Matte

Jag ska snart iväg på ledarutbildning i kyrkan. Måste bara säga till alla att jag är jätteglad! För jag fick mvg på matteprovet idag. Det går verkligen bra för mig i skolan. (Förutom vissa saker då...)

puss

Litet snabbt inlägg

Har inte tid att skriva. Eller inte orkat i alla fall, men jag har gjort mycket roligt sen sist. I helgen hade jag två tjejkvällar, fast för ovanligthetens skull var två killar med på båda (en på fredagen och en på lördagen alltså). Det var jättekul! Såg en bra film med mamma igår, "Hitch" hette den. De sa massa bra saker i den. T.ex. "Life isn't about all the breaths you take, it's about all the moments that take your breath away", väldigt fint!

Sedan har jag inte gjort så mycket. Kommer tvingas gå upp tidigare varje dag för att gå ut med Ludde den här veckan (eftersom pappa är i spanien och det bara är mamma och jag hemma). Lite jobbigt, men det funkar.

Tror jag fick Mvg på mitt historia-prov om jag fattade rätt. Blev jätteglad!! Och så fick jag Vg+ på orienteringen (tänk om jag hittat de där 2 enkla kontrollerna, då hade jag kanske fått Mvg- !! That sucks).
Matteprov imorn, hoppas på Mvg där.

Oj då, nu åskar det. Måste stänga av datan nu.

(Mormor, du som inte förstår lika mycket som alla andra. Den här bilden har jag INTE tagit själv. Den är tagen från internet )


Godnatt <3 puss!
Tack för att ni läser min blogg.

Orienteringsdag

Är verkligen helt slut. Så fort jag reser mig för att gå någonstans håller mina ben på att vika sig! Orsaken till det är som rubriken säger, orientering.

Har irrat runt i skogen hela förmiddagen för att leta kontroller. Och det gick inte så bra som jag tänkt mig. Klarade vg-kontrollerna. Och alla förutom 2 g-kontroller, på 2 timmar... (7 st. kontroller allt som allt)
Men jag ska göra bättre nästa år. Förhoppningsvis.
Men, life goes on. Jag är glad iaf.

puss

Church

Ja, då är man hemma från en torsdagskväll i kyrkan. Det var mysigt som vanligt. Det avslutades med en mysig andakt där vi sjöng massa bra låtar. Sen körde Fredrik hem mig, snällt!! Me like.
Innan kyrkan var jag hem till Freja, det var också roligt. Vi sjöng lite och åt..  <3

Imorn blir det orientering!!!

Dans

För att slippa undan från skolarbetet ett tag drar jag mig nu till bloggen. Måste skriva klart en läslogg tills imorn (typ som en bokrecension för er som inte vet), det är lite tråkigt. 
    
Sedan (min svenska lärare tvingar mig att säga sedan, man får inte säga sen) har jag uppdaterat mig lite inom nyhetsvärlden. Jag SKA ha bra på nästa nutidsorientering!!
     Det var ett rån med en stulen helikopter, lät inte alls bra. De hade stulit upp emot 1 miljard kronor!! Vilket kan göra det svårt att ta ut några kontanter. Fast det drabbar ju inte mig, för jag har ju inga pengar att ta ut!

På dansen i alla fall, var det kul. Om jag inte sagt det förut (men det har jag väl så senil som jag är) så dansar vi till låten Please don't leave me med Pink. I den dansen ska jag både bli sparkad i ryggen och släpad längs golvet, låter kul va?

Aja, tillbaka till pluggandet.

 

Orientering

Snart ska jag iväg på dans. Ska bara plugga lite först.

Vi hade övningsorientering idag och jag som var så taggad på det. Och så gick det så dåligt! Eller helt okej i alla fall. Jag trodde bara att tiden var ute (vilket den var). Så jag var tvungen att springa tillbaka. Hade nog hittad fler om jag sprungit ett tag till. Men jag ska göra bättre på fredag, det är då det gäller på riktigt! Satsar på mvg.

Idag i alla fall så sprang jag och eftersom jag är lite halvgalen så vill jag ta fågelvägen.. Genom massa granris och över stenar, vilket ledde till att jag skrapade upp benet lite grann och smällde i ansiktet i en gran och ramlade när jag hoppade ner från ett berg. Men annars gick det kanonbra.

Är förresten glad för att det är många som läser min blogg. Runt 14 varje dag! Väldigt kul. <3
puss

Spindel chock

Nu sitter jag och pluggar, har massa skit tills imorn. Spanska, engelska och svenska läxor. Och jag ska inte ens vara hemma ikväll ska iväg på kör. Apropå kör, jag har börjat i skolkören (jag skiter i om det är töntigt), jättekul!! Vi får sjunga galet bra låtar. Som Heal the world och fix you (coldplay). Grymt kul!! Det låter bra också. Men stämmor och allt.


Imorse på spanskan skämde jag ut mig ganska mycket. Jag satt framför Vera och Andréa och jag hörde dem säga att något var äckligt. Jag vänder mig om för att kolla och just då borstar de ner en sån där jätteäcklig "långben" spindel mot mig (för att de inte ville ha den på sin bänk). Allt det här sker diskret utan att någon märker något. Men det är när jag flyger upp från stolen och skriker som alla vänder sig om och kollar.

Men de är så äckliga!! Har typ världens spindelfobi och vad gör man när en spindel kommer flygandes mot en?



Puss. Nu ska jag fortsätta plugga

Jag har..

.. Just upptäckt att geografi är ganska skoj om man kan det.

Har suttit och kört seterra hela kvällen, så nu har jag klarat av: 
* alla Afrikas länder på 01:12 min.
* alla Nordamerikas länder på 00:14 min.
* alla Sydamerikas länder på 00:15 min.
* australien + omkringliggande länder (inte svårt!) 00:06 min.
* Europa på 01:03 min (dåligt men jag orkade inte mer).
Asien får jag ta en annan kväll ;)

Röstning

Idag har jag varit och röstat för första gången i livet. Jag mötte min gamla so-lärare, Åse, som är den som lärt mig hur man gör när man röstar. Att man går bakom ett bås, stoppar ner i olika kuvert och sånt. Kul att träffa henne där.

Nu har jag även städat på mitt rum med hjälp av mamma. Får se hur länge det håller sig. Jag har nämligen övertagit rollen "familjens slarver" nu när Elin är borta.

puss

Fredagsmys <33

Efter skolan i fredags åkte jag hem, fixade och packade. Sen drog jag till Elise. Där massa andra också var.
Vi hade jättemysigt!! Vi bastade och BADADE I HAVET!!! Förmodligen sista gången för i år. Det var sjuuukt kallt. Kändes som titanic, så fort man andades kom det rök från munnen.

Så snackade vi lite och käkade paj på kvällen. Kollade på gamla minnen från klass 9e! Musikal och klassresa, underbart!!
Och bara hade allmänt mysigt <3



 

 

Nutidsfrågor

Det gick inte så bra med nutidsfrågorna den här veckan. Fast jag läst DN nästan varje dag! Men jag fick lite bättre än förra veckan i alla fall, höjde mig med 2 rätt.. fast det var skitdåligt det med!! denna vecka fick jag 3 av 10 rätt...
Jag ska ha bättre och bättre för varje gång. Då är det bra om man börjar dåligt så blir det superbra sen.

Kram

100 kr rikare...

...Sitter jag här nu. Är lite trött. Så jag ska sova om nån minut.
Imorn är det nutidsfrågor (som vi har varje vecka!!).. Önska mig lycka till.

puss <3

Kottendagen

Sitter här på mitt rum nu, ska snart tjäna pengar genom att massera mamma och pappa (1 h var!!). Det kommer jag tjäna 200 kr på, det behövs. Jag är helt pank!!!
Idag har varit en skoj dag. Blev indelad i en grupp i skolan och iden gruppen fick vi leka och lära känna varandra, vi fick göra olika grenar och möta andra klasser. Jag tyckte det var hur kul som helst.
Några grenar var t.ex.
säckhoppning: tror alla vet hur man gör.
Spindelnätet: man ska få igenom hela nätet genom olika hål (rep är uppsatta mellan två träd så att det bildar hål) så man fick lyfta och bli buren.
Blindbock: en fick ha på sig en bindel (skidglasögon med tejp framför tror jag det var, så man inte såg nåt). Sen skulle man leda fram den personen enbart med hjälp av djurljud. Så vi fick bestämma innan vad olika läten skulle betyda. Typ, muuu= sväng vänster. Mycket roligt!
Kropp mot kropp: Olika kroppsdelar på två personer ska nudda varandra och man ska ha en lapp mellan dem. När man tappar en lapp är leken slut. Jag fick bl.a. sitta: armhåla-rumpa med en tjej (Sara) och mun-näsa med en annan tjej (Joanna).

Ja, det har som sagt varit en rolig dag. Har lärt känna några fler.
puss!

Händelserik lördag

Nu är jag helt slut efter en otroligt rolig lördag igår. Vaknade tidigt (kl. 9.00) och åkte till handen där jag träffade Elise och Jenni, vi åkte sen in till stan. Där gick vi till grönan (de med tele2 fick gratis inträde, gratis glass och en gratis åktur till insane). Det var jättekul!!
Efter grönan gick vi och åt mat på Moda café. Det var jättegott och mysigt, något jag rekommenderar. Ligger brevid h&m vid T-centralen.

På tåget hem sen fick vi plötsligt väldigt roligt då det kom in några killar i bara kalsonger och soppåsar. Vi dog av skratt. De hade typ som en nollning fast med deras hockeylag.
De sa att vi skulle hoppa av i Trångsund och följa med dem till deras hockeyhall, för de skulle få 3000 poäng för alla oss (de hade typ som en poäng-jakt). Vi var tydligen värda lika mycket som 10 planscher eller en vägskylt, var. Haha. Jättekul var det i alla fall.

Efter det åkte jag direkt hem till Lotta där jag var med tjejerna och åt middag, efterrätt, kollade på stardust och hade det jättemysigt!!

Blondies. <33


"Du kan få vara vår mormor". Haha, jättesöt. En tant och hennes barnbarn som frågade om hon fick komma in på våra "comviq-inträden".


Moda café. Underbara kakor!! <3


Haha, det var roligt.


Mys med tjejerna <3 underbart!

puss

Mitt i rudanskogen

Var förresten hos Ida och sov igår. Hon bor mitt i rudanskogen enligt mig. Haha, lite läskigt.
Men jättemysigt. Älskar huset!
Är dock lite trött för att jag inte sovit tillräckligt länge.. Så ska nog sova nu.

puss

Äntligen

Nu kommer ett till inlägg. Har inte orkat skriva, sorry. Märkte att jag faktiskt hade många läsare (för att vara jag) 10 st. Så jag får uppdatera er lite. Skriv gärna en kommentar så jag ser vilka ni är!

Ska till grönan imorn med Elise och Jenni, ska bli jättekul! De med Tele2 får gå in gratis och åka insane gratis. Då passar man på.
Sen ska vi gå lite i stan och ta det lugnt, fika kanske och så.

På kvällen ska jag ha en minitjejkväll med tjejerna. <3
Ha det bra!

Modell

Idag har varit en lång dag. Gick upp 05.30 för att duscha m.m. Sen var jag i skolan tills 15.00, då åkte jag direkt in till *the studio* inne i stan. Där jag och Linnea blev sminkade (fick även mitt hår fixat, även fast man inte skulle få det egentligen.. tiden för det hade gått ut). Sen blev vi fotade.
Grymt kul! Man blev fotade mot olika bakgrunder och så. Jag köpte sen 2 bilder för 550 :-



RSS 2.0