Oturligt

Ja ni... Jag lyckas alltid pricka in att bli sjuk precis när jag ska flyga. Det är väl typiskt. Bara för att göra resorna (om möjligt) ännu värre...

Klockan är nu 04.18 och jag kan inte sova. Har världens rethosta. Hittar ingen hostmedicin så jag sitter nu på nedervåningen och dricker honungste. Har fixat mackor som lunch tills idag... Nåt vettigt kunde man ju göra om man ändå var vaken.

Och så kan jag ju berätta lite om min sista dag (igår) när jag ändå har tid.

Satt barnvakt till baby William medan Ellie och Charlotte var på zumba, tjänade 5 pund extra. ;) världens sötaste unge! 10 månader gammal och jätteglad :) så det var roligt tycker jag. Någon så liten har jag aldrig tagit hand om.

På kvällen åkte vi till Beths skola för att äta middag där. De samlade in pengar till fattiga i Afrika och därför var kvällens middag "Rich/poor man dinner". Man fick dra en lott, och så blev man antingen rik eller fattig. Beth, Lucy och jag hade turen att bli rika medan stackars Ellie blev fattig. Vi rika fick serverat lasagne, massa grönsaker, vitlöksbröd, efterrätt, choklad... Ellie fick ris och vatten. Tyckte synd om henne och erbjöd lite av min mat, men hon ville inte ha :p Jag var dock glad att jag fick en rik mans biljett för detta var halv åtta på kvällen och vi hade inte ätit någon middag!! Jag kan ju även tycka att det är tur att jag drog livets lott rätt och fick födas i Sverige där vi har det så pass bra!

Jahapp, man kanske ska försöka få lite mer än ett par timmars sömn... Jaja, vi ses imorn! Kram

"When you feel so tired, but you can't sleep..."

.... because you've got two sick children waking you up at 06.30 screaming and crying..

Buhu. Det var den skönhetssömnen. Eftersom jag inte heller är helt frisk hade jag tänkt sova lite längre. Gick inte så bra, för jag kunde inte somna förrän sent igår och vaknade extremt tidigt av barnen.

Beth är för sjuk för att gå till skolan... Så vi blir hemma idag. Blir en låååång dag. Usch vad jag inte orkar med detta. Nä just nu vill jag bara bli frisk och komma iväg från den här sjukstugan.

Mycket snart!

Ja ni, nu är det verkligen inte långt kvar tills vi ses! Kan inte vänta! Saknar er alla väldigt mycket <3

Samtidigt trivs jag väldigt bra här. Den här perioden har varit mycket rolig eftersom jag kommit så otroligt nära Ellie nu när Ben varit borta i 6 veckor. Ser fram emot lördag då vi ska åka till Aberdeen tillsammans (Ellie, jag och tjejerna). Äta på restaurang och shoppa! :D

Idag hade Beth och jag en pianokonsert för Lucy och Ellie :) vi spelade två duetter tillsammans. Beth är mycket duktig så det var kul. Själv behövde jag tänka efter lite när jag skulle läsa efter noter, haha det var länge sen nu!

Och imorgon börjar anmälan till högskolan. Känns så otroligt skönt att veta vad man ska söka och känns så otroligt skönt att veta att man kommer att komma in på det man vill.. (antar jag?) :) ser verkligen fram emot i höst, är så taggad på att börja på den utbildningen och att flytta ihop med Linus! <3

Ni får en bild på vårt väldigt skiftande väder här.. På en dag kan det skifta extremt mycket...

1 vecka

Om en vecka åker jag hem! Helt sjukt! Tiden går så läskigt fort.

Just nu känner jag verkligen för att åka hem. Lucy har inte varit speciellt rolig idag. Gråter och skriker hela tiden. Blir tokig... Antar att det är för att hon är sjuk och inte mår bra. Alla här hemma är typ sjuka. Ellie har hostat och snuvat länge. Barnen hostar och nyser rakt på mig.. Så det är inte lätt att hålla sig frisk här inte.

Vaknade upp imorse med världens huvudvärk. Uh. Inte kul. Jag försöker hålla mig frisk på alla möjliga sätt. Sjukdom kommer aldrig lägligt. Och verkar alltid komma passande till mina flygresor...

Till lunch idag testade jag att laga bönbiffar, kul! :D experimenterade lite med olika saker. Och slutresultatet blev rätt bra. Bönor, ägg, rivna morötter, havregryn, wheatgerms, keso, brunt mjöl, kryddor (hon har typ bara starka kryddor här.. Så det enda jag hittade som passade var en fajita kryddmix). Mixat med stavmixer och sen stekte jag dem i olivolja. Och så åt jag det tillsammans med risotton Ellie lagade igår. Gjord på rädisor haha :D

Bra kost = bra hy, hår, naglar osv.

Jag är en aning trött på alla som alltid ska komma med jobbiga frågor när man börjar äta nyttigt och träna. Alltid kommer det från någon: "Du behöver inte banta!", "Du är så smal, du behöver ingen diet"... Osv osv.

Jag håller på att lära mig om "Clean eating" nu, rätta mig om jag har fel... Men det går i stort sett går ut på att äta så "rent" som möjligt. Frukt, grönsaker, fullkornsprodukter osv. Inte massa socker och skit :p Och det verkar helt klart vara vettigt. Man ska inte skippa något utav "kolhydrater, fett eller protein" som många andra dieter påstår. Utan bara äta så nyttigt och varierat som möjligt.

Man ska även äta oftare och mindre mål för att hålla förbränningen i kroppen på en jämn nivå. Och dricka massor av vatten samt träna regelbundet.

Jag förstår inte hur vissa personer ser det negativa i detta... Så våga inte klaga! Det finns inget negativt alls i att försöka skära ner på intaget av onyttigheter. Om det är nåt man med säkerhet kan skippa från sin diet (utan att riskera att missa något viktigt) så är det socker.

Sedan jag börjat i detta tankesätt märker jag dels skillnad på hur min kropp ser ut. Men även andra saker. Som många vet har jag haft problem länge med min hy... Försökt sjukt många saker för att göra den bättre. Men bara genom att äta nyttigt och dricka mycket vatten ser jag stora skillnader. Har även haft rätt risigt hår, vilket ni också vet. Många har klagat på mig för att jag tappat så mycket hår och frisörerna har kollat på mitt hår och sagt: "Det här var det värsta hår jag någonsin sett! Vad GÖR du med ditt hår egentligen?". Nu har jag däremot fått höra från min frisör här i Skottland: "Wow, du har så lent och fint hår! Det ser inte alls slitet ut, så jag tror inte vi behöver klippa något idag utan vi kör bara på färgning idag".

Jag blir så sjukt glad. Allt detta kommer som en bonus jag aldrig ens tänkt på. Så jag skulle uppskatta om folk istället för att klanka ner på mig försöker att stötta mig istället. Jag är trött på att nästan behöva skämmas eller känna mig dålig till mods för att jag säger nej till en sötsak, godis, alkohol eller liknande. Om jag verkligen inte känner för det så vill jag inte känna mig tvingad att äta/dricka nåt bara för att undvika att andra ska tycka att jag är konstig. Eller om jag nu känner för det men lyckas stå emot så vill jag inte att någon försöker övertala mig att äta/dricka det... Sen ska man unna sig belöningar ibland, men bara om man verkligen känner för det. Och då ska det kännas som ett val, inte som att man fuskar "make it a choice, not a cheat". T.ex. har jag gått och längtat i flera veckor nu efter en hembakad semla och det är något jag gärna vill ha/baka när jag kommer hem.

Pheuw, blev ett långt inlägg detta. Men ja, som sagt, jag skulle uppskatta lite mer positiva kommentarer angående hur jag lever just nu. Alternativt, om ni inte har något bra att komma med, säg inget alls... För jag är trött på att andra ska lägga sig i hur jag ska leva mitt liv. Det är fint att ni bryr er... men om ni verkligen gör det så accepterar ni hur jag vill leva och uppmuntrar mig istället.

Kram på er alla som läste detta, det är väl förmodligen ni som bryr er mest och förmodligen ni som bör ta åt er mest. Är glad över att ha er i mitt liv och ser fram emot att träffa er om drygt en vecka! :)

Som mellanmål idag försökte jag att fokusera på Vitamin A, vilket ska vara bra för en fin hy. De säger att det finns mycket vitamin A i grönsaker/frukt med färgen orange och gul. Så det blev clementin, banan och mango med wheatgerms och jordnötssmör :)

Happy aupair's day

Vilken otroligt fin värdfamilj man har! Ger mig presenter och kort med texten "happy aupair's day". Fina stjärnörhängen och ett fint doftljus med mitt namn :)

Jag frågade Ellie om det faktiskt fanns något sådant som "aupair's day". Men hon sa att det nog inte gjorde det men att det borde göra det haha. Så det var nog bara nåt de kom på själva, otroligt fint. Vad glad man blev för lite spontanpresenter. :)

Hälsosam... Eller inte.

Har blivit så sjukt hälsosam vad gäller både kost och träning. Men så har jag nu gjort något mindre hälsosamt... Solade solarium 2 gånger. Bara 6 minuter båda gånger. Men nu är jag röd, vilket inte alls känns bra :(

Har ju alltid klagat på folk som gör det för att det inte är bra... Men ville verkligen bli brun inför min 20-års fest. Men tror det får räcka med dessa två gånger faktiskt. Har huvudvärk nu och känns inte alls bra att ha bränt sig.

Nä, nu är det tillbaka till hälsosamt liv utan solarium. Får bli andra medel istället. Soldusch eller nåt.

Gjorde en god bananglass häromdagen apropå hälsosamt. Skivade en banan, frös in, mixade. Klart! Krämig och god glass och känns mycket lyxigare att äta bananen så än bara ur skalet :) jag menar... Visst ser väl alternativ 1 godare ut än alternativ 2? Även fast det är samma saker!

Advanced english

Känns bra att man nu ligger på en väldigt hög nivå på våra engelskalektioner. Gått från "Upper intermediate" till "Advanced".

Nyligen skrev vi "mini sagas" på exakt 50 ord. Jag fick tillbaka min med kommentaren "100% fantastic!" och hon la även upp den på hennes facebook-sida där den fått över 200 läsningar från andra elever :)

Nu blir det till att göra dagens läxa. Skriva 5 intressanta saker om Nessi bl.a. :)

Rolig helg

Blev en riktigt spontan och rolig helg!

Jag var själv hemma hela helgen eftersom Ellie och tjejerna var i Aberdeen. Så jag och mina tjejer (Elin och Clara) spenderade helgen tillsammans.

Vi åkte till Inverness på lördagen, gjorde lite shopping på primark och h&m. Sen åkte vi hem och åt middag på Jimmy Chung's, älskar den restaurangen! Därefter hem för en filmkväll och sen gick vi ut på nattklubben. Tjejerna sov hos mig också :) så blev verkligen en heldag tillsammans!

Söndag blev en lugn dag med städning, promenad och ännu en film med tjejerna :)

Översvämning i badrummet!

Hahaha åh vilken rolig dag det har varit. Gillar verkligen hur bra vänner jag och Ellie har blivit då Ben är borta. Vi tittar på tv program tillsammans, vi följer "embarassing bodies" och "supersize vs. superskinny" och vi pratar om vad som är nyttigt och hjälps åt att laga mat. Vi pratar även om träning då vi båda går på zumba och ifit (dock inte samtidigt eftersom någon måste passa barnen).

Idag var även hennes syster uppe på besök. Så efter Beths skola åkte vi alla till home bargains och gjorde lite shopping :D jag köpte bl.a. grönt te, jordnötssmör (trodde absolut inte det var nyttigt, men alla snackar om det.. Så fett värt!), sojamjölk (för typ 3 kr, wiho), nötter, ansiktsgrejer osv :D allt för under 13 pund. Älskar den affären.

Haha senare på kvällen så satt vi nere i vardagsrummet och snackade och barnen fick deras naglar målade. Så säger Ellie plötsligt "Crap, the bath!!!" och springer upp på ovanvåningen. Hahaha, hon ber oss sen komma upp och kolla. Och det var verkligen på gränsen till att bli översvämning. Så extremt fullt med vatten och sjukt mkt skum!!!! XD Jag skrattade ihjäl mig!!!

Generöst

Fick ett mycket trevligt svar från British Airway, efter mina två (väldigt långa klagomail efter mina hemska resor).

De sa att de skulle betala tillbaka de kostnader som jag fått lägga ut pga dem (tågresa, taxi, missad lön osv). Dessutom gav hon mig 9000 avios poäng. Med dem kan jag boka en resa motsvarande Köpenhamn-Aberdeen :) Väldigt generöst tycker jag, så nu är jag glad.

Dessutom fick jag ju uppleva att bo på hotell med gratis middag och frukost under resan... Så man kan ju inte klaga.

Nu tycker jag om British Airway igen :)

RSS 2.0