Waste of time?

Har precis varit till doktorn. Jag trodde att jag skulle få prata om mina eksem och min tå.. Men nej då behövde jag boka ytterligare ett besök!!!

Den här gången svarade jag bara på frågor. Typ hur länge jag varit i Elgin, om jag röker, om jag motionerar osv. Och sen väga och mäta mig. Uhh jag har blivit tyngre (knappast muskler... dags att börja motionera) meeen hon sa att jag var 170 cm!!!! Yey! Äntligen. Har hatat att vara 169 cm hahaha!! :)

Dag med Elin

Äntligen har jag fått lite egentid! :)

Droppade av barnen på skola respektive dagis. Sen kom jag hem, pratade med mamma på Skype i nästan en timme, fixade huset och fixade mig. Därefter mötte jag Elin vid tesco (vi tog båda bilarna ner dit) och så gick vi och åt lunch och hade en härlig dag i stan. Mycket trevligt! :)

När jag hämtat upp barnen förbjöd jag dem att kolla på tv. Dels för att de kollar på tv alldeles för mycket och dels för att de uppfört sig dåligt! Skönt med en tv-fri dag :D

Beth hjälpte mig att lösa det "Binära pusslet" ;) bara ettor och nollor och så ska man lista ut var alla ska vara, rätt kul och enkelt.

Diamonds are a girl's best friend?

Wow.. Fick precis en jättefin nyckelring av Ellie :) en riktigt liten bling-bling sak haha! Skönt, nu lär man ha koll på nyckeln i alla fall!

Tänk tänk tänk

Jag köpte en jätterolig bok med massa kluringar!! Så nu får mina hjärnceller arbeta :)

Se om ni kan lösa detta också?

 

 

Little badass!

Haha Lucy har målat i sitt ansikte... Det ser ut som att hon har skaffat sig två piercingar tycker jag :p

Tips

Om ni fyller i er mailadress när ni lämnar en kommentar så får ni veta varje gång när jag har svarat. För det gör jag alltid! Har svarat på varenda liten kommentar hittills :)

Jättekul att ni lämnar små kommentarer ;) extra kul är det att veta vad ni har för er där hemma också :D

En timme extra!

Wow, är inte ofta som man faktiskt är uppe när klockan vrids tillbaka. Kollade på iPhonen när klockan var strax innan 4 och sen när jag kollade igen var klockan bara 3. Kändes skönt! En timme extra out of nowhere!

Behövdes verkligen just idag... Jag råkade nämligen sova till halv tre (vilket hade varit halv fyra om man inte ställt tillbaka klockan!!). Länge sen jag sov så länge!! :)

Idag har jag därför bara hunnit med en sak: byta lakan. Mm, älskar känslan av nybäddad säng. :) och åh just ja, pratade med mormor och morfar på Skype också. Det var roligt :D jag har varit jättedålig på att vara inne på Skype och på att höra av mig till er där hemma, förlåt för det!

 

Halloween!!!!

Shit vilken stört rolig kväll det varit!! Har skrattat så magrutorna börjat tränga fram.

Ben skjutsade mig in till staden (för han tyckte väl att jag var galen när jag sa att jag skulle gå in... i regnet). På vägen plockade vi upp Elin! Sjukt trevlig tjej och så sjukt kul att ha någon att snacka svenska med. Ingen annan som fattar (hoppas jag) så man kan prata hur mkt strunt som helst!

Kändes verkligen som att vi klickade på en gång. Så det var jättekul. Hoppas på att vi kommer att göra många saker tillsammans!!

Var jättekul att se alla utklädda!!! Det var sjukt mycket folk ute och alla var så extremt trevliga och sociala :D har pratat extremt mycket den här kvällen med extremt många personer... helknasiga personer :D

 

 

 

 

 

Extrapengar!

Ben frågade mig förut om jag kunde sitta barnvakt åt Charlottes barn. Jag som hade planerat en halloween-utekväll sa att jag skulle tänka på det. Tillslut kom jag fram till: att jag kunde göra både och!

Det var hur enkelt som helst att sitta barnvakt! Barnen sov hela tiden så jag satt bara nere i soffan framför brasan och slappade. Tittade på "How I met your mother" och läste en bok. Mamman hade ställt fram en bricka med tekopp, kakor osv till mig. Sjukt gulligt!

Jag blev dock sjukt rädd då två ögon plötsligt stirrar på mig. De hade glömt att berätta att de hade en katt!! XD Katten var så sjukt extremt kelig! Jag kunde inte låta bli att gosa med den även då jag vet att jag är allergisk...

De kom hem en timme tidigare än väntat och så körde pappan hem mig eftersom vädret var skit (även fast det bara tar 2 minuter att gå). Väldigt snälla! Hoppas på att de behöver mig igen snart. :)

 

 

Pumpkin carving

Nu är det halloween som gäller!

Idag har jag varit med barnen till "Moray art center" där man fick karva ut pumpor. Första gången jag gjorde det! Mycket hårdare än jag tänkt mig, man blev helt slut i armen! Men va coolt det blev när man satte ett ljus i dem :D

Älskar den mysiga känslan!

 

 

 

 

3 månader <3

Tiden går verkligen fort! Idag har Linus och jag varit ihop i 3 månader. :D

Synd att vi inte kommer att kunna fira någon av våra månadsdagar tillsammans (förrän nästa sommar). Men man får göra det bästa av situationen: fira genom ett Skype-samtal :p

 

 

 

Kakmonster

Haha Linus skrattade åt mig när han var här! Jag har min egna lilla kakgömma i min låda här vid sängen :D och lite vitamintabletter, mentos och karibiskt te (Linus tog med två paket! <3)

Jag pratade med "Aupair-Elin" också! (på Facebook) Hon verkar mycket trevlig och bor bara 10 minuter bort om man går :) hon kanske ska hänga med oss ut på lördag! Kul :D

Ny aupair-vän?

Åhh va roligt! Ellie berättade för mig att hon träffat en annan au pair, också från Sverige!

Hon hade svårt att uttala hennes namn. När hon sa det lät det som Helene eller nåt sånt. Men nu när jag fick telefonnumret och såg namnet nedskrivet började jag skratta!! Det var Elin. :D så jag hoppas verkligen att vi kan träffas och att hon är trevlig. Jag sms:ade precis henne och väntar nu på svar!

Onödig fakta

Laddade precis ner appen "onödig fakta". Hur mkt som stämmer vet man aldrig, men kul att läsa är det iaf!

Visste du att...

"... man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten."

"... dina naglar växer snabbare under vintern."

"... en kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud, innan den svälter ihjäl."

Yummy!

Beth är hemma nu, hon mår bättre. :) Nu har Ellie öppnat sina presenter också. Från mig fick hon tre body butter, tre smaklepsyler och choklad :) tror hon blev glad.

Nu fick jag precis en sked från Ellie... gjord av choklad. Yummy!!!

Sjukhusbesök

När jag vaknade imorse fick jag veta att Ben kört Beth till sjukhuset. Hon hade varit helt svullen i halsen och haft svårt att andas!

Ellie avlöste honom vid 8-tiden. Då hade Ben varit där sen kl. 4 (mitt i natten). Så stackars Ellie har fått fira sin födelsedag på sjukhuset! :(

Roligt?

Idag har varit en riktig fixardag. Städat huset, tvättat, bytt lakan i barnens sängar. Är nog dags att byta i min säng snart också. Har bytt i barnens sängar 3 ggr under samma tid som jag bytt i min säng.... 0 gånger!

Tyckte att jag bäddade Lucys säng lite roligt då jag hittade exakt samma dockor i hennes säng. Haha :)

Picknick i parken!

Ytterligare en härlig dag! Wow :) jag njuter medan jag kan.

Beth och jag tog en promenad ner till biblioteket. Där lämnade vi av några böcker, läste lite böcker och så hade vi picknick utanför. ;)

Varm choklad, mackor, frukt, snacks (bl.a. mentos som Linus tog med hit :D) och så våra hemmagjorda "cereal bars" som Beth och jag gjorde igår.

 

 

Strömavbrott

Vi kom hem och upptäckte att det var strömavbrott. Anna kom ut från hennes hus och frågade om vi också hade det.

Precis när vi tänt massa ljus så tändes alla lampor igen. Suck... Men men det är ju mysigt med ljus!

Hopprep, måla och regnbåge

Vilket härligt väder det är!! Har varit två kanonfina dagar.

Det gäller att passa på att vara ute då. Jag har precis hoppat hopprep tillsammans med Beth. Väldigt kul, vi kom upp till 31 hopp när vi hoppade båda två med ett hopprep :D sen målade vi med kritor på marken.

När vi kom in upptäckte Beth en regnbåge på golvet. För solen sken in genom fönstret och genom en flaska vatten :)

 

 

Borta igen...

Nu har Linus åkt hem igen. Men åhh, vilken perfekt helg det har varit. Vi har hunnit med exakt allt jag ville. Jag har visat honom staden (poundland, de fina vägarna osv) och Lossiemouth. Sen har han fått träffa Anna och familjen :)

Tillsammans med Anna gick vi till några pubar och nattklubben här i staden. Haha, man märker verkligen vilken liten stad det är då man kommer in på en bar (som man varit på en gång innan) och kvinnan i baren minns vad man drack förra gången. Lite chockerande! "You had this one last time!"

Imorse var det tråkigt att säga hejdå till Linus. Speciellt nu när man vet att det är 9 veckor tills vi ses igen :( som tur var har tjejerna varit riktigt gosiga den här morgonen! Så jag har legat och myst med dem i soffan nu.

<3

Helt underbart! Kan inte fatta att Linus äntligen är här!

Nu har jag visat honom runt i staden :)

 

 

Linus!

Äntligen!!! Nästan 6 veckor har gått sen vi sist sågs. Och nu är det dags igen.

Snart bär det av mot flygplatsen. Tar ca 2 timmar enkel väg.. Så det blir nog den längsta resan som jag kört bil helt själv! Och det blir definitivt den längsta resan i vänstertrafik. Wish me good luck!

Nu kan jag tanka också!

Ni hade rätt, det var inte svårt alls! ;)

Blev inte alltför dyrt. Vet inte varför, men Ben betalade 10 pund (snällt)... så det blev bara 20 pund för mig. Den bensinen borde räcka hela helgen!

De är verkligen hur snälla som helst. Ellie sa att vi fick ta vad vi ville av maten som finns i huset (förutom vissa saker som hon hade planer för). Jättesnällt! :)

Storstädning inför finfrämmande!

Den här dagen har gått åt till att städa inför Linus besök! Mitt rum och "mitt" badrum var det jag la ner mest energi på (badrummet är skinande rent! :p). Men jag städade även lite grann i resten av huset.

Är glad för att jag fick lite ledig tid nu innan Linus kommer. Så jag hinner fixa både huset och mig själv :)

Känns så sjukt kul att Linus är här om nästan exakt ett dygn! Kan knappt fatta att det är sant ;)

 

 

Primark

Ursäkta för få inlägg idag. Men har haft rätt fullt upp.

Äntligen tog mamman med mig (och barnen) till Inverness och affären "primark". Varje gång jag kommenterat att hennes kläder är fina har hon nämligen svarat: "Tack, de är från primark". Så nu har jag äntligen fått vara där :)

Blev lite smått och gott: två mysiga strumpor, en pyjamas (var tvungen att ha en dels till Beths pyjamasparty och dels för att det är kallt här), en topp och jeans. Allt för 26 pund :)

Blev en vargtröja som pyjamastopp :) jag var ju trots allt en varg en gång i tiden (vissa av er lär väl fatta).

 

 

Allmänbildad?

Här är min chans att bli lite allmänbildad :) vilket många av er vet att jag behöver!

Faktiskt en ganska rolig app. Speciellt när man utmanar personer man känner! Lärorikt och roligt! Många olika kategorier att välja bland.

(Elin, jag tycker att du borde testa detta!)

Vem?

Okay, tell me... Vem eller vilka har haft en sån tråkig dag att ni varit inne på min blogg så stört många gånger. Över 200 sidvisningar, haha!

Ingen vill läsa min blogg över helgerna men mitt i veckan, då så!! :p

Aja riktigt kul att jag har runt 50 läsare ibland (trots att jag inte ens länkat på Facebook på länge). Roligt att veta att folk bryr sig :)

Vinter?

Jag hade tänkt ta en springtur imorse eftersom jag hade en ledig förmiddag. Jag tänkte: "bäst att passa på innan det blir för kallt ute"... men försent! Jag tittar ut genom fönstret och upptäcker att gräsmattan är vit. "Snö?!" var min första tanke, men vid närmare eftertanke kom jag på att det även kunde vara frost.

Hur som helst är det rysligt kallt här nu! iPhonen säger 4 grader, min kropp säger mig: FÖR kallt!

Jag bestämde mig ändå för att gå ut och springa nu på kvällen. Vilket slutade i att jag kom hem med händer som en kräfta och var tvungen att värma mig med en varm kopp te. Himlen var dock rätt fin och jag bestämde mig för att springa till och uppför "Ladyhill". Försökte räkna trappstegen och tror jag slutade på 115 eller liknande (svårt att springa, lyssna på musik OCH räkna stegen). Kom dock upp lite för sent för att se solnedgången, men det får bli en annan gång. 

 

 

Boooo!!

Time to boo other people!

Beth och jag har suttit och målat lite spöken osv :) sen antar jag att Beth ska springa och lämna dem imorn :p riktigt kul!

Haha Beth gjorde typ allt som jag gjorde, värsta copycat-tjejen :p hoppas ni ser vem som gjort vad, hehe!

Vuxenpoäng

Oh va duktig jag känner mig. Idag har jag verkligen känt mig vuxen. Dels för att jag hittade till det nya stället så bra och dels för att jag lagade middagen helt utan problem.

Dagens middag: cheesy tuna pasta (är säker på att Emilia känner till den maträtten rätt väl). Och hann till och med göra en sallad till :D

Nu känner jag mig även vuxen för att barnen kommer med ballonger de blåst upp och ber mig att knyta dem :p haha jag minns att det var väldigt svårt när man var liten, så man gav dem alltid till någon vuxen som kunde knyta :)

Stolt!

Imorse blev jag rätt chockad över att bli väckt eftersom jag förväntat mig en ledig dag. Nyvaken och förvirrad svarar jag "Ja?" då någon knackar på min dörr 07.30 (för att sedan komma på att det var svenska och ändra till "Yes?").

Det visade sig att Ben nu hade blivit dålig. Ellie hade precis blivit bra från samma sjukdom (vet inte vad det är men båda spyr en hel del). Så planen för dagen, dvs att Ben skulle ta tjejerna till Aberdeen, blev ändrad.

Därför kom tjejerna in till mitt rum för att fråga om jag kunde ta hand om dem. Jag går ner för att göra gröt till mig och tjejerna och hittar en lapp från mamman. Hon säger att jag kan ta tjejerna antingen till "Kinloss Farm Park" eller "Playbarn". Jag har inte varit på nåt av de ställena... Men bestämmer mig för att ge mig ut iaf. Beth sa att hon gillade Kinloss bäst, så dit bar det av.

Utomhus spöregnar det... Tjejerna sätter sig snällt i bilen. De enda instruktionerna jag fått var "just turn left off the A96 to Inverness" (vilket var fel, för det var höger) och en usel karta från Google maps.

Men trots att jag åkte lite fel och trots att jag knappt kunde se pga allt regn, hittade jag rätt efter att ha ringt pappan och fått lite hjälp att hitta :) känner mig riktigt stolt dock som var så lugn även fast jag inte hade någon aning om var jag var eller vart jag skulle :D

Väl framme var det en härlig inomhus-lekpark med studsmatta, rutchkana, sandlåda och gungor. Vi åt lunch och barnen lekte där i några timmar :)

 

We've been booed!!!

Haha åh vad underbart! Jag älskar verkligen halloween och här i Skottland verkar det vara en ännu större grej än i Sverige!

Vi blev precis "buade". Vi fick ett brev, ett spöke och en halloween-hink med massa leksaker och godsaker. Så ska man sätta upp spöket på dörren så att man vet vilka som redan blivit buade. Och så måste man bua två andra personer i grannskapet.

 

 

Miss u <3

Linus la precis upp en bild på oss från i somras (som Egon fotade). Härlig bild <3

5 dagar kvar nu tills vi äntligen får ses igen!! :D längtar så mycket!

Trevliga människor...

... möter man överallt här i Skottland. På min promenad in till staden gick jag förbi en helt främmande kvinna. Vi tittade på varandra och log och sedan säger hon: "Hi, how are you?" :) mycket trevligt! Tänk att så få ord kan få en så glad. Tycker fler borde börja med det.

Sedan pratade jag med en kvinna i en butik. Det var bara jag i affären (20 minuter kvar tills de stängde), så vi hade en liten privat pratstund. Tycker det är så otroligt trevligt att prata med alla snälla människor. Och så är det ju ett bra sätt att öva engelskan också!

På vägen hem hörde jag en hund som lät exakt som Ludde när han skäller! Fick mig att sakna det lilla morrande monstret :(

 

Måste stämma!

Nu har jag betalat tåg till Köpenhamn (från Halmstad) och flyg till Aberdeen.

Har en känsla av att nåt jag bokar kommer att bli kaos... Så mycket som måste stämma. Sammanlagt 2 flygresor (med mellanlandning i London båda gångerna) och 3 tågresor. Nåt kommer gå fel. (Hehe ja det är väl tur att man tror så mycket på sig själv)

På ett ungefär sådär...

Publicerat exakt 49.074987 sekunder sedan!

Birthdayparty!

Nu har vi varit och firat Lucy. Jag har lekt i leklandet med alla barnen ;) äntligen fick jag åka rutchkanan :D sjukt kul!! Haha.

Sen fick barnen äta lite. Ellie gjorde en jättefin tårta! Så ambitiös :)

 

 

Glad :)

Bion var hur bra som helst! Rekommenderas verkligen :) sjukt mysig biosalong också. Man kan bara droppa in när filmen börjar (gott om platser!), sjukt smidigt.

Sen har jag pratat med Linus på skype igen i 2 timmar och 30 min :D om ingenting egentligen. Vi bara flummade och skrattade :p härligt med en pojkvän som alltid får en att le! <3

Bio!

Anna och jag ska kolla på bio nu snart. Det blir filmen "taken 2". Första filmen var ju riktigt bra så jag hoppas på att denna också är bra :)

Jag bjuder Anna och så ska hon bjuda mig på middag när hon fått sin lön (hon får sin månadsvis).

Mitt hår blev härligt lockigt efter världens jobbigaste promenad från skolan till restaurangen "scribbles". Barnen vägrade göra som jag sa... Så det tog 20 minuter... Och ja, det spöregnade ute!

"Så nära men ändå så långt borta"

Jag gjorde ytterligare en målning. Den är faktiskt gjord på iPhonen men med lite effekter av skrynkligt papper så att det ser äkta ut :p

Det här är vad det känns som när jag pratar med Linus på Skype (och alla andra för den delen också). Frustrerande! Det känns som att man är precis framför varandra men ändå är man så otroligt långt borta...

Linus kommer dock hit om exakt en vecka! Jag är så glad!! :D

Bra igen

Det blev sämre innan det blev bättre. Idag är allt helt borta.

Vi ska nog till doktorn idag ändå för att kolla upp om jag är allergisk mot något. Då kan jag passa på att kolla upp min skadade tånagel också.

Igår såg det riktigt illa ut:

What's happening?

Hjälp.. Vad händer med mig!?

Helt plötsligt har jag fått massa utslag eller vad det nu är för nåt. Det kliar och så blir det bara mer och mer. Det började med armarna men nu är det på hela kroppen... 

Nu kom Ellie hem i alla fall och gav mig någon medicin.. Hoppas det funkar. 

 

Slappodag

Eftersom Beth inte mår så bra är hon hemma från skolan. Så vi har bara varit hemma och myst. Kollat på två filmer ("cool runnings" och "home alone 3"), pysslat lite (jag gjorde ett bokmärke till mina böcker).

Snart dags att hämta Lucy på dagis. Är orolig för att bensinen inte kommer att räcka. Det lyser en lampa och jag vet ju inte hur man tankar (än...). Så jag hoppas på det bästa..

 

 

Gåvor från ovan

Ben tog hem lite saker till mig från de svenska piloterna :p haha gulligt. Kanske inte jätteanvändbara saker... Men kul att ha :D

Bibliotek!

Nu är jag medlem på biblioteket också :) lånat hem två kärleksböcker, alltid mysigt att ha!

Så nu ska min engelska bli ännu bättre :) bra att läsa mycket!

Grannfejd på g.

Oh, oh! I'm feeling guilty!

Anna och jag gick på en promenad och hon sa att "There's some problems between our parents". Hon berättade att "hennes" mamma (Elisabeth) kände sig väldigt ledsen för att "min" mamma (Ellie) hade tagit bort henne som vän från Facebook. Hon kände också att andra grannar hade börjat ignorera henne.

Jag berättade för Anna att det nog var mitt fel. Därför att jag berättat för "mina" föräldrar att Elisabeth kallade barnen "obnoxious" (vidriga). Anna sa att Elisabeth hade som en regel att "what's said in my house stays in my house". Once again, I felt guilty. (Men en löjlig regel tycker jag...)

Men sen kom jag hem och pratade med "mina" föräldrar igen och de fick mig att känna mig bättre. De sa att det inte alls var mitt fel, Ellie klappade mig på axeln och sa att jag inte skulle oroa mig. Hela gatan har tyckt att Elisabeth var konstig sen den familjen flyttade hit (tydligen bara 2-3 månader sen). För att varje gång man ser henne skriker hon på barnen. Sen har de en bild på en negerpojke utanför huset, vilket anses väldigt rasistiskt!

Ellie sa att sen den familjen flyttade hit har hon försökt vara trevlig. Hon hjälpte henne med mått på gardinstängerna innan hon kom hit. Hon hjälpte henne hitta organisationen "busy bee" där hon hittade Anna (eftersom hennes tidigare au pair åkt hem efter bara 40 timmar... Till mig sa mamman att hon hade skickat hem hennes förra au pair för att den misskötte sig). Ellie har även erbjudit henne att komma över på fika så att barnen kunde lära känna varandra... Så allt hon gjort har varit trevligt! De har dock inte haft en enda konversation i verkligheten och det är just det som är så konstigt. Hon har knappt sett barnen och ändå kallar hon dem vidriga!

... Oh, everything just got worse!! What have I done?

Fick precis ett Facebook-meddelande från Anna. Hon är orolig för att hon kommer bli hemskickad för att hon brutit "the principals". Hon sa också att Elisabeth hade bett henne att hälsa mig att jag inte var välkommen till deras hus längre. Just för att jag hade "skvallrat" om det vi pratade om i hennes hus.

Allt är bara absurt just nu!! Kaos. Det värsta jag vet är att få skäll eller att folk är sura på mig :( jag försökte verkligen vara hur trevlig som helst när jag var i deras hus... Åh, jag skulle inte ha sagt någonting till min familj att hon kallade barnen vidriga, I guess I'll have some "I told you so" now... Men ännu en gång är jag glad att jag hamnat i denna familj! :S

You bring me to tears...

... förbaskade lök!

Ikväll blir det nämligen "Shepherds pie". Beth mår inte så bra, så det blir till att stanna hemma från balletlektionen. Synd för henne, hon skulle ha fått gå i pyjamas (samma grej som de hade på skolan förut).

Lekpark

Vädret är kanon idag! Solsken och blå himmel. Därför tog jag Lucy till lekparken som ligger bara ca 100 meter bort. Lucy "cyklade" dit på sin lilla cykel. Hon var dock inte så bra på att trampa eller styra, så jag fick sköta båda!

Vi träffade en annan mamma där som jag började prata med. Riktigt kul att vara social och prata med alla :)

 

 

Dans-show!

Har varit och tittat på Beths uppvisning. Väldigt gulligt och kul att titta på. Påminde lite grann om Haninge dansstudios uppvisningar (för er som vet), fast att alla typ var i 5-6 års åldern :p

Pirater, djur och disco var bl.a. nåt vi fick se :)

 

 

Privat rundvisning bland flygplanen!

Wow, coolt! :D Ben fixade så att jag kunde få följa med honom till jobbet! Det är nämligen massa svenska piloter där just nu för att öva (ca 70 st). Så jag fick en privat rundvisning av en svensk pilot!!

Jag fick bl.a. gå in i ett litet hus mitt ute på flygfältet.. Där satt ett 20-tal svenskar och tittade på film (verkar rätt slappt mellan passen). Haha alla vände sig när jag kom in med min rundvisare. Kände mig rätt utstirrrad! Inte konstigt kanske eftersom jag var enda tjejen i rummet...

Jag fick lära mig mycket om de olika planen. Visste ni t.ex. att de kan flyga lika fort som ljudets hastighet?! Alltså ca 1200 km/h. Han berättade även att stolen de sitter i går att skjuta upp vid nödfall. Men det är ett sånt extremt tryck så att ryggraden förkortas med 4 cm när det händer (och man får bara tillbaka 2 cm med tiden).

Jag fick till och med klättra upp på ett av planen! Se hur allt såg ut inuti. Sjukt coolt! :D tyvärr fick jag inte sitta i planet eftersom att de var lite stränga här. Jag fick inte heller fota så ni får nöja er med en bild på mitt tillfälliga pass (som man behöver för att komma in på basen).

 

 

Jag saknar...

... en hel del småsaker har jag kommit på nu när jag varit här en månad.

* Kvällsfika - Tända ljus, nåt gott att äta och ett trevligt sällskap.
* Svampplockning - Gå ut i skogen med familjen. Ta med varm choklad och mackor att äta, medan man tittar på pappa som springer runt då vi andra pausar.
* Spela kort - Alla trevliga kvällar med mormor och morfar och några omgångar av rummy.
* Dansen - Alla underbara danskvällar med bugg och fox.
* Mitt karibiska te
* Sen (mest av allt) saknar jag alla underbara människor

 

Men kring jul ska jag försöka hinna med att uppleva allt jag saknar. Well, inte svampplockning kanske... Då blir det pulkaåkning istället :)

 

Vilken tur, hittade massa gamla bilder på det mesta :D

 

 
 
 
 
 
 

Flyg hem!

Sådär ja, nu är flyget hem bokat :) hoppas på att det inte blir lika kaos som förra gången när jag bokade flygbiljett...
 
Såhär har jag tänkt att fördela tiden hemma i Sverige, med reservation för ändringar (Julia on tour):
Sthlm 14-27 december
Örebro 27-29 december
Halmstad 29:e december till 6:e januari 
 
Hoppas på att hinna träffa alla då!!
 

Kakmonster

Haha köpte ett storpack med kakor för ca 10 kr :p Så otroligt goda och beroendeframkallande! Har ätit 20 st ikväll...


Nostalgi och nytt jobb

Har varit med Lucy till "the circle". Det började med lek och avslutades med sång. Jag börjar kunna låtarna rätt bra nu :)


Sen blev jag sjukt glad! De sjöng "hokey cokey" eller "okey cokey" som den också kallas. Jag antar att Elin också får lite nostalgi-känsla av den låten? :D 

Träffade även en nyinflyttad mamma. Hur trevlig som helst. Hon undrade om jag kunde vara barnvakt till hennes dotter ibland (18 månader). Jag sa att jag gärna ställde upp på det :) de bor bara ca 100 m bort!

 

1 månad!

Idag är det exakt en månad sen jag kom hit! Har gått sjukt fort faktiskt :) bara 8 månader kvar av min vistelse här!

Allt börjar bli till vanor nu, så det är ju skönt :)

RIP karibiskt te

Sista påsen av karibiskt te! Buhu... Världens godaste te. Jag dricker te varje dag för att hålla mig varm.

Men förhoppningsvis kan Linus ta med sig ett paket när han kommer hit :)

Dagens skrattanfall!

Haha efter att ha pratat med Linus i Skype i nästan två timmar ringde jag upp mormor och morfar för första gången. Det var minsann inte lätt att försöka få dem att fatta!

Morfar satt och sa "hallå Julia!" säkert 30 gånger och jag försökte desperat säga på olika sätt att "jag hör dig". Genom micken, genom att mima, genom något slags teckenspråk (peka på mig, på mina öron, in i kameran)... Tillslut fick det bli nedskrivet på en lapp. Dock fick jag visa den två gånger eftersom första gången läste de fel "kolla hatten!".

Janne och Maren var också där och kunde hjälpa lite. Var mycket kul att prata en snabbis med alla :) det förlängde nog mitt liv med några år till (eftersom jag skrattade så mkt).

Varierad och nyttig kost... Eller?

Frukost: Gröt, mackor
Lunch/mellanmål: Kakor
Middag: Gröt, mackor
Kvällsmål: Kakor
 
Hmm.. Idag har jag verkligen inte ätit någon bra mat. Shame on me!
 
 

Trams

Haha, när vi skulle ta före och efter bilderna (se förra inlägget) så kändes det som fängelsefoton. Anna, som är sjukt duktig på att måla, tog fram sin kreativa sida och gjorde skyltar till oss :)
 
Se om ni fattar bokstäverna och siffrorna...
 
 
 

Färga håret!

Nu har Anna och jag hjälpts åt att färga varandras hår :) Vi var båda mycket trötta på den färgen vi redan hade, så vi bestämde oss för att ta tag i saken.
 
Jag blev mycket nöjd med mitt resultat. Anna var duktig på det här med färgning! (Vad skulle jag göra utan Anna? :p) Hoppas Anna blev nöjd också!
 
Före och efter:
 
 
 
 

Shoppingrunda med Anna

Jag älskar verkligen "the charity shops" (välgörenhetsaffärerna). Man kan hitta snygga kläder för sjukt bra priser OCH man skänker pengar till nåt bra :)

Dessutom kommer det ständigt nya kläder så man kan gå dit ofta och alltid hitta nåt nytt! Och om man hittar nåt så finns det bara ett exemplar, så man måste vara snabb om man vill ha det!

Dagens fynd! I love them!!

Sova

Hade svårt att somna igår fast jag var extremt trött.. Och nu väcktes jag kl. 8 av att barnen sprang runt och skrek.

Inte nog med det, nu är jag toanödig, så nu kan jag inte somna om förrän jag går på toa... I-lands problem! :p

Fredagsmys <3

Ja, jag älskar helgerna :)

Vi har precis haft en mysig fredagskväll! Barnen är fortfarande uppe (normalt sett går de och lägger sig vid 7 och nu är klockan snart 9).

Massa gott att äta. Så har vi haft vår lilla picknick inne i vardagsrummet! Två filmer har vi sett (vänstra Lucys val och högra Beths val, båda mycket bra).

 
 

Crazy

Jag tog Beth till skolan... Hon var klädd i pyjamas!

Haha skolan hade en sån där knasig dag att alla fick klä sig som de ville. Det var riktigt kul att se alla barnen som i vanliga fall brukar ha skoluniformer! Såg allt från pyjamas, morgonrock, lejondräkt, balkänning osv! Helt crazy!

Sedan åkte Lucy och jag till Lossiemouth för att gå på en "mums and tots" där. Väldigt trevligt ställe! Alla var så otroligt glada och snälla :D

Här en en "crazy painting" som Beth och jag gjorde :)

Ett gott skratt förlänger livet...

...så jag kommer nog aldrig dö ;)

Nä men jag älskar att skratta. Och det var precis vad jag behövde idag efter att ha "jobbat" i 12 timmar!

Jag kollade på tv-programmet "You've been framed" (typ som "Americas funniest homevideos" för er som känner till det). Sjukt roliga videor som verkligen fick mig att skratta :)

Jag fick även värsta skrattanfallet igår när jag pratade med Linus på Skype! Och det konstiga var... Jag vet inte vad som var roligt! Jag är säker på att ni också varit med om det! Man skrattar åt "ingenting" och när folk säger "Jo men kom igen, vad skrattar du åt? Något måste det ju vara!" så säger man "Nej det är ingenting!" och så börjar man skratta ännu mer!

Ni får en snabb snabb teckning på mitt skrattanfall, bara så ni har nåt att titta på!

Chock... Choke...

Har tagit Lucy till simningen igen :) hon fick leka med kompisen Mabel efter Mabels lektion. Lucy ska börja i samma grupp den 1:a November :) Jag gillar verkligen mamman Hayley, hon är hur trevlig som helst!

Alla är faktiskt trevliga här. En kvinna började prata med mig i duschen. Hon tyckte att jag var brun och frågade om jag varit utomlands... Varpå jag ger det dumma svaret. "Nej, jag har inte varit utomlands alls, jag har varit i Sverige hela sommaren!" Haha vilket (sett från hennes synvinkel) är utomlands! :p

Efter simningen gick Lucy och jag för att äta lunch på cafet. Jag fick en chock när Lucy tryckte in alldeles för mycket bröd och nästan höll på att kvävas. Vad skulle man göra först? Dunka i nacken, trycka på magen? Well, jag fick sån panik att jag gjorde allt på en gång. Och det gick bra som tur var. Men framöver blir det "smulor" som pappa matade Elin och mig med.

Feed the "baby"...

Bra morgon!

Wow! Tjejerna har varit så sjukt duktiga och snälla den här morgonen. Hoppas det håller i sig hela dagen!

Beth var i stort sett klar när jag vaknade. Sen blev de färdiga med frukosten kvart i 8! (vi åker härifrån halv 9) Så nu får de titta på tv som belöning och jag hinner borsta tänderna för en gångs skull :)

Sånt här gör en glad :)

Sorry!

Sååå många läsare idag och inte ett enda inlägg!

Det är för att det inte har hänt så mycket speciellt idag, en vanlig dag bara.

Ellie var hemma idag med mig och barnen. Man skulle ju kunna tro att det skulle göra mig mindre stressad (eftersom vi var två vuxna att ta hand om två barn)... men så var det inte, snarare tvärt om. För när jag är själv så ser jag alltid till att vara ute i extremt god tid (en egenskap jag ärvt från min käre far). Nu fick vi dock stressa rätt mycket för att hinna till skolan osv.

Både Ellie och jag blev rätt grumpy idag. Vi hade inte ätit sen 11 och middagen blev 17.30! Och utan mat, inget bra humör. Men sen åt vi en god middag och då blev det bra igen ;)

Beth hjälper med middagen:

Happy birthday!

Sådär ja! Nu har Lucy firats ordentligt!

Jag trooor att hon blev glad av min present ;) fick precis den reaktionen jag väntat i alla fall "myyy baby!!".

Mm, massa kakor och strunt har jag ätit också (tur att jag tränade innan!!). Mamman gör dock en sen middag till oss vuxna nu, så man inte bara överlever på kakor!

 
 
 

Hemmagym och pinsamheter

Oj, oj, oj vilken dag! Allt har gått i ett... ingen tid för sova och ingen tid för bloggen... Så nu kommer här en lång sammanfattning på hela dagen (läs ni som orkar, obs. det är rätt komiskt så jag tror ni vill läsa!)
 
På morgonen lämnade jag tjejerna som vanligt. Sedan sprang jag runt som en galning och städade hela undervåningen (jag behövde inte, men ville att det skulle vara lite fint inför Lucys minifirande). Hann även med att tvätta, sätta på och plocka upp diskmaskinen och diska för hand det som behövdes. Så jag har varit väldigt effektiv idag.
 
Har även hunnit med att vara över till Annas hus för att springa på deras rullband. Sprang 3 km och sen gick jag ytterligare 1 km.
 
På vägen hem från Anna var jag väldigt vimsig! Försökte länge få nyckeln att passa i låset till vårt hus. Nyckeln hade krånglat lite förr, men aldrig hade det varit så svårt att få den att passa! Tillslut gav jag upp och tänkte att jag skulle ta bakvägen in. Jag öppnar grinden till baksidan och ser två bruna soptunnor. Vilket var konstigt, normalt sett är en grön och en brun. Jag stannar upp för att tänka och tittar mig noga runt omkring. Jag upptäcker då att jag är vid fel hus (huset mellan Anna och mig). Pinsamt! Hoppas ingen hörde eller såg mig.
 
Väl hemma skulle jag ta en dusch efter mitt lilla träningspass. Precis i duschen sitter det ett fönster. Fönstret är lite "tonat" eller vad man ska kalla det. Man ser konturer rätt bra hur som helst. Så när jag står där och duschar dyker en man upp i fönstret!!! Fönsterputsare! Snacka om en chock... Eftersom jag såg honom rätt tydligt måste han ju ha sett mig. Jag försökte gömma mig lite, men det var inte det lättaste.
 
Vilken dag!

Present

Jag fick med mig Anna på en promenad ner till tesco. Jag var tvungen att köpa en present, för Lucy blir 2 år imorn!

Det var svårare än jag trott att hitta en present. Helst inget som låter (då blir inte föräldrarna glada... inte jag heller för den delen). Inga fler gosedjur (usch, bara ännu jobbigare att byta sängkläder då). Inte något som hon redan har (ganska mycket).

Tillslut fick det bli två söta bebisar! Hon är tokig i bebisar :) "baby!" säger hon alltid om man ser en riktig bebis. Och "my babies!" säger hon om sina dockor. Sååå, jag hoppas hon blir glad.

I love naps <3

Det är så skönt när Lucy vilar en timme (lite drygt om man har tur)... För då hinner jag snabbt fixa lite i huset (städa upp osv) och sen själv ta mig en liten tupplur :D

Idag somnade Lucy med dockan bredvid sig, så sött!

3 veckor!

Idag har jag varit här exakt 3 veckor :) vad fort det har gått! Snart en månad ju! :) bara 8 månader kvar då :o

3 veckor och har nu bytt 3 bajsblöjor, haha (bytte precis den tredje). Uhh... man vänjer sig inte vid stanken.

Lucy och jag har idag varit och lekt lite grann. En liten brandman ;)

RSS 2.0