)

 

 

RSS 2.0