ZzzzZz

Man blir ju tokig på sig själv då man sover så här länge.. (Eller aa, gick upp för en timme sen) :p

Pappa tror att man vaknar genom att bara öppna dörren och säga "gå upp nu" eller "god morgon".. Men nej, man måste skaka om mig ordentligt.

Tur att man ställer om klockan så att klockan bara var halv 4 och inte halv 5 då jag steg upp! ;)

What???

Pappa är inte lätt att snacka med när han väl har somnat.

Han somnade idag framför TV:n. Jag som inte ville kolla själv på den läskiga serien försökte väcka honom. Han säger något osammanhängande varpå jag frågar "va?" och då säger han hälften av meningen igen... sen somnar han medan han pratar. :P

Suck. Inte lätt, inte lätt. Fick upp honom tillslut (vet att han får ont i nacken av att sitta och sova).
Erbjöd mig även att gå ut sista rundan med Ludde... Ångrade mig när jag väl kom ut, var lite väl läskigt efter TV-serien. Så det fick bli en kortis.


Tyckte att min tröja var lite passande (smidigt med webbcam, så jobbigt att ta en bild med systemkameran och sen behöva ladda in på datan och allt). :)

Halloween

Inget halloween-firande i år? Får jag inte klä ut mig? :(
Kan inte bara någon dra ihop nån kväll och bjuda mig? ;)

Bilder från en halloween-kväll för några år sedan.




Lekdag

Har precis varit med om en hel dag med bara massa roligheter, många roliga lekar med roliga personer. Underbart!

Vi hade två jätteroliga ledare som skojade hela tiden. De drev mycket med mig. Jag brukar alltid bli lite utsatt. En av ledarna sa att de som blir mobbade ofta inbjuder själva till att bli det... kan stämma. Jag driver ofta med mig själv. :p

De gjorde många busigheter så man skrattade hela tiden.
"Hur väcker man Lady Gaga?" "Poke-her-face" :D


Bild från lägret då jag själv var konfirmand. Här kör vi "Molekylen" (ej min bild)

Kyrkan <3

Vi hade ingen kör igår, så vi (Freja och jag) kunde gå till kyrkan för en gångs skull. Oj vad jag hade saknat att gå dit! Träffa alla underbara personer och sjunga på andakten!

Vi hade en överraskningsfest för Micke, vår präst, som fyllde 38 år! Vi blåste upp massa heliumballonger, dukade upp fint med tallrikar och glas och sen så hade Linni, Fredrik och Majlöv bakat tårtor. Fredrik gick in och uppehöll Micke i kyrkan (efter gudstjänsten) så att vi fick alla inne i kyrkan att gå ut och ställa sig på kyrktorget. När Micke sedan kom ut sjöng vi för honom. Vi åt sedan tårtorna och Linni och Henrik hade tal för Micke. Henrik använde en heliumballong medan han läste ur texten "Mickey".

Sedan hade vi andakt. Underbart :) <3 Jag älskar stämningen!


Micke på Gotland i somras.


Tända ljus under andakten!


Vi sjöng ur boken "Ung psalm" bl.a. <3

Fjärde dagen på YO:n

Jaha, så har man varit på sista dagen på YO:n. Sjukt tråkigt att inte komma tillbaka nån mer gång. Har precis börjat lära känna alla underbara elever. Har däremot nästan hittat alla på facebook, är en liten stalker jag...

Jag var med musikläraren Mats idag hela dagen. Har lärt mig mycket, att skriva stämmor och att lära sig att improvisera lite på låtar. Att improvisera verkar så himla svårt. Men man lär väl sig.

Tänk så mycket man har lärt sig på 4 dagar. Så många roliga personer man lärt känna. Tänk att få gå där i ett helt år!


Nu har jag höööstlov!! :D sjukt skönt!

Det är jobbigt...

... att behöva välja mellan olika saker då de krockar.

Först på kören tvingades jag och Freja välja mellan brandbergens konsert (där man får träffa alla gamla kompisar och sjunga tillsammans) och friarösters konsert (som är jätterolig med massa trams och lek och där vi behövs... där det hörs skillnad om vi inte är med). Jag valde friarösters konsert, men det kändes hårt! Ville vara med på båda!

Sen kommer jag hem. Jag som har planerat bara 2 dagar på lovet (dans på måndag och super mario lan på torsdag) blir förstås bombarderad med flera roliga saker... men på samma dag. Mamma frågar om hon, jag och Elin ska åka på kryssning med Birka paradise på torsdagen. Så nu tvingas jag välja, eller om det möjligtvis går att flytta lanet...

Usch. En lösning tack!

Nu vet jag varför jag är så jobbig!

Jag låg och läste en tidning igår på mammas jobb... Utifrån den har jag kommit på att jag har ett väldigt stort kontrollbehov (så det är det som gör mig så konstig och jobbig... har alltid undrat :P). Det känns ju inte så bra. Jag förstår att folk tycker att jag är jobbig ibland.

Några bevis:
* Vill göra de mesta sakerna själv så att inget blir fel.
* Skäms för sånt andra gör.
* Känner att jag måste prata bara för att det är tyst, känns som det är mitt ansvar även fast de andra lika gärna kan få igång ett samtal.
* Vill att alla andra ska ha det bra (därför måste man prata så att de andra får det kul osv.)
* Hög prestationsångest.

Däremot står det på lite olika sidor på internet att man kan mobba/misshandla personer för att känna kontroll. Eller att man avbryter personer som pratar och börjar snacka om något annat för att ha koll på vart samtalet leder. Riktigt så hemsk är jag inte... Hoppas jag.


Nej inte ett behov av fjärrkontrollen, men visst var jag fyndig när jag valde bild? :)

Tredje dagen på YO:n

(Blev en riktigt rolig dag igår. Lekte med eleverna på farsta badet, sen gjorde vi gino som är frukt och vit choklad i ugn. Kollade sedan på prinsessan och grodan, fick äntligen se den!! Hur gullig som helst :D)

Jag gick upp och åt frukost med eleverna idag. Sedan var jag med på kör där vi sjöng julsånger. De hade sedan en mindre ensemble med fem personer och sjöng då "Oh holy night". Eleverna övade sedan inför deras lunchkonsert som de hade idag. Duktiga!

Jag har bestämt mig för att jag vill gå den här utbildningen i ett år när jag är klar med gymnasiet. Tänk att få hålla på med musik varje dag. Vad underbart! :D

Kommer kännas tråkigt att lämna den här skolan, sista dagen imorgon. Alla är så gulliga och det är så skönt att bara få göra det man tycker om hela dagarna.

Andra dagen på YO

... Jag kommer inte kunna skriva om den när jag kommer hem. För jag ska sova över på mammas jobb idag. Men jag antar att det blir kul. Ska först vara med på afrolinjen och sen på kvällen åker vi och badar (jag, mamma och hennes elever).

Jag måste packa nu. Ha det bäst!

Första dagen på YO:n

Hängde med mamma till hennes jobb, Ågesta folkhögskola. Där ska jag observera yrket musiklärare under kommande vecka.

Det var jättekul men det kändes mest som att jag var en av eleverna dock. Fick sitta med bland klassen och uppleva de dem gjorde. Det blev lite repetition från brandbergsskolan. Lärorikt var det i alla fall!

Imorgon ska jag stanna på kvällen också och hänga med mamma och hennes elever och bada på farsta badet. Ska bli roligt. Sen sover jag där också.

Port 73

Var med mamma och tittade i det nya köpcentret "port 73" idag. Sjukt mycket folk, lite jobbigt men det gick.
Behövde verkligen köpa några skor, mina gamla är hemskt fula.

Hittade några otroligt sköna varmfodrade gummistövlar och ett par andra korta svarta skinnskor (hittade dock ingen bild på dem).
Gillar egentligen inte att sticka ut, men tycker att de här var lite söta.


Nu kan man plask runt i snön när det är sånt äckligt väder som det är nu. Man blir varken blöt eller kall, bra va?

Storstädning av huset

Pappa kommer hem imorn. Så vi tänkte överraska honom med att ha städat fint.

Det känns ganska skönt nu (förrutom mitt eget rum som är kaos).

Sova

Tjejkvällen igår var mysig. Mycket skratt och det var skönt att prata med dem om allt.

Imorse vaknade jag av att någon slickade mig i pannan. Det var Mirandas katt upptäckte jag sen. Jag åkte sedan hem och la mig... Sov i ett antal timmar och vaknade nu! Suck, att man inte lär sig.

Tjejkväll

Ska ut i kylan igen för att bege mig till Miranda. Vi ska ha tjejkväll! Ska bli kul att träffa alla igen!

SNÖ!?!?!

Tittade ut imorse och upptäckte att det var snö ute... Eller snarare snöblask. Kul, mina skor som inte ens tål vatten.


Vår baksida förra året!!


På med vantar och mössa..

Roligheter från pappa i Cypern

Får sms från pappa i Cypern. Blir lite kul eftersom han inte vet hur man ändrar ord på T9. Dessutom stavar han pool med ett o.

Pappa: "Är på vägen till polen nu"
Jag (som fattar att han inte ska till Polen när han är i Cypern): "Jaha är det en fin pool?"
Pappa: "Vi har en jättego Pöl att bada i."

Han är för söt ibland.

Livet blir mycket roligare...

... om man har en sån torr humor som jag har.

På kören idag:
* Vi sjunger "staffan stalledräng". Där är texten på ett ställe "en gång jul om året". På just det stället säger klintan "vi tar det en gång till"
* Någon säger till Jannike "Vad fin du är idag, din blomma i håret matchar så fint din tröja". Jannike svarar "Thank you... very match (much)"

Just för att jag skrattade så mycket åt det sa Karin till mig "Julia gå hem och skriv på din blogg istället!". Jaja, klaga på mig bara... :( :p

Några bilder...

... av alla som jag tog idag.

Kanske redigerar dem annorlunda sen när jag lämnar in dem. Nu redigerade jag bara lite snabbt.







I studion

Är i studion och fotar. Har fotat drygt 100 bilder på Elin och snart ska jag fota Linnea. Måste dock spara på batteriet lite grann. Suger om det tar slut! Då blir jag sur!!

Älskar den här kursen, det är askul! Tycker det är lika kul att bli fotad som att fota :D


Bild som Jessica tog på mig förra gången vi var här. Bilderna vi tog ligger uppe på GKOdumpen så att HELA skolan kan se dem... kul... eller inte. :p

Pinsamt värre

Är du mörkrädd? Jag är.

Vi har en lång trappa här i området. Där känns det som att någon står och tittar på en från skogen på andra sidan. Det känns även som att någon ligger under trappan, redo att greppa tag om fötterna då man går upp. Då underlättar det att man springer fort upp. :P

Så det var vad jag gjorde. Sprang upp för trappan och sen började jag gå i lugnt tempo igen... Det var då jag upptäckte att det satt massa killar vid bordet vid trappan, alldeles tysta samtidigt som de stirrade på mig (varför just då, det sitter ALDRIG några där!)... Då var det för sent att låtsas som att jag hade bråttom och börja springa igen. Så det var bara att ta smällen från deras konstiga blickar.

Kan tillägga att jag inte var så diskret när jag sprang, utan det lät rejält: Klamp, klamp, klamp upp för hela långa trappan... Så de undrade väl vilket monster som kom klampandes upp för trappen.

En dag på jobbet

* Nyckeln krånglar, får kämpa för att komma in i huset... Esther klagar på att hon vill in.  
* Ska laga mat. Mikron fungerar inte, det gör inte heller spisen (ingen annan el heller).
* Frågar pappan, som skickar dit en kille som fixar det.
* Esther är i trotsåldern och vägrar göra det jag säger ibland.

* Esther är även sjukt gullig:
"Jag önskar att du var min storasyster, då kunde vi vara med varandra varje dag"


Jag och Esther (som hon har ritat till mig!)

En pepparkaksförpackning om dagen...

... gör mig fet om magen?

Shit seriöst Julia, bara för att du gick fram och tillbaka till bussen 6 gånger igår kan du väl inte äta en hel pepparkaksförpackning för dig själv. Med typ vadå, 25 kakor i? :s

Linda (eller snarare Lindas mamma som jobbar på någon pepparkaksfabrik) är ju helt sjuk i huvudet. Jättegulligt att Linda tog med sig pepparkakor till oss idag som fika, men hallå en förpackning var? Är vi tjockisar eller... aa det är vi! ;)

Underbart

Vilket underbart spel! Jag älskar det. Värsta nostalgin! Det är exakt som på gameboy, musiken, ljudet och banorna. Dör man kommer man till banan innan bara!

Testa!!

Det kändes så skönt att höra...

Resultat av Hel projektvecka i ShB, vecka 40
MVG Du sliter och det ger utdelning 
Resultat av Seminarium i ShB, vecka 40
 Projektvecka/din insats: mvg
 Projektvecka/grupprodukt: bra 
Resultat av Prov i ShB, vecka 39
 Fakta: 13
 Förståelse: 9
 Färdighet mvg  
Resultat av Hel projektvecka i ShB, vecka 40
MVG Bra pressmeddelande både till struktur och innehåll. Ni gjorde ett mycket bra framförande och opponentskapet var bra förberett hos er alla tycker jag.
Resultat av Övrigt i IdhA, vecka 39
6,0 av 6,0, 6,0 av 6,0, 12,0 av 12,0 MVG 1,19 


Åhh vad glad jag blir när jag loggar in på startsidan på SchoolSoft. Extra glad blir jag av den där kommentaren som står högst upp. Speciellt eftersom den kommer från den (enligt mig) strängaste läraren och det svåraste ämnet (det gör i och för sig de 4 första kommentarerna men just den kändes väldigt bra eftersom jag verkligen kämpar). :D

Vältränad?

Tänk så mycket motion man får när pappa är borta. Idag borde jag haft en stegräknare på mig för att se hur många steg jag tagit.

Vet däremot att det är ungefär 1000 steg till bussen och att jag gått fram och tillbaka 4 gånger nu. Gick ju även en promenad med Ludde på 15 minuter imorse och kommer att gå sista promenaden med honom ikväll. :)


Här spänner man sig så magrutorna spricker... Beach winter 2010/2011 here I come (Gran Canaria)

Tillbaka till skolan

Vissa tycker kanske att det känns konstigt att åka tillbaka till skolan ikväll vid 19.00, men inte jag... Jag är van. :P

Vi ska ha ett föräldrarmöte inför språkresan till Spanien. Dessvärre kan ingen av mina föräldrar komma (pappa är ju på Cypern och mamma jobbar), så jag får gå dit själv. :(

Foton från Spanien när vi var där och hälsade på Elin:




Smileys

Min snälla syrra har fixat så att jag kan ha smileys på bloggen :D! Har dragit mig för att skriva smileys innan för att det ser så plottrigt ut med massa tecken i texten (har klistrat in från google om jag ville ha en smileys förut). Men nu ska det blir ändring på det.

:)

Guld värt

Vi har sovmorgon imorn och börjar inte förrän klockan 10.00. Hur underbart är inte det?

Speciellt när pappa är borta (utomlands!! skönt för honom) och jag måste ta den tidiga morgonpromenaden med Ludde imorn... Suck.

Animal farm

Ajajaj vad slarvig jag har blivit. Lämnade halva boken kvar att läsa till sista dagen (= Idag). Har 10 sidor kvar nu + att jag håller på att jämföra alla djuren med karaktärer i den Ryska revolutionen. Typ Stalin, Trotsky och så. Hittade en asbra sida på internet så nu är det bara att skriva ner det och lära mig lite.

Ganska bra bok ändå tycker jag. Tittade också på filmen (på youtube) vilket gjorde det lite enklare att förstå.  


Källa

Pannkakor <3

Syrran och jag käkade pannkakor till middag idag, gott!






Lite dålig sista bild, men det var mysigt ville jag visa.

Uppträdande och kortspel

Uppträdandet gick bra. Kom ganska många (mest tjejer, det var ju tjejmässan), kul och väldigt nervöst. De började applådera under mellanspelet däremot, så jag kom av mig lite.

Mormor och morfar kom hit. Åt mat, spelade kort och åt jordgubbar med glass (sista sommarkänslorna).






Nervöst

Man blir alltid lika nervös innan man ska uppträda, spelar ingen roll om det är en liten/stor publik, en hel sång/en kort bit av låten.

Nu vet jag lite mer i alla fall, kl. 15.00 ska jag vara i kulturhuset för soundcheck.

Samson

Sitter och övar på låten samson. Ska ju uppträda imorn.

Skor

Åkte till centrum för att testa vinterskor. Inget par passade, jag blir tokig! Förstår inte alla tjejer som älskar att prova skor, jag hatar det... Nej det blir till att använda mina gamla och slitna skor ett tag till.

Skrattanfall

Har suttit och spelat spel och snackat med Elin nu i en evighet. Vi diskuterade hur jobbigt det är när man måste hosta och det är HELT tyst, så man försöker göra det lite diskret. Vi hade många "roliga" minnen från det och jag var tvungen att lägga mig på golvet för att jag skrattade så mycket.

Jag berättade också om en rolig sak mamma gjorde idag. Kanske inte borde ta upp det på bloggen men det var så himla roligt. Vi stod i kön för att få komma in till dansen. Jag beklagar mig över mina torra läppar. Mamma letar i sin väska: "Jag tror jag har lepsyl... eller nej... Eller JO!" säger hon glatt och drar upp en tampong ur väskan. Hon tittar på den och säger med en viss eftertanke: "...eller... nää". Samtidigt får vi lite konstiga blickar från de runt omkring.

Tjejer ni vet hur pinsamt det kan vara när sånt här händer. När man råkar få med sig en tampong/binda upp från väskan... Inte kul, men lite komiskt, speciellt för de som är runt omkring.


Vem ser fin ut när man skrattar? Ja inte vi i alla fall (bild från gålö 2009). Men jag älskar att skratta så jag skiter i att jag är så ful!

Dans (hallunda), nattfika

Mamma och jag var till ett nytt ställe idag. Det var jättebra! Bra golv, stort och lent. Bra dansare, nya och gamla.
Jätterolig kväll, värd pengarna. Jag har skrattat mycket kan man ju säga!!

Nu, kvällsfika som vanligt med syrran och mamma (och nu kan vi prata länge!!).


De är underbara min familj, ni anar inte! <3 (pappa är också underbar fast han inte är med på bilden).

Min fredag i punktform

  • Sov 4 och ½ timme.
  • Vill inte gå upp, kallt!
  • Åker till skolan, skriver prov i 2 timmar... gick helt okej (hoppas jag får mvg, annars blir jag ledsen!).
  • Höll på att ramla i rulltrappan när några ungar helt plötsligt stannar den och vi typ flyger framåt. Skrattar.
  • Kommer hem, mamma och Elin bråkar om nåt. Svårt att ta någons parti.
  • Båda glada? Mamma visar kläder, Elin snor min dator.
  • Jag spelar piano.
  • Är trött, ska sova.

It's all about bad timing

Kom precis in på toan för att upptäcka en äcklig spindel. Får lite smått panik, jag ville inte ta den, den var ganska stor. Fort som bara den åker spindeln upp med sitt nät och gömmer sig under taklisten. Tänk om den varit där när jag kom in från början, då hade jag inte lidit av den. Det man inte vet något om, det lider man inte av.

Jag höll koll på spindeln medan jag borstade tänderna. Så länge man vet var den är så är det lugnt. Men efter att ha tvättat ansiktet får jag lite panik... då var den borta. Allt som kittlade till på kroppen kunde vara den. Nu kommer jag oroa mig för spindlar i sängen. Jag menar, det finns säkert många spindlar här i huset som man inte ser.

Usch för spindlar!!


Äcklig spindel som satt inuti mitt fönster förut (mellan fönsterrutorna)...

Syrran och mamma

Hade en pluttelitet bråk med Elin men det löste sig. Jag ville inte gå hemifrån utan att det blev bra så jag sa förlåt genom ett äpple. Låter det sjukt? Titta hennes blogg.

Behöver egentligen plugga inför svenskan, men istället har jag tagit kvällsfika som vanligt med mamma och Elin. Vem kan slita sig från dessa underbara personer?

Skolkören

Vi började idag med skolkören. Det lät riktigt fint fast vi bara var 7 tjejer.
Mysigt att börja sjunga jullåtar. Längtar till julen!!

En kaka om dagen gör bra för magen?

Åh, idag hade Natascha med sig kladdkaksmuffin till skolan. Sjukt gott!!! De var dock lite hårda så vi värmde dem i mickron vilket ledde till att vi fick massa roliga kommentarer när vi satt och åt dem i sofforna under trappen.

"Åh vad gott det luktar!"
"Det luktar bränt..."
"Säljer ni eller?"

Det här planerar vi till att göra till en tradition. Varje onsdag?


Tjejerna hemma hos mig på pepparkaksbakning förra julen.

Fruktsallad och plugg

Hann hem idag mellan skolan och jobbet. Ganska skönt att ta det lugnt ett tag. Mamma hade med sig fruktsallad hem från jobbet och hon la upp det så fint i en skål med yoghurt och hackade mandlar till Elin och mig. Sånt där kan verkligen göra en glad!!

Något som inte gör mig lika glad är däremot att lärarna ska envisas med att sprida ut informationen till proven på så många olika ställen. Vi har svenskaprov på fredag. Min väska är sjukt tung, måste släpa hem 3 böcker och ett anteckningsblock!!! För ETT ämne!!
"Vad gör vi? Nu kör vi!"



En höstdag i oktober

En vanlig onsdag. Skola, jobb.

Skolan: Vi körde super mario idag igen i skolan, det är så sjukt kul. Vi sitter verkligen och skriker mitt i datasalen (alla andra gör narr av oss, men whatever)!! Vi kom på lite "fusk" som man kunde göra, så då blev allt mycket roligare. Jag klarade hela nivå 1 och 2 och sen var demo-verisionen slut!! PANIK!
Sen åt vi kaka idag också som Malin bakat, SJUKT god! Typ tigerkaka och tigerkladdkaka. Alla typ dog lite grann när vi åt dem. Mmmm, önskar jag också bakade så bra!

Jobbet: Allt gick bra på jobbet, pappa körde mig dit (skönt!). Blev plättar till middag för henne idag (färdiggjorda, men jag skulle ju kunna göra typ pannkakor eller nåt... fast hon är glutenallergiker så det är lite svårt). Vi tittade på lite film, lekte lite och pysslade lite.




Samlade lite löv på vägen hem från bussen, så fina färger!
Jag till pappa: "Såg du mina fina löv som jag la på tomten?"
Pappa: "Va? var det du som lagt dem där, jag trodde de blåst dit så jag slängde dem!"
Haha, jo hej tjena att de lägger sig så fint och uppradat (som på sista bilden) om de blåser dit!!


Jag får inte bli sjuk

Min syrra är sjuk och ligger i min säng och lämnar massa sjukbaciller efter sig. Jag tycker dock att det känns så hemskt att man ska behöva hålla avstånd och undvika den andra bara för att den är sjuk. Blir man också sjuk så blir man, det finns ju en mening med allt som händer och då var det väl meningen...

...men jag hoppas att jag klarar mig. Jag har klarat mig bra hittills och har inte tid att vara sjuk nu heller.


Min och syrrans konturer utklippta. Jag vet att hon hatar den här bilden för att han som gjorde den framställde henne som så maskulin, men jag gillar den.

Dagens...

...citat

Utelek på gympan.

Roligt nr. 1
Vi körde burken i skogen och Ann-Katrin (vår idrottslärare) skulle beskriva var hon såg Freja. "Dunk för Freja... Öh, i skogen!!" Haha, nähe liksom.

Roligt nr. 2
Rebecca: "Kalle vi tar heltåget"
Kalle: "När går det?"

♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥◊♥

...lilla roliga...

...var att köra super mario på både morgonen och lunchen med roliga personer. Shit vad vi skrek och skrattade!!! Vi ska köra en hel kväll med det på höstlovet har vi bestämt. Istället för att spela wow eller nåt som alla gör så kör vi ett "super mario lan" då alla tar med sig en varsin dator. Längtar!!

Vintern är på väg...

Helt sjukt vad det blir kallt fort. Kändes som att det var igår man låg vid stranden och schtekte.
Imorgon har vi utegympa för sista gången. Brrrr...



Bild jag tog på Gotland i somras. Det är en underbar känsla att frysa och sen stå och värma sig vid en eld.

Beroende

Tack Natascha!! Nu har jag också blivit beroende av Super Mario. Helt sjukt. Det är sån nostalgi över det hela!!
Kan ni förstå att vi ska till skolan vid 8 (en timme innan vi börjar) och sitta tillsammans i datasalen och spela detta!!

Jag vet att ni också vill testa!!


Källa

Måndagsjobb

Esther hade med sig en kompis hem idag, lilla Livia. Känns så kul att de frågar mig om de får leka, man känner sig så snäll när man säger ja. Vi fick skjuts hem av Livias mamma, snällt!

Sedan lekte de medan jag lagade middag (bra med en kompis så underhåller de varandra), denna vecka lagade jag båda de maträtterna jag lagade förra veckan, blodpudding och köttbullar och makaroner. De älskade blodpuddingen men Esther klagar alltid på mina köttbullar och makaroner. Förra gången för att jag hade i lite smör i makaronerna och denna gång för att jag stekte köttbullarna (hon ville ha dem mikron). Suck, inte lätt.

Jag läste en saga för dem och sen var tiden slut. 2 timmar går så fort.
Fick kramar från båda barnen när jag skulle gå.

Såå nära

Jag är lite smått irriterad (väldigt irriterad) för att jag var helt sjukt nära att få mvg på matteprovet. Jag var en enda chansning ifrån, hade tekniken men inte tiden. Skulle bara ha skrivit två tecken till "-2". USCH!

10/10/10

Måste bara säga innan dagen tar slut att det är en ganska cool dag idag, händer bara en gång per år.

Godnatt! 

Jobbig känsla

Att känna igen någon men inte ha en aning om varifrån! Vi träffade en familj ute i skogen samtidigt som vi var ute idag, lite kul. Jag kände igen en tjej i familjen men vet inte varifrån...

Likadant om man tittar på någon film, ser en skådespelare men inte kan komma på från vilken film man känner igen den från!


Såhär fin är Ludde efter att ha blivit tvättad efter en dag i skogen..

<3

Jag vill skriva något men allt kan man inte skriva på bloggen. Något måste man få ha kvar i sitt huvud och kunna berätta för just de personer man vill.

Dans på yesterday

Mamma och jag var ute och dansade igår på yesterday. Det var kul men nu är jag trött. Tvingades gå upp tidigt för att jag sov hos mamma och hon skulle iväg på yoga (jag orkade inte hem utan ville åka med henne när hon åkte med bilen). Funderar på att gå och lägga mig igen nu.

Aww <3

Jag har världens sötaste syster. Titta vad hon skrev. Man börjar ju gråta. Jobbigt att behöva tänka att nån gång kommer man att behöva leva utan varandra, eller i alla fall inte se varandra varje dag. Man kommer skaffa egna familjer och det kommer inte att bli samma sak. Hon kommer förmodligen flytta hemifrån innan mig och jag kommer att lämnas kvar själv.

Nån gång kommer hon inte att finnas kvar på jorden (eller om jag dör först), det kommer bli svårt. Kom och tänka på en sorglig låt jag hörde förut, som ett syskon skrivit till sin bror som dött.  

Läste nyligen ett "välkommen-hem-brev" som jag skrev till Elin då hon varit borta i 4 dagar och jag skrev att jag saknat henne så mycket.
Varje dag med henne är guld värt. ♥

Sova sen dans

Nu tycker jag att jag förtjänar att sova ett tag. Ikväll ska jag och mamma ut och dansa.

Redovisning

Det gick bra att vakna imorse, lyckades ta mig upp i tid alldeles själv.

Redovisningen idag gick också bra. Jag var jättenervös men tror inte det märktes så mycket för de som inte visste det... Tyckte att det var kul med att våra opponenter ställde så många bra frågor som vi också kunde svara på. Det var såna frågor vi diskuterat men glömt att skriva ned. Kändes som att vi delat upp allt bra inom gruppen också. Alla fick redovisa, fråga och svara på frågor.

Kul, kul.

Desperata åtgärder

Det är alltid lika hemskt när man är den enda som ska upp på morgonen. Jag är bortskämd med att pappa väcker mig måndag, tisdag, onsdag och mamma på torsdagar... Fredagar måste jag dock klara mig själv.
Lägger nu därför mobilen på andra sidan rummet. Jag kommer hata mig själv när jag vaknar imorgon.

Godnatt ♥

Syskon-blogg-rivalitet

Jobbigt att Elin och jag lever nästan i stort sett samma liv. Så båda vill lägga upp samma bilder om det lilla som händer i vårt liv. Suck. Syrran har förresten fixat sin blogg-header nu igen, checka in den.

Kören ikväll

Det gick lite halvdåligt idag att sjunga på kören. T.ex. på "Hide and seek"... Speciellt ett ställe när killarna sjöng det. Det roliga var att det var just stället med texten "What the hell...". Saara som sitter i alten kommenterade just efter att de sjungit det: "Ja, what the HELL verkligen, det där lät för hemskt"...

Jag ska förresten typ få sjunga solo på "Have yourself a merry little christmas". Kul.

Efter kören var syrran så snäll och ringde mig och frågade om skulle hämta mig vid bussen för att det regnade. Jag sa att det inte regnade så mycket men att hon gärna fick gå och möta mig. Det gjorde hon, så söt så. Springer hela vägen för att hinna möta mig!!!

Rutiner

Hej alla. Kul att så många läser. Känner mig lite dålig för att jag inte skrivit något idag. Men anledningen är att jag inte gjort något speciellt. Har alltid samma rutiner:

Måndag: Jobba
Tisdag: Kör + varannan vecka piano, varannan vecka solosång
Onsdag: Jobba
Torsdag: Kör

Sen ser resten olika ut. Dock har jag såklart skola varje vardag och så tar jag förstås kvällsfika med Elin/Elin och mamma varje kväll! Sjukt mysigt med snacket och allt ikväll! Vill inte sova för det var så kul. ÄLSKAR min familj. Och angående det där med bra lyssnare så är vi nog alla ganska dåliga. Alla vill snacka om sig själva.

Bra lyssnare

Alltid lika mysigt med kvällsfika. Det har typ blivit en vana nu... Den här gången var mamma med också. Kul att snacka om allt roligt som har hänt.
Speciellt Elin är en bra lyssnare märkte jag idag. Tålmodigt väntade hon då jag berättade allt om Esther. Mamma är lite sämre, avbryter ofta för oviktig fakta som man säger (typ "vilket då dagis!?" = inte poängen)...

Uppträda

Woho, Modou ringde mig nyss och frågade om jag ville uppträda med min låt som jag spelade in förut. Sjukt kul ju även fast det kanske inte är en sån stor publik att uppträda inför (jag har ingen aning om hur många som kommer). Vet faktiskt inte alls vad det här var, men det var den 17:e oktober i alla fall och ska bli kul. Var länge sen jag sjöng solo live nu.  

Lite läskigare att sjunga live än att spela in. För:
* Man måste kunna hela texten utantill
* Man kan inte göra massa fula miner
* Man kan inte ta om från början om det blir fel!!!

Men ändå är det en sån underbar känsla.

Gammal bild (!!) från när jag sjöng på en karaoke på Rhodos ett antal år sen... Typ den enda bilden som fanns på mig från något uppträdande. 

Lokalsinne

Ska snart ta bussen till jobbet. Ska gå en annan väg genom en skog nu för att komma närmare till dagiset, får se hur jag hittar med mitt underbara lokalsinne...

Skola

Shit jag är helt snurrig efter den här skoldagen. Har suttit i ett antal timmar nu och skrivit på en gruppuppgift om "vårt dröm EU". Lite intressant men ändå jobbigt. Jag hamnade i en bra grupp i alla fall (Jag, Malin, Vendela, Åse).

Åh nej..

Vad är det här för skit... Jag är nu som sagt i skolan tidigt för att få en plats till skidresan och fast jag var där nere vid anmälningen när de öppnade hamnade jag ändå på reservlistan, 5:e plats. Det här suger, jag vill verkligen med ju...

Humor på hög nivå

Jag älskar att min syster och jag har samma humor. Man har alltid en som tycker att det man säger är kul. Brukar inte hända så ofta i vår värld att andra skrattar också (men Plötsligt händer det någon gång ibland att ALLA skrattar och det är en sån underbar känsla tycker jag!).

Haha, jag skrattar fortfarande åt det hon berättade idag. Läs detta!!

Dagens knasigheter

Jag gick ut och fotade syrran idag. Jag har redigerat första bilden och syrran den andra. Visst är vi duktiga? Det är inte så lätt faktiskt, det gäller att vara noga och att ha tålamod!!



Onödigt

Imorgon måste jag vara i skolan 1 timme och 20 minuter innan jag börjar. För jag måste se till att jag får en plats till skolans skidresan och det gäller att vara först att anmäla sig.

Så jag får väl sova i skolan sen efter jag anmält mig (det är ju inte första gången man sover i skolan direkt, och nu menar jag inte att jag sover på lektionerna utan att jag sov över där med kören förut).

Dagens kvällsfika = ostkaka

Jobb

Det löste sig med jobbet. Pappa kom och hämtade mig från skolan och körde mig dit. Jag fick gå runt lite på dagiset för att hitta Esther, fick hjälp av ett barn som kom fram till mig och undrade vem jag letade efter. Jag sa att jag letade efter Esther och hon hjälpte mig att hitta henne.
     Ni anar inte hur bra det känns när man ser glädjen hos Esther när hon ser mig och hon springer emot mig. Så gulligt! Det märktes att hon hade berättat för de andra barnen om mig också. Avundsjukt sa de: "Jag vill också ha en barnvakt!".

Vi gick hem. Lekte lite. Sen lagade jag blodpudding till henne. Föräldrarna är så söta och omtänksamma, de hade lagt fram precis allting! Stekpanna, stekspade, tallrik, bestick och glas. De hade t.om. skrivit en lapp hur jag skulle göra:

"1. Häll smör i stekpannan. 
 2. Sätt på plattan på 8:an
 3. Sätt på fläkten
 4. Stek tills de blir lite hårda"


Esther tyckte att de blev jättegoda, inte för hårda eller för mjuka. Hon sa att hennes mormor alltid brukar göra för hårda. Man känner sig så duktig på allting när man passar en 6-åring. För dem är allt coolt.

Projektveckor

De är så sköna, för man har nästan aldrig någon läxa eller något att göra utanför skolan. Visserligen är det lite stressigt i skolan men när man kommer hem är det hur skönt som helst!!

Wow

Jag går och lägger mig tidigt idag. Känns skönt!

Egen låt

Försöker skriva en låt. Suger dock på att göra texter och alla melodier som jag lyckas göra kommer jag sedan på att de är jättelika andra som redan finns. Inte lätt, inte lätt... men kul! (Jag antar att det mest är ett sätt för att slippa plugga)

Förresten, uppe i 53 läsare idag. Rekord, tack för det.

Jag hatar...

... när saker krockar. Hela nästa vecka är det projektvecka. Det betyder att mitt schema kommer att se lite annorlunda ut. Nu upptäckte jag att jag slutar 15.30 imorn. 15.21 måste jag senast ta bussen för att hinna till jobbet. Och 15.30 skulle jag även behöva gå på en informationsträff om skidresan som skolan anordnar.

Ibland skulle man vilja ha en sån där tidsklocka som Hermione har i Harry Potter 3.

Får se hur det här löser sig.

Svamp idag igen

Har varit ute i ca 3 timmar med familjen. Vi hittade mycket idag också. Vi tog lite mackor och varm choklad också som en paus mitt i svampplockandet.

Det roliga är att vi alltid ropar på varandra när vi går i skogen för att veta var alla är. Och så en gång när jag ropar "Pappa?" får jag ett svar... Men det var inte från min pappa utan någon annan pappa som också var ute i skogen och trodde det var hans barn... Komiskt!


Gammal bild på mig och Elin när vi fikar med varm choklad och mackor på en sten

Är det en fågel, ett flygplan? Nej! Det är mamma som hoppar från Eiffeltornet!


Nattfika

Har precis fikat med världens bästa syrra.

Tänker ofta på hur tråkigt jag skulle tycka det var om jag var ensambarn. Nu har jag alltid någon som är uppe lika sent som jag, som sover lika länge, som hjälper en när man behöver hjälp, som man kan snacka om allt med (vi hade lite halväckliga konversationer nu på fikat) och någon som man älskar. Skulle bryta ihop om du försvann Elin, du är bäst.  


Visserligen var jag tvungen att duka fram allt det här själv. Men jag är glad för sällskapet, så det gör jag så gärna!

Ny höstdesign

Vad tycker ni? Ni måste säga nåt!

Fotodag med Natascha


Jag och Natascha














Avslutar med en bild på mig själv. Solen var jättejobbig!!


Kul dag! Blir dock lite sur på Natascha för att hon säger att hon har få läsare på sin blogg och jag tycker att jag har många! (Hon har runt 100 varje dag och jag runt 15!!) Haha.

Hemliga personer..

Till alla er som kommenterar (jättekul), men som använder bara första bokstaven i era namn. Ni måste säga vilka ni är. Jag är världens mest nyfikna person!!!  

Visste ni att...

... Jack Sparrow egentligen har 6 ögon. (Bara för att jag har tråkigt och vill lära mig photoshop och för att det här blir mitt 6:e inlägg jag skriver idag)

Storstädning

När det börjar bildas spindelnät på rummet... Då är det nog dags att städa.

Det här har jag roat mig med ikväll...
* Byta lakan, bädda sängen
* Plocka undan kläder m.m.
* Dammsuga
* Dammtorka
Nu är det fritt fram att komma hem till mig!

FÖRE:

EFTER:

Great!!

Jag är uppe i 15 läsare per dag! Nu får ni resten ta och berätta vilka ni är, jag vet 9 st. Eller okej ingen aning om vem "Mr. S" är (det får du gärna berätta! Blir nyfiken).

Min säng...

...har aldrig känts skönare!! Fy vad skönt det var att sova!!


Nu sover syrran i min säng. Mysigt duntäcke och 2 kuddar, underbart!!

5 sekunders leken

Hahah pappa är så rolig. Nyligen frågade han mig om jag var snabbtänkt då det gäller matte. (Vilket jag inte är, inte om det gäller huvudräkning i alla fall). Sedan bad han mig att komma till toan. Sen sa han: "Du får 5 sekunder och då ska du ha hunnit räkna antal toarullar på toan" (ni vet tornet som jag snackade om, och som blivit högre nu).

Haha, lite roligt. Ny gren till fångarna på fortet?
Kan ju säga att jag misslyckades, är inte så snabbtänkt just nu. Om ni kommer hit får ni testa och se om ni klarar det, haha!

Samhälle, orientering... HELT SLUT!

Idag har jag bara sovit ca 4 ½ timmar. Gick upp, pluggade det sista på samhällen. Skrev prov (vilket gick ganska bra!! Hoppas hoppas på mvg!).

Efter att ha ätit (subway) drog vi ner till orienteringen. Vi träffade Michell min förra gympalärare. Det var jättelänge sen jag såg honom och jag blev så glad!! Fick positiv energi inför orienteringen.

Och det hjälpte verkligen. Jag klarade det jättebra, klarade allt kontroller (12 st.) på 1 timme och 19 minuter. För mig är det jättebra i alla fall även fast det inte är det bästa. Man hade 2 timmar på sig så jag hade ju god marginal. Tror jag får mvg... kanske!
Det var värt att springa genom alla blöta sankmarker och få lite rivsår här och var! Haha, Linus i klassen tappade tydligen sina skor i sankmarken och fick inte upp dem, så han sprang utan dem de sista kontrollerna. Skrattade när jag hörde det!

Nu har jag duschat och ska ta igen hela veckans sömn!


Så här såg mina strumpor ut efter... inte så fräscht! Blöta och jordiga...
RSS 2.0