Kvällens mat!!!

Ikväll blir det något enkelt till kvällsmat... Inget mindre än svenska köttbullar!!! :D mums!

Girls night!

Trevligt med en liten hemmakväll med Ellie och två "väninnor" till henne. En av dem är väldigt bra på "allt möjligt". Manikyr, pedikyr, vaxning osv. Så ikväll gjorde de en soldusch i vårt kök och manikyrbehandling i vårt vardagsrum.

De ska nämligen på någon bal på lördag. Själv gjorde jag inget eftersom jag ska vara hemma och se efter deras barn då. Ja, jag ska se efter 3 barn på lördag. Både "mina egna två" och en extra. Förhoppningsvis är det inget problem eftersom alla lär sova och förhoppningsvis får jag massa extrapengar för det. :)

Jag ska dock gå till Susie (hon som kan allt möjligt) senare för att färga ögonfransarna och vaxa överläppen. Ja man får ju panik av att vara med barn som är så ärliga. Inte nog med att Esther där hemma i Sverige påpekade att jag hade en mustasch... Nu har även Beth påpekat det: "Are you starting to grow a mustache?". Man ba: "Japp, det var planen det... Odla en mustasch... Nej tack! Den ska BORT!"

Kvällens bästa var när Ben och en kompis till Ben kom hem 10 minuter innan "väninnorna" skulle komma. Och Ellie säger "Ni måste ge er iväg genast, det kommer hit tjejer och vi kommer att vara nakna snart!!".... Hur gärna tror ni de ville gå sen? Hahaha, oj vad vi skrattade! Kompisen blev rätt chockad, men Ben visste ju om det redan. Som tur var var de redan på väg bort, men hade nog gärna velat stanna!

 

Nurse Lucy!

Ellie håller på att rensa lite bland barnens leksaker och sorterar deras utklädningskläder.

Lucy passar på att testa några. Doktor, bröllop osv :)

 

 

 

Normal?!

Jaha nu har man äntligen fått svaret om min tå. Jag ringde för att fråga om de fått in resultaten på tånageln.. Varpå jag får svaret: "Yes, it has arrived... and it's normal!" Sen strax efter la hon på. Jaha tack för den hjälpen liksom XD now what? Den gör ju fortfarande ont liksom. Är det bara att uthärda nu som gäller eller? Aja...

Idag har jag hur som helst börjat julhandla! Många att köpa presenter till, men jag hoppas ni blir glada. Alltid lika svårt att hitta de perfekta julklapparna.

Det är helt sjukt nära nu till jul och tills jag kommer hem! Lite drygt 2 veckor tills jag är hemma i Sverige!! Känns hur kul som helst även fast jag trivs här.

Vuxenpoäng!

Nu går jag all in för vuxenlivet ;) lagade mina egna byxor... Hade blivit hål i två av mina byxor, förbaskade feta lår haha. Men nu ser båda byxorna bra ut igen.

Var dock på gymmet idag för att träna bort mina lår. Var rätt kul för en tjej började prata med mig. Det var efter att jag lyckats göra 1 minut av plankan (hatar den!!! Men tydligen är den det som är det bästa för magen). Då utbrister hon: "HUR orkar du göra den där så länge?!". Sen snackade vi lite medan jag stretchade. Mycket trevligt!

Dagens mat

Börjar tycka att det är riktigt kul det här med att laga mat! ;) ikväll blev den en slags räkwok. Med ris, räkor, grönsaker osv.

Dock är det otacksamt att laga till barn. Den första kommentaren jag får är "Vad är det DÄR? Jag gillar inte räkor!"... Men efter lite övertalning (och mutning med en yoghurt till efterrätt) fick jag båda barnen att äta upp allt på tallriken (eller i skålen snarare).

Själv tyckte jag att det var väldigt gott! :)

 

 

4 månader!! <3

Idag har Linus och jag varit ihop i 4 månader :D känns rätt lite när man tänker på det, men fort har det gått!

Är så glad att jag har världens snyggaste, roligaste och snällaste pojkvän! Någon som alltid får mig på bra humör och alltid får mig att må bra över mig själv! Äntligen hittade jag killen som jag nästan gett upp hoppet om :)

Målade en bild på iPhonen! Läser ni den svarta texten står där: "4 månader", men läser ni den vita texten står där: "för evigt" (4-ever, for ever) <3

Tomten, renar och allmän julstämning

Var egentligen tänkt att jag skulle skriva detta igår. Jag hade datorn och kameran med mig till Debras hus och allt.. men fastnade vid pianot i 5 timmar istället. Så jag skriver detta nu istället.
 
Igår var det en slags parad inne i staden. Och inte bara det, ALLT var väldigt "juligt" igår :) Vi gick först till en vanlig affär, typ i Clas Ohlson stuk. Men gick man längre in i affären kom man (helt oväntat) till världens mysigaste julavdelning. Där fanns sjungande björnar, juldekorationer i stora lass, en "riktig" tomte som gav barnen presenter (om man betalade såklart) och massa massa saker som bara fick en att komma i en slags jultrans.
 
Därefter gick vi vidare in till staden där det var en julmarknad. Massa stånd med smått och gott. Och sen, efter att ha väntat ett tag, kom paraden! En hel orkester i kilt och med säckpipor (och trummor) och sen kom tomten i en släde med sina renar. Riktigt häftigt att se!
 
Elin och jag stannade även för att titta på när de tände alla julbelysningar i hela staden. De hade en nedräkning så det kändes som nyår. Även det var mycket häftigt att se! :D
 
Hela dagen var bara så underbar, det enda som saknades var lite glögg (eller mulled wine som det heter här). Jag längtar verkligen till julafton.
 
 
 
 
 

Piano!!!

Alltså LOVELY! Kan det bli bättre?

Jag har varit barnvakt igen till lilla Alice. Och kan ni fatta att jag får betalt för att sitta och spela på ett piano?! Och de har så sjukt många bra låtar med ackord och allt!! SOM jag har saknat detta! Wow! Så glad! :D

Och när de kom hem bjöd de mig på vin igen! Så satt vi och kollade massa fotoalbum. Sen gav de mig 100 kr för mkt, med mening den här gången. De är bara för snälla. Får typ ångest. Men tydligen är jag den enda som har varit ensam med Alice (förutom föräldrarna och morföräldrarna). Så det känns mycket bra att de gillar mig så mycket!!

Alice var så lätt att ta hand om idag. Jag gav henne hennes mjölk och sen sjöng jag en nattsång för henne. Hon somnade nästan omedelbart, men skrämde mig lite då hon genom monitern sa "hello, hello, hello" XD hon vaknade en gång 10 minuter innan föräldrarna kom hem. Men jag gick upp och gav henne lite mjölk och sen somnade hon igen!

Hur smidigt som helst. De lär vilja ha mig fler ggr!! Och det ser jag fram emot. :)

Nyttofredag!

När andra går ut och festar går jag och Elin och gymmar. Riktigt härligt att kvällsgymma!! Mycket mer partymusik än om man jämför när alla gamlingar är där mitt på dagen.

Efter gymmet gick vi till tesco och handlade nyttigt snack! (Så slut med kakorna nu...) Torkade äpplen och en nöt och fruktblandning! Mmm, helt underbart!! :D

När vi gick bland fruktavdelningen såg jag nåt som jag saknar!!! Sharon-frukt! Mums! Det måste jag typ köpa.

Trevligt!

Jag tycker att det är mycket trevligt att umgås med alla mammor här. De är väldigt roliga. Känns lite som "sex and the city" med massa skvaller osv.

Idag var jag på "mums and tots" i Lossiemouth igen (som vanligt varje fredag). Och dagens diskussioner var verkligen roliga. Bland annat beskrev de för mig hur svårt det var att göra saker när man är gravid. Typ måla tånaglarna eller ens nå ner till fötterna, omöjligt tydligen. Haha mycket skratt blev det iaf! Kul :)

Hayley gav mig även numret till en billig frisör. Bara typ 400 kr för både klippning och färgning. Så dit kanske jag ska gå :)

Nostalgi

Vet aldrig om föräldrarna vill vara själva nere i vardagsrummet eller om de tycker att det är trevligt att jag kommer ner och sätter mig. Men idag gick jag iaf ner, tog mig en kopp te och satte mig i vardagsrummet.

Efter ett tag kom vi in på deras bröllop (som var för ca 8 år sedan). Så det slutade med att de tog fram det stora albumet (och jag skojar inte, jag menar verkligen STORA)! Jättekul att sitta och kolla på bröllopsfotona! De var så fina :)

Så rätt trevligt att de pratar med mig när jag kommer ner. Man känner ju sig lite osocial om man bara sitter på rummet.

Här får ni en otroligt rolig bild som inte har nåt med inlägget att göra XD

Matlagning!

Perfekt, nu vet jag vad jag behöver: Någon som kommer på vad för mat som ska lagas! För det är banne mig det som är svårast i matlagningen!

Sjukt smidigt när Ellie bad mig laga kvällens middag. Alla ingredienser låg framme så det var bara att skära och steka osv :)

Pasta, bacon- och grönsaksröra :) blandat ihop och in i ugnen med lite ost på toppen. Och en sidosallad med gurka, majs och ananas! :D smidigt och det ser sjukt gott ut tycker jag själv!

Gulligt!

När jag kom upp imorse så låg ett litet brev till mig på bordet. De är så gulliga här. Skriver tackkort till alla som gett presenter. Trodde inte att jag skulle få nåt dock. :)

Hard work work

Nu banne mig är det hårdträning som gäller! Nu har jag betalat ca 600 kr på gymmet inom två dagar bara!! Men nu har jag i alla fall ett klippkort så att jag kan gå 9 ggr till ;) tanken är att använda upp dem innan jul!

Nu får jag dock leva på 30 kr resten av veckan... Hmm aja! Jag gillar gymmet. Idag var jag där en rätt dålig tid dock. Var FULLT med gamlingar eftersom det var någon slags gemensam träning för dem. Men det var lite kul att se också, de var rätt söta ;)

 

Riktigt konstig inställning jag hittade på mobilen. Men tyckte att bilden blev rätt cool ;)

Hårfixande

Fixade en lite rolig frisyr på Beth eftersom det inte är nån skola idag och vi hade gott om tid! :)

 

 

Nyckeln till min framgång!

Har varit iväg i 4 timmar! Sitter nu helt slut i soffan.

Idag har varit en riktig träningsdag!! Ben kollade på mig konstigt när jag kom upp imorse och gjorde mig redo för att gå till gymmet. Han sa: "Are you seriously going to the gym after a night out?"... Vilket var exakt min tanke också när jag vaknade imorse. XD men men, jag hade ju bokat och betalat så.... Japp ;)

 

Jag tog en promenad ner till gymmet för att få min introduktion om alla maskiner osv. Så när jag kom till gymmet möttes jag av en trevlig kille i receptionen som var min (och två andra killars) instruktör. Han visade mig först omklädningsrummet och sen fick jag fylla i lite papper. Därefter fick jag en nyckel! På den nyckeln fick jag ett personligt träningsprogram!! :)

Så gick vi in i gymmet för att kolla på maskinerna. Killarna var lite mer erfarna än jag.. Så de fick klara sig på egen hand efter bara typ 10 minuter. Själv blev jag nästan rundvisad i en timme, haha! Men nu har jag stenkoll på maskinerna i alla fall :)

Efter rundvisningen fick jag träna på egen hand. Kändes mycket bra och jag älskade verkligen nyckelkonceptet. Ansluter man den till en dator så kan man se hela sitt program (vilken maskin man ska gå till härnäst och hur länge osv), hur många kalorier man förbränt totalt, distansen osv! Den räknar alltså ihop sammanlagda övningar på hela dagen :) och när man kommer till maskinerna startar de automatiskt på ens eget program! Och ens namn kommer upp på displayen!

Jag är riktigt fascinerad faktiskt. Så nu ska jag börja hårdträna :) Förhoppningsvis kan jag gå tillsammans med Elin :)

 

Otroligt!

Kan inte fatta hur vi alltid lyckas få såna underbart roliga kvällar vart vi än går. Idag gick vi till karaokebaren igen. Jag sjöng två låtar "Dancing Queen" och "karma kamelion". Haha, det spårade ut lite på sista låten. Först kom en kvinna upp på scenen och dansade med mig och stal mikrofonen från mig (jag skrattade bara dock). Sen hällde nån ett helt glas öl över Elin och våra kläder... Inte så kul!

Vi gick vidare till nattklubben ett tag innan vi åkte hem. Sjukt kul! Vi träffar alltid massa roliga människor!! Elin är världens mest härliga människa och vi båda är väldigt, väldigt glada över att vi har varandra!! Allt blir så mycket roligare när man har vänner! :)<3

Nu måste jag sova inför min gyminstruktion imorn!!

En till au pair och en till pannkaka!

Elin och jag gick in till staden idag för att träffa den tyska au pairen Lisa. Vi visade henne runt i staden och åt på "the pancake place". Hahaha servitrisen tjuvlyssnade på vår konversation om att vi kanske skulle vidare till starbucks och dricka kaffe och choklad. Så helt plötsligt från ingenstans dyker hon upp och ba: "vi har mycket godare än starbucks". Haha vi började skratta och bestämde oss för att stanna där när vi ändå var där.

Lisa var trevlig. Lite tyst kanske, så man vet inte riktigt vad hon tyckte om oss och om hon tyckte att det var trevligt. Men jag hade trevligt iaf.

Jag bokade även in en instruktör på gymmet. Så jag ska dit imorn och börja hårdträna nu :)

 

God jul från Elin ;) fick bli en bild på Elin... Vill inte skrämma iväg stackars Lisa med bilder på första träffen :p

 

 

Åhh, världens roligaste utekväll!

Helt stört kul har det varit ikväll. Jag är så glad!

Det började med att jag gick över till Debra för att fira henne. Så sjukt härlig människa. Jag gav henne en presentpåse med massa olika saker (body butter osv), det blev hon väldgt glad av! Sen kom tre andra över och så åt vi pizza och drack vin :D jättehärliga människor!

Därefter drog jag vidare ut för att kolla på "Breaking dawn part 2". Wow vilken film! Tror Elin och jag reagerade mest i hela biosalongen! Skrattade, skrek, grät.. Sjukt bra film!! :D mycket nöjd!!

Efter det gick vi till karaokebaren som ligger precis bredvid. Jag sjöng "Walking in Memphis" :) länge sen jag sjöng nu (förutom alla barnramsor), så rösten var väl inte på topp! Men skit samma, det var kul :D

Sen träffade vi ett härligt gäng att prata med efteråt :) Hahaha bästa var när en kille tittar på Anna och säger: "Hungary..." för att typ få det att smälta in att hon är från Ungern... Och Elin utbrister "Well eat something then?!" XD jag har ont i magen från allt skrattande!!

Och det bästa var: jag gjorde inte av med ett enda öre ikväll! :p

 

 

 

Egen pedikyrbehandling

Åhh så skönt! Har precis tagit ett långt och härligt bad! Passade på att ta hand om mina stackars små tår då också.

Doktorn har ju sagt till mig att jag ska lämna in en bit av min skadade tånagel.. För att se om den är infekterad. Så jag passade på att klippa, fila och måla tånaglarna efter badet (eftersom de inte är lika hårda då). Och jag lyckades få mina hopplösa fötter rätt fina faktiskt. Och min tånagel gör inte lika ont nu när jag fixat dem!

När jag tänkte fota mina fossingar upptäckte jag att fötter i allmänhet är rätt fula. Spelade inte roll vilken vinkel jag hade, de såg alltid lika äckliga ut. Minst äckliga såg de ut när jag hade fötterna i luften mot lampan... Så det fick det bli ;)

Mysig morgon!

Man blir så glad när barnen kommer och kryper upp bredvid en! Denna gång var det Lucy :)

Det var så gulligt så jag var tvungen att smygfota lite. Misslyckades dock tror jag. Efteråt frågade nämligen Lucy "I see?" och jag märkte att hon kollat rakt in i kameran :p då kunde jag lika gärna fota "på riktigt" och bad Lucy kolla in i kameran och säga "Cheese"! :)

Snart drar vi iväg och simmar, Lucy har ju sin lektion! :)

 

 

Beth 6 years!

Idag har varit en speciell dag, Beth fyllde nämligen 6 år. :)

Det har firas med ett besök hos hennes gudföräldrar, mycket trevliga! Åh så mycket god mat de hade och vilket flott hus mitt inne i skogen (typ). Beth fick massa presenter. Från mig: "moshy monsters", vilket tydligen är det som gäller just nu. ;) små samlarfigurer som man kan byta med varandra!

1 månad kvar...

... tills jag kommer hem och hälsar på!

Ska bli så kul att få träffa alla! Familj, släkt, vänner och Linus (som hamnar i en kategori för sig) :p

Jag är glad! :) Detta firar vi med en liten fruktsallad (banan, äpplen, yoghurt och flingor) och juice :)

Svindyrt!!

Mailade "moray college" för att höra med dem om deras kurser. Jag fick svar att en kurs kostade 160 pund!!! Och tydligen kan man inte ansöka om bidrag från CSN eftersom jag jobbar som au pair.

Så hmm, jag vet inte riktigt om jag vill lägga så mkt pengar på att plugga.. Då vill jag nog hellre åka på lite utflykter och upptäcka landet, passa på medan jag är här. Plugga kan jag ju göra gratis när jag kommer hem.

Test!!!

Åh, oförberedda prov är det värsta som finns ju! XD det var alltid det jag var sämst på i skolan. Så man kände lite att paniken kom tillbaka när man satt där.

Testet bestod av tre delar. Först fick jag läsa en text och svara på frågor. Det var den delen som gick sämst. Fick 6 rätt av 10. Frågorna var så extremt knasiga men själva texten var lätt att förstå.

Därefter fick jag skriva en mini uppsats. Jag skulle skriva om en händelse i mitt liv som påverkat mig. Jag skrev om den händelsen som händer just nu, min resa till Skottland. Skrev om hur mycket mer självständig jag blivit och allt sånt. Hon skrattade lite när hon läste min text. Förmodligen för att jag berättade om hur hopplös jag känt mig i Sverige... behandlad som ett litet barn. Men nu känner jag mig mycket mer vuxen! Hur som helst kunde hon inte hitta ett enda litet fel i min text. Så det kändes ju bra. :)

Sista delen var muntligt. Och det gör jag ju dagligen här. Så det kändes bara som att ha en normal konversation.

Så vad hon kom fram till var att... jag var för bra för de kurserna de erbjöd, haha. Vilket var vad jag hade anat också. Så jag måste höra av mig till "moray college". Lite synd... För de kurserna där kostar pengar. Men hon sa att man kunde få bidrag för det eller nåt. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det dock. Men men... Det går nog bra!

Sen åkte jag och tankade. Kände mig rätt skillad när priset landade på 19.93 ;) blev dock en liten skitbild.. Kände att folk stirrade lite konstigt när jag skulle fota :p

Mmm... massage!!

Som jag skrev förut var jag på massage idag och åhh vad skönt det var! Helt underbart. Värt varenda litet öre! Precis vad jag behövde. :) dit lär jag återvända fler gånger, speciellt eftersom det var så extremt billigt!

Nu ska jag snart iväg och göra testet som jag också skrev om förut!

Julstämning

Så mysigt att de har börjat pynta och dekorera hela staden med julsaker. Jag tog en promenad den här morgonen medan Lucy var på hennes första dagis (nu har vi ätit lunch och hon sover innan nästa dagis).

Jag ser fram emot att fira julafton med familj och släkt!! Kommer bli hur mysigt som helst tror jag! :)

RIP chicken...

Vissa av er blir fortfarande förvånade när jag säger att de har hönor på tomten. Men bara så ni vet, det har dem. Totalt meningslösa numera dock.. Haha, Ben hatar dem.

Idag kom jag hur som helst hem och får höra av Beth att en höna är död. Jag tycker att det är lite sorgligt men de verkar inte bry sig så mycket. Beth drar med mig ut i trädgården för att kolla på den döda hönan. När jag frågar Ben vad han ska göra med den säger han: "I'll throw it in the bin...". Lite brutalt tyckte jag. :p

Well well, två hönor kvar:

Världens bästa pappa!!

Grattis på fars dag pappa!

Blev ett kort litet grattande på Skype. Samtidigt som jag slog rekord (personbästa) i att prata med flest människor på Skype. Måste ha varit 9 personer!! Kul att se alla men lite väl kaos! :)

Hur som helst. Själva anledningen till att jag ville prata var ju för att säga grattis till min egen pappa. Men ett blogginlägg är kanske lite lugnare än det där kaos-samtalet!

Det är kul när man är borta en längre tid. För alla små grejer som man brukar störa sig på försvinner liksom och det enda man minns är personernas positiva sidor. Det är därför jag saknar alla er så mycket tror jag... (men bli inte allt för uppspelta, snart minns jag nog era irriterande sidor också)

Pappa du är världens mest omtänksamma, världens snällaste och definitivt världens roligaste pappa! Jag kunde inte ha fått en bättre pappa. Tack för att du är du, och tack för att just du är min pappa!

 

 
 
 

Skridskor!

Elin och jag tog varsitt barn (jag behövde inte ha med Lucy, pheuw) och åkte lite skridskor idag! Var riktigt kul och barnen var väldigt duktiga. Jag är så glad att barnen går så bra ihop (Beth och Cameron), så att Elin och jag kan passa på att umgås.

 

 

 

Really, truly, seriously...

... I had a lovely day today!
 
Har verkligen varit borta hela dagen idag. Inte sett varken pappan eller barnen på hela dagen. Jag har nämligen spenderat denna Lördag med underbara lilla Elin ;) Och åhhh så mycket vi har skrattat! Tror nog att magrutorna kikar fram snart.
 
Dagen började med att jag gick hem till henne och spelade Wii med Cameron (killen hon ser efter). Riktigt kul och svettigt. Därefter gick vi in till staden och åt på "The pancake place". Mmmm, otroligt gott. Dit lär man återvända. Grädde, glass, sirap, persikor för min del och marshmallows, chokladsås och glass för Elins del. Och sen fanns det många andra alternativ.
 
Efter lite shopping i staden (och ett panik toabesök på starbucks) återvände vi till Elins hem. Där kollade vi på film hela kvällen. Twilight, New moon, Eclipse! Sen blev det för sent så Breaking Dawn del 1 får bli nån annan dag snart... Vi håller nämligen på att ladda upp inför den sista filmen som släpps snart: Breaking Dawn del 2!!! Det blir bio då.
 
Här följer lite foton (pannkakorna kanske inte ser goda ut, men trust me: det var dem!! Och sen fick jag en lite halvt oseriös bild på Elin... Jag påpekade att jag faktiskt måste ha en bild på henne så att folk inte tror att jag sitter här och hittar på massa lögner om låtsaskompisar.. Jag behöver bildbevis!!!)
 
 
 

Euww, aldrig igen!!!

Jag (och Ben) har varit väldigt anti tygblöjor!!! Det finns ingenting positivt med dem (ja förutom att det kanske blir lite billigare och mer miljövänligt).

Jag har hittills lyckat undvika tvättningen av blöjorna. Jag har gjort allt annat dock (bytt blöjorna på Lucy, hängt upp blöjorna på tork efter tvättning och "monterat" ihop dem). Men nu är Ellie borta över helgen och jag kände att jag kanske behövde tvätta dem. Främst gjorde jag det för att de inte skulle stinka ner hela huset (de stank redan... Och jag tror inte ni fattar vilken stank... Förutom Emilia och Linus). Men jag gjorde det även för att Ellie skulle slippa komma hem helt utmattad och behöva göra det. Sen ingår det egentligen i mina sysslor här... Ska göra det typ var tredje dag (bara det att jag "råkat" undvika det nu i 2 månader).

For real!! Det måste varit bland de värsta sakerna jag gjort. Jag skojar inte när jag säger att jag hade plasthandskar på händerna och klädnypa för näsan. Och ändå var jag tvungen att springa ut ur rummet flera gånger för att jag blev så snurrig!

Aldrig mer!!! Det blir till att försöka undvika tvättningen en månad till och sen slipper jag blöjorna... Lucy ska nämligen pott-tränas över jul då jag är hemma i Sverige. Hallelujah!

En eloge till dig Emilia om du gjorde blöjtvättningen varje vecka. En eloge till alla människor där ute som handskas med tygblöjor. Men nej tack, det är inget för mig!

Swordfight

Elin frågade om jag ville hänga med till parken så att våra barn kunde leka ihop. Barnen verkade passa väldigt bra ihop :D iaf Beth och Cameron (killen Elin passar) som är i nästan samma ålder! Så vi kanske även ska gå och åka skridskor tillsammans med barnen på söndag :D kul att de kan leka ihop och att Elin och jag kan passa på att stå och babbla samtidigt!

Beth och Cameron hade en svärdduell, haha! Så söta. Inte världens bästa bild... Men ändå!


I can't believe...

... I'm actually doing this.

Trodde aldrig att jag frivilligt skulle göra ett test. Men här har jag suttit och letat upp engelskakurser och ska nu göra ett test på måndag för att se vilken nivå jag ligger på.

Jag pratade med Louise som har jobbat som engelskalärare och hon tyckte att jag skulle gå "advanced" eftersom hon tyckte att jag pratade flytande engelska. Men vi får väl se hur det går på måndag när nervositeten slår till. ;)

Exhausted!!

Kan inte beskriva hur trött och seg jag varit idag. Fick inte den sömnen jag behövde eftersom Lucy vaknade vid 02.00 och därefter höll oss alla vakna med jämna mellanrum hela natten! Så på morgonen var jag trött och sjuk. Jag kunde dock gå och lägga mig och sova några timmar till eftersom Ben och Ellie tog barnen till skola respektive dagis.
 
Så idag har jag inte gjort alls mycket. Men guess what? Jag bokade en tid för svensk massage nästa måndag!! 30 minuter för bara 13.50 pund! Otroligt billigt och ska bli så otroligt skönt!! Jag är inte van att bära barn hela dagarna så min rygg har tagit rätt mkt stryk :/
 
För att visa hur utmattad jag varit idag får ni lite gamla bilder: 
 
 
 

Roligt!

Ibland skriver ni bara för roliga kommentarer!! Jag lämnade en kommentar på syrrans blogg och mormor skrev en riktigt rolig kommentar tillbaka. Tog mig ett tag att fatta (som vanligt) men sen skrattade jag rejält!! :)

Sjuk, böcker

Har inte varit helt frisk idag.. Täppt, snuvig, hostig. Har dock bara behövt jobba i typ en halvtimme, riktigt snällt av familjen.

Jag körde Lucy till dagiset och sen städade jag upp lite i huset. Därefter har jag vilat, läst böcker, kollat upp lite engelskakurser och sånt (och så var jag ju till doktorn innan).

Har läst ut en bok redan "love lessons" och nu har jag lånat fler! Var länge sen man kunde välja själv vilka böcker man ville läsa, de senaste åren har det bara varit obligatorisk läsning.

Har tre böcker på g. Den första jag läser är tydligen en liten bok i serien twilight. Det är från den tredje boken eclipse men från Brees perspektiv. Jag hade aldrig hört om den, så jag var glad när jag hittade den :)

Stammis?

Nu har jag varit hos doktorn igen. Har pratat om mina eksem och om min tå. Fick nåt utskrivet för eksemen som jag ska gå till apoteket och hämta ut. Men för tån måste jag komma tillbaka IGEN!

Man blir ju tokig. Jag måste klippa av en bit av tånageln och lägga i ett provrör. Sen ska de skicka in den och se om den är infekterad. Sen måste jag vänta 2 veckor på svaret... Hur ofräscht som helst! Och jag måste ta av mitt nagellack också när jag ska klippa. Argh, då måste jag köpa nytt nackellack att måla på, jag vägrar gå utan.

Förbaskade tå! :( hon sa att eftersom den var skadad inne vid roten kommer jag förmodligen aldrig få en normal tå som växer ut. Suck.

2 månader!

Helt sjukt. Idag har jag varit här i exakt 2 månader. Det är läskigt hur fort tiden går! :o 

 

Nu har jag börjat få lite mer tid för mig själv också vilket är skönt! Lucy går nu till tre olika dagis. Men det blir mycket körande fram och tillbaka! Så blir typ bara 1 h och 30 minuter ledigt åt gången. :p vilket man inte hinner så mkt på... Men bättre än inget alls :)

Spara spara spara

Har sparat ganska mycket pengar på 2 månader! 21 st 20-pund sedlar och en liten 5-pund sedel :) vilket blir ungefär 4250 svenska kr :p

Ska fortsätta i den här takten och ta hem pengarna och sätta in på mitt sparkonto! :)

Höst

Idag var en riktigt fin dag. Därför passade jag på att gå ut och springa en runda. Dock blev det mer av en promenadrunda eftersom jag stannade och tog kort hela tiden.

Jag upptäckte en perfekt runda att springa. En jättehärlig stig! Hade aldrig varit där förut så var riktigt fascinerad av hur vackert det var! :)

 

 

 

Gott nytt år!!! Eller var det valborg??...

Härlig dag. Först en promenad på två timmar in till Lossiemouth med Elin och Anna. Därefter en välförtjänad lunch på en restaurang där. Efter det tog vi bussen hem.
 
Föräldrarna bad mig att vara barnvakt ikväll eftersom de skulle gå på bio. Jag ville dock gå och fira "Guy Fawkes Night" så jag och Lucy begav oss dit! Både brasa och raketer, så det kändes som både nyår och valborg på samma dag! Till skillnad från vår majbrasa har de dock en halmdocka på toppen av brasan som ska föreställa mannen Guy Fawkes.
 
Så sjukt mycket folk och riktigt svårt att ta sig fram med en barnvagn. Lucy blev lite rädd för raketerna och började gråta.. Men hon lugnade sig då jag frågade vilka färger hon kunde se.. Sen satt hon för sig själv i vagnen och konstaterade: "Green... Yellow.... Red" :)
 
 

Dricks!!

Det lönade sig att städa lite grann! De gav mig 50 kr i dricks för det. Så jag fick ca 350 kr för ikväll :) eller jag fick 450 eftersom de råkade ge mig fel sedel, men jag ska ge tillbaka 100 kr.

De frågade även om jag ville stanna och dricka vin med dem, så det gjorde jag. Kändes väldigt vuxet! De hade nämligen med sig två andra par hem (så då var de nog glada att det var städat). Det var mycket trevligt att prata med alla. Dock kände jag mig lite halvmobbad där jag satt mitt bland alla klädd i jeans och tjocktröja då alla andra var fint sminkade och hade balklänningar!

Jag tycker om dem väldigt mycket! Debra känns som en kompis. Hon sa att jag gärna fick komma över nån kväll och dricka te eller vin med henne :) och de kommer förmodligen vilja använda mig igen som barnvakt. Wiho, kul! :D

Barnvakt igen

Nu sitter jag här hos en ny familj och är barnvakt. :) bra att tjäna extrapengar! Idag jobbar jag 6 timmar! Får inte så mycket i timmen (bara ca 50 kr). Men det är ju nice att pengarna rullar in trots att man bara gör det man brukar göra vanligtvis.

Har precis städat lite i deras vardagsrum dock (för att göra nån nytta)... Trots att mamman bad mig att inte göra det. Innan hon gick sa hon: "Sorry for leaving you in this mess! DON'T tidy up, okay?" :p men jag tycker att det är lite roligt att städa upp i andras hus och det höll mig sysselsatt i typ... 5 minuter. Så nu ska jag bara hitta lite andra sysselsättningar för resterande 5 timmar.

Jag tar fram min bok och mina kluringar, tv:n är jag trött på. Lär väl "hänga" rätt mycket på iPhonen dock :p

Det bästa är: fri tillgång till allt ätbart här i huset ;) fast jag ska hålla mig till frukt och te eftersom jag försöker vara nyttig hehe!

Lossiemouth

Jag älskar Lossiemouth, så himla fint :) Har precis varit med Lucy på "mums and tots" där.

Dagens lektion: Tots = Toddlers. Toddlers kommer från "to toddle" = "gå"/ "tulta omkring". Så helt enkelt, "tultare" :)


 

 

Fickparkering

Yey! Idag fanns det äntligen en ledig plats här. Mycket närmare till skolan om man parkerar här, skönt. Annars är det typ 200 m extra att gå (vilket känns otroligt långt med två barn!).

Gick hur smidigt som helst att fickparkera. Använde mina smarta knep... fast jag inte hade någon bil framför, så fick använda trottoarkanten som utgångsläge. :)

Piano!

Beth har nu börjat på pianolektioner! Riktigt kul :) jag satt med på hennes första lektion idag och det var kul att höra grunderna igen (verkligen basic!!). Hon har en pianobok ur samma serie som jag hade när jag precis började!! (fast några nivåer enklare)

Blev väldigt sugen på att sitta och spela och sjunga. Hoppas de köper nåt slags keyboard till Beth så att jag kan sjunga när jag är ensam hemma :) just nu får jag nöja mig med en app på iPhonen...

Bilproblem...

Jag kollade ut genom fönstret imorse. "Frost..." tänkte jag och suckade. Jag klädde på mig och barnen varma kläder... men något som inte slog mig var att bilen skulle vara helt igenfrostad!!!

Och jag som hade tänkt att åka lite senare just idag för att slippa stå och vänta. Tji fick jag. Nu blev det stressigt istället!! På med fläkten på högsta värmen och max. Leta efter nån slags isskrapa.. Hittade en peppa pig bok. Den blev dock lite förstörd av allt skrapande och var inte väldigt effektiv.

Efter att ha lämnat Beth åkte jag och Lucy för att tanka. Jag valde (såklart) en av de två pumparna där det inte gick att betala med kontanter och fattade inte varför pumparna inte funkade. Jag frågade en snäll man som förklarade det för mig och sedan valde jag en av de andra.

På vägen in för att betala köpte jag även en isskrapa! Nu blir nästa gång lite enklare. Och nästa gång ska jag göra som pappa, gå ut innan och "varmköra bilen"! :)


Halloweenparty!!

Riktigt kul! Hela familjen (förutom Ben) klädde upp sig och så gick vi (även Ben) till en halloweenfest hos grannen. De hade verkligen varit ambitiösa! Två gravstenar i tädgården, en svart korp på en spade, "Caution"-band över dörren och vid ingången till tomten.. Och inomhus var det massa spindelnät, rök, musik, mat och massa massa ungar och föräldrar!
 
Riktigt trevligt hur som helst :) Kul att göra nåt annorlunda med hela familjen!
 
Snövit x2, vampyr och doktor:
 
 
 
RSS 2.0