Circuit!

Idag hängde jag med Louise på en cirkelträning. Var sjukt bra träning! Jag höll på att dö. Men så tänkte jag på ett citat jag läste igår "if you want a body to die for, you gotta kill your workouts"! Så jag bet i det sura äpplet och gav mig tusan på att klara mig igenom allt!

Nu efteråt känns det sjukt härligt! Haha Louise tyckte att tränaren gav mig väldigt mkt uppmärksamhet. Det kan ju ha varit för att jag var ny, yngst eller helt enkelt bara den som beklagade mig mest.. haha. :)

Jag ska försöka hänga med Louise på detta nu några torsdagar. Och ska försöka hinna med även zumban, gymmet och promenader! Det är kul det här! Det intresserar mig verkligen med kost och träning just nu, vet inte varför... Jag har alltid varit en riktig slappis förut!

Funderar på att söka till ett "hälsopedagogiskt program" efter att jag kommer hem från Skottland. Men vi får se :)

Här hittade jag lite smarta tips om träning osv. (på en av alla mina tusen appar)!



Musik!!!

Wow!! Ni anar inte hur glad jag är. Det går hur bra som helst nu med musiken.
Det är som en dröm som går i uppfyllelse.

Jag har aldrig känt mig som en speciell sångerska, har alltid varit lite mer av en körtjej... med en röst som låter precis som alla andras (tycker jag, eller en röst som låter som Didos... tycker andra). Har alltid jämfört mig med alla kompisar som kanske har en lite mer utstickande röst. Men nu känner jag mig verkligen inte som en i mängden längre...

Om drygt en vecka släpps min första singel. Jag och Micke (en jättetrevlig man från Örebro) har ju börjat ett samarbete tillsammans! Vilket jag är sjukt glad för! Han skriver otroligt många bra låtar och är otroligt produktiv. Vi har så många projekt på gång.

Den första låten vi släpper är en svensk låt: "En chans, ett förlåt". Kommer att släppas på 23 olika ställen. Spotify, iTunes, cdbaby osv.. Så det känns hur kul som helst!! :D jag får äntligen känna mig som en liten kändis. Känns hur stort som helst att få finnas på spotify, har alltid varit en dröm!

Linus och jag håller också på att göra en grym houselåt. Vi jobbar på distans. Vi delar idéer över telefon. Jag är tacksam för att familjen här har skaffat piano så att jag kan sjunga och spela mina idéer för Linus. Det går riktigt bra och låten kommer nog att bli grym!!! :D

Så jag hoppas att ni alla vill köpa och lyssna på Mickes och min låt när den släpps nästan fredag! Jag kommer vara i London och fira detta med Linus ;)

So long!

Zumba

Jag har äntligen provat på zumban här! Det var SJUKT kul! Jag ska lätt gå på det fler gånger. Det var väldigt bra träning. Mycket hoppande, skakande och vi hann även med lite styrkeövningar i slutet :)

Sen kom jag hem och åt lite nyttigt. Tror jag iaf. Bönor, skinka, spenat, vindruvor, tomater, plommon, mandarin :) iaf halva sallad (eller aa mer frukt eftersom de inte har så mycket grönsaker här...).

Så nu känner jag mig duktig. På torsdag ska jag hänga med snälla Louise någonstans där de har gruppträning. Verkar vara mkt styrka och så, jag vet att hon nämnde plankan. Så vi får väl se hur det är :)

Lärorikt

Ja sånt här kan ju vara bra att kunna när man är här i Skottland (detta är från dagens engelskalektion):

* The British Isles:
1. England
2. Wales
3. Scotland
4. Northern Ireland
5. Republic of Ireland

* The UK (United Kingdom)
Nummer 1-4

* GB (Great Britain)
Nummer 1-3

Ja det har man säkert lärt sig förut.. men glömt bort ;) Jaja nu sitter det iaf!

Potträning

Kan inte potträningen vara slut snart? Har suttit med henne 4 ggr på toan idag. Men så kissar hon alltid när hon inte är på toan...

Fast hon ser ju rätt söt ut när hon läser sin bok.

Halvår!!! <3

Tänk vad tiden går fort! Redan ett halvår tillsammans med Linus nu. Och vi har hunnit med så sjukt mycket på den tiden (trots att jag varit i Skottland majoriteten av tiden)! Och mer är planerat.

Jag förstår inte hur jag kunde klara 19 år utan honom! Han tillför så mycket glädje, trygghet och kärlek till mitt liv. <3

Vissa människor är nog helt enkelt bara skapta för varandra. Vi har passat ihop sen första gången vi träffades. Det har alltid känts så naturligt och enkelt att umgås med varandra.

Jag är så glad att jag äntligen hittade killen som uppfyllde alla mina krav och drömmar. Så har du också höga krav eller drömmer om din drömprins? Sänk dig aldrig för att folk säger att det är omöjligt att hitta den perfekta. Jag slutade aldrig tro och tillslut fanns han bara där. <3

Ruinerad miljöförstörare!!

Oj vad jag flyger mycket numera. Fram och tillbaka. Såhär mkt har jag aldrig flugit! Känner mig som en riktig miljöbov. Och straffet kommer genom att jag blir av med alla mina pengar. Har spenderat över 5000 kr den här månaden på att betala flyg.

Hur tror vi att det går nu då med kommande flyg? "Peppar, peppar, ta i trä", det kan ju inte bli värre???!!!
3 av 4 flygresor som jag gjort själv nu har ju varit katastrofala... På alla olika slags sätt:
1. Hade bokat fel datum och var tvungen att köpa en helt ny biljett (eller ja, pappa hjälpte mig)!
2. Förseningar, stress och borttappat bagage!
3. Vad kan man säga? Allmänt KAOS. Flygplan som inte lyfter, övernattning i Danmark, lång väntan, nervositet m.m.

Nu har jag 5 st. till att klara mig igenom. Jag hoppas på det bästa, kan inte tänka mig fler problem som skulle kunna dyka upp... Faaast, jag har redan stött på ett problem iofs. De vill inte godkänna 2 (utav 3) av mina bokningsnr!!! Vad är deras problem? Det är ju tydligen inte mitt fel eftersom ett av dem funkade som det ska.

Blir man irriterad eller blir man? Önska mig lycka till. Det lär behövas. Närmsta flygresa görs faktiskt om 2 veckor exakt. Då bär det av till London för att träffa världens bästa pojkvän. Och btw.. Om några timmar är en viktig dag för oss.. Men det kommer nog ett separat inlägg om det. ;)

Förövrigt är jag skittrött (bokstavligt talat) på Lucys potträning... Idag har verkligen inte varit en bra dag. Tror det är 3 bajs-olyckor och 3 kiss-olyckor. Det är så äckligt och jobbigt att behöva byta hennes kläder hela tiden. Värre än blöjor!

Aja. Nog med klagandet. Haha jag tyckte att den här kommentaren var lite halvskojig. Sann om inte annat. "Välj konto du vill belasta"... Vill och vill... Och det här var bara en av flygresorna :(

Äta nyttigt?

Nu har jag varit på gymmet igen. Är helt slut men det känns riktigt skönt!

Kom sen hem och försökte hitta lite nyttiga saker att äta. Blev tonfisk, nån slags blomkålsröra som Ellie gjorde förut, rädisor, morötter, mandarin, vindruvor :) gott och nyttigt hoppas jag på ;)

Rörande! :)

Fick ett riktigt fint omdöme från Micke! :) riktigt kul, det går framåt nu!

Sommarkropp 2013!

Nu kör vi!!! Kom precis hem efter att ha varit på gymmet för första gången sen jag kom tillbaka. :D

Fick prata med en personlig tränare. Hon var jättesnäll och hjälpte mig i typ 20 minuter att lägga om mitt program efter det jag ville träna. Hon visade mig några nya smarta övningar. Så nu känns det himla bra faktiskt! Den största fokusen ligger på magen :)

Tillsammans med alla mina hälsoappar tror jag att jag kommer få en himla snygg kropp. Hoppas på att Ellie fortsätter att vilja laga nyttig mat. Det är ju svårt när man inte kan bestämma själv över sin kost. Men jag tänkte försöka köpa lite nyttigt snack iaf:

Spontant!

Oj vilken dag det varit. Vaknade runt 11, åt frukost, duschade och fixade mig, sen bar det in till stan där jag spenderat hela dagen.

Mötte upp Clara och sen gick vi för att möta upp Elin. Vi gick därefter in till stan. Där gjorde vi (eller mest jag) lite shopping. Sen åt vi middag på en restaurang, mycket trevligt! Med efterrätt och allt!

Men dagens händelse... en rätt spontan sak. Jag blev lite halvt tvingad kan man ju säga. Jag ville ju göra det men var lite feg. Men efter att ha blivit övertalad gjorde jag det.. Jag tog hål i öronen!!! Känns konstigt. Känns så annorlunda nu. Små guldörhängen har jag (måste ha de i minst 6 veckor innan jag kan byta). Det gjorde inte så fruktansvärt ont, gick väldigt fort! Kul tycker jag, men väldigt väldigt spontant blev det.

Vi gick sedan vidare för en kväll ute. Sjöng några låtar på karaokebaren (de känner igen oss där nu haha), dansade på nattklubben och nu ligger jag äntligen i min säng. Helt slut men glad :)

Helikopterkrasch!

En ganska stor nyhet (som även har sänts i Sverige, hörde jag från Linus), är helikopterkraschen i London. Och vet ni vad det läskigaste är? Det hände typ 500 meter från hotellet vi ska bo på om några veckor.

En helikopter har alltså krockat in i "St George's Tower". Nån slags hög byggnad med typ lyftkranar högre än själva byggnaden, och det var dessa helikoptern kraschade in i. Sedan ramlade helikoptern ner på marken, tände eld på några bilar och andra byggnader. Två personer döda (piloten och en till) och några skadade.

Så har jag uppfattat det. Vet inte om det var helt korrekt. Men hur som helst, sjukt läskigt att det hände precis där av alla ställen!!

Här är en bild (men sök på Google "helicoptercrash London" så kommer massa bilder upp):

Kallt!

Nu är det extremt kallt både inomhus och utomhus. Har suttit och myst lite under min värmefilt idag, det värsta är dock när man måste ta sig därifrån! XD

Bilen var helt igenfrostad imorse!! Gick knappt att skrapa bort det! Som tur var hade de en jättesmart spray: "de-icer". Man sprayade bara och på några minuter var allt borta. Fast jag hade värmen på högsta nivån och varmaste värmen så det kan ju ha hjälpt lite också. Men en sån där spray borde alla ha! Finns det i Sverige? :p

Tog även en riktig långpromenad med Elin. Försöker att promenera mkt nu. Passa på att göra det när vädret är fint och sen ta gymmet när de inte går att vara ute. :)

 

 

 

Engelskakurs/Haggis

Då har jag haft min första engelskalektion. Det var bra och kul tyckte jag. Lite för lätt ibland, det var många ord som jag redan visste men som vi gick igenom för att Clara inte visste. Men det var bra för då fick jag öva på att förklara. Det var även några ord Clara fick förklara för mig.

Läraren hade med sig en "wordbox". Rätt smart tycker jag. Så allt som vi la där i är sånt som vi inte visste men som vi borde kunna. Så ska vi kolla upp dem sen varje lektion. Så bygger man på så att det blir en hel hög med små rosa lappar med ord.

Läraren hade även med sig haggis!! Jag som alltid velat testa det. Detta var en vegetarisk version dock, som tur var. Jag kom fram till att det ungefär var som pölsa. Det var inte fårmage som jag trodde utan massa gojs som man sen stoppade i en fårmage. Väldigt gott dock. :D kul att testa!

Elins födelsedag!

Åh nej, vad pinsamt. Jag ställde klockan på 12.00 men stängde av den och vaknade 15.30. Jättepinsamt att komma ner och hälsa på familjen, plus gästerna de hade över :p

Hur som helst var det sjukt kul igår! Började hemma hos Elin med tårta, sen gick vi ut och åt (då var även Clara med), sen gick vi till en bar och spelade biljard, sen till en annan och lyssnade på live musik, sen till nattklubben och dansade rumporna av oss. Så en helt perfekt kväll. :D riktigt kul.

Fick kommentarer om mina ögon igen, kul :)

Mer egentid :)

Nu har Lucy börjat på ytterligare ett dagis. Detta gillar jag väldigt mycket. Det ligger typ 50 meter från Beths skola vilket innebär att jag kan droppa av dem båda nästan samtidigt!

Jag hoppas även på att Ellie/Ben kan betala lite extra så att hon kan stanna och äta lunch där. Dock måste man ta med sin egen lunch... Men om hon gjorde det skulle det innebära att jag fick vara ledig från 09.00-13.00! Då skulle jag hinna gå på gymmet eller nåt utan att känna mig stressad.

Idag hann jag med en promenad, gå till biblioteket och hann även kolla runt lite i affärer. Och då var hon bara inne från 09.30 till 12.00 :p

London

Nu så! Nu känns det skönt. Nu kommer det inte dröja 11 veckor tills jag får se Linus igen... Vi delar upp det så att det blir 4 veckor och sen 7 veckor.
 
Nu har vi båda nämligen bokat flygbiljetter till London!! :D och vad skillade vi är! Vi lyckades boka så att vi landar på samma flygplats (Gatwick) med 5 minuters mellanrum. Jag 18.50 och han 18.55 :) men när det gäller mig vet man ju aldrig när jag kommer fram... med tanke på att 3 av 4 flygresor har strulat REJÄLT!
 
Än har vi inte bokat nåt hotell. Det blir en uppgift för morgondagen kanske. Jag bokade i alla fall en plats på långtidsparkeringen i Inverness. Vuxenpoäng på det? Jag fick låna bilen över helgen sa Ellie! För det var inte säkert att jag skulle hinna med något tåg eller någon buss på vägen tillbaka.. och jag vill ju inte bli fast på flera ställen över natten. Det räckte med en natt i Danmark ;)
 
Ska bli sjukt kul att få träffa Linus och spendera en helg tillsammans i London. Lite dyrt blir det, men vi får se det som en försenad halvårspresent till oss båda (26 Januari har vi varit ihop ett halvår och 8-10 Februari blir det London).
 
Bildkälla
 

Vårkänslor?!

Vad skumt det är när det i början av januari känns som att det är vår! Solen skiner och det är varmt ute. Skumt men riktigt härligt! För mig räckte det med drygt 2 veckor av snön i Sverige. Jag hann åka pulka vilket var det viktigaste ;)

Jag tog precis en promenad med Elin. Kul att träffa henne igen och babbla av sig! Passade lagom att ta en drygt timmes promenad när Lucy var på dagis.

Vi gick förbi den här skylten som jag länge tänkt fota. Tycker den är riktigt rolig. Findrassie ska det vara, men någon har strukit över "r" och "ie" så att det blir find ass :p

Finns en till rolig skylt som jag vill fota. En "varning för gamlingar" skylt! Haha, får se när jag kan ta mig förbi där.

Saknad!

Åhhh va kul det var att träffa barnen igen! När jag kom in i deras rum imorse fick jag ett härligt välkomnande! Lucy upptäckte mig först, hon såg att det var jag även fast det var mörkt i rummet och utbrast: "Kilia!!!" och gav mig en stor kram. Sen vaknade Beth och då fick jag en kram även därifrån. Underbart! :)

Tänk vad mycket de förändrats på bara 3 veckor, speciellt Lucy. Nu går hon mkt bättre och pratar mkt mer. Hon hade inte pottränats dock.. Bara lite grann, men än är hon inte torr. Så jag måste fortfarande byta blöjor.

Men för övrigt så har allt blivit mycket bättre och enklare nu. Lucy är inne på dagis varenda morgon (istället för 2 olika dagis samma dag och sen inget alls torsdagar och fredagar). Tisdagar är hon inne hela dagen (en halvtimme längre än förut, vilket innebär att jag kan ta Beth till hennes simning utan Lucy!).

Så jag tror att allt kommer kännas mindre stressigt nu. Skönt!

Jag träffade även en ny au pair idag, från Tyskland. Hon var mycket trevlig! Jag var över till hennes hus för att kolla vilken nivå jag låg på i engelskan (en lärare kom över). Så förmodligen ska vi ta kurser tillsammans, vi verkade vara på samma nivå. I så fall kostar det 7.5 pund per gång och sen anordnar de träffar ibland med andra elever. "Walk and talk", vilket helt enkelt innebär att man träffas, promenerar och pratar med andra elever. Ett bra sätt att lära känna nya vänner på! :)

Så allt känns jättebra faktiskt! Skönt och kul att vara tillbaka. :) Just nu sitter Beth och jag och spelar duetter på hennes nya piano!

34 timmars resa...

ÄNTLIGEN!!!

Framme tillslut i huset här i Elgin, Skottland efter en restid (läs väntetid) på totalt 34 timmar! Det mest komiska var kanske att jag efter 24 timmar inte kommit längre än från Halmstad till Köpenhamn (jag hade kunnat GÅTT snabbare). Sen, de resterande 10 timmarna hände det en hel del i mitt resande.

Sliten, kall, trött, hungrig... you name it. Men framme är jag och väskan har jag med mig. Vad mer kan man begära?

Morgonen började väldigt tidigt! Jag var så borta när jag vaknade på hotellrummet (efter bara en timmes sömn) att jag började smeka Saras arm... Fick nämligen för mig att det var Linus som låg bredvid mig. Blev rätt chockad när jag hörde en tjejröst! Då snurrade hjärnverksamheten igång.

Det var en rätt så skum känsla att sova på hotell med en random människa... :p men hellre det än att vara själv. "Hellre TVÅ panikslagna/förvirrade tjejer än EN ensam liten tjej"... Det har varit mitt motto under de här två dagarna och därför har jag även lärt känna massa trevliga personer :)

Vi gick i alla fall upp tidigt imorse för att vara först på plats till hotellfrukosten: 05.30! Efter att ha slängt i sig världens godaste hotellfrukost (amerikanska pannkakor, scrambled egg, yoghurt, frukter osv osv) skyndade vi iväg för att lösa krånglet med våra biljetter. De öppnade nämligen också 05.30, därför blev det stressigt.

När vi äntligen kommer fram till biljettdisken får vi höra att vi inte får plats på nåt flyg förrän det som går 13.15! (Dvs, om man inte ville stå för kostnaden själv för nåt annat plan... Det gick ju ett direktflyg med SAS men det kostade 5000kr!!! Och BA kunde inte betala detta eftersom bolagen inte samarbetar med varandra) Nähe, det var ju kört... vad gjorde man då i 6 timmar?? Ja, nu ångrade vi allt att vi redan hade slängt i oss den goda frukosten och checkat ut från hotellet. Nu längtade vi tillbaka till hotellsängarna. Lite mer sömn hade behövts!

Som tur var var det iaf samma flyg vi kom på, så vi hade sällskap hela vägen till London :) jag hade faktiskt rätt mkt flyt idag. Båda flygen gick i tid och allt funkade super! Jag fick mitt bagage fort så att jag hann med bussen till tåget (och fick betala bara typ 20 kr istället för 90kr för en taxi). MEN däremot missade jag tåget med 10 min och fick stå och vänta i 1 och en halv timme ute i kylan på nästa tåg mot Elgin.

Efter tåget fick jag ta en taxi och så var jag hemma... tillslut.

Just My Luck! <3

Nej det HÄR var värsta dagen i mitt liv...

... och även bland de bästa!

Ja jösses! Jag som trodde att det inte kunde bli värre än min förra resa.. Jag hade fel!

För det första är jag sjuk, igen! Någon slags inflammation eller nåt? Vet inte, eller bara vanlig förkylning kanske.

Sen var det så att tåget från Halmstad till Köpenhamn blev så pass försenat så att det inte kunde gå längre än till Malmö. Vi var tvungna att kliva av tåget och leta rätt på ett nytt som tog oss till flygplatsen. Jag fick sällskap av en jättetrevlig tjej som också fick lite panik och skulle till samma ställe. Vi hade sällskap enda tills våra gatear skiljde oss åt.

Jag kom på planet helt okej och alla människor var på i tid och allt. Vi började rulla men stannade sedan upp. Vi förblev väntandes.. Och väntandes och väntandes.... I nästan FEM timmar på planet!!!!! Jag hittade en ny trevlig tjej att ha panik med (min granne på planet). Eller aa, vi skrattade mest och hade roligt. Övertrött, hungrig och stress relaterar i skratt tror jag. Hon försvann dock sen i och med den stora utsållningen (alla var tvungna att lämna planet i och med att det var nåt tekniskt fel på vårt). Kändes som titanic, men istället för "kvinnor och barn" först så var det "de med speciella kort" först. Eller "de utan bagage"... Jag hamnade i sista gruppen och fick inte en plats vidare till London.

Nej, jag blev kvar här i Köpenhamn. Och gissa vad? Jag hittade en till tjej att ha panik med!! Nu har jag och min nya panikkompis (också au pair, i London) precis ätit buffé på ett hotell här på flygplatsen, sjukt gott. Vi har även världens lyxrum med dusch, badkar, tv, två fina sängar och världens utsikt. Så, kan man klaga eller??? Nej vi typ hoppade runt i glädje!

Jag hoppas bara att det löser sig imorn så är jag glad! :D känns helt overkligt. Jag väntar bara på att storräkningen ska komma imorn för hotellet. Detta är för bra för att vara sant. OCH vi får hotellfrukost imorn också!

 

 

 

 

Sista måltiden...

Nu har vi precis käkat vår sista middag ihop. Blev så sjukt lyckat! Ris, kycklingspett (kyckling med mango chutney och curry) jordnötssås (egengjord: jordnötssmör, smör, mjöl, vatten och lite soja) och wokgrönsaker!

Känns onödigt att laga så många goda maträtter till bara oss två... Men men :p jag känner mig dock inte så rolig då det bara rinner och rinner från min högerhalva (öga, näsa... inte mun, eller?). Kommer bli jobbigt att åka så länge imorn och vara sjuk, igen!!

Jaja, så kan det gå. Lite otur har man allt ibland. Men det löser sig nog.

Helsingborg, Halmstad

Vi har hunnit med en hel del nu under min tid med Linus. Bl.a. var vi till Helsingborg och till Väla centrum, ett av de största köpingcentrumen i Sverige! Riktigt kul att se, sjukt stort var det. Kändes som att gå runt i en stad, fast att allt var inomhus!

Vi har tagit lite promenader. Varit upp till galgberget och även satt upp vårt hänglås på bron :) det där vi ristade in våra bokstäver!

Vi har även forsatt att laga jättegod mat: bakad potatis med skagenröra, vitlöksbröd och sallad. Sen lagade vi även coronation kyckling och nu blir det ett restaurangbesök. Mums :)

Nyår!

Gott nytt år alla! Nu har vi lämnat 2012 och påbörjat 2013... Förra året hände det verkligen en hel del. Det var året då jag tog studenten, året då jag bestämde mig för att dra iväg till Skottland i 9 månader men framförallt året då jag äntligen träffade min drömprins ;) Vem hade kunnat tro detta i början av året?

Och vilken underbar nyårsafton vi hade. Sjukt god mat, roliga lekar, massa skratt , dans och det bästa: en nyårskyss! Perfekt sätt att avsluta det gamla året och perfekt sätt att börja det nya! :D

Dagen innan nyår var inte så pjåkig heller. Vi spelade tv-spel (typ som Wii fast utan kontroller), jag hälsade på massa nytt folk och vi badade badtunna! De sa såhär om badtunnan: man får plats 6 personer, 8 om man vill sitta lite trångt... 16 om man är dansare. Men där slog vi ett nytt rekord: vi var 18!!! Helt galet! Jag fick en härlig plats i mitten, på toppen av alla. Mycket skratt blev det :p

 

Tripp, trapp, trull innan nyår! Jag, Linus och Marcus (Linus brorsa) 

 

Badtunnan! Ja... Ni kan ju tänka er hur trångt det var! XD 

 

 

RSS 2.0