Läxorna har startat

Usch, då är man igång igen då. Ska läsa 11 sidor i geografi boken och måste ha läst ut boken Tusen strålande solar på ca. 400 sidor tills vecka 39.

Jaja, det funkar väl. Än är det inte så jobbigt. Är bara lite trött, sov 5 timmar inatt eftersom jag var tvungen att se sagan om konungens återkomst igår (och den höll på till typ halv 2).

Ha det så bra!!<3

Syrran :(<3

Nu är Elin framme i spanien. Usch vad jag inte kommer klara mig utan henne i 4 månader!!

Ha det bra Elin <33









love you<333

Dans igen

Nu har jag varit och dansat igen, eller aa, kom hem för ett tag sen (men har spelat yatzy med syrran och pappa och duschat lite och så). Är helt slut, fick knappt vila något alls! Jag tycker det är jättekul att så många vill dansa med mig och så, men ganska jobbigt blir det efter ett tag. Man blir helt slut. Benen skakar typ (det kanske är jag som har ovanligt dåliga benmuskler, men iaf).

Jag bestämde mig för att ha på mig mobilen och sätta på stegräknaren för att se hur många steg man egentligen tar under dansen. Jag blev förvånad, det var jättemånga. Dock gick dagen över till nästa (alltså idag, när klockan slog 12) och då kan man inte se exakt vad man gått dagen innan, bara en stapel. Men vad jag vet var att det iaf var över 10 000 steg+2570 den här dagen (fast då är promenaden till och från bilen inräknad också, och det var en bit). Många. Inte undra på att man är helt död.

God natt. <3

Kaos bäddning

NU äntligen är jag klar med att bädda sängen (byta lakan och så). Det tog typ 3 dagar.
Första dagen jag tänkte bädda skulle jag hämta nytt lakan, påslakan och örngott.. Jag märkte att det inte fanns så många lakan rena, inget påslakan och mitt duntäcke som jag längtat efter var spårlöst försvunnen (mamma som tagit det till hennes lägenhet...). Men jag hade sparat några lakan som jag bara använt två gånger under sommarlovet. Tänkte att jag kunde ta dem. 
     På kvällen när jag skulle sova började jag hosta och så när jag låg i sängen. Då kom jag på att jag haft lakanen hos Freja som har katt. Så det blev en liten allergisk reaktion. Flyttade upp och sov i mammas och pappas säng (ingen sov ändå där för tillfället).

Nästa dag bytte jag till två andra lakan. Och nu idag bytte jag till ett rent påslakan.
Pheuw  vilket jobb!

Får se hur sent jag går och lägger mig idag. Ska ha som mål, senast halv 11! (kommer nog inte gå!)

Första gympalektionen

Nu sitter jag här, helt slut! Hade världens jobbigaste gympalektion i skolan. VI började med styrka, där vi bl.a. gjorde, situps, armhävningar, plankan (stod i 1 minut utan att gå ner, sjukt jobbigt! sen skulle vi stå en till minut, men jag orkade bara en halv). Vi stod också i 90 grader i 1 minut två gånger. Mina ben skakade jättemycket sista sekunden av andra minuten.
     Sen efter all styrka gick vi till Rudan och sprang runt lillrudan. 2 km. Jobbigt! Jag har sjukt dålig kondition. Fick stanna och gå flera gånger. Nästan hela tiden..
     Till slut fick vi även gå i sjön för att springa fram och tillbaka 6 gånger (ut till midjehöjd och sen upp på land). Kallt och jobbigt!

Då var det skönt att komma hem sen och käka våfflor som syrran fixade till mig!
puss

Steg till bussen

När jag gick hem idag använde jag stegräknaren på mobilen. För att se hur många steg jag hade till bussen, det var förvånande många: ca 1200. Det är ju ganska mycket.
Så går man det 2 gånger per dag också.

Vet inte när jag börjar imorn. Vet aldrig med mitt schema. Det ska stämma som det står där (det som står på internet och ändras hela tiden). Men jag vågar inte riskera att komma försent.
Så imorn kommer jag förmodligen att sitta i skolan och vänta i en timme.

Tjingeling <3

Skolan

Vad dålig jag är på att skriva. Fast jag har så gott om tid för det! Det är så otroligt skönt då man inte fått så mycket läxor. Men nu har iaf skolan börjat på riktigt. Har hunnit ha nästan alla lektioner jag kommer ha. Det verkar som att det kommer att bli kul. Lärarna är jättebra.

Nu måste jag städa rummet! stöökigt...
see ya <3

Mentorskampen

Skolan fortsätter.. Idag hade vi en s.k. "mentorskamp". Olika mentorsgrupper tävlade mot varandra, så det blev 4 lag (eftersom det finns 2 klasser och varje klass har två mentorer). Uppgiften var att lösa så många uppgifter som möjligt. T.ex. skulle man lära sig namnen på alla elever och lärare som vi har (plus i vilket ämne de undervisar vår klass i). Det fixade jag.  

Sen kunde man lösa några matteuppgifter, ett historiapapper (det var bilder på olika personer, ett engelskapapper (hitta ord som ligger huller om buller.. haha vilka fula ord "huller om buller" ). Springa ner till rudan, mäta nån jättegryta, hämta en livslevande kräfta (vilket vi sen, efter många funderingar, kom på att man kunde ta stjärntecknet), hämta ett blåbärsris.. m.m.

Sen skulle man även bygga en konstruktion. Som kunde få ett ägg att hålla, när man slängde ut det från fönstret ner till vägen. Fast vi hade gjort en sån snygg konstruktion (med sugrörsben och tak och allt ) höll inte vårt ägg. Tråkigt!

Tyckte det var en kul dag idag. Imorn börjar lektionerna.. Får se hur kul det blir.

Första dagen i skolan

Nu har jag börjat på Fria gymnasium i Haninge. Det verkar vara jättebra! Klassen är lite tyst och blyg, men jag hoppas det blir bättre sen när man lär känna varandra bättre.
Vi fortsätter i några dagar med lite slappt. Sen på fredag kommer det igång på riktigt, då ska vi gå efter schemat.

Almåsa

Nu har jag varit på öppet hus på mitt eget jobb (utan att jobba). Var där med mamma, pappa, Katti, Tom och Joakim. Vi åt mat för 50 kr. Och fick fika gratis. Sen fick vi även testa på att gå in i svartkrogen. Mycket coolt!

För er som inte vet vad svartkrogen är, så är det ett ställe där det verkligen är helt svart. Man ser ingenting. Först får man gå en gång (som är helt svart) där man får känna på lite saker och så (som vatten, stenar och normala saker man kan stöta på i livet).
     Sen kommer man in i en matsal där man blir ledd av folk som är synskadade fram till bordet. Om man ska äta där kostar det över 600 kr. Men vi tog bara en dricka (för 10 kr).

Det var en jättehäftig upplevelse!

Dans

Direkt efter vi kommit hem från Åland åkte mamma och jag till skansen för att dansa. Det var definitivt den roligaste gången hittills. Jag fick knappt vila den här kvällen. Så när jag skulle gå hem kunde jag nästan inte stå på benen.

Men det var jättekul i alla fall. Ni får väl fråga mig om ni vill veta nåt mer om kvällen.
Puss

Åland

Så, nu är jag hemma från Åland. Ska skriva en liten snabbis innan jag ska iväg snart.

Det har varit skönt och lugnt att komma iväg en stund från datan och tv:n och allt sånt och bara ta det lugnt. Man umgås på ett annat sätt.
Vi har spelat massa sällskapsspel, mestadels rappakalja, rappakalja är ett spel där man turas om att läsa upp ett konstigt ord, som förmodligen ingen hört talas om. Och sen får de andra gissa vad ordet betyder. Efter det läser personen (som valde ordet) upp alla förslag och då får alla gissa på vilket alternativ som är det rätta... Otroligt kul spel, vi skrattade en hel del!

Vi har även varit till "Karins ridskola" och ridit. Jättekul, men eftersom jag är allergisk så blev det ganska jobbigt efteråt.

Annars har vi mest tagit det lugnt. Ganska skönt. Men ändå skönt att komma tillbaka till civilisationen.


Mamma på c.c. camping

På kvällarna tände vi massa ljus. Jättemysigt <3


Ridning på gång.


Usch! vattnet var hemskt. Gick knappt att ta sig fram!! 

Snabbinlägg

Igår var jag med Katti, Joakim, mamma och syrran på gålö. Det var mysigt. (Kolla bilddagboken, sök efter sweetjujja om ni vill se några bilder)

Jag har packat det mesta men har lite kvar att packa. Om 5 och ½ timme beger nämligen jag, mamma, syrran, mormor och Anita (mammas jobbarkompis) oss till Åland. Kommer stanna där tills på fredag.
Och direkt efter det åker jag och mamma (kanske Elin?) till skansen för att dansa!  Kom dit om ni törs.

Nu måste jag sova. Ska gå upp om 4 timmar. Berättar hur allt varit när jag har tid, kanske på lördag.
Jag kan inte skriva nåt på datan under hela tiden jag är där, eftersom det inte finns nån el eller data (..eller dusch, vattentoa, lampor, tv.. m.m. ) eller nåt!

puss

Tjejkväll och titanic

Var som sagt med tjejerna igår. Det var jättemysigt <3

Vi kollade på titanic, fy vad vi grät!   
Sen spelade vi cluedo också, klockan 2 på natten (då tänker man logiskt).

Årsta

Efter dansen (vid typ 12) skjutsade syrran ut mig till Årsta där Lotta, Miranda, Emmie och Freja var. Lotta och Miranda skulle hälsa på mig och hade planerat att båda skulle slicka mig på kinden. Men Miranda hann inte, så Lotta slickade mig ensam på min högra kind. Hon rynkade genast näsan och klagade på att det var salt.
Jag skrattade och sa att det var den sidan av ansiktet som jag haft mot alla svettiga killar när jag dansade, så det var nog inte så fräscht för hennes del! haha, jag tyckte det var ganska komiskt.

Nu ska jag snart till Miranda och vara med tjejerna igen! <3
puss!

Dans

Igår var jag ute och dansade på hågelby. Det var roligt.
Lite kaos bara... Vi åkte nämligen dit till 5 och hade med oss matsäck och fika. Så tänkte vi sitta där i 2 timmar innan dansen började. För mamma sa att man kunde göra det. Hon hade gjort så en gång innan.

Så vi tog inte med oss några pengar (även fast jag frågade om vi inte skulle göra det ). Vilket var väldigt dumt, sen kom några vakter och sa att vi var tvugna att betala om vi skulle vara kvar på dansen. Så vi fick åka hem (och det tar 40 minuter)! Sen, precis när vi kom till vår infart säger mamma: "Oj, jag hade ju med plånboken med bankomatkortet i". Då blev Elin och jag skitsura.

Sen åkte vi iaf tillbaka och det var kul! Pappa betalde både Elins och min biljett. Jättegulligt! Får lite dåligt samvete att han betalar så mycket för mig.. Fast jag är iof ganska pank.


Före  (usch )


Efter, ursäkta emo-luggen  ska klippa mig snart.


Suddig bild.. Men här dansar jag i alla fall (till vänster)


Mamma dansar

Tjuv i sitt eget hus? XD

Haha, jag känner mig som en tjuv. Pappa ligger och sover på soffan precis utanför mitt rum och jag är mycket uppe på nätterna.
Så varje natt då jag ska gå och borsta tänderna eller ta nåt att äta måste jag smyga. Och så fort pappa slutar snarka stannar jag upp och väntar på att han ska börja igen (tur att han somnar om på 5 sekunder).

Aja, nu ska jag smyga ut till toan och borsta tänderna.
puss puss <3 Puss på dig!

Nattstädning

Syrran satt och ockuperade min dator. Så jag hade inte så mycket att göra... passade på att städa lite på rummet. Det såg faktiskt för hemskt ut. Mamma och pappa hade klagat ganska länge.
Men nu är det fint!

Imorn ska jag, mamma och syrran ut och dansa. Vi drar till hågelby. Hoppas det blir kul. ♥

Gålö

Idag har jag varit i stort sett hela dagen på gålö med mamma och syrran. Det var mysigt!
Lite bråk i början, men sen hade vi riktigt roligt. Vi flummade en hel del.
puss och kram.





Godnatt <3

Nu ska jag sova!
Sov gott, dröm sött "om alla småkryp du mött" (ur lejonkungen).

puss!

Bad och chill ;)

Idag var jag (som sagt) med Miranda och Emmie. Det var mysigt!Vi badade på rudan, sen gick vi i centrum ett tag. Jag lyckades nästan komma därifrån utan att köpa något (köpte "bara" en hårspray). Efter det åkte vi hem till Miranda. Där vi åt middag, hoppade på studsmattan, spelade guitar hero och kollade på film.

puss!



God morgon <3





Älskar sommarfrukostar.
Elin och jag vaknar alltid samma tid (idag gick vi upp tidigt, för att vara oss, kl. 11.00. Annars brukar vi sova till 15.00).
Eftersom vi har en vinbärsbuske på tomten brukar vi alltid gå ut och plocka några vinbär till frukosten, jättegott.

Snart ska jag till rudan med Emmie och Miranda.

Ha det bra

Pengar!

Idag var jag till centrum en sväng med syrran. Jag känner att jag börjar bli lite pank! Mina pengar bara försvinner.
Hemskt. Men man kan bara inte låta bli att köpa saker.

Köpte ett par nya jeans från bik bok, ganska snygga. Ljusa. Fast man får lite dåligt självförtroende när man ska prova jeans och det är små modeller. När man typ behöver köpa de största som finns!

Puss

Modell drömmar XD



Haha, lägger sällan upp bilder här på mig själv (det gör jag tillräckligt på bilddagboken, sweetjujja ). Men tänkte att jag kunde lägga upp i alla fall en bild här. Så ni som inte känner mig (men alla som läser känner väl i och för sig mig?) får veta hur jag ser ut.

Grönan ;)

Idag var jag på grönan med syrran och kollade på Lady gaga.  Hon är bra! Men lite skum, eller hon har lite skumma kläder iaf.  I slutet dansade hon i sina underkläder!
Jaja, hon sjunger sjukt bra i alla fall! Jag vill också vara artist. Fatta kul att alla skriker på en och att sjukt många kommer dit för att kolla på en! 

Elin och jag passade även på att åka fritt fall tilt, insane och gå i spökhuset . Men det var sjukt mycket folk. Och grymt långa köer.

Godnatt <3



RSS 2.0